Attack on Titan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Attack on Titan
Informații generale
AutorHajime Isayama[*][1]
Genanime și manga de aventuri[*][2]
Fantezie întunecată
post-apocalyptic anime and manga[*][[post-apocalyptic anime and manga (anime and manga genre)|​]][3]
action anime and manga[*][[action anime and manga (anime and manga genre)|​]][4][5][6][7]
anime și manga fantastic[*][8][9][10][11]
survival anime and manga[*][[survival anime and manga (anime and manga genre)|​]][8][12][10]
supernatural anime and manga[*][[supernatural anime and manga (anime and manga genre)|​]][8][11]
Ediția originală
Titlu original
進撃の巨人
Limbalimba japoneză[13][2]
Editură Shōnen Magazine Comics[*][[Shōnen Magazine Comics (Japanese manga imprint of Kodansha)|​]], Kodansha USA[*][[Kodansha USA (publishing company based in New York, USA and a subsidiary of Japan's largest publishing company Kodansha. Kodansha USA publishes books relating to Japan, Japanese culture, and manga.)|​]], Elex Media Komputindo[*][[Elex Media Komputindo (Indonesian publishing company)|​]], Tong Li Publishing[*][[Tong Li Publishing (Taiwanese publishing company)|​]]
Țara primei aparițiiJaponia[13][2]

Attack on Titan (進撃の巨人 Shingeki no Kyojin?, lit. "Attacking Titan") (進撃の巨人 Shingeki no Kyojin?, lit. "Attacking Titan") este o serie manga  scrisă și ilustrată de Hajime Isayama. Seria a început în revista companiei Kodansha,  Bessatsu Shōnen Magazine pe 9 septembrie 2009, numărând 22 de volume tankōbon în aprilie 2017. Acțiunea este situată într-o lume în care omenirea trăiește în orașe înconjurate de ziduri enorme; o apărare împotriva Titanilor, giganți umanoizi care se hrănesc cu oameni, aparent fără motiv. Povestea îi are ca protagoniști, inițial, pe  Reiner Braun și prietenul său din copilărie Bertholdt Hoover, care se înscriu în armată deși erau războinici pe ascuns, pentru a lupta împotriva Titanilor .După ce orașul de origine al lui Eren Jeager este invadat de titani în anul 845 ,mama lui Eren este ucisă de un titan.Cu toate acestea, pe măsură ce povestea progresează și adevărul cu privire la originea Titanilor se relevă  cititorului, narațiunea se schimbă, pentru a cuprinde personaje precum Historia Reiss, liderul de echipă Levi, Grisha, tatăl lui Eren, și alte personaje secundare.

Seria de roman spin-off Înainte de Cădere a început în decembrie 2011 și a primit o adaptare manga. Încă două serii de romane  și  patru serii spin-off de manga au fost de asemenea create. O adaptare anime televizată produsă de Studio Wit  și de Producție I. G a fost difuzată în Japonia pe MBS între aprilie și septembrie 2013 și un al doilea sezon al seriei a avut premiera în aprilie 2017. Lansarea a patru jocuri video  adaptate  de Nitroplus  în colaborare cu Producție I. G a fost anunțată  ca și conținut bonus pentru cel de-a treilea și al șaselea volum de Disc Blu-ray al seriei anime, împreună cu un alt joc creat de Spike Chunsoft pentru Nintendo 3DS. O adaptare  live-action în două părți , Attack on Titan si Attack on Titan: Sfârșitul Lumii, și o serie-web live-action au fost lansate în 2015. O adaptare anime seriei de manga spin-off, Junior High a început să fie difuzată în luna octombrie 2015. Attack on Titan și toate cele cinci manga spin-off sunt publicate în America de Nord de Kodansha Comics USA, în timp ce cele trei romane sunt publicate de către Vertical. Seria anime a fost licențiată de către Funimation pentru America de Nord, Manga Entertainment pentru Marea Britanie, și de Madman Entertainment pentru Australia.

Attack on Titan se bucură de un mare succes în domeniul comercial. În aprilie 2017, s-au tipărit 66 de milioane de exemplare .[14]. Odată cu lansarea adaptării anime, a sporit popularitatea seriei, primind aprecieri din partea criticilor pentru atmosferă și poveste.  Deși, de asemenea, a câștigat faima în țările vecine din Asia, tema seriei a constituit un subiect de controversă.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Articol principal:Lista caracterelor din Attack on Titan

acțiunii[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ http://shingeki.net/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 2. ^ a b c MangaDex, accesat în  
 3. ^ Anime-Planet, accesat în  
 4. ^ BookWalker 
 5. ^ MyAnimeList, accesat în  
 6. ^ AniList, accesat în  
 7. ^ MangaDex, accesat în  
 8. ^ a b c INKR Comics, accesat în  
 9. ^ AniList, accesat în  
 10. ^ a b MangaDex, accesat în  
 11. ^ a b MangaUpdates, accesat în  
 12. ^ MyAnimeList, accesat în  
 13. ^ a b AniList, accesat în  
 14. ^ „Attack on Titan Manga Has 66 Million Copies in Print”. Anime News Network. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Attack on Titan pe IMDb