Portal:Anime și manga

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


modificare 

Anime și manga

Anime (アニメ) reprezintă stilul de animație originar în Japonia. Stilul este caracterizat de caractere și fundaluri specifice (desenate de mână sau create pe calculator) care îl fac să se diferențieze de alte forme de animație. Firul epic poate cuprinde o largă gamă de personaje fictive cât și istorice, evenimente și locuri. Anime-urile sunt îndreptate spre un public larg, fapt ce, prin urmare, permite unui anime să acopere un număr mare de genuri. Anime-urile sunt de obicei difuzate la televizor sau vândute pe DVD-uri, fie după ce se termină difuzarea, fie fiind eliberate direct sub această formă, cunoscută ca OVA(Original Video Animation). Jocurile video de asemenea cuprind uneori secvențe ce pot fi considerate anime.

Manga (漫画) este termenul japonez pentru "imagini aleatorii sau amuzante". Arta manga s-a dezvoltat dintr-o combinare a artei tradiționale japoneze ukiyo-e și stilul occidental de desen, luând forma actuală la scurt timp după cel de-al doilea război mondial. Manga-urile, în afară de coperți, sunt, de obicei, colorate alb-negru și se citesc de la dreapta la stânga. Din punct de vedere financiar, piața manga-urilor a ajuns la o cifră de afaceri de 24 miliarde JPY în Japonia și la 180 milioane USD în SUA în anul 2005.[1] Manga-urile au fost, în 2005, în SUA și segmentul de literatură cu cea mai mare creștere.

modificare 

Articole selectate

Kagome Higurashi (日暮 かごめ, Higurashi Kagome?) este un personaj ficțional din seria anime și manga InuYasha, creată de Rumiko Takashi. Titlul personajului principal reprezintă persoana de care este îndrăgostită.

Kagome este protagonista acestei serii manga și anime. Bunicul ei este deținătorul Altarului Higurashi de lângă Tokyo. La cea de-a cincisprezecea aniversare, Kagome este trasă în Fântâna Mâncătoare de Oase de catre un demon miriapod, numit Stăpâna Miriapod. Acesta conduce la un tranzit în Japonia feudală. Acolo găsește un semi-demon, InuYasha, adormit și sigilat de Copacul Vremurilor de o săgeată sacră trasă de către preoteasa Kikyo pentru 50 de ani. Kagome îi înlătură săgeata din piept, eliberându-l pe InuYasha și începându-și aventurile.

modificare 

Imagine selectată

modificare 

Astăzi a fost...

modificare 

Știați că...

...Light Yagami (夜神 月, Yagami Raito?),cunoscut sub numele de Kira și al doilea L,este protagonistul seriei anime și manga Death Note.El este un tânar extrem de inteligent,popular dar plictisit care gasește Death Note-ul lui Ryuk din pură șansă. In versiunea japoneză a anime-ului este dublat de Mamoru Miyano și în versiunea engleză de Brad Swaile.

modificare 

Legături externe

modificare 

Liste

modificare 

Unelte

modificare 

Știri

Sony Pictures Television International (SPTI) va lansa pe 2 iulie în România, canalul Animax care va difuza exclusiv anime-uri japoneze”, a anunțat Stephen White, manager general AXN Europa Centrală.

Iubitorii acestui gen se pot bucura de anime-uri plapitante și pline de succes în fiecare zi, în intervalul orar 20:00-02:00. Acest gen de animație japoneză care s-a dezvoltat din arta benzilor desenate este extrem de popular în întreaga lume, bucurându-se de un succes enorm printre adolescenți și tineri.

Anime-urile au evoluat în mod constant în Japonia după cel de-al doilea război mondial. În timp ce în Europa de Vest și în America desenele animate sunt adresate în principal copiilor, anime-urile acoperă adesea subiecte serioase și sunt adresate oamenilor de toate vârstele. Programele Animax vor cuprinde seriale și filme de mai multe genuri: comedie, SF, dragoste, toate destinate adolescenților și tinerilor.

Animax va înlocui A+ și va avea un look on-air complet diferit. Noul canal va păstra cele mai populare seriale, Inuyasha, Hell Girl, Cowboy Bebop, Yu Gi Oh! GX sau Trigun, dar acestea vor fi completate cu cele mai noi și de succes seriale și filme de anime-uri ca: Bleach, Death Note, Honey & Clover și Fullmetal Alchemist.

Știre preluată de pe site-ul animaxtv.ro
modificare 

Biografie selectată

Naruto Uzumaki (うずまき ナルト, Uzumaki Naruto?) este principalul protagonist al seriilor Naruto. Este primul personaj creat de Kishimoto în timpul concepțiilor inițiale ale seriilor, fiind destinat să aibă numeroase trăsături din alte creații shōnen, inclusiv Son Goku din seriile Dragon Ball. Naruto este un ninja afiliat cu satul Konoha, dorind să devină un Hokage, sau liderul satului. Datorită faptului că este gazda Vulpii cu Nouă Cozi, este ostracizat de ceilalți săteni. El compensează acest lucru cu personalitatea sa și, pe parcursul seriilor, reușește să se împrietenească cu alți ninja din satul Konoha și din alte sate. Are o relație foarte apropiată cu colegul lui ninja, Sasuke Uchiha ninja, tratându-l ca un frate. În seria japoneză este dublat de Junko Takeuchi iar în cea engleză de Maile Flanagan.

modificare 

Citate

  • ,,Lumea asta e putredă... Cei cu sufletul putred ar trebui să moară!" — Yagami Raito (Death Note)
  • ,,Bună, elevi, îmi cer scuze c-am întîrziat, m-am pierdut pe drumul vieții" — Kakashi Hatake (Naruto)
  • ,,Nu te mai văicări! Nu am făcut decît să-ți tai picioarele amărîte! Cheamă-ți demonii! Transformă-te! Regenerează-ți picioarele! Ridicăte! Ia-ți arma și atacă-mă! Fă ceva! Noapte e încă la început, și adevărata distracției n-a început încă! Mai repede, mai repede, mai repede, MAI REPEDE!!!"
[...]
Ești ca și restul... o dezamăgire. Nu ești bun decît ca hrană pentru cîini!" - Alucard (Hellsing)
  • ,,Blestemele, ca și găinile, vin acasă ca să se odihnească. Și sufletul taă va fi luat in infern, dar numai după ce îți trăiești viața. Depinde de tine!" - Fata Iadului
  • ,,Nu mai ești visul meu. De acum, ești mândria mea!" - Layla Hamilton (Kaleido Star)


modificare 

Categorii

modificare 

WikiProiecte

modificare 

Lucruri pe care le poți face




modificare 

Asociația Wikimedia

Următoarele proiecte ale Fundației Wikimedia oferă mai multe despre acest subiect:

Wikimanuale
Manuale

Commons
Media

Wikiștiri 
Știri

Wikicitat 
Citate

Wikisource 
Texte

Wikiversity
Resurse de învățare

Wikivoyage 
Ghiduri de călătorie

Wikționar 
Dicționar

Wikidata 
Bază de date

Wikispecies 
Director de specii

modificare 

Alte portaluri