Discuție Utilizator:StoneJustice

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie StoneJustice) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 28 ianuarie 2017 07:45 (EET)

Avertizarea vandalilor[modificare sursă]

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:test1}}, {{subst:test2}}, {{subst:test3}}, {{subst:test4}}, dar puteți vedea și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună. Wintereu 31 ianuarie 2017 03:06 (EET)

Avertizare gratuită[modificare sursă]

Bună ziua,
Cred că avertismentul pe care i l-ați dat utilizatorului 178.138.96.173 nu se justifică. Modificările făcute de acesta în articolul Parc Drumul Taberei (stație de metrou) sunt corecte și nu încalcă politicile oficiale ale Wikipediei. --Bătrânul (discuție) 31 ianuarie 2017 17:32 (EET)

Aveți dreptate, m-am grăbit și am făcut o greșeală. Îmi cer scuze. StoneJustice (discuție) 31 ianuarie 2017 17:35 (EET)
OK, se poate întâmpla oricui. Ar fi corect să-i anulați avertismentul dat lui 178.138.96.173. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 31 ianuarie 2017 17:39 (EET)

Legături externe[modificare sursă]

Bună seara,
Aici ați eliminat aproape toate legăturile externe. Știu că vă ocupați de ele în cadrul inițiativei de curățenie, dar unele cred că meritau să fie păstrate (cele serioase, care duc la materiale despre același subiect și nu sunt site-uri comerciale). Altă chestiune este că ați eliminat sortarea „| ” de la o categorie. În categoria respectivă articolul este chiar despre noțiune și astfel de articole se obișnuiește să fie puse în capul categoriei. Deocamdată am revenit, dar dacă nu sunteți de acord, putem discuta. --Turbojet 2 februarie 2017 19:58 (EET)

Dacă dumneavoastră considerați că acele legături externe sunt serioase, nu am nimic împotrivă. Vă mulțumesc că ați revenit și le-ați adăugat din nou. Dumneavoastră vă descurcați mai bine decât mine la astfel de articole. O seară bună!--StoneJustice (discuție) 2 februarie 2017 20:08 (EET)
Mulțumesc. Dacă vă pot ajuta... --Turbojet 2 februarie 2017 20:22 (EET)
Voi apela cu încredere la dumneavoastră dacă voi avea nelămuriri.--StoneJustice (discuție) 2 februarie 2017 20:46 (EET)
Când ștergeți continutul unor pagini (chiar și de discuții), mai ales că văd că ștergeți în mod masiv, ar trebui explicat de ce, nu ajunge [Ștergerea conținutului paginii], altfel acțiunea poate fi considerată vandalism si reversată poate chiar și ani mai târziu când nu o sa mai fiți activ. Deci o scurtă explicație sau link spre o discuție relevantă ar fi foarte folositoare. Cu bine, N1of2 (discuție) 8 februarie 2017 15:09 (EET)

Test 5[modificare sursă]

Dacă după primirea unui avertisment final (tip 4), utilizatorul continuă să vandalizeze, se face o reclamație, iar pe pagina utilizatorului se aplică formatul {{test5}}. Acest format înștiințează printr-un mesaj automat utilizatorul despre faptul că a fost propusă blocarea contului său. În anumite situații, acest format se poate aplica mult mai repede. Urmărind activitatea administratorilor și patrulatorilor veți observa modul în care sunt considerate anumite editări neconstructive. Înainte de a aplica un avertisment, verificați întotdeauna istoricul contribuțiilor, mai ales dacă este vorba de un utilizator înregistrat. Wintereu 3 februarie 2017 02:38 (EET)

Etichetă cu Twinkle[modificare sursă]

Ce etichetă ați încercat să introduceți aici? Arată ca un bug introdus de modificările mele recente la unealtă, și aș vrea să știu cum îl pot reproduce pentru a-l repara. —Andreidiscuție 3 februarie 2017 18:10 (EET)

