Sari la conținut

Viva High School Musical Argentina

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Viva High School Musical Argentina
High School Musical: El Desafío

Afișul filmului.
Titlu originalHigh School Musical: El Desafío
Genfilm muzical  Modificați la Wikidata
RegizorJorge Nisco
ScenaristPablo Lago
ProducătorDisney
Patagonik
DistribuitorWalt Disney Pictures
MuzicaFernando López Rossi
DistribuțieFernando Dente
Agustina Vera
Delfina Peña
Walter Bruno
PremieraArgentina 17 iulie 2008
Premiera în RomâniaRomânia 7 august 2010
Premiera în Republica Moldovaindisp.
Durata98 min
ȚaraArgentina
Limba originalăSpaniolă
Disponibil în românăRomână (dublat)
Prezență online

Viva High School Musical Argentina (High School Musical: El Desafίo) este un spin-off al filmului american High School Musical, făcut pentru Argentina. Filmul îi are în rolurile principale pe finaliștii emisiunii-concurs High School Musical: La Selección: Agus, Fer, Delfi, Walter, Gastón, Vale, Sofi și Juanchi. De asemenea beneficiază de participarea specială a lui Andrea del Boca, Adriana Salonia, Peter McFarlane și de debutul cinematografic a lui Liz Solari.

Filmările au început în luna februarie a anului 2008 și este al treilea film Disney produs în America Latină. 8 noi cântece au fost produse pentru film. Pe lângă aceste cântece, Alejandro Lerner a compus și interpretat o melodie auzită în timpul genericului final.

Premiera originală a avut loc pe data de 17 iulie 2008, în cinematografele din Argentina, ajungând în săptămâna de debut pe al doilea loc în topurile naționale de box-office. În România, premiera a avut loc pe 7 august 2010 pe Disney Channel, cu o variantă dublată în limba română.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Un nou an școlar începe la High School Argentina, iar Fer (Fernando Dente), căpitanul echipei de rugby a liceului, descoperă că vecina și colega lui de clasă, Agus (Agustina Vera) s-a schimbat mult în timpul vacanței de vară. Delfi (Delfina Peña) a rămas tot țanțoșă și cu o atitudine superioară față de fratele ei, Walter (Walter Bruno) și de companioanele ei, Alicia, Clara și Valeria, pe care le numește "Invizibilele".

Directorul școlii și Dn-șoara D'Arts, profesoara de arte, îi invită pe elevi să participe la prima "Bătălie a trupelor" ("Battle of the Bands") școlii. Anne-Claire, o fostă elevă iar, acum, o cântăreață celebră, se întoarce la școală pentru a juriza concursul și pentru a le da sfaturi concurenților.

Muncind contra-cronometru și cu resurse limitate, copiii își unesc forțele pentru ziua cea mare. Fer și Agus, alături de Juanchi, Sofi, Facha, Gaston și Walter formează o trupă, iar Delfi participă alături de prietenele sale și încearcă să-l separe pe Walter de noii lui prieteni. Dar, o singură trupă va câștiga; cea care înțelege că munca în echipă, dezvoltarea personală și munca din greu îi va face niște artiști și oameni mai buni.

Actori și personaje[modificare | modificare sursă]

