Discuție Utilizator:Florin Talasman

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat unui mentor.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Florin Talasman) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 16 octombrie 2021 14:57 (EEST)

Gestionarea conflictelor de interese[modificare sursă]

Information icon Bună ziua, Florin Talasman. Contribuțiile dumneavoastră la Wikipedia sunt binevenite, dar dacă sunteți asociat(ă) cu oamenii sau cu organizațiile despre care ați scris în articolul Alianța Pentru Natură‎, s-ar putea să aveți un conflict de interese.

Toți redactorii de la toate edițiile Wikipediei sunt obligați să respecte politica de neutralitate a proiectului. Subiectul unui articol și persoanele foarte apropiate acestuia au adesea o viziune distorsionată asupra lui, care poate să-i determine să efectueze modificări care de regulă laudă excesiv subiectul, sau uneori îl critică excesiv. Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil.

Dacă sunteți prea apropiat(ă) de un subiect, puteți reduce riscul de probleme în câteva moduri:

  • Evitați sau aveți mare grijă atunci când editați sau creați articole despre dumneavoastră, despre organizația dumneavoastră sau despre concurenții ei, precum și despre proiecte și produse pe care le implică.
  • Evitați să puneți legături interne către articolul de Wikipedia sau externe către website-ul dumneavoastră sau al organizației dumneavoastră în alte articole (vedeți Wikipedia:Spam).
  • Aveți mare grijă să nu încălcați politicile de conținut ale Wikipediei.

Vă rugăm să vă familiarizați cu politicile și îndrumările relevante de conținut, în special cu cele referitoare la neutralitate, verificabilitatea informațiilor, și autobiografii. Aveți grijă și de faptul că termenii de utilizare impun dezvăluirea angajatorului, clientului, și afilierii în raport cu orice contribuție în schimbul căreia sunteți sau vă așteptați să fiți remunerat(ă). Mulțumim. --Pafsanias (discuție) 24 octombrie 2021 12:01 (EEST)[răspunde]

Propunere pentru ștergere a paginii Alianța Pentru Natură[modificare sursă]

În urmă cu 4 luni, articolul Alianța Pentru Natură, creat de dumneavoastră, a fost etichetat de Pafsanias ca nerespectând politicile proiectului, mai exact cea privitoare la notabilitate. Ca parte a proceselor interne de menținere a calității Wikipediei, articolele aflate în această situație sunt propuse periodic pentru ștergere, ceea ce s-a întâmplat și în acest caz.

Acest lucru nu înseamnă că articolul va fi neapărat șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Alianța Pentru Natură până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Dacă deja le-ați rezolvat, menționați acest lucru și explicați de ce considerați că problemele au fost rezolvate. Este posibil ca alți utilizatori să nu fie de acord cu dumneavoastră și să ceară și alte îmbunătățiri. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Nu în ultimul rând, puteți cere celorlalți utilizatori să vă ajute în a filtra sursele existente conform regulilor Wikipedia.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului.--Mesaj livrat de un robot. 1 februarie 2022 14:12 (EET)[răspunde]

Salut!

Ar fi bine să nu mai scoateți legăturile interne roșii (care nu duc încă la articole). Nu de alta, dar ăsta e și scopul lor, să stimuleze crearea acelor articole... Pe de altă parte, mai înainte de a scoate legăturile nefuncționale, verificați dacă nu există pagina respectivă arhivată pe undeva, ca să încercați să înlocuiți legătura nefuncțională cu arhiva. E posibil să nu aveți activată la Preferințe vizualizarea linkurilor spre siteurile de arhivare, dar, în tot cazul cel mai bine e să nu vă apucați să scoateți acel link nefuncțional, pentru că altfel dispar și linkurile spre arhivele potențiale. În 90% din cazuri există arhive, care pot fi găsite de cei care au gadgetul activat la Preferințe. Evident, treaba asta se poate face dacă văd că a existat cândva acolo, o legătură...

