Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:USURP)
 SUL requests: please skip to #Cereri curente.
Schimbarea numelui de utilizator


Numele de utilizator poate fi schimbat la cerere, de către un global renamer. Efectele acestei schimbări sunt următoarele:

  • Toate paginile contului vechi (de utilizator, de discuții și subpaginile acestora) sunt mutate la noul cont
  • Istoricele tuturor paginilor la care a contribuit utilizatorul respectiv sunt modificate pentru ca acele contribuții să fie atribuite noului cont.
  • Preferințele asociate contului vechi (lista de pagini urmărite, semnătura, parola etc.) sunt transferate la contul nou.

Schimbarea numelui contului unificat se face doar de către un global renamer, iar cererea trebuie depusă la meta:Special:GlobalRenameRequest. În trecut, cererile se depuneau aici, dar după definitivarea procesului de unificare a conturilor globale, această pagină este învechită. Niciun global renamer nu urmărește această pagină, iar cererile vor trece neobservate, deci vă rugăm să lăsați cererea dumneavoastră în pagina meta:Special:GlobalRenameRequest. Dacă nu cunoașteți limba engleză, puteți scrie la Wikipedia:Cafenea și cineva vă va ajuta în demersul dumneavoastră.

Dacă aveți doar puține contribuții este de preferat să vă creați pur și simplu un nou cont. Eventual puteți menționa pe pagina de utilizator celelalte nume sub care ați contribuit. Crearea unui cont nou durează mult mai puțin și nu necesită intervenția unui birocrat, în schimb redenumirea unui cont, prin efectele pe care le are asupra bazei de date, solicită în mod deosebit serverele. De asemenea, în loc să vă schimbați numele puteți alege să vă schimbați numai semnătura (la pagina de preferințe). Acest lucru va schimba modul cum vă apare numele de utilizator pe paginile de discuții, fără a trebui să se facă modificări la baza de date. Toate contribuțiile dumneavoastră vor rămâne atribuite numelui de utilizator pe care îl aveți.

Alte detalii legate de procedura de schimbare a numelui de utilizator se găsesc la paginile:

Unelte legate de numele utilizatorilor:

Instrucțiuni

Înainte de schimbarea numelui

Vă rugăm să urmați cu atenție procedura, altfel cererea dumneavoastră nu va fi rezolvată.

  1. Verificați dacă numele pe care doriți să îl alegeți este regulamentar. Restricțiile în această privință sunt scrise la pagina Ajutor:Cum mă înregistrez, secțiunea „Nume de utilizator”.
  2. Verificați dacă noul nume pe care doriți să îl alegeți nu există deja, căutând la SULInfo sau la pagina Special:Listusers. Atenție: numele pe care îl căutați trebuie scris cu prima literă majusculă, întrucât la deschiderea contului ea va deveni majusculă automat. Important: Nu creați un cont cu numele nou! Dacă o faceți atunci acel nume va apărea ca fiind rezervat, iar schimbarea numelui nu se va mai putea efectua.