One Piece

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
One Piece
Strawhat crew jolly roger.svg
ワンピース
(Wan Pīsu)
Vârstă țintă Shōnen
Gen Acțiune, Aventură, Comedie-dramă
Manga
Autor Eiichiro Oda
Editura Japonia Shueisha

Statele Unite Canada Viz Media

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord Gollancz Manga
Australia Noua Zeelandă Madman Entertainment
Publicat în Japonia Weekly Shōnen Jump
Statele Unite Canada Shonen Jump
Publicat între 19 Iulie, 1997 – continuă
Nr. de volume 82
Anime
Regizor Konosuke Uda
Munehisa Sakai
Studio Toei Animation
Deținator licență Statele Unite 4Kids Entertainment
Statele Unite Funimation Entertainment
Difuzat inițial pe Japonia Fuji TV
Difuzat prima data între 20 Octombrie, 1999 – continuă
Nr episoade 751
Filme

One Piece (ワンピース Wan Pīsu?) este o serie manga și anime scrisă și ilustrată de Eiichiro Oda, care a fost serializată în revista Weekly Shōnen Jump de pe 4 iulie 1997. Capitolele individuale sunt publicate în volume tankōbon de către Shueisha. Primul a fost lansat pe 4 decembrie 1997, ajungându-se la 50 de volume în iulie 2008. One Piece urmărește aventurile lui Monkey D. Luffy, un adolescent de 17 ani, care obține puteri supernaturale după ce mănâncă un fruct magic, și echipajul său de pirați, numiți Straw Hats. Visul lui Luffy este să găsească cea mai mare comoară din lume, One Piece, devenind astfel următorul Rege al Piraților. Când a creat seria, Oda a fost puternic înfluențat de manga Dragon Ball.

Seria a fost adaptată într-un OVA în 1998 de către Production I.G. A fost adaptată apoi într-o serie anime de către Toei Animation, ce a avut premiera în Japonia pe postul Fuji Television pe 20 octombrie 1999. Până în octombrie 2011, 520 de episoade ale seriei au fost difuzate. Pe lângă OVA și seria anime, One Piece a fost adaptată în nouă filme de lung metraj de către Toei, și multiple jocuri video bazate pe serie au fost lansate.

Cu peste 140 milioane de copii vândute, One Piece se află pe locul trei al celor mai vândute manga din istorie al Weekly Shōnen Jump, și este considerată cea mai aclamată și al treilea best-selling titlu din Japonia.

Subiectul[modificare | modificare sursă]

Un băiat numit Monkey D. Luffy, inspirat de către eroul copilăriei sale, "Red Haired" Shanks, pornește într-o călătorie pentru a găsi legendara One Piece, și a deveni noul Rege al Piraților. Pentru a săvârși acest lucru, el trebuie să ajungă la capătul celui mai periculos ocean din lumea "The Grand Line".

Luffy comandă echipajul Piraților Strawhat mai întâi pe apele din East Blue iar apoi prin Grand Line. El urmează traseul defunctului Rege al Piraților, Gold Roger, de la o insulă la alta în căutarea comorii One Piece. De-a lungul călătoriei sale echipajul său ajunge să conțină un secund, un navigator, un sniper, un bucătar, un doctor, un arheolog, un constructor de nave, și un muzician.

Personaje[modificare | modificare sursă]

One Piece are un număr mare de personaje, multe dintre acestea fiind fie pirați, fie marinari. Protagonistul este Monkey D. Luffy, căpitanul piraților Straw Hat. El comandă un echipaj format din alți opt pirați: Roronoa Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Tony Tony Chopper, Nico Robin, Franky, și Brook.

Episoade aparute[modificare | modificare sursă]

770 de episoade realizate. Serialul anime One Piece este încă în producție.

Legături externe[modificare | modificare sursă]