Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii sep-oct 2011

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Ajutor legat articolul șters Valeriu Mladin[modificare | modificare sursă]

Salut. Te rog foarte mult să mă ajuți la refacerea si publicarea articolului Valeriu Mladin. Il voi scrie într-un nou format, doar sa nu îl mai ștergi tu si alti administratori. Multumesc

Ajutor legat de monumente din Buzău[modificare | modificare sursă]

Salut. Ai cumva vreo informație despre un cimitir Nifon în Buzău? Vezi discuția de la [1], eu am presupus că ar putea fi vorba de BZ-II-a-B-02387.--Strainu (دسستي‎)  1 septembrie 2011 14:16 (EEST)

Lângă Măgura exista o mănăstire Nifon, care acum din câte știu este sanatoriu. Presupunând că e vorba de cimitirul mănăstirii Nifon, el nu pare a clasificat separat ca monument (cum e cel de la mănăstirea Cernica din Ilfov, de exemplu); dar imagini de la el cred că pot fi etichetate cu codul mănăstirii. —Andreidiscuţie 1 septembrie 2011 14:22 (EEST)

Format[modificare | modificare sursă]

Salut, mă ajuți puțin cu Format:Infocaseta Joc video? Nu-mi dau seama ce-am uitat să închid.— Ionutzmovie discută 1 septembrie 2011 16:07 (EEST)

Poți modifica formatul astfel încât datele din infocasetă (Dată lansare) să fie ascuns și nu extins (vezi FIFA 07 ro și en).— Ionutzmovie discută 8 septembrie 2011 23:15 (EEST)

Format:Pagină tradusă - Hobbitul[modificare | modificare sursă]

Nu e exagerată cererea, dar o singură secțiune tradusă se pune într-un format sau pot pune mai multe și omit eu ceva? Mărtinaș Angel dialog 1 septembrie 2011 23:16 (EEST)

Se pot pune mai multe formate în pagină dacă sunt secțiuni care provin din mai multe surse. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 00:34 (EEST)
Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Strainu.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2011 10:49 (EEST)

Tablouri[modificare | modificare sursă]

Cum ar trebui traduse titlurile articolelor referitoare la tablouri de pe alte Wikii în cazul în care nu există surse? Se preia titlul original (dar autorii rareori își denumesc tabolurile)? Sau el putem traduce noi direct după titlul din limnba autorului? --Cezarika1 2 septembrie 2011 14:58 (EEST)

Ceva surse care le spun într-un fel tot trebuie să existe, altfel nu am avea articole despre respectivele tablouri. Pe principiul verificabilității, ar trebui păstrat titlul în limbile lucrărilor respective, dar nu mi se pare un principiu universal aplicabil. De exemplu, ce facem cu un tablou cu titlul în coreeană? Cred că trebuie judecat de la caz la caz. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 15:03 (EEST)
Și atunci, dacă nu există surse, nu este mai bine să traduecem ad-literam titlul decât să scriem titlul în limba autorului? Văd că pe alte Wikii se face traducerea ad-literam. --Cezarika1 2 septembrie 2011 15:05 (EEST)
Cum spuneam, nu cred că poate fi pusă o regulă generală. Cred că nu e o problemă dacă se face o traducere cât mai apropiată de sens. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 15:16 (EEST)
Reține și faptul că nu avem nicio dovadă că autorul și-a denumit tabloul în vreun fel, cum e cazul la cărți sau la filme. Și atunci de ce să scriem titlul Black Sea și nu Marea Neagră, dacă nu avem surse în limba română? --Cezarika1 2 septembrie 2011 15:18 (EEST)
Concret, despre ce caz e vorba? Mi se pare că vrei ca eu să enunț un principiu pe care apoi să-l aplici undeva. Nu pot să-mi asum o asemenea responsabilitate, și nici nu facem așa de obicei. Din punctul meu de vedere, în cazuri din astea ambigue cred că se poate traduce titlul fără a considera că se face cercetare originală, iar dacă apar după aceea discuții, se poate vedea care e soluția optimă. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 15:24 (EEST)
Îți enunț două cazuri: Ritratto di dama (în traducere Portret de femeie) și Pușkin pe malul Mării Negre (în rusă Пушкин на берегу Чёрного моря). Nu avem surse în limba română pentru că Ivan Aivazovski (cel cu Pușkin) e puțin cunoscut la noi, iar la primul tablou nu se cunoaște autorul. Cum procedăm: lăsăm Пушкин на берегу Чёрного моря și Ritratto di dama sau traducem titlurile în limba română? --Cezarika1 2 septembrie 2011 15:29 (EEST)
E doar o părere a mea, dar cred că se poate traduce, mai ales că niciunul din titluri nu pune probleme de traducere care să impună cine știe ce creativitate din partea celui care traduce. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 15:32 (EEST)

Cum facem însă dacă există două traduceri diferite? Cartea Don Quijote a fost tradusă și Don Chișote (în secolul XIX). --Cezarika1 2 septembrie 2011 15:34 (EEST)

Se folosește denumirea mai actuală; cea mai veche poate fi menționată în introducere. De aia nu avem titluri ca Buzeu, Ieși, Țeara Rumânească deși sunt atestate de surse. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 15:37 (EEST)

Deci, în concluzie, zici tu că nu-mi ridic lumea în cap dacă traduc titluri de articole (mă refer la tablouri) ad-literam? --Cezarika1 2 septembrie 2011 15:41 (EEST)

Dacă prin lumea înțelegi pe mine, da. Nu garantez pentru toți, dar am o vagă bănuială că n-o să vină nimeni să insiste să avem un articol intitulat Пушкин на берегу Чёрного моря și nici chiar Pușkin na beregu Ciornogo Morea; ar fi pură pedanterie. Dacă protestează cineva, se poate discuta punctual - poate chiar au respectivii idei mai bune. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 15:44 (EEST)

Proiectul[modificare | modificare sursă]

cum pot participa si eu la imbunatatirea wikipedia?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Lauryo Antonniy (discuție • contribuții).

Familiarizează-te cu principiile de bază și găsește ceva ce știi și-ți place să faci. Poți traduce de pe alte Wikipedii, poți adăuga poze făcute de tine pe Wikimedia Commons, poți scrie despre un domeniu ce ți-e familiar etc.  —Andreidiscuţie 2 septembrie 2011 16:35 (EEST)


cum pot castiga si eu un premiu?

castigul uni premiu[modificare | modificare sursă]

cum pot castiga si eu un premiu?

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Strainu.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Strainu (دسستي‎)  3 septembrie 2011 01:23 (EEST)

Utilizarea Logo-ului 2plus.svg[modificare | modificare sursă]

Logo-ul a fost creat de mine pe baza celui original.

Logo-ul oficial al canalului are o versiune usor schimbataAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Octavius 909 (discuție • contribuții).

Atunci:
  1. nu-l putem include în articol și este inutil, pentru că dacă nu este logoul corect, atunci el nu face decât să deruteze și să informeze greșit; avem o politică prin care folosim fişiere protejate tocmai pentru cazuri de genul ăsta;
  2. dacă ați făcut o lucrare derivată din logoul respectiv, luându-l pe cel inițial și modificându-l, atunci dețineți doar o parte din drepturile de autor. Ea este, în sensul legilor drepturilor de autor, operă derivată, asupra căreia dețin drepturi și autorii logoului inițial. Deci tot n-ați obținut ceva ce puteți elibera în domeniul public. —Andreidiscuţie 6 septembrie 2011 16:48 (EEST)

http://www.frocus.net/images/scrshots/1103/bscap0004.jpg << original http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:2plus.svg << copie http://www.frocus.net/images/logotv/original/2plus.jpg << varianta incorecta. neoficiala. chiar daca aceasta varianta este prezenta pe toate site-urile care includ logo-ul 2plus

si fraza cu dezinformarea e exagerata

stergere pagina[modificare | modificare sursă]

Buna Andrei, Am creat o pagina pe wikipedia ca si traducere a unei pagini de.wikipedia.org. Am primit mesajul: a fost stearsa sau urmeaza a fi stearsa. Ce am gresit? IoanAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de MBClassics.ro (discuție • contribuții).

Pagina conținea doar textul: „In germana: http://de.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W_110”. —Andreidiscuţie 8 septembrie 2011 14:38 (EEST)
Am recuperat o versiune anterioară care conținea mai mult text și am făcut mici modificări pentru aducerea spre formatul standard. Răzvan Socol mesaj 9 septembrie 2011 07:36 (EEST)
Scuze, n-am observat că mai sunt și alte versiuni anterioare. —Andreidiscuţie 9 septembrie 2011 10:00 (EEST)

Stergere pagina[modificare | modificare sursă]

Buna ziua! Am inteles motivarea dvs. referitoare la stergerea paginii Andi Jianu, insa dati-mi voie sa imi exprim punctul de vedere. La cei 12 ani, Andi a adunat in palmaresul sau trofee adecvate varstei si la aceasta varsta nu avea cum sa fie un sportiv profesionist. Cred ca problema se putea evita daca de la bun inceput administratorii Wikipedia precizau ca aici se publica materiale numai despre profesionisti si oameni consacrati. Pacat ca nu dati o sansa si tinerei generatii de a se face cunoscuta. Multumesc. O zi bunaAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Dori76L (discuție • contribuții).

Este precizat de la bun început că subiectele despre care se scrie la Wikipedia trebuie să fie notabile. Tânăra generație, ca și cea veche, are șansa de a se face cunoscută, dar până când cineva nu reușește să se facă remarcat, noi nu scriem despre el. —Andreidiscuţie 9 septembrie 2011 15:22 (EEST)

Vandalism[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Kiuztrestotzen vandalizează paginile Wikipediei. Te rog, să-i dai o avertizare. Toate bune! Radudiscuție 9 septembrie 2011 19:35 (EEST)

Intrebare pagina noua...SABION ELEN SRL[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, Reprezint casa de bijuterii Sabion din Targu Mures, in urma cu ceva timp am deschis o pagina noua cu denumirea mai sus mentionata, nu am dorit nici de cum sa fie o pagina pentru autopromovare sau reclama, insa dupa cum am observat pe wikipedia, toate marile case de bijuterii ale lumii au o astfel de pagina. Eu am modificat pagina si este acuma mult mai obiectiva, vorbind direct la subiect si anume direct despre istoria casei de bijuterii. Intrebarea mea pentru tine este cum pot sa iti arat pagina fara a o pune pe wikipedia, sa imi poti spune daca acuma este ok. Sunt un utilizator nou si mi-ar prinde foarte bine ajutorul tau. Multumesc anticipat, Andrei Dubau andrei.dubau@sabion.roAndrei Dubau (discuție) 12 septembrie 2011 12:11 (EEST)

Pe ce surse se bazează articolul pe care doriți să-l scrieți? —Andreidiscuţie 12 septembrie 2011 14:26 (EEST)

Kogălniceanu[modificare | modificare sursă]

Mă ajuți să termin cu Kogălniceanu? Am mai tradus eu și ar mai fi două secțiuni.— Ionutzmovie discută 12 septembrie 2011 14:56 (EEST)

Măi și parcă nu era voie să băgăm licențe din burtă. :)— Ionutzmovie discută 12 septembrie 2011 15:29 (EEST)
Nu e chiar din burtă. În pagină scria „desen făcut de mine” și DP-oferit. 1+1=2. —Andreidiscuţie 12 septembrie 2011 15:50 (EEST)
Deci pot trece imaginile de la DP-oferit la DP-personal dacă se specifică că imaginea este făcută de autor.— Ionutzmovie discută 12 septembrie 2011 19:56 (EEST)
Da, eu așa procedez. Dacă însă nu scrie explicit că e făcută de uploader, atunci nu putem face nicio presupunere. —Andreidiscuţie 13 septembrie 2011 09:29 (EEST)
Și apropo de titlul secțiunii de discuție, o să încerc să termin articolul, dar nu va merge foarte, foarte repede. —Andreidiscuţie 13 septembrie 2011 09:32 (EEST)
Poți lucra direct pe Mihail Kogălniceanu, ca să rămâi în istoricul paginii. Dacă vei participăm cu articolul la concurs, și așa bate vântul pe acolo.— Ionutzmovie discută 13 septembrie 2011 23:06 (EEST)

Mișcarea Legionară[modificare | modificare sursă]

Vă mulțumesc pt. ajutorul la infocasetă, care mă făcuse de ras. O zi bună, --Alex F. (discuție) 12 septembrie 2011 15:27 (EEST)

Re:Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Dx3 newsroom.jpg[modificare | modificare sursă]

Am adăugat informațiile necesare. Puteți șterge eticheta.--Cristian 13 septembrie 2011 11:43 (EEST)

Fotografia este necesară pentru o mai bună înțelegere a secțiunii respective. Aș dori de asemenea să reînlocuiesc imaginea cu una de joasă calitate(sub 250px) și am o mică nelămurire, ce informații trebuie să scriu în câmpul intitulat "Data" din formatul de încărcare a imaginilor?--Cristian 13 septembrie 2011 16:06 (EEST)
Data la care s-a realizat imaginea, dar pentru UC nu folosești {{Informații}}, ci {{Material sub drepturi de autor}}. Iar dacă încarci o nouă imagine peste cea deja încărcată, atunci doar descrii modificarea pe care ai făcut-o (reducerea rezoluției cf WP:MP). —Andreidiscuţie 13 septembrie 2011 16:18 (EEST)
Acum este bine cum am procedat?--Cristian 14 septembrie 2011 11:14 (EEST)
Rezoluția e acum atât cât trebuie. Justificarea mai trebuie completată. —Andreidiscuţie 14 septembrie 2011 11:47 (EEST)
Imaginea se folosește în scopul ilustrării unei metode de joc explicată în secțiunea unde este plasată.--Cristian 14 septembrie 2011 12:04 (EEST)