Într-o altă ordine de idei, legăturile interne nu se pun peste tot pe unde apare cuvântul/textul/denumirea respectivă... Dacă e o noțiune foarte cunoscută nu este cazul, dacă e cunoscută dar e util în ce privește direcționarea spre pagina care dă detalii despre noțiunea în cauză atunci e suficient o singură dată în pagină, când apare prima dată. Se mai pune o legătură internă atunci când e important să existe un link, pentru a ușura înțelegerea textului/contextului și între 2 linkuri se întinde o porțiune suficient de mare de text, ca să facă improprie/incomodă pentru cititor derularea paginii. -- Accipiter Gentilis Q.(D) 6 mai 2023 23:25 (EEST)[răspunde]

BTW, la "Pagini create, traduceri, contribuții", dacă ați făcut câteva corecturi la o pagină nu de ce să vă puneți treaba asta la panou, serios... A... ați realizat de exemplu 30% dintr-un articol la care s-a muncit câteva luni, e altceva, scrieți ceva de genul "am realizat cam 30% din articol" dar în rest nu e de loc cazul. --Accipiter Gentilis Q.(D) 6 mai 2023 23:46 (EEST)[răspunde]

Într-o altă ordine de idei, o legătură nefuncțională, marcată ca atare de bot, servește ca reper pentru acel bot să caute în continuare, iar peste câteva luni botul poate găsi totuși, în vreo arhivă, versiunea respectivă a sursei. Dacă scoateți marcajul și neutralizați linkul nefuncțional (în absența substituției de către dv. cu un link actualizat funcțional) botul nu va căuta în continuare, ceea ce anulează posibilitățile de restaurare. --Accipiter Gentilis Q.(D) 13 mai 2023 13:01 (EEST)[răspunde]

Ok, mulțumesc! Florin Talasman (discuție) 13 mai 2023 14:01 (EEST)[răspunde]

Bibliografie[modificare sursă]

Salut!

Am văzut că l-ați folosit pe Negrea ca sursă într-un articol, în condițiile în care WWI în relație cu România beneficiază de o bibliografie de încredere extreme de bogată și de solidă. Câteva sugestii de surse le aveți aici la Proiect:România în Primul Război Mondial/Bibliografie. Dat fiind că v-ați apucat de lucru pe WWI&Ro și doriți să faceți treabă, vă pot trimite, dacă doriți, ce am în format digital. Sugestia mea ar fi să evitați folosirea altor surse decât cele consacrate, oricât de comod și de atractiv ar fi să utilizați surse aflate la distanță de doar un clik, pe NET. Nu de alta, dar din alte câteva clickuri, puteți ajunge cu puțină străduință la literatură de o mai mare valoare și atent realizată, pe care ar fi păcat să nu o folosiți.Accipiter Gentilis Q.(D) 13 mai 2023 23:40 (EEST)[răspunde]

Ton neutru[modificare sursă]

Vă rog să urmați prevederile de la Wikipedia:Manual de stil#Mod de exprimare și Wikipedia:Punct de vedere neutru în articolele Dvs. recente. Exemple de formulări care nu sunt neutre:

  • „soarta surâde din nou Româ­niei”
  • „un uriaș scandal diplomatic”
  • „se punea capăt devastărilor care au îngrozit socie­tatea românească”
  • „Există și două probleme secundare demne de reținut”
  • „Dacă ar fi avut loc această migrație ciudată”

Mulțumesc. //   Gikü  vorbe  fapte  27 iunie 2023 17:16 (EEST)[răspunde]

Pentru fiecare articol, încerc să respect toate prevederile impuse, dar apreciez orice formă de sprijin venită din partea unui editor.
Referitor la mesajul dumneavoastră, vă mulțumesc pentru atenționare, dar formulările nu îmi aparțin, ci sunt reproduceri după autorii citați la sfârșitul fiecărei fraze.
1. "soarta surâde din nou Româ­niei” - Procopiu, Grigore (). Parlamentul în pribegie: 1916-1918: amintiri, note și impresii. Ed. Humanitas, București. ISBN 9789735058289. OCLC 1050113281. , pag.66
2. „un uriaș scandal diplomatic” - Procopiu, Grigore (). Parlamentul în pribegie: 1916-1918: amintiri, note și impresii. Ed. Humanitas, București. ISBN 9789735058289. OCLC 1050113281. , pag.59
3. „se punea capăt devastărilor care au îngrozit socie­tatea românească” - Procopiu, Grigore (). Parlamentul în pribegie: 1916-1918: amintiri, note și impresii. Ed. Humanitas, București. ISBN 9789735058289. OCLC 1050113281. , pag.59
4. „Există și două probleme secundare demne de reținut”, în original "There are also two secondary issues worthy of note" - Swain, Geoffrey (). Central and East European Studies, