Interscope Records

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Interscope Records
Interscope Records Logo.jpg
Companie părinte Universal Music Group
Fondată 1990
Fondator(i) Jimmy Iovine
Ted Field
Casă de distribuție Interscope-Geffen-A&M
(în Statele Unite)
Polydor Records
(în alte țări)
Gen(uri) Diferite
Țară de origine Statele Unite Statele Unite
Locație Santa Monica, California
Website oficial http://interscope.com/

Interscope Records este o casă de discuri americană, deținută de Universal Music Group și funcționează ca o treime din grupul UMG Interscope-Geffen-A&M.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Începutul[modificare | modificare sursă]

Interscope a fost format în 1990 de Jimmy Iovane și Ted Field cu suport financiar de la Atlantic Records (care deține 53% din stocurile sale). Inițial, el era distribuit de subsidiara Atlantic Records, East West Records America. De asemenea, directorul executiv A&R John McClain și producătorul Beau Hill au făcut parte din echipa originală care a fondat casa de discuri.

Primul artist promovat de Interscope a fost rapper-ul latin Gerardo, care a ajuns în Top 5 cu hitul "Rico Suave" în primăvara anului 1991. Compania s-a bucurat de mai mult succes mai târziu, în cursul anului în care a lansat și promovat albumul de debut al lui Marky Mark și Funky Bunch, care a primit platină la începutul anului 1992. În acest timp, studioul a semnat cu rapperi ca Tupac Shakur, Primus, No Doubt și Nine Inch Nails.

Criticism[modificare | modificare sursă]

Rapper-ul Ice Cube a criticat Interscope pentru că a folosit muzica lui Tupac Shakur în cântecul său, "Child Support". Fondatorul Nine Inch Nails, Trent Reznor a criticat de asemenea Universal Music Group pentru numărul prea mare de albume "Year Zero" trimise în Australia. Când i-a întrebat de ce sunt așa de multe, reprezentanții UMG i-au răspuns : "Fanii tăi vor plăti oricât pentru a cumpăra muzica ta".[1] Acum, Nine Inch Nails este o parte a noii lor case de discuri, The Null Corporation și nu mai este asociat cu Interscope.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Q & A with Trent Reznor of Nine Inch Nails. Herald Sun. Accessed January 6, 2009

Legături externe[modificare | modificare sursă]