Plimbare WLM pe 25 septembrie la ora 17[modificare | modificare sursă]

Salut. Tu ai fi disponibil pentru o plimbare în duminica respectivă? Probabil o să dureze vreo 2 ore, dar stai cât poți.--Strainu (دسستي‎)  13 septembrie 2011 16:40 (EEST)

Mulțumesc de invitație. Încă nu știu ce o să fac și unde o să fiu weekendul viitor, însă. —Andreidiscuţie 13 septembrie 2011 16:55 (EEST)
Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Cezarika1.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Brainstorming cu privire la wizardul de încărcare după 1 octombrie Strainu (دسستي‎)  13 septembrie 2011 17:50 (EEST)

CS Dinamo[modificare | modificare sursă]

poate daca ai avea si tu rabdare si nu mi-ai sterge imediat articolul, ar iesi ceva interesant, nu crezi?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Glamistu (discuție • contribuții).

Habar nu am despre ce vorbești. Nu ai nicio contribuție ștearsă în articolul CS Dinamo București. —Andreidiscuţie 22 septembrie 2011 17:47 (EEST)

Dx3_newsroom.jpg[modificare | modificare sursă]

Ce spuneți despre imagine? este în regulă acum? Mă refer în special la secția cu scopul.--Cristian 26 septembrie 2011 13:55 (EEST)

Statutul Wikipediei ca enciclopedie este o justificare extrem de vagă. Trebuie arătat ce aspecte din pasaj ilustrează și trebuie ca legătura să existe și să fie strânsă (în cadrul pasajului să se facă referire la imagine). —Andreidiscuţie 26 septembrie 2011 13:57 (EEST)

rezolutie joasa[modificare | modificare sursă]

Salut, la Fișier:Gică_Cristea.jpg ai zic că "treaba cu rezoluția joasă e o minciună, e de 4 ori mai mare decât în articol". Totuși, la Format:material sub drepturi de autor/doc zice doar de rezoluția comparativă cu cea a originalului. Cum originalul era un disc, nu cred că se poate spune că nu e rezoluție joasă.--Strainu (دسستي‎)  26 septembrie 2011 19:11 (EEST)

În sensul WP:MP (punctul 3.b.), „rezoluție joasă” înseamnă „nu mai mult decât ne trebuie” în scop ilustrativ, adică dacă are în pagină 200 de pixeli, atât are și imaginea. —Andreidiscuţie 26 septembrie 2011 19:14 (EEST)
OK. L-am redimensionat la 300px, dimensiunea din infocaseta se poate modifica.--Strainu (دسستي‎)  26 septembrie 2011 19:50 (EEST)

Contestarea utilizării cinstite pentru Fișier:Rudy Youngblood-Apocalypto.jpg Răspuns[modificare | modificare sursă]

De ce nu poate fi folosită imaginea în articolul Apocalypto? Ce numai afișul filmului poate fi folosit în articolele privind filmele? Sunt suficiente articole despre filme cu afișul filmului, dar care conțin și imagini captură de ecran. La Scopul utilizării scrie clar: și se poate afla în căsuța de prezentare a articolului sau în textul acestuia --Terraflorin (discuție) 26 septembrie 2011 19:13 (EEST)

Recitește justificarea pe care ai dat-o. Tu însuți ai scris că imaginea este afiș promoțional, că este mijlocul de promovare al produsului comercial. Da, justificarea asta se pretează doar la afișul filmului. Iar și se poate afla în căsuța de prezentare a articolului sau în textul acestuia este foarte vag. La scopul utilizării se spune exact secțiunea și paragraful în dreptul căruia este pus și de ce se pune acolo. —Andreidiscuţie 26 septembrie 2011 19:18 (EEST)
nu știu ce anume citești tu dar eu văd la descrierea fișierului că este scris clar captură de ecran. Eu am încercat să fac și să folosesc câteva formate generale pentru așa situații, dar văd că birocrația încă odată este exagerat de mare la rromanica--Terraflorin (discuție) 26 septembrie 2011 19:22 (EEST)
Eu citesc așa: Imaginea poate fi găsită în Infocaseta principală pentru identificarea în contextul comentariului critic despre lucrarea căreia îi servește ca afiș promoțional și Imaginea poate fi plasată în infocaseta din partea superioară a articolului care tratează lucrarea, pentru a prezenta principala informație vizuală asociată cu lucrarea, și pentru a ajuta utilizatorul să identifice rapid lucrarea și să se asigure că a găsit ceea ce căuta. —Andreidiscuţie 26 septembrie 2011 19:25 (EEST)
e clar, atunci nu citești la acest fișier ! Încă odată, am încercat să fac formate generale (IDV, ÎNL) care să se aplice în mai multe cazuri, așa cum scrie și acolo: Înlocuibil? Da, cu o altă imagine a cărții /afiș film / captură ecran /etc., dar cu o calitate mai bună. Tu spui că este foarte vag, eu zic că este foarte eficient. Bun, să auzim de bine... --Terraflorin (discuție) 26 septembrie 2011 19:50 (EEST)
Tocmai de aia avem politica asta, pentru că în ce privește utilizarea cinstită, fiecare caz trebuie justificat individual, nu toate cazurile la grămadă. Avem deja formatul de drepturi de autor care este general, de exemplu {{Poster eveniment}}. Justificarea trebuie să fie la obiect, să se refere exact la fișierul respectiv și exact la acel articol. Altfel, nu e o justificare, e doar o formă fără fond. —Andreidiscuţie 26 septembrie 2011 20:27 (EEST)
Și la rubrica „înlocuibil”, trebuie să explici de ce nu este înlocuibil un fișier, nu în termeni generali, ci făcând referire strict la el. —Andreidiscuţie 26 septembrie 2011 20:30 (EEST)

Buna seara[modificare | modificare sursă]

Am scris un articol sumar despre firma noastra de avocatura Badita&Pop. Am respectat formatul si genul informatiilor postate si acceptate de Wiki pentru firmele de avocatura. Articolul a fost sters de tine cu motivatia fara explicatie a importantei subiectului. As dori sa stiu ce anume ar trebui sa indic, ce informatii suplimentare sunt necesare pentru a acoperi acest viciu. Ne dorim foarte tare sa fim prezenti in paginile Wiki. Multumesc anticipat. Madidelia88 (discuție) 26 septembrie 2011 22:20 (EEST)Ovidiu PopMadidelia88 (discuție) 26 septembrie 2011 22:20 (EEST)

