Descendenții (film din 2015)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Descendenții (Descendants)
GenComedie
Fantasy
Musical
Scenarist(i)Josann McGibbon
Sara Parriott
Regizor(i)Kenny Ortega
ActoriDove Cameron
Cameron Boyce
Booboo Stewart
Sofia Carson
Mitchell Hope
Kristin Chenoweth
Melanie Paxson
Brenna D'Amico
Sarah Jeffery
Zachary Gibson
Jedidiah Goodacre
Dianne Doan
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite
Limbă(i)Engleză, Subtitrat în română
Disponibil în românăsubtitrat
Producție
Producător(i)Tracey Jeffrey (line producer)
Judy Taylor (executive producer)
CinematografieThomas Burstyn
MontajulDon Brochu
Perioadă de difuzare112 minute
Companie(i) de producțieBad Angels Produtions
5678 Productions
Disney Channel
Difuzare
Canal originalDisney Channel
Difuzare originală  (2015-07-31)[1]
Cronologie
Urmat deDescendenții 2 (film din 2017)

Descendenții (Disney's Descendants) este un film original Disney Channel de aventură regizat de Kenny Ortega. Îi are în distribuție pe Dove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart, Sofia Carson, Mitchell Hope, Melanie Paxson, Brenna D'Amico, Sarah Jeffery, Zachary Gibson, Jedidiah Goodacre, Dianne Doan, Dan Payne, Keegan Connor Tracy, Wendy Raquel Robinson, Maz Jobrani, Kathy Najimy și Kristin Chenoweth. Acțiunea se concentrează pe povestea unor tineri care trebuie să se acomodeze la viața de dincolo de Insula Pierduților, în misiunea lor de a fura bagheta magică de la Zâna Ursitoare și de a-i elibera pe părinții lor din captivitate. Filmul a debutat pe 31 iulie 2015 pe Disney Channel, primind recenzii pozitive, numărul celor care au vizionat în premieră filmul fiind de 6.6 milioane de spectatori. În România, filmul a avut premiera pe 19 septembrie 2015, la ora 11:30.[2]

Acțiunea[modificare | modificare sursă]

În regatul magic din Auradon, Prințul Ben, fiul Regelui Bestie și al Reginei Belle, se pregătește să urce pe tron. Prima sa proclamație oficială: copiii de pe Insula Pierduților, unde locuiesc cei mai cunoscuți răufăcători, ar trebui să primească șansa de a trăi în Auradon. Mal, Evie, Carlos și Jay călătoresc pentru prima dată în viața lor în afara insulei pe care erau izolați. Aceștia reușesc să salveze Aurodonul din mâinile Maleficăi.[3]

Personaje[modificare | modificare sursă]

Descendenții[modificare | modificare sursă]

Răufăcătorii[modificare | modificare sursă]

Eroii[modificare | modificare sursă]

Alte personaje[modificare | modificare sursă]

  • Reese Alexander - Antrenorul Jenkins, antrenorul de sport al școlii Auradon, care este de asemenea și antrenorul echipei de turniruri.
  • Jonathan Holmes - Dl. Deley, un profesor de științe de la școala din Auradon.

Producție[modificare | modificare sursă]

Pe 12 decembrie 2013, Disney Channel anunță producția filmului și dezvăluie acțiunea filmului online . Wendy Japhet ("An Education," "The Italian Job") este al doilea producător executiv al filmului "Descendenții". Paul Becker ("So You Think You Can Dance Canada") este celălalt coregraf al peliculei. Scenariul a fost realizat de Josann McGibbon și Sara Parriott (creatorii și câștigători ai premiilor Emmy și WGA pentru "The Starter Wife"; scenariști ai "Runaway Bride"), care sunt și coproducători. Mark Hofeling ("Plaja Adolescenților," "High School Musical") este designer de producție, iar Kara Saun ("Project Runway") este responsabilă de crearea costumelor. [4] Filmarea a avut loc în Vancouver, British Columbia, Canada.

Continuare[modificare | modificare sursă]

În 2017 a fost lansat continuarea filmului într-un nou film Descendenții 2 care a avut premiera pe 21 iulie.

La sfârșitul filmului Descendenții 2 se dă de înțeles că va mai fi un al treilea film care va apărea în anii următori.

