American Idol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
style="font-size:120%; background:
  1. C6C9FF; text-align:center;" colspan="2" | American Idol
Creat de Simon Fuller
În rolurile principale Ryan Seacrest
Brian Dunkleman (2002)
Simon Cowell
Paula Abdul
Randy Jackson
Kara DioGuardi (season 8)
Țară de origine Statele Unite ale Americii SUA
Limbă Engleză
style="font-size: 100%; background:
  1. C6C9FF; text-align: center;" colspan="2" | Producție
Durată Varies. Anywhere from 1/2 an hour - 2 Hours
style="font-size: 100%; background:
  1. C6C9FF; text-align: center;" colspan="2" | Difuzare
Canal de origine
Perioadă de difuzare juni 11, 2002 – prezent
style="font-size: 100%; background:
  1. C6C9FF; text-align: center;" colspan="2" | Legături externe
Site oficial

American Idol este o emisiune concurs, din SUA ce-și propune să descopere persoane talentate și să le dea șansa de a avea o carieră muzicală. Printre câștigători se numără Jordin Sparks, Kelly Clarkson sau Carrie Underwood.

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

Odată reîntoarsă în Burleson, câțiva din prietenii săi au încurajat-o pe Kelly Clarkson să meargă la o audiție în cadrul primei ediții a concursului American Idol. Ea a intrat în competiție alături de alți 10,000 de participanți, juriul format din Paula Abdul, Simon Cowell și Randy Jackson a fost impresionat de vocea acesteia. Ea a câștigat unul dintre primele 30 de poziții care conduceau la finală și a cântat săptămână-de-săptămână câte o melodie în direct, difuzată pe tot întinsul Americii de Nord. În fiecare săptămână telespectatorii trebuiau să voteze interpretarea care le-a plăcut cel mai mult. Melodii precum (You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Without You" și "I Surrender" au condus-o pe Kelly spre finală.

Ajunsă în finală, Clarkson a cântat balada A Moment Like This, compusă special pentru acest concurs, cu ajutorul căreia a obținut 58% din preferințele publicului și a devenit astfel, pe data de 4 septembrie 2002 prima câștigătoare a acestui concurs.[1]

La scurt timp după terminarea primei ediții a concursului American Idol, Kelly a fost acuzată de faptul că a lucrat cu o casă de discuri, lucru interzis în regulamentul concursului.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Uimitoarea Kelly Clarkson. Angelfire.com. Accesat la data de 12 Februarie 2006.
  2. ^ "Reprezentanții lui Kelly neagă afirmația conform căreia ea ar fi semnat un contract pe perioada concursului American Idol". RealityTVWorld.com. Accesat la data de 25 Februarie, 2006.