Mulți își doresc foarte mult să fie în paginile Wikipediei, dar Wikipedia este o enciclopedie, iar subiectele pe care le abordează trebuie să fie enciclopedice (adică notabile în domeniul lor de activitate). Pentru ce înțelegem prin „notabile”, vedeți îndrumări la Wikipedia:Notabilitate.
Articolele în care nu se sugerează pentru ce este un subiect notabil și cunoscut în domeniul său se şterg imediat, iar cele despre care se sugerează motive de notabilitate, dar nu sunt sprijinite de referinţe bibliografice din surse de încredere se pot propune pentru ștergere după un timp. —Andreidiscuţie 27 septembrie 2011 09:36 (EEST)

Abuz de putere[modificare | modificare sursă]

Subiect: Srinagar. Cenzurarea arbitrară a acelei informații (prezentată neutru și obiectiv) reprezintă împiedecarea liberei circulații a ideilor și informațiilor, precum și un abuz de putere.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 92.228.61.248 (discuție • contribuții).

Probabil. Dar Wikipedia nu este un for al libertății de exprimare; calitatea enciclopedică a conținutului primează. Nimeni nu e oprit să își exprime opiniile pe pagina de discuții, cu scopul atingerii unui consens. —Andreidiscuţie 28 septembrie 2011 09:35 (EEST)

Imagine[modificare | modificare sursă]

Buna ziua. Eu nu înteleg cum funcționează wikipedia la capitolul imagini. Imaginea pe care am luat-o era de pe wikipedia englezească. --Alex17nico (discuție) 28 septembrie 2011 18:31 (EEST)

Imagine[modificare | modificare sursă]

Buna ziua. Eu nu înteleg cum funcționează wikipedia la capitolul imagini. Imaginea pe care am luat-o era de pe wikipedia englezească. --Alex17nico (discuție) 28 septembrie 2011 18:32 (EEST)

Scrieți în pagina de descriere exact de unde provine imaginea, ce reprezintă și licența sub care este disponibilă. Dacă este la en.wp, atunci pagina de descriere de acolo conține toate detaliile de care aveți nevoie. În plus, dacă o imagine este liberă, există doar la en.wp și aveți nevoie de ea aici, cel mai bine e să o încărcați la Commons; formularul de acolo vă conduce să introduceți toate datele corect, iar la sfârșit imaginea va putea fi folosită oriunde. —Andreidiscuţie 28 septembrie 2011 18:35 (EEST)

Fișierul "Trãiascã Regele"[modificare | modificare sursă]

Am încãrcat o versiune noua a fișierului, așa cum imnul a fost compus de Eduard Hübsch și interpretat de Orchestra Naționalã de Radio. Am observat cã dvs. ați înlocuit varianta încãrcatã de mine cu cea veche, vocalã. În cazul în care nu satisface anumite cerințe, deși eu îl consider original, cu toate drepturile acordate de Casa Regalã și cu meritul de a fi ascultat ca orice fișier cu trimitere la evenimente istorice, vã rog sã mã sfãtuiți unde sã îl public pe Wikipedia.

                                                            Vã mulțumesc pentru atenția acordatã!
                                                                             BelugaMaster (discuție) 29 septembrie 2011 09:55 (EEST)BelugaMasterBelugaMaster (discuție) 29 septembrie 2011 09:55 (EEST)

P.S.: sursa fișierului este http://www.princeradu.ro/imnul-regal/ .

Trebuie încărcat sub un alt nume, și cu datele de proveniență și licențiere completate separat, pentru noul conținut. Celălalt, fie îl vom șterge, fie îl vom păstra, dar discuția ar trebui să se poarte la Discuție:Imnul Regal în prezența ambelor variante. —Andreidiscuţie 29 septembrie 2011 15:57 (EEST)

Monumente cu erori[modificare | modificare sursă]

Salut. Ai cumva timp azi sau mâine să golești categoria de erori? Eu azi încarc imagini de pe flickr și mâine nu sunt și ar fi frumos să fie goală la sfârșitul concursului.

E vorba doar de erori în codul LMI, de obicei se sare o literă sau nu e pus nimic. Mersi!--Strainu (دسستي‎)  29 septembrie 2011 11:08 (EEST)

O să încerc să mă ocup diseară sau mâine. —Andreidiscuţie 29 septembrie 2011 15:55 (EEST)
M-am ocupat și eu de câteva. Acum au rămas cele mai complicate, la care nu-mi dau seama care este codul. Răzvan Socol mesaj 30 septembrie 2011 07:05 (EEST)

Sibex[modificare | modificare sursă]

FYI, la Sibex avem de-a face cu un PR (vezi lista de discuții). I-am zis pe mail sa citească Ajutor:Bun venit și partea despre conflictul de interese, dar ca de atâtea ori, degeaba.--Strainu (دسستي‎)  4 octombrie 2011 12:08 (EEST)

Ack. —Andreidiscuţie 4 octombrie 2011 12:08 (EEST)

Pagina ASHA[modificare | modificare sursă]

Salut, am modificat pe pagina ASHA diacriticile in neregula. Acum sper ca e ok? Nu prea inteleg treaba cu notabilitatea... Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Laurentiuguran (discuție • contribuții).

Checkuser[modificare | modificare sursă]

Salut! Remarca mea de la Wikipedia:Checkuser vine în contextul în care am văzut că lumea suflă și-n iaurt când e vorba de privacy și de checkuser. Răzvan Socol mesaj 4 octombrie 2011 18:38 (EEST)

Monica Ramirez[modificare | modificare sursă]

Discuție mutată la locul ei.

LaLa Song[modificare | modificare sursă]

Am scris articolul LaLa Song (Grasu XXL), dar nu m-am uitat că exista deja LaLa Song. Poți să ștergi al doilea articol, e mai scurt și nu e la actualitate. -- Martinas Angel (discuție) 6 octombrie 2011 10:07 (EEST)

Redirect[modificare | modificare sursă]

Cum e cu redirectul că nu am înțeles. --Cezarika1 6 octombrie 2011 11:56 (EEST)

