Sari la conținut

Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Don't Let Me Be the Last to Know” este un cântec al interpretei americane Britney Spears pentru cel de-al doilea ei album de studio, Oops!... I Did It Again (2000). Compoziția a fost lansată ca al patrulea și ultimul disc single extras de pe album la 15 ianuarie 2001, sub egida casei de discuri Jive Records. După ce s-a întâlnit cu producătorul Robert John „Mutt” Lange în Elveția, Spears a început să înregistreze numeroase melodii pentru album, inclusiv „Don't Let Me Be the Last to Know”, pe care Spears o consideră una dintre piesele ei preferate de pe disc. O parte din versuri au fost compuse de chitaristul Keith Scott și cântăreața de muzică country-pop Shania Twain. Balada teen-pop vorbește despre o femeie care își dorește să audă de la iubitul ei că o iubește și că are nevoie de ea, piesa conținând elemente similare din cântecul „China Girl” (1983) a lui David Bowie și Iggy Pop.

„Don't Let Me Be the Last to Know” a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia considerând cântecul o abatere potrivită de la genul muzical al albumului, și lăudând totodată vocea lui Spears, prin comparație cu Twain și Stevie Wonder. Piesa a obținut un succes comercial moderat, ocupând primul loc în România și devenind un șlagăr de top 10 în Austria, Europa și Elveția, clasându-se totodată în top 20 în alte țări europene. „Don't Let Me Be the Last to Know” a fost lansat doar spre difuzare radio în Statele Unite; prin urmare, piesa nu a reușit să ajungă în niciun clasament.

Un videoclip muzical regizat de Herb Ritts o prezintă pe Spears în scene de iubire cu iubitul ei fictiv, rol jucat de modelul francez Brice Durand. Adevăratul iubit a lui Spears la acea vreme, Justin Timberlake, s-a declarat supărat din cauza scenelor cu săruturi, totodată mama lui Spears, Lynne, considerând videoclipul prea indecent datorită scenelor sexuale explicite. Unele părți ale videoclipului au fost editate înainte de lansarea propriu-zisă la 2 martie 2001. Pentru a-și promova cântecul, Spears a interpretat „Don't Let Me Be the Last to Know” la emisiunile TRL, Saturday Night Live, și The View. Piesa a fost, de asemenea, inclusă în lista de cântece pentru patru turnee ale ei. Single-ul a fost nominalizat la premiile Nickelodeon Kids' Choice Awards la categorie „Cel mai bun cântec” în 2002. Spears a numit „Don't Let Me Be the Last to Know” una din piesele ei preferate din carieră.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
21 iunie: Solstițiul din iunie (15:54 UTC, 2019)
Manchester SSEM, reproducere

Alte aniversări: 20 iunie21 iunie22 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.