Bună seara. Am încercat să introduc eticheta {{extinde}}, dar aceasta nu apărea în formatul mare {{Probleme articol}}, așa că a trebuit să-l scriu separat {{extinde|date=februarie 2017}} și să șterg Probleme articol.--StoneJustice (discuție) 3 februarie 2017 18:17 (EET)
Și nu și o alta? —Andreidiscuție 3 februarie 2017 18:19 (EET)
Nu.--StoneJustice (discuție) 3 februarie 2017 18:19 (EET)

Ștergerea colecțiilor de legături externe[modificare sursă]

Mulțumesc pentru ștergerea colecției de legături externe din pagina de discuție a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Aici este o listă cu aproape toate paginile de discuție care conțin astfel de legături. Dacă doriți să vă ocupați de ele sunteți binevenit.— Ionutzmovie discută 4 februarie 2017 12:26 (EET)

Am șters deja câteva zeci de colecții de legături externe. Sper că e bine ce fac. Mă bucur că vă pot ajuta!--StoneJustice (discuție) 4 februarie 2017 15:47 (EET)
Da, e în regulă.— Ionutzmovie discută 4 februarie 2017 15:54 (EET)
Ștergeți doar legăturile externe, nu și celelalte formate din pagina de discuții, așa cum ați făcut la Discuție:banca Națională a României.--Strainu (دسستي‎)  4 februarie 2017 22:22 (EET)
Bine.--StoneJustice (discuție) 4 februarie 2017 22:25 (EET)
Dacă ți-e mai ușor, grupează-le după ziar, ex. Jurnalul Național. Știu că sunt multe de șters, și mie mi s-a acrit, dar poate o scoatem la capăt. Legăturile trebuiau șterse încă din februarie 2015, vezi aici.— Ionutzmovie discută 7 februarie 2017 20:38 (EET)
Mulțumesc pentru sfat!--StoneJustice (discuție) 7 februarie 2017 20:54 (EET)
Dacă o pagină de discuții conține doar legături externe, nu mai pierde timpul. Propune-o direct pentru ștergere rapidă. Wintereu 7 februarie 2017 22:22 (EET)

Sunt aceste stergeri masive utile pt Wikipedia? Sau doar contributii SPA care impiedica valorificarea unor informatii in articole?--82.137.9.242 (discuție) 7 februarie 2017 23:02 (EET)

Vă invit să adresați această întrebare la Cafenea, nu pe pagina unui utilizator care acționează conform unui consens general. Wintereu 7 februarie 2017 23:11 (EET)

Care consens general? Cine a stabilit acest consens general? Este el o prioritate pt rowiki? (O sa intervin si la cafenea desigur).--82.137.9.242 (discuție) 7 februarie 2017 23:17 (EET)

V-aș ruga ca înainte să ștergeți o legătură să vă asigurați și că ea nu face parte dintr-o discuție mai largă, altfel veți afecta posibilitatea de înțelegere a celor ce vor citi discuția mai târziu. Exemplu aici.--Strainu (دسستي‎)  13 februarie 2017 00:40 (EET)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, StoneJustice. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Wintereu. 5 februarie 2017 11:37 (EET)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Wintereu 5 februarie 2017 11:37 (EET)

Vezi și aici. Wintereu 5 februarie 2017 15:48 (EET)

Contributii SPA[modificare sursă]

Buna seara. Am observat contributiile dv recente masive care nu adauga continut wikipediei. Va rugam sa incetati aceasta activitate de utilitate indoielnica pentru Wikipedia facuta de un cont care poate fi considerat Single Purpose Account.--82.137.9.242 (discuție) 7 februarie 2017 23:08 (EET)