În timpul D23 Expo, Disney a anunțat un serial a filmului Descendants/ Descendenții.[5]

Serialul de desene animate[modificare | modificare sursă]

Format:Split section Imediat după difuzarea de către Disney Channel a filmului, a fost anunțat un serial de animație creat în CGI[6] numit "Descendants: Wicked World" (Descendenții: Lumea celor Răi) care va fi lansat pe 18 septembrie 2015.[7] Mai mult de atât, fostul scenarist al serialului Phineas și Ferb, Aliki Theofilopoulos Grafft a anunțat pe Twitter că se va ocupa de regizarea serialului, cu Jenni Cook ca producător, iar actorii din film își vor împrumuta vocile personajelor din desen. [8] Fiecare episod are o durată de 2 minute .[9]

Episoade[modificare | modificare sursă]

No. in series No. in season Title Directed by Written by Original air date Production
code
U.S. viewers
(in millions)
11 „Evie's Explosion of Taste”[10] Eddie TriguerosBen Joseph  (2015-09-18)101
Evie o imploră pe Mal să o ajute să refacă prăjiturele pe care le-a pregătit pentru "Festivalul Eroi și Eroine " la Auradon Prep. Dar în schimb, intențiile ei dulci se termină cu o explozie de gust. 

Romane[modificare | modificare sursă]

Insula Pierduților[modificare | modificare sursă]

Un roman prequel denumit Insula Pierduților de Melissa de la Cruz, îi aduce în prim plan pe descendenții răufăcătorilor unindu-și forțele pentru a obține Ochiul Dragonului. Cartea s-a menținut 14 săptămâni în topul Cărților de Adolescenți ca fiind una dintre best seller-urile scondate de The New York Times .[11]

În afara descrierii copiilor Maleficei, Cruellei de Vil, a lui Jafar și a Reginei celei Rele, cartea oferă informații interesante despre locațiile din cadrul Insulei Pierduților, cum ar fi Școala Dragonului (singura școală de pe Insula Pierduților), Cheul Goblinilor (care este operat de goblini care doresc amnistie în schimbul ajutorului oferit Maleficei), Castelul Negocierii (unde se vând pălării și haine, însă doar chilipiruri, în timp ce ultimul etaj este locul unde locuiește Maleficent), Fast Food-ul lui Jafar (este administrat de acesta, așa cum este menționat și în film), Castelul Îndepărtat (unde locuiește Regina cea Rea), Casa Diavolului (unde locuiește Cruella de Vil), și Insula Condamnaților (care este ascunsă lângă Insula Pierduților). Vrăjitorul Yen Sid din filmul Fantezia este poziționat aici de Regele Bestie pentru a lucra la Școala Dragonului cu scopul de a ajuta studenții care au avut părinți cu puteri magice să se adapteze la metode mai moderne decând bariera Insulei Pierduților neagă întreaga magie.

Alți răufăcători menționați sau omiși, dar care sunt parte a Insulei Pierduților sunt : Căpitanul Hook din Peter Pan, Ursula din Mica Sirenă (care deține "Chipsurile și Peștii Ursulei", în timp ce Strâmtoarea Ursula care este numită după ea, este cea care separă Insula Pierduților de Orașul Fermecător), Dr. Facilier din Prințesa și Broscoiul (care este fondatorul Școlii Dragonului ), Gothel din O poveste încâlcită (care este menționată ca fiind una dintre profesoarele ce vor preda "Selfishness 101"), Lady Tremaine și fetele ei din Cenușăreasa (Lady Tremaine este profesoară la Școala Dragonului și predă "Evil Schemes and Nasty Plots" în timp ce pisica ei Lucifer este mascota școlii), Clayton din Tarzan, Madame Mim din Sabia din stâncă, Guvernatorul John Ratcliffe din Pocahontas, Gaston din Frumoasa și Bestia, Shan Yu din Mulan, Shere Khan din Cartea Junglei, Scar din Regele Leu, Regele Încornorat din Ceaunul Negru, Professor Padraic Ratigan din Marele Șoarece Detectiv, și Claude Frollo din Cocoșatul de la Notre-Dame.

Alt roman Descendenții[modificare | modificare sursă]

Un alt roman Descendenții a fost lansat în 2016.

Descendenții: Adaptare la forma de roman pentru juniori[modificare | modificare sursă]

O adaptare pentru tineri după filmul Descendenții de Rico Green, a fost publicată pe 14 iulie 2015. [11][12]

Alte Cărți[modificare | modificare sursă]

Alte cărți publicate, includ Jurnalul lui Mal, Cartea de Vrăji a lui Mal, o carte poster și un Ghid către Școala Auradon.