Personaje principale
Personaj Actor Descriere
Fer Fernando Dente Protagonistul filmului; Este cel mai popular elev al liceului și căpitanul echipei de rugby. Acesta se confruntă cu o nouă provocare, formând o trupă pentru "Bătălia trupelor". În ciuda dificultăților, acesta își arată calitățile de lider.
Agus Agustina Vera Protagonista filmului; Este timidă și inteligentă, dar și o cântăreață talentată. Când se simte descurajată, Anne-Claire o încurajează să fie ea însăși și să-și arate talentele muzicale fără frică.
Delfi Delfina Peña Antagonista filmului; Este genul de "fată bogată", egoistă, căreia nu-i pasă de sentimentele celor din jur. La sfârșit, Delfi învață o lecție importantă și își schimbă comportamentul.
Walter Walter Bruno Antagonistul filmului; Este fratele lui Delfi, care trebuie să-și folosească toată ingenuozitatea pentru a scăpa de supravegherea surorii sale, pentru a-i ajuta pe cei din trupa lui Fer. Cu ajutorul lui Agus, Walter reușește să devină independent și să-și arate abilitățile artistice.
Personaje secundare
Personaj Actor Note
Gastón Gastón Vietto Este cel mai bun prieten a lui Fer. Este îndrăgostit de Anne-Claire, și ar face orice pentru ea.
Juanchi Juan Macedonio Este un băiat care nu-și pierde niciodată simțul umorului și un toboșar foarte bun.
Facha Augusto Buccafusto Un elev care încearcă din răsputeri să cânte la chitară. Anne-Claire este cea care-l ajută.
Sofi Sofía Agüero Petros Este o compozitoare foarte talentată. Aceasta demonstrează că are o atitudine pozitivă, chiar și atunci când principalul ei inamic este timpul.
Vale Valeria Baroni O cântăreață foarte talentată. Datorită faptului că intră în trupa lui Delfi, calitățile lui Vale sunt neglijate.
Clarita și Alicia Maria Clara Alonso și Sophie Oliver Sánchez Sunt prietenele lui Delfi și membre ale trupei sale. Fetele sunt subordonate și capriciilor și aroganțelor lui Delfi.
Dn-șoara. D'Arts Andrea del Boca Profesoara de arte a liceului. Împreună cu directorul, aceasta pune pe picioare cocnursul "Bătălia trupelor".
Directorul liceului Peter McFarlane
Anne-Claire Liz Solari O fostă elevă a liceului, care acum este o celebră cântăreață și pianistă. Aceasta se întoarce la școală pentru a le da sfaturi participanților.
Mama lui Agus Adriana Salonia
Tatăl lui Fer Mauricio Dayub
Donato Daniel Martins
Marta Carolina Ibarra

Coloana sonoră[modificare | modificare sursă]

Coperta CD-ului

Înainte de premiera filmului în Argentina, a fost lansat un album, conținând 8 cântece de pe coloana sonoră a filmului. Toate cântecele au fost produse de Fernando López Rossi. Albumul conține și un bonus-track, "Now Is Time to Shine" ("Ya es tiempo de brillar") scrisă de Alejandro Lerner special pentru film. În România, toate cântecele au fost traduse în limba română.

Lista cântecelor[modificare | modificare sursă]

# Song Performed by
1 El Verano Terminó (Summer Has Ended) Distribuția
2 Siempre Juntos (Forever Together) Distribuția
3 Doo up Delfy și Walter
4 Yo sabía... (I Knew...) Agus și Fer
5 A Buscar el Sol (Look for the Sun) Agus
6 Hoy Todo es Mejor (Today Everything is Better) Fer
7 Superstar Delfi și "Invizibilele" (Vale, Clara și Alicia)
8 Mejor Hacerlo Todo Juntos (It's Better Doing It All Together) Agus, Fer, Juanchi, Gaston, Facha și Sofi
9 Actuar, Bailar, Cantar (Act, Dance, Sing) Distribuția
10 Ya es Hora de Brillar (It's Already Time to Shine) Alejandro Lerner
BT El Verano Terminó (Video) (Summer Has Ended (Video)) Distribuția

Alte versiuni internaționale[modificare | modificare sursă]

După filmul din Argentina, filmul a fost refăcut pentru Mexic și Brazilia.

  • Varianta mexicană a filmului, Viva High School Musical Mexico (High School Musical: El Desafίo Mexico) a avut premiera pe 5 septembrie 2008, iar în România pe 14 februarie 2010, pe Disney Channel România. Cristóbal Orellana și Mariana Magaña, au fost aleși în urma concursului HSM: La Selección pentru a juca rolurile protagoniștilor. Antagoniștii nu au fost aleși în urma concursului, au fost jucați de Cesar Fernando Soberanes și Mar Contreras. Această versiune a folosit aproximativ aceleași dialoguri și cântece. Totuși, cântecele au fost transpuse într-ro versiune reggaeton și hip hop, pentru a plăcea publicului mexican. În mod ironic, versiunea mexicană a fost, de asemenea, filmată în Argentina.
  • În Brazilia, filmul se numește High School Musical: O Desafio și a avut premiera pe 5 februarie 2010. Actorii au fost aleși în urma concursului HSM: A Seleção. Protagoniștii au fost jucați de Renata Pinto Gomes Ferreira și Olavo Setembro Cavalheiro, iar antagoniștii de Paula Pereia Barbosa și Fellipe Ferreira Guadanucci. Premiera în România nu a fost încă stabilită.

Legături externe[modificare | modificare sursă]