Institutul Nistrean de Economie și Drept

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Institutul Nistrean de Economie și Drept
Dnestrovskii Institute Economics and Law.jpg
Motto Qui non proficit, deficit
Fondare 1995
Tip universitate privată
Rector Toma Cușmir
Localizare Bălți, Republica Moldova
Adresă str. Ștefan cel Mare, nr. 82

Institutul Nistrean de Economie și Drept a fost o instituție de învățământ superior din Bălți, Republica Moldova. Institutul dispunea de două blocuri, unul în centrul orașului, celălalt în cartierul Pământeni. Studenții își făceau studiile la trei facultăți: Facultate de Drept, Facultatea Tehnologie și Management în Industria Alimentară și Facultatea de Economie. În cadrul Facultății de Drept există o specialitate - drept, Facultatea de Economie - contabilitate, turism, business și administrare, și la cea de a treia facultate - tehnologia produselor alimentare [1].

Institutul Nistrean a fost fondat în 1995 ca filială a Institutului de economie, management și drept din Moscova. În 1998 a devenit instituție independentă.

În 2015 prin Hotărîrea Guvernului nr.731 din 19 octombrie 2015, i s-a retras dreptul de organizare a programelor de studii superioare de licență (ciclul I) în domeniul Drept.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Admitere la învățământul superior, ciclul I (studii de licență) Disciplinele luate în calcul la formula de concurs domenii de formare profesională/specialități la admiterea 2010. Accesat 25 mai 2011.
  2. ^ „HOTĂRÎRE cu privire la acreditarea organizării și retragerea dreptului de organizare a programelor de studii superioare de licență (ciclul I) în domeniul Drept în instituțiile de învățămînt superior din Republica Moldova nr. 731 din 19.10.2015. Monitorul Oficial nr.291-295/823 din 23.10.2015” (PDF). Accesat în .