Coloana sonoră[modificare | modificare sursă]

Descendants (Original TV Movie Soundtrack)
Copertă nedisponibilă
soundtrack de Diverști artiști
Lansare31 iulie 2015
Înregistrare2014-2015
GenPop, teen pop, EDM, dance-pop, pop rock, musical theatre
Durată39:43
Casă de discuriWalt Disney Records
CompozitorDavid Nessim Lawrence[*]  Modificați la Wikidata
Țara de origineStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Cronologie – Diverști artiști
Descendants (Original TV Movie Soundtrack) Descendenții 2  Modificați la Wikidata
Alte informații
Single-uri de pe Descendants
  1. „Believe”
    Lansare: 26 iunie 2015

Listarea cântecelor[modificare | modificare sursă]

Inițial, filmul nu a fost conceput pentru a deveni un musical. Nu a fost până ce regizorul/ coregraful Kenny Ortega a venit la cârma producției și a specificat că își dorește cântece în film. [13] Filmul conține 7 piese, și în plus un cântec lansat de Shwan Mendes care rulează la finalul filmului, care a fost de asemenea lansat ca single. De altfel, albumul cu coloana sonoră a filmului conține patru bonusuri și o suită orchestrală realizată cu sprijinul lui David Lawrence. Nu este inclus în cadrul coloanei sonore interpretarea piesei "Laudamus te" a Societății Copiilor din Corul Bisericesc al statului Vancouver, care a putut fi auzită la ceremonia de încoronare a Prințului Ben.

Coloana sonoră debutează pe locul 1 în cadrul Billboard 200 cu 42,000 de copii ale albumului vândute în primul weekend de lansare. Este cel mai mic total pentru un album nr. 1 de când Billboard a început să se ocupe unitățile echivalente pentru albume în Decembrie 2014. [14] A detronat de altfel și albumul cântărețului R&B Jill Scott, Woman, de la debutul său pe locul 1, cu doar 27,000 de unități vândute. [14] Este primul film original Disney Channel de după Liceul Muzical 2 care debutează pe locul 1 în clasamentulBillboard 200.

Nr. TitluAutor(i)Performer(s) Lungime
1. „Rotten to the Core”  Joacim Persson, Shelly Peiken, & Johann AlkenasDove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart & Sofia Carson 2:42
2. „Evil Like Me”  Andrew LippaKristin Chenoweth & Dove Cameron 3:44
3. „Did I Mention”  Adam SchlesingerJeff Lewis 2:33
4. „If Only”  Adam Anders, Nikki Hassman, & Peer AstromDove Cameron 3:49
5. Be Our Guest”  Alan Menken & Howard AshmanMitchell Hope, Spencer Lee, Kala Balch & Marco Marinangeli 1:55
6. „If Only (Reprise)”  Adam Anders, Nikki Hassman, & Peer AstromDove Cameron 0:41
7. „Set It Off”  Sam Hollander, Josh Edmondson, Grant Michaels, Craig Lashley, & Charity DawDove Cameron, Sofia Carson, Cameron Boyce, Booboo Stewart, Mitchell Hope, Sarah Jeffery & Jeff Lewis 2:54
8. „Believe”  Shawn Mendes, Geoffrey Warburton, Glenn Scott, & Martin TerefeShawn Mendes 3:28
9. „Rotten to the Core”  Joacim Persson, Shelly Peiken, & Johann AlkenasSofia Carson 2:54
10. „Night Is Young”   China Anne McClain 3:02
11. „Good Is the New Bad”   Dove Cameron, Sofia Carson & China Anne McClain 2:34
12. „I'm Your Girl”  Dustin Burnett, Stephanie Lewis, & Paula WingerFelicia Barton 2:38
13. „Descendants Score Suite”  David LawrenceDavid Lawrence 6:49

Cântecele intrate în clasamente[modificare | modificare sursă]

"Rotten to the Core", interpretat de Dove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart și Sofia Carson, a debutat pe locul 38 în Billboard Hot 100, pentru SUA .[15]

"If Only", interpretat de Dove Cameron, a debutat pe locul 99 și s-a menținut pe locul 94 în următoarea săptămână în cadrul Billboard Hot 100 .[15]

"Did I Mention", interpretat de Mitchell Hope și Jeff Lewis, a debutat pe locul 2 în cadrul Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles .[16]