Care anume? —Andreidiscuţie 6 octombrie 2011 11:57 (EEST)
Ăla, după care ai format un titlu de articol cu italice. --Cezarika1 6 octombrie 2011 11:58 (EEST)
Pagina de media. Am șters și redirectul pentru că nu era necesar. Era cu câte două apostroafe în stânga și în dreapta, probabil cel care l-a creat a vrut să-l pună în italics. —Andreidiscuţie 6 octombrie 2011 12:04 (EEST)
Din câte văd eu, tu ești cel care l-a pus în italice. Din ce motiv ai făcut asta, nu reușesc să înțeleg, ba ai mai șters și titlul corect. --Cezarika1 6 octombrie 2011 12:27 (EEST)
L-am pus în italice de-adevăratelea, dar nu prin redenumire. Asta se face cu formatul {{Italictitle}} în articol, (titlul rămâne fără italice, doar se afișează așa). Redenumirea e aceeași pe care ai făcut-o și tu (am operat-o simultan), doar că n-am mai păstrat redirecționarea cu apostroafe. Motivul e că am vrut să păstrez intenția inițială celui care a creat pagina; dacă nu ești de acord, poți să scoți formatul din pagină și nu mai apare cu italice. —Andreidiscuţie 6 octombrie 2011 12:31 (EEST)

Am văzut acum (http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagina_de_media&diff=next&oldid=5730273). Nu am văzut nicăieri (nici pe alte versiuni) să se pună titlul articolului în italice. Sincer, nu înțeleg ce rost are acest lucru. Iar inițiatorii ar trebui să citească mai întâi manualul de stil, nu să vină ei cu sugestii năstrușnice. --Cezarika1 6 octombrie 2011 12:35 (EEST)

Eu m-am luat după en:WP:ITALICTITLE. Nu știu dacă intră la „titlu de operă de creație”, dar mi s-a părut totuși în ordine. —Andreidiscuţie 6 octombrie 2011 12:39 (EEST)

Marea majoritate a titlurilor italice apar la păianjeni și-i aparțin lui Sandhu care le-a copiat de pe enWiki fără a încerca să le discute cu nimeni. Hai să facem atunci o regulă și să-i "obligăm" pe toți care scriu articole despre ziare, reviste, filme, cărți etc. să introducă obligatoriu acel format, altfel se crează diferențieri. --Cezarika1 6 octombrie 2011 12:42 (EEST)

OK, poți deschide discuția. —Andreidiscuţie 6 octombrie 2011 12:44 (EEST)

Nu, fă-o tu, că eu nu aș fi introdus acel format niciodată. --Cezarika1 6 octombrie 2011 12:45 (EEST)

MediaWiki:Gadget-morebits.js[modificare | modificare sursă]

Schimbarea url-urilor s-ar putea să strice anumite regexuri din fișierul ăsta (caută după "http://" cu ghilimele). Tu ai mai săpat prin twinkle, poate poți să te uiți pe asta și să determini dacă trebuie modificări.--Strainu (دسستي‎)  8 octombrie 2011 00:19 (EEST)

Nu am găsit nimic care să pară a fi susceptibil la defectare din cauza URL-urilor. E un singur regex care pare să țină de URL-uri, dar nu pare a fi afectat de problemă. —Andreidiscuţie 8 octombrie 2011 09:26 (EEST)

Satele din România[modificare | modificare sursă]

Stimate domnule Stroe

Vă scriu în legătură cu o mică observație pe care ați postat-o în wikipedia engleză cu privire la satele din România. Aparent este o simplă problemă tehnică.

Este drept că nu există multe articole despre sate din România în en:Wiki. Dar când cele câteva sunt șterse și apoi se propune eliminarea categoriei Villages of Romania și a formatelor anexă, problema ia o altă amploare. Pentrucă există articole și categorii pentru satele din alte țări cum sunt Polonia, Ungaria, Bulgaria și multe altele. A le elimina - din principiu - pe cele din România, implică considerarea lor ca nedemne de a face obiectul unui articole, mai puțin importante decât satele din Botswana sau Bangladesh, care sunt îndreptățite la articole. Începe să devină o atitudine de denigrare a unei țări, ceea ce este extrem de supărător.

Trăind în străinătate, sunt din păcate conștient de diferite acțiuni de denigrare a României, nu prin atacuri directe dar prin diferite insinuări între care s-ar putea încadra și cea care, din păcate, se manifestș și în en:wiki. Iar aceste acțiuni denigratoare, încetul cu încetul pătrund în opinia publică și ajung să dea rezultate cum sunt împotrivirea anumitor țări la intrarea României în spațiul Schengen, la atitudinile antiromânești care au avut loc în Franța și altele. Este doar o dovadă că asemenea acțiuni aparent nevinovate și pur tehnice au și un alt substrat și pot avea consecințe mult mai grave. Din păcate, am constatat asemenea atitudini și în cadrul en:wiki, unele chiar din partea unor persoane pe care le cunosc personal.

Nu doresc în niciun fel nici să vă critic intervenția, nici să mă opun dreptului Dvs. de a vă exprima orice opinie doriți. Vreau numai să vă informez că ceea ce se întâmplă la en:wiki are cu totul alt substrat decât cel legat de regulamentele Wikipediei. Și indiferent de părerile noastre politice, de modul în care apreciem evenimentele dintr-o anumită țară - în cazul de față România - nu trebuie să facem jocul celor care, din anumite motive, aruncă cu noroi în acea țară. Am putut constata personal că există asemenea păreri negative care se propagă prin anumite cercuri, și care, dacă nu sunt stăvilite au rezultate foarte neplăcute. Și din păcate, am putut constata că prin afișarea unei atitudini aparent principiale în diferite situații, se atrag și persoane de bună credință în asemenea acțiuni.

Vă stau la dispoziție cu informații suplimentare, dacă le doriți.

Cu stimă Afil (discuție) 8 octombrie 2011 03:27 (EEST)

Eu doar am acționat pe baza consensului existent acolo. Dacă îl puteți schimba, foarte bine. Eu nu am nicio părere într-o direcție sau alta; consensul de acolo nu este deloc o denigrare, chiar cred că ar fi fost mult mai sănătos să procedăm și aici la fel. Aici acum avem câteva sute de cioturi cu șanse minime de completare, plus confuzia între satele de reședință și comuna însăși. Iar dacă chiar vrei să dezvolți un articol despre o zonă rurală, nu prea știi unde să pui textul, cum m-am trezit eu la Poșta Câlnău și Comuna Gura Teghii. Dacă procedam ca acolo, creșterea ar fi fost mai organică și mai bine controlată (separând articolele despre sate din cele despre comune atunci când informația ajungea să fie suficient de mare). —Andreidiscuţie 8 octombrie 2011 09:23 (EEST)

Responsabilitate[modificare | modificare sursă]

Intervenții eronate (ștergeri, blocări etc) sau birocratice, îndepărtează constant de la Wikipedia valoroși utilizatori. Wikipedia română nu excelează calitativ față de alte Wikipedii. Numeroase greșeli ați comis și dvs.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 92.230.231.6 (discuție • contribuții).