Nu există nicio politică care să traseze anumite sarcini și care să interzică folosirea unui cont pentru un anumit tip de contribuții, astfel că avertismentul lui 82.137.9.242 este nejustificat. Unii adaugă diacritice, alții adaugă imagini, etc. Utilizatorul Ark25 a fost interzis, iar toate modificările sale pot fi anulate conform Wikipedia:Interdicție. Vă puteți ocupa (dacă doriți, nu aveți nicio obligație) în continuare de aplicarea consensului comunității (ștergerea legăturilor externe de slabă calitate din paginile de discuție).— Ionutzmovie discută 8 februarie 2017 01:24 (EET)
Mă ocup în continuare.--StoneJustice (discuție) 8 februarie 2017 06:38 (EET)

RAFO Onești[modificare sursă]

Bună ziua. De ce ați dat cerere de ștergere a paginii Discuție RAFO https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:RAFO_One%C8%99ti Pagina a avut conținut până pe data de 08.02.2017. Dacă această oprațiune constă în curățarea Wikipediei, vă rog să mă scuzați. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de DieselEngineRO (discuție • contribuții).

Pagina era o colecție de legături externe, colecție care la Wikipedia e interzisă prin regulament, vezi aici. O zi bună!--StoneJustice (discuție) 9 februarie 2017 13:13 (EET)

Multumesc foarte mult, era asa cum credeam, plus ca erau informatii imprecise luate din mass media.DieselEngineRO (discuție) 9 februarie 2017 13:29 (EET)

Tocmai de aceea trebuie șterse.--StoneJustice (discuție) 9 februarie 2017 13:50 (EET)
@DieselEngineRO: răspunsul corect este că dacă în acele legături externe ar fi fost ceva de valoare, ar fi fost păstrat. Regulamentele pe Wikipedia nu sunt făcute ca să fie aplicate mecanic. Dacă ceva în astfel de tipuri de legături e bun pentru Wikipedia dar nu se calează perfect pe regulament, trebuie păstrat (de exemplu un link spre o teză de doctorat sau spre o sursă potrivită, realmente de încredere).--Accipiter Q. Gentilis(D) 9 februarie 2017 15:36 (EET)
Subscriu lui Accipiter Q. Gentilis.--StoneJustice (discuție) 9 februarie 2017 15:44 (EET)

WP:LE nu indică faptul că s-ar aplica inclusiv la paginile de discuții asociate articolelor. De aceea a fost nevoie de acel consens. Wintereu 9 februarie 2017 23:16 (EET)

intervenție[modificare sursă]

Bună seara,

Dacă tot ați intervenit în articol în timp ce eu scriam la el și aveam și eticheta {{în lucru}} la articolul Muzeul Wallraf-Richartz, vă rog să continuați dumneavoastră lucrul la acest articol. Puteați să așteptați să termin cu el și apoi să faceți ce intervenții considerați că sunt oportune. Vă sfătuiesc să luați la rând toate articolele cu muzee și să le schimbați pe toate. O să găsiți și acolo alte casete decât cele pe care le doriți dvs. Cum ar fi aici, de unde de altfel m-am inspirat pentru pagina respectivă. Vă mulțumesc --Sfântul (discuție) 16 februarie 2017 21:57 (EET)

Acea etichetă nu sugerează ca alți utilizatori să nu intervină în articol. Dacă doriți să atenționați pe ceilalți utilizatori să nu intervină pentru a evita un conflict de editare, puteți să procedați astfel: {{în lucru|textul de atenționare}}. Textul respectiv poate fi, spre exemplu, de forma: „Pentru a evita conflictele de editare, vă rog să nu editați în intervalul...” Evident, intervalul trebuie să fie unul destul de limitat. Chiar dacă articolul în cauză rămâne în continuare în dezvoltare, nu putem reține prea mult timp alți editori să intervină. Wintereu 16 februarie 2017 22:28 (EET)

Atenție[modificare sursă]

Așa cum reiese de aici, utilizatorul și-a șters propriul comentariu, iar acest lucru nu a afectat în vreun fel „discuția”. Faptul că dumneavoastră ați adăugat formatul {{nesemnat}} nu este relevant. Am retras avertismentul dumneavoastră privind modificarea mesajelor altora în paginile de discuții. Wintereu 17 februarie 2017 00:08 (EET)

Re