"Evil Like Me", interpretat de Kristin Chenoweth și Dove Cameron, a debutat pe locul 14 și s-a menținut pe locul 12 în cadrul Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles.[16]

"Set It Off", interpretat de Dove Cameron, Sofia Carson, Sarah Jeffery, Cameron Boyce, Booboo Stewart și Mitchell Hope, a debutat de locul 17 și s-a menținut pe locul 11 în cadrul Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles.[16]

Versiunea cântăreței Sofia Carson după hit-ul "Rotten To The Core" a debutat pe locul 7 în cadrul Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles.[17]

Premiere internaționale[modificare | modificare sursă]

Tara Canal Lansare Nume film
Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Disney Channel SUA 31 iulie 2015 Descendants
Canada Canada Family Channel
Mexic Mexic
Argentina Argentina
Bolivia Bolivia
Chile Chile
Columbia Columbia
Ecuador Ecuador
El Salvador El Salvador
Guatemala Guatemala
Honduras Honduras
Nicaragua Nicaragua
Panama Panama
Paraguay Paraguay
Peru Peru
Republica Dominicană Republica Dominicană
Uruguay Uruguay
Venezuela Venezuela
Costa Rica Costa Rica
Disney Channel Latinoamérica 16 august 2015 Descendientes
Brazilia Brazilia Disney Channel Brasil Descendentes
Germania Germania Disney Channel Germany 30 august 2015 Descendants – Die Nachkommen
Israel Israel Disney Channel Israel 31 august 2015 היורשים
Polonia Polonia Disney Channel Polonia 18 septembrie 2015 Następcy
Grecia Grecia Disney Channel Greece Η Επόμενη Γενιά
 România Disney Channel România 19 septembrie 2015 Descendeții
Țările de Jos Olanda Disney Channel Netherlands Descendants
Cehia Cehia Disney Channel Cehia Následníky
Bulgaria Bulgaria Disney Channel Bulgaria Наследници
Ungaria Ungaria Disney Channel Ungaria Utódok
Spania Spania Disney Channel España 9 octombrie 2015 Los Descendientes
Suedia Suedia Disney Channel Sweden Descendants
Danemarca Danemarca Disney Channel Denmark
Norvegia Norvegia Disney Channel Norway
Portugalia Portugalia Disney Channel Portugal 10 octombrie 2015 Os Descendentes
Franța Franța Disney Channel Franța 18 octombrie 2015 Descendants

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Friedlander, Whitney (). „Disney Channel's 'BUNK'D,' 'Descendants' to Premiere in July”. Variety. Accesat în . 
  2. ^ Fiii și fiicele personajelor negative din poveștile Disney, în noul film "Descendenții" - Mediafax
  3. ^ Trailer Descendants - Despre film - Disney Channel RO
  4. ^ Draskovic, Marina (). „All-New, Contemporary Live-Action Disney Channel Original Movie 'Descendants' to Introduce Teenage Children of Iconic Disney Villains”. The Walt Disney Company. Accesat în . 
  5. ^ Descendants Serial Ordered at Disney Channel
  6. ^ „Filmul "Descendentii" va fi si serial de desene animate – Bucatarici”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ Disney (). „Teaser | Descendants: Wicked World”. YouTube. Accesat în . 
  8. ^ Format:Twitter status
  9. ^ „Descendants Wicked World | Disney Channel Press”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Episode 1: Evie’s Explosion of Taste | Descendants: Wicked World - YouTube
  11. ^ a b Khatib, Joumana. „Best Sellers”. The New York Times. Accesat în . 
  12. ^ „Descendants: Junior Novel”. Disney Publishing Worldwide. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ Hinckley, David (). 'Descendants' brings together the children of some of Disney's most famous villains”. The Daily News. Accesat în . 
  14. ^ a b Caulfield, Keith (). 'Descendants' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart”. Billboard. Prometheus Global Media. Accesat în . 
  15. ^ a b List of Cameron's albums and singles on Billboard: "Rotten to the Core" and "If Only": „Billboard Hot 100 - 22 august 2015”. Billboard. Accesat în . 
  16. ^ a b c „Hot 100: Descendants' "Rotten to the Core" Stays in Top 50; "If Only" Rises - 19 august 2015”. headlineplanet. 
  17. ^ Sofia Carson's solo version of "Rotten To The Core" is Bubbling Under the Billboard Hot 100: „Sofia Carson debut on Bubbling Under Hot 100 Singles - 1 septembrie 2015”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]