Animax

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Animax
Animaxlogo-20160701.png
Animax Logo
Data lansăriiJaponia 20 mai 1998
România 2002 (bloc de programe pe Antena 1)
România 2 iulie 2007 (canal TV)
Data închideriiRomânia 2005 (bloc de programe pe Antena 1)
România 31 martie 2014 (canal TV in Europa Centrală și de Est)
Rețea-părinteSony Pictures Entertainment Japan[*]  Modificați la Wikidata
ProprietarSony
Format imagine576i 4:3 SDTV
SloganParte din tine.
ȚarăFlag of Japan.svg Japonia
Acoperire România
Ungaria Ungaria
Cehia Cehia
Slovacia Slovacia
Sedii România
Ungaria Ungaria
Canale înruditeAXN, AXN Crime, AXN Sci-Fi
Prezență online
http://www.axnspin.ro (Site schimbat în AXN Spin)
Satelit
Focus Sat
Cablu
UPC

Animax (în japoneză アニマックス, Animakkusu) a fost o televiziune japoneză creată și deținută de compania Sony Pictures Entertainment, dedicată Anime-urilor și a animațiilor japoneze. Sediul firmei se regăsește în Minato, Tokio, Japonia. Televiziunea operează în Japonia, Taiwan, Hong Kong, Coreea de Sud, America Latină, Asia de Sud-Est, Asia de Sud și cel mai recent în Europa (difuzează din Europa Centrală începând din iulie 2007, și în Germania din iunie 2007). Animax este cea mai mare rețea dedicată transmiterii anime-urilor. Animațiile de pe Animax sunt subtitrate în limba română și sunt create în Japonia. Oricum, din 2009 a început să difuzeze și programe cum ar fi Reality-Show-uri și seriale americane care nu au legătură cu Japonia și Anime-urile. Animax s-a închis în data de 31 martie 2014. În locul acestuia a fost introdus programul pentru adolescenți, C8, la data de 1 aprilie 2014.

Istoric

Versiunea japoneză

A fost lansată pe 20 mai 1998, cu sediul în Minato, Tokyo, Japonia și condusă de Masao Takiyama și Yoshiro Kataoka. Din Octombrie 2009 a început să aibă și o versiune HD în Japonia, dar și în alte țări din sud-estul Asiei.

În afară de Sony Pictures Entertainment, Animax este deținut și de alte companii cum ar fi Sunrise Inc., Toei Animation, TMS Entertainment și NAS.

Multe celebrități și personalități au apărut pe Animax cu propriile lor programe, Natsuki Katō fiind doar una dintre numeroși. Naratorii postului sunt vocile lui Yukari Tamura și Kōsuke Okano, iar, din Octombrie 2007, și Sayuri Yahagi. Animax organizează diverse competiții în Japonia cu teme din Anime-uri, cum ar fi Animax Taishō Scriptwriting Competition și Animax Anison Grand Prix Anime Song Music Competition. Printre evenimentele organizate se mai numără și anualul Animax Summer Fest, un concert live ținut în fiecare an cu diverse formații muzicale japoneze, artiști și actori pentru a performa pentru public, de regulă ținut la Zepp Tokyo.

Animax, pe lângă rețeaua de televiziune, operează și un serviciu de televiziune prin telefonie mobilă. În februarie 2007, Animax a anunțat că va lansa un serviciu de televiziune prin telefonie mobilă prin rețeaua companiei MOBAHO!. A fost lansat în aprilie 2007, programele difuzate putând fi văzute de abonații companiei de telefonie mobilă.

Primul logo al acestui canal era un cerc turtit în care scria cu albastru Animax. Jumătatea dreaptă era colorată în verde, iar cealaltă era colorată cu albastru deschis. Al doilea logo, era doar un cerc turtit în care înăuntru scria cu albastru Animax. Al treilea logo este complet diferit. S-a renunțat la cerc, mărimea scrisului este mai mare și stilul e puțin schimbat. Culorile celui de-al treilea logo variază de la țară la țară.

În România

A+

A+ a fost lansat în anul 2004 de către IKO Entertainment. Original, A+ se voia a fi un canal de filme de acțiune, dar această idee a fost pierdută. IKO mai avea în România canalul Minimax. Cele 2 canale au fost partajate. Minimax începea de la ora 06.00. La ora 20.00 intra A+ cu un avertisment. Primul serial cu care intra A+ de la ora 20.00 la ora 20.25 era destul de copilăros gen: Hello Kitty sau Kaleido Star, după aceea de la ora 20.25 era difuzat un serial mai matur (în dreapt jos apărea semnul 12) ca și: Inuyasha sau Yu Yu Hakusho continuându-se cu următorul episod din acel serial, până la 20.50. De la 21.15 apărea un anime de tip seinen ca și: Cowboy Bebop sau Blood+.

Block-ul Animax de pe Antena1

Între anii 2002-2005, a existat un block de programe, numit Animax, ce avea sigla și ident-urile similare ca Animax Japonia. El emitea duminică dimineața, prima data la 05:00am, și după aceea la 10:30am pe canalul Antena 1. El a fost închis prin septembrie 2007.

A+ Music

Prin 2007, IKO voia să lanseze un canal de muzica japoneza, numit A+ Music. El a fost în teste prin satelit intre 2007-iulie 2007. Pe 2 iulie 2007, A+ a devenit Animax, iar A+ Music a ieșit din ecuație.

Lansarea lui Animax

În România, a luat locul canalului A+ deținut de IKO Entertainment, pe data de 2 iulie 2007. În prezent, toate programele sale sunt subtitrate 100% în limba română. Canalul emite de la ora 20:00 până la 02:00, în partaj cu canalul Minimax.

Animax s-a închis în România pe data de 31.03.2014, în locul lui urmând să apară postul C8.

Ultima transmisiune Animax

Ultima transmisiune Animax a avut loc pe data de 31 martie 2014. Nu a fost anunțată închiderea canalul TV, asa ca fost o transmisiune normala. Ultimul serial difuzat a fost Fluviul Ucigas la ora 23:15. De la ora 00:00 a aparut un anunț cu canalul C8.

Erori

In timpul unei transimisuni pe canalul AXN, sigla Animax a aparut pentru cateva secunde in partea stanga-jos a "ecranului" si fiind usor transparenta.

Potrivit Softpedia, acesta eroare este falsă.


Anime-uri difuzate în perioada 2011-2014

Seriale și Reality Show-uri difuzate în perioada 2011-2014

Anime-uri difuzate în perioada 2007-2011

Legături externe