Mulțumesc pentru feedback. —Andreidiscuţie 9 octombrie 2011 12:01 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare | modificare sursă]

Utilizatorul Frumoase a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 9 octombrie 2011 21:59 (EEST)

Aron Xantus[modificare | modificare sursă]

(Eu nu vorbesc limba romana) You have deleted the article as a copyright violation, and now an article with the same title has popped up in the English Wikipedia. We need to know whether the text we have is similar to what you have deleted. If you can write English, please answer us in the appropriate thread at en:Pages Needing Translation. Otherwise, you may contact me on my English Wikipedia talk page in any language you see fit. (I speak English. Je parle français. Hablo español. Ich spreche Deutsch.) --Blanchardb (discuție) 10 octombrie 2011 10:41 (EEST)

(traducere automată) Ați șters articol ca o încălcare a drepturilor de autor, iar acum un articol cu ​​acelasi titlu a apărut în Wikipedia în limba engleză. Avem nevoie să știm dacă avem textul este similar cu ceea ce ați șters. Dacă aveți posibilitatea să scrie în engleză, vă rugăm să răspundeți-ne în firul corespunzătoare la en:Pagini găsiţi Traduceri. În caz contrar, ma puteti contacta pe My engleză Wikipedia pagina de discuţie, în orice limbă tu de cuviință. --Blanchardb (discuție) 10 octombrie 2011 10:41 (EEST)

Ioan Niculae[modificare | modificare sursă]

Am pus o poza pe acea pagina si nu am inteles dece mi-ai sters-o ? Ca nam permisiunea sa o folosesc ? Cine zice ?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de DJ-Dark (discuție • contribuții).

Fundația Wikimedia zice. Vezi WP:MP. Dacă se poate obține imagine liberă, nu sărim direct la UC. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2011 09:38 (EEST)

WP:C[modificare | modificare sursă]

Salut, felicitări pentru articolele de la concurs și mulțumesc pentru ajutorul dat la traducerea articolului despre Mihail Kogălniceanu. Am o mică nedumerire: de ce ai propus articolul Pantelimon la secțiunea „Științe”? :)— Ionutzmovie discută 11 octombrie 2011 01:37 (EEST)

Pe logica că articolele despre orașe sunt articole de geografie, iar geografia e o știință. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2011 09:34 (EEST)

Există ceva probleme cu Helperul lui Magnus Manske. Tot încerc să introdus la Commons imaginea http://en.wikipedia.org/wiki/File:MARIAN_IONESCU.jpg și nu reușesc. Poate poți să o faci tu. --Cezarika1 11 octombrie 2011 16:09 (EEST)

Știu, sunt ceva probleme. Uneori stă să încarce pagina minute în șir, după care apare pagină albă. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2011 16:11 (EEST)
L-am încărcat. Astăzi a mers în sfârșit. —Andreidiscuţie 12 octombrie 2011 15:49 (EEST)
Thx. --Cezarika1 12 octombrie 2011 15:59 (EEST)

Valer Dellakeza[modificare | modificare sursă]

Vreau sa precizez ca poza valer dellakeza.jpg am primit-o direct de la autorul acestei poze. Am trimis la adresa info-ro@wikipedia.org permisiunea explicita a autorului. De altfel poza se incadreaza perfect in titulatura de "utilizare cinstita". Am adaugat detalii in care se preciza explicit Permisiune=drepturi garantate de proprietar. Acum daca tu chiar vrei sa o stergi n-ai decat, eu nu te pot opri. Salutare si la cat mai multe articole pe Wikipedia Ro.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Bege (discuție • contribuții).

Am citit mesajul de la OTRS. Avem nevoie din partea autorului imaginii de acceptul ca imaginea să fie publicată sub licența Creative Commons-atribuire-distribuire în condiții identice (din mesaj nu rezultă că autorul a înțeles licența și a acceptat-o drept condiție de licențiere a imaginilor sale). Utilizarea cinstită este nepotrivită în acest caz, deoarece există posibilitatea obținerii sau realizării de fișiere libere. —Andreidiscuţie 12 octombrie 2011 14:57 (EEST)

Ok. Sterge poza, explica tu pe intelesul autorului si obtine drepturile asa cum crezi. Eu am sa ma abtin a mai contribui in vreun fel la aceasta "enciclopedie" de acum incolo.

Cereri de deblocare[modificare | modificare sursă]

Utilizatorul Dragaviki a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 11 octombrie 2011 18:00 (EEST)

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Pink Floyd 1968.jpg[modificare | modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Pink Floyd 1968.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, ni le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumim.  —Andreidiscuţie 12 octombrie 2011 18:38 (EEST)

  • Am adăugat completările cerute pe pagina fișierelui Pink Floyd 1968.jpg. În plus. explicațiile sunt reproduse mai jos.
  • Dacă nu le condiferați satisfăcătoare, întrucât ați propus deja fișierul pentru ștergere, procedați de rigoare. Wars (discuție) 12 octombrie 2011 21:41 (EEST)

Explicarea utilizării cinstite[modificare | modificare sursă]

Imaginea, care fusese realizată în 1972, este de rezoluție joasă, este folosită strict pentru a ilustra un portret al grupului în infocaseta din articolul dedicat lor (Pink Floyd) și nu poate fi înlocuită întrucât cei patru membri inițiali ai formației nu mai sunt împreună. De asemenea, membri rămași au suferit transformări fizice esențiale în cei 39 de ani care au trecut de atunci.

În plus, grupul a încetat să activeze muzical în 1994, cu excepția unor reuniuni sporadice din perioada 2003 - 2007. Ca atare, imaginea devine practic de neînlocuit, întrucât probabilitatea realizării unor fotografii ale grupului tinde evident la zero. Wars (discuție) 12 octombrie 2011 21:55 (EEST)

Era suficient să scrieți acolo, nu este necesar să repetați și mesajul și conținutul său aici. —Andreidiscuţie 13 octombrie 2011 09:56 (EEST)

W110 va fi stearsa?[modificare | modificare sursă]

Poti sa-mi clarifici motivul? MultumescAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de MBClassics.ro (discuție • contribuții).

Puteți spune mai exact despre ce pagină e vorba? W110 nu există. —Andreidiscuţie 13 octombrie 2011 15:31 (EEST)

Scuze, sunt mai nou si nu am observat ca mesajul D-voastra era vechi. Discutia a fost mai demult si s-a clarificat. Scuze, MBClassics.ro (discuție) 13 octombrie 2011 20:35 (EEST)MBClassics.ro

Schimbare nume utilizator[modificare | modificare sursă]

Mi s-a cerut sa-mi schimb numele de utilizator de catre Sebi. Puteti sa ma ajutati. Sincer prefer sa-l pastrez pe cel pe care il am dar daca incalca politica Wikipedia...banuiesc ca nu am ce face. Poate ramane la fel fara .ro? Multumesc, MBClassics.ro (discuție) 13 octombrie 2011 20:34 (EEST)MBClassics.ro PS: Vezi discutie cu Sebi: Stergere user?Buna, Pagina mea de user va fi accesata doar de catre mine. De ce ar trebui sa modific numele userului? Ioan ← Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de MBClassics.ro (discuție • contribuții).

