Tequila

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mai multe tipuri de Tequila

Tequila este o băutură alcoolică originară din Mexic.

Istoria băuturii este incertă. Se consideră că tequila se prepara în Mexic, mai exact în zona din apropierea orașului Tequila, cu mult înainte de sosirea conchistadorilor spanioli în jurul anului 1520.

Numele pe care îl avea băutura atunci era "octal", iar spaniolii au fost atrași de ea în momentul în care și-au terminat toate rezervele lor de băuturi tari. Băștinașii fabricau 'tequila' dintr-o plantă asemănătoare cu cactusul din familia Agavaceae.

Oficial, tequila, așa cum este cunoscută astăzi, a fost produsă în secolul al XVI-lea. Consumul a crescut și în secolul al XVIII-lea a început producția băuturii în mod industrial. Primul producător oficial al tequilei, a fost José Cuervo, care, în 1758 a obținut de la regele Spaniei dreptul de a cultiva plantele necesare și de a produce și comercializa băutura.[necesită citare]

Tequila a cîștigat importanță națională abia în timpul revoluției Mexicane, la începutul secolului al XX-lea, cînd a devenit un motiv de mîndrie și un simbol al identității naționale.[necesită citare] Un alt moment de creștere al notorietății băuturii a apărut în perioada prohibiției, odată cu interzicerea importului de băuturi alcoolice din Mexic în Statele Unite.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Tequila