Magicienii din Waverly Place: Filmul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Wizards of Waverly Place. The Movie
Magicienii din Waverly Place: Filmul
Magicienii din waverly place filmul.jpg
Afișul filmului.
Genteen film[*]
film fantastic[*]
film pentru copii[*]
film cu vânătoare de comori[*]  Modificați la Wikidata
RegizorLev L. Spiro
AutorDaniel Berendsen[*]  Modificați la Wikidata
ScenaristDavid A. Makin
Bazat peMagicienii din Waverly Place  Modificați la Wikidata
ProducătorKevin Lafferty
Todd J. Greenwald
Peter Murrieta
DistribuitorDisney Channel
StudioIt's a Laugh Productions  Modificați la Wikidata
MontajMatthew Colonna
MuzicaKeith Burgomaster
Premiera31 octombrie 2009
ȚaraStatele Unite ale Americii
Locul acțiuniiNew York
Caraibe  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat în română
Prezență online

O familie de magicieni este un film artistic apărut în 2009, este o adaptare după serialul Magicienii din Waverly Place. Filmul a avut premiera pe data de 31 Octombrie 2009 pe Disney Channel. Filmările au început pe data de 15 februarie 2009 în San Juan, Puerto Rico. Premiera filmului a fost urmărită în America de 11,4 milioane de telespectatori.

Plot[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Familia Russo, cu excepția lui Alex (Selena Gomez), care stăteau cu prietena ei cea mai bună Harper Finkle (Jennifer Stone), pregătesc o vacanță în Caraibe. Alex decide să cotrobăie în lucrurile lui Justin (David Henrie), dar este atacată de valiza lui, așa cum el plănuiese. Când tatăl lor, Jerry (David DeLuise) a coborât jos să ajute, spune din greșeală despre cartea interzisă de vrăji și cum l-a lăsat pe Justin să o împrumute. Alex vrea să se ducă la o petrecere cu Harper, dar mama sa, Theresa (Maria Canals Barrera), îi spune că nu se poate duce deoarece ea nu a mai fost de încredere chiar și cu Harper pe lângă ea. După ce părinții ei au ieșit afară, și frații ei nu sunt în zonă, Alex pune o vrajă pe stați de metrou cu bagheta de ajutor și cartea de vrăji să devină un tren pentru a se putea duce cu Harper la petrecere, însă Alex și Harper ratează petrecerea după ce erau să fie omorâte de un metrou, dar au fost salvate de Justin,folosind o baghetă pentru un vrăjitor complet. Din această cauză, Alex este forțată să meargă cu familia ei în vacanță, lăsând baghetele acasă. Pe drum se întâlnesc cu un magician de stradă dar și un magician în formare (care a pierdut concursul pentru vrăjitori compleți din cauza fratelui său mai mare) pe nume Archie care vrea să o întoarcă pe prietena lui,Giselle dintr-un papagal înapoi în om prin găsirea Pietrei Visurilor, care are puterea să îndeplinească orice dorință sau să întoarcă orice vrajă. Jerry l-a considerat nebun deoarece mulți au fost să o caute dar niciunul nu s-a mai întors.

Mai târziu, Alex a folosit o vrajă pe mama sa să o convingă să iasă cu un băiat, dar nu a fost destul de puternică, așa că nu a fost lăsată cu acel băiat. La nervi, Alex își dorește ca părinții ei să nu se fi întâlnit niciodată, dorința ei fiind îndeplinită deoarece ea ținea bagheta de vrăjitori compleți și cartea de vrăji în mână. Ca un rezultat, Jerry și Theresa nu își mai aminteau de Justin, Alex și Max (Jake T. Austin) sau de ei doi.

Alex, Max și Justin au încercat să ia cartea cu vrăji de la Jerry levitând-o din buzunarul lui, dar el a prins-o. Jerry avea încă puteri magice înainte să se mărite cu Theresa. Jerry are acum o atitudine liniștită. Justin îl întreabă ce s-ar întâmpla dacă un magician și-ar fi dorit ca părinții ei să nu se fi întâlnit. Jerry explică uitarea trecutului lor și apoi este tras într-un vortex al neexistenței. El spune că ar fi un miracol să repare greșeala, Justin menționând de Piatra Visurilor (La Piedra de Sueños), Jerry spunând că s-ar putea să meargă.

După ce l-au consultat pe Jerry, Justin și Alex s-au hotărât să caute Piatra Visurilor, ghidați de Archie. Între timp, Max stă în stațiune pentru a nu-i lăsa pe părinți să se întâlnească cu alte persoane. Pe parcursul zilei, Max observă că și-a pierdut memoria.

Alex și Justin erau pe aproape să găsească Piatra Visurilor, dar Giselle a furat piatra. Copiii îi spun Theresei și lui Jerry povestea lor. Theresa nu i-a crezut deoarece ea crede că nu și-ar fi uitat copiii. În timp ce găseau o metodă să întoarcă vraja fără Piatra Visurilor, Jerry spune că dacă unul dintre copii era un vrăjitor complet, putea să spună vrajă și să o întoarcă. Când se pregăteau să înceapă concursul pentru vrăjitori compleți, Max și-a pierdut toată memoria și a fost tras într-un vortex al neexistenței. Realizând că trebuie să muncească repede, Alex și Justin sunt transportați către un teren de luptă antic, unde se va ține concursul. Jerry le explică că este permis să folosească vrăji numai care conțin patru elemente (pământ, foc, aer și apă). Câștigătorul va deveni un vrăjitor complet, iar cel care pierde nu primește nimic.

Alex câștigă. Ea se întoarce la Justin pentru ajutor, dar Justin și-a pierdut toată memoria. Alex îi spune să nu plece, spunându-i că este fratele ei mai mare. Justin o crede și vrea să o ajute, însă a fost tras în același vortex ca Max. Alex încearcă să aplice o vrajă, dar Jerry îi spune că este prea târziu.

Între timp, Theresa se întoarce în stațiune și vede că Giselle s-a întors în forma umană cu ajutorul Pietrei Visurilor care era la gâtul ei. Archie încearcă să ia piatra de la Giselle, care spera că va rămâne la forma umană. El o întoarce înapoi în forma de papagal și îi dă piatra Theresei. Ea spera că Alex, Justin și Jerry sunt aici ca să le dea piatra. Jerry îi spune lui Alex că poate să își dorească să reapare frații ei. Ea își dorește ca lucrurile să fie așa cum au fost înainte. Ea și frații ei își amintesc ce s-a întâmplat, însă părinții lor nu. Ei toți se apropie unul de celălalt, copii știind prin tot ce au trecut, iar părinții lor observă o schimbare de atitudine. Ei merg fericiți împreună la sfârșit.

Actori[modificare | modificare sursă]

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

 • Alexandra Sălceanu - Alex
 • Șerban Gumoi- Justin
 • Daniel Tudorică - Jerry
 • Anca Sigartău - Theressa
 • Tudor Dobrescu - Max
 • Cristian Simion - Archie
 • Lara Ionescu - Harper
 • Florian Ghimpu - Javier
 • Adina Lucaciu - Giselle, Barmaniță
 • Daniel Stăncescu
 • Gheorghe Ifrim

Studio dublaj: Ager Film
Regie dialog: Florian Ghimpu
Traducere: Florina Brădeanu
Tehnician : Linda Șaitoș
Coordonatori producție: Vilma Stan, Laura Panteli-Stanciu

Coordonator artistic Disney: Michal Wojnarowski
Versiunea în limbă română produsă de: DISNEY CHARACTER VOICES INTERNATIONAL, INC.

Apariții[modificare | modificare sursă]

Țară / Regiune Post de televiziune Premieră Titlul filmului în țară
Statele Unite ale Americii Statele Unite
(incluzând Puerto Rico Puerto Rico)
Disney Channel August 28, 2009 Wizards of Waverly Place: The Movie
Canada Canada Family
Noua Zeelandă Noua Zeelandă Disney Channel Australia și Noua Zeelandă September 19, 2009 (ca parte a of Wiz-tember 2009)
Australia Australia
India India Disney Channel India September 27, 2009 (ca parte a of Wiz-tember 2009)
Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord Marea Britanie Disney Channel (Regatul Unit și Irlanda) October 23, 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
 Irlanda
Africa de Sud Africa De Sud Disney Channel Africa De Sud October 31, 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
Orietenul Mijlociu Disney Channel Orientul Mijlociu October 30 , 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
Brunei Brunei Disney Channel Asia November 22, 2009[1]
CambodgiaCambodgia
Hong Kong Hong Kong
IndoneziaIndonezia
Laos
MalaeziaMalezia
Filipine Philipine
Singapore Singapore
Coreea de Sud Korea De Sud
Thailanda Thailanda
Vietnam Vietnam Bộ phim: Những phù thủy xứ Waverly
Turcia Turcia Disney Channel Turcia October 31, 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
Argentina Mexic Chile Columbia America Latină Disney Channel (America Latină) October 11, 2009 (ca parte a Abracadubre 2009) Los Hechiceros de Waverly Place: La Película
Spania Spania Disney Channel Spania October 17, 2009 (ca parte a Magoctubre 2009) Los Magos de Waverly Place: Vacaciones en el Caribe
Portugalia Portugalia Disney Channel Portugalia October 17, 2009 (ca parte a Feitiçoutubro 2009) Os Feiticeiros de Waverly Place: Férias nas Caraíbas
Brazilia Brazilia Disney Channel Brazilia October 25, 2009 (ca parte a Abracadubro 2009) Os Feiticeiros de Waverly Place: O Filme
Franța Franța Disney Channel Franța October 27, 2009 Les Sorciers de Waverly Place: Le Film
Germania Germania Disney Channel Germania October 30, 2009 Die Zauberer vom Waverly Place – Der Film
Italia Italia Disney Channel Italia October 30, 2009 (ca parte a Magottobre 2009) I maghi di Waverly – The Movie
Polonia Polonia Disney Channel Polonia October 31, 2009 (ca parte a Magic October 2009) Czarodzieje z Waverly Place – Film
Taiwan Disney Channel Taiwan November 26, 2009
Danemarca Danemarca Disney Channel Danemarca October 30, 2009 Magi på Waverly Place: Filmen
Cehia Republica Cehă Disney Channel (Republica Cehă, Slovacia și Ungaria) October 31, 2009 (ca parte a Varázslatos Október) Kouzelníci z Waverly - Film
Slovacia Slovacia
Ungaria Ungaria Varázslók a Waverly helyről - A Film
România România Disney Channel România October 31, 2009 Magicienii din Waverly Place: Filmul

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]