Numele de utilizator trebuie ales astfel încât să reflecte utilizarea individuală a sa. Numele pe care îl folosiți acum sugerează că ar aparține unui site, prin urmare existând posibilitatea de a fi accesat și de către alte persoane. De aceea se recomandă schimbarea sa. Detalii găsiți aici. În plus, numele de utilizator actual poate fi privit și ca o încercare de (auto)promovare a site-ului. PS: semnătura se face prin introducerea a patru tilde (MBClassics.ro (discuție) 13 octombrie 2011 20:34 (EEST)) la sfârșitul mesajului.—Sebimesaj 13 octombrie 2011 15:38 (EEST) "Nume de utilizator care conțin spamuri sau reclame: Numele de utilizator care fac reclamă la un site anume, companie, etc. (ex. "vizitați [numele de url]" ) sunt descurajate și pot fi blocate. Numele de firme sau alte organizații (de exemplu, Coca-Cola, Walmart, Ambrocom SRL) sunt și ele nerecomandate, deoarece lasă impresia că sunt utilizate de mai multe persoane." Recunosc sincer ca vreau sa promovez un viitor site. Dar el apartine unei asociatii non-profit asa ca nu cred ca e in discordanta cu politica Wikipedia. Daca totusi va trebui schimbat, banuiesc ca nu am ce face... ← Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de MBClassics.ro (discuție • contribuții). PS Scuze pt. semnatura nu am stiut ca nu am voie MBClassics.ro (discuție) 13 octombrie 2011 15:48 (EEST) Tocmai pentru că v-ați recunoscut intenția, vă rog să faceți aici o cerere pentru a vă schimba alt nume de utilizator. Wikipedia este o enciclopedie neutră și nu promovează pe nimeni, indiferent de organizație (comercială, ONG sau orice altă formă).—Sebimesaj 13 octombrie 2011 15:51 (EEST) MBClassics.ro (discuție) 13 octombrie 2011 20:34 (EEST)MBClassics.ro

Modificare imagine pentru pagina Romulus Gabor[modificare | modificare sursă]

Va rog frumos sa modificati dumneavoastra imaginea cu Romulus Gabor. Cel din imagine nu este BALONUL DE AUR AL ROMANIEI ci este alta persoana.

Cu stima, Cristian ZAHARIA Cristian.zaharia1983 (discuție) 14 octombrie 2011 14:53 (EEST)

Și deci în imagine este un alt Gabor? Care anume? —Andreidiscuţie 14 octombrie 2011 15:01 (EEST)

In imagine nu este nici un membru al familiei Gabor. Poza pe care am pus-o eu acolo este cu Romulus Gabor cel real.

Va rog sa modificati dumneavoastra. Ar fi bine ca lumea sa vada in poza persoana reala. Il cunosc personal pe domnul Gabor si am fost surprins sa vad pe Wikipedia o poza cu o alta persoana.

Cu stima, Cristian ZAHARIA

Poza este etichetată astfel de Muzeul Național de Istorie. Provine de la site-ul administrat de acesta. —Andreidiscuţie 14 octombrie 2011 15:20 (EEST)

Poza etichetata pe respectivul site nu coincide cu persoana de care dumneavoastra amintiti in aceasta pagina.

Chiar trebuie sa iau legatura cu cei de la "Muzeul National de Istorie" pentru a indrepta aceasta greseala? Va rog sa imi transmiteti cum putem remedia aceasta eroare.

Cu stima, Cristian ZAHARIA Cristian.zaharia1983 (discuție) 14 octombrie 2011 15:32 (EEST)

Da, pentru că Wikipedia se bazează pe principiul verificabilităţii. Niciunul din noi nu poate fi crezut pe cuvânt atunci când există inadvertențe, și toți trebuie să ne prezentăm sursele. —Andreidiscuţie 14 octombrie 2011 15:34 (EEST)

Format:Infocaseta Film[modificare | modificare sursă]

mutat la Discuție Format:Infocaseta Film

SCM Petrotub[modificare | modificare sursă]

Ai sters istoricul Petrotub pe motiv ca e preluat de pe situl echipei. Daca vrei sa contribui modifici textul, sa stergi textul e dovada de rea-vointa, nu este enciclopedia ta personala.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2.50.0.138 (discuție • contribuții).

Copiatul nu este tolerat aici, punct. Tematica pe care scriu eu nu mi-o dictezi tu, pentru că nici eu nu sunt redactorul tău personal. —Andreidiscuţie 17 octombrie 2011 18:11 (EEST)

Poză Cristi Danileț[modificare | modificare sursă]

Vă rog să notați că un e-mail a fost transmis de ieri către info-ro@wikipedia.org clarificând faptul că d-nul Danileț a transmis în domeniu public poza cu pricina. Există un schimb mesaje la care sunt convins că d-nul Danileț va reconfirma acest lucru. Deci, vă rog un ștergeți respectiva imagine.CustodieMinori (discuție) 18 octombrie 2011 11:29 (EEST)

Am notat, am răspuns la e-mail. —Andreidiscuţie 18 octombrie 2011 11:31 (EEST)

Vagobot[modificare | modificare sursă]

Hi, Andrei Stroe. Thank you for bot status. Best regards, Vago (discuție) 21 octombrie 2011 18:04 (EEST)

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Sîmbotin.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Silenzio76.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Legături interlinguale[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei !
Am o nedumerire în privința eliminării legăturilor interlinguale. (vezi: Comuna Crasna, Sălaj)
Mulțumesc ! -- Nicu farcas mesaj 21 octombrie 2011 19:02 (EEST)
E mai complicat cu roboții interwiki în cazul în care separăm comuna de sat, mi-a dat și mie de furcă. Varianta sigură e să corectăm legătura interwiki în toate Wikipediile, după aceea roboții vor ști. —Andreidiscuţie 22 octombrie 2011 16:46 (EEST)

hiddenStructure[modificare | modificare sursă]

Am rezolvat problema. Mai erau câteva formate ca de exemplu Cutii care foloseau clasa.— Ionutzmovie discută 22 octombrie 2011 15:41 (EEST)

Da, dar până la urmă ar trebui să ținem cont de avertismentul ăla de utilizabilitate și să evităm să mai folosim hackul ăsta în infocasete. —Andreidiscuţie 22 octombrie 2011 16:44 (EEST)

Discuție Utilizator:Albacore60[modificare | modificare sursă]

Cred că e nevoie să dai un răspuns. -- Martinas Angel (discuție) 22 octombrie 2011 22:38 (EEST)

Usurpation[modificare | modificare sursă]

Hello. Sorry for disturbing you, but I have requested this 3 weeks ago and got no response. Will it be performed? Thanks in advance, 186.215.24.43 (discuție) 23 octombrie 2011 23:03 (EEST)

Bot despre libertatea programelor[modificare | modificare sursă]

Salut, vezi că botul tău nu este corect, a modificat inutil „liber” se referă la libertate, nu la preț, în timp ce la Debian scrie incorect, gratuit.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Tct13 (discuție • contribuții).

Botul meu nu a operat modificări acolo. Eu am modificat și rămân de părere că e o modificare corectă: nu e necesară distincția în limba română, pentru că omonimia există doar în termenul englez free. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 12:23 (EEST)
În comentariul modificării scria că este automată, de asta am presupus că este vorba despre un bot. Nu zic că este greșită modificarea ta, dar din păcate în română „liber” se folosește și pentru „gratuit” (de exemplu, în construcțiile: intrare liberă, se dă la liber). Fără să fie omonimie ca în engleză. Dovadă este că mulți aterizează pe http://fii-liber.ro căutând programe gratuite (avem o aplicație de monitorizare instalată la http://analiza.ceata.org, dacă vrei să verifici). --Tiberiu C. Turbureanu (discuție) 25 octombrie 2011 12:43 (EEST)
Doar corectarea diacriticelor a fost automată. Așa e, se folosește în anumite construcții și cu sensul de gratuit, dar are sensul ăsta doar în construcțiile respective și ca sens aproape figurat, iar confuzia nu este atât de mare încât să apară într-o introducere de articol în care e folosit termenul. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 12:49 (EEST)
Ai fi uimit să afli câtă lume consideră în română liber = gratuit când se referă la programe (și că nu pot fi vândute). În altă ordine de idei, ce corectare de diacritice mi-ai făcut, că am scris cu diacritice corecte și nu apare niciunul modificat. --Tiberiu C. Turbureanu (discuție) 25 octombrie 2011 16:02 (EEST)
Corectarea mi-a fost făcută automat mie de către o jucărie făcută să înlocuiască ş cu ș. WP:DVN explică ce și cum. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 16:12 (EEST)

deWiki[modificare | modificare sursă]

Am cont pe mai multe versiuni, iar la versiunea germană nu-mi merge parola și nici nu am trecut vreo adresă de mail de contact. Cum aș putea să intru totuși pe contul meu? --Cezarika1 25 octombrie 2011 13:13 (EEST)

Nu merge să te autentifici la ro.wp și apoi să accesezi un link către de.wp? Dacă ai conturile unificate ar trebui să meargă. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 13:16 (EEST)
Din păcate, am o altă parolă decât cea de aici și nu mi-o amintesc. Conturile au fost deschise separat. --Cezarika1 25 octombrie 2011 13:19 (EEST)
Nu știu ce altceva ai putea face. Ai putea eventual cere să-ți uzurpi propriul cont la de:Wikipedia:Benutzernamen ändern. Din fericire, ai acolo deja o pagină de utilizator care spune cine ești; va trebui doar să scrii și aici un text care demonstrează că tu ești anonimul care cere uzurparea. Dezavantajul e că vei pierde istoricul modificărilor (dar care nu e prea mare). După mine, e un caz în care aș accepta fără probleme uzurparea. Odată redenumit fostul cont, poți să faci mișcarea de mai sus cu linkul și se creează automat un alt cont asociat celui global. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 13:33 (EEST)
Am mai multe conturi, dar unele au parole diferite. Cum trebuie să procedez pentru a le unifica? În plus, nu mi-am trecut decât aici adresa de mail. --Cezarika1 25 octombrie 2011 13:35 (EEST)
La preferințe, ai în prima pagină (tabul „Utilizator”) Statutul contului global. Acolo ar trebui să ai legături spre situația contului global. Eu mi l-am unificat mai demult, așa că nu știu cum mai arată exact la un cont neunificat. Dar de acolo ar trebui să ai acces la o pagină care să te îndrume mai departe. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 13:37 (EEST)
La mine scrie „Totul este în ordine! Contul dumneavoastră este activ pe 116 proiecte.” și am un link spre Special:Unește conturi unde la mine scrie Unificarea conturilor este completă! și am un pomelnic cu toate proiectele unde e activ. —Andreidiscuţie 25 octombrie 2011 13:39 (EEST)

Ce simplu a mers. Acum pot intra și pe deWiki cu parola de aici, deși habar n-am care era parola mea acolo. --Cezarika1 25 octombrie 2011 13:46 (EEST)

Pagina biografie[modificare | modificare sursă]

Salut. As vrea sa realizez o pagina de artist cu biografia artistului. Cum pot face asta? Multumesc (Luiza Spiridon (discuție) 28 octombrie 2011 08:06 (EEST))

Twinkle[modificare | modificare sursă]

Am lipsit vreo două săptămâni și acum văd că TW nu mai merge. S-a schimbat ceva? Ca și înainte, e activat la Preferințe/Gadgets. -- Victor Blacus (discuție) 30 octombrie 2011 22:04 (EET)

La mine merge perfect. O să mă uit mâine, dar până atunci dă un Shift+Refresh. —Andreidiscuţie 30 octombrie 2011 22:07 (EET)

Mulțumesc. Mai bine zis, a dispărut de pe interfață. -- Victor Blacus (discuție) 30 octombrie 2011 22:36 (EET)

Pe ce browser îl folosești? Pe IE-urile mai vechi nu merge, am impresia că doar pe IE9 funcționează. Varianta preluată și localizată aici nu știu dacă are actualizarea ca să meargă pe IE9. —Andreidiscuţie 31 octombrie 2011 11:33 (EET)
Firefox 7 / Linux openSUSE 11.4. Nici pe interfața Chromium nu apare TW. -- Victor Blacus (discuție) 31 octombrie 2011 13:48 (EET)
Pe astea îl folosesc și eu. Recent am actualizat la Chromium 15 și Firefox 7 și continuă să meargă. Nu am nicio eroare și nu am făcut modificări recent. Poți urmări să vezi dacă ai erori de JavaScript. Ultima modificare am făcut-o acum o săptămână și am modificat doar niște stringuri și comentarii. —Andreidiscuţie 31 octombrie 2011 14:14 (EET)
Problema o fi la JavaScript, poate că a intervenit în urma unei actualizări. Numai că n-am timp și răbdare să testez sistematic. Înseamnă că deocamdată accept situația, oricum nu sunt cine știe ce activ. -- Victor Blacus (discuție) 31 octombrie 2011 14:29 (EET)
Dacă puteam reproduce problema, ar fi fost mai ușor. De aia ziceam să încarci totul din cache și să vezi ce se întâmplă. Folosești https sau http? —Andreidiscuţie 31 octombrie 2011 14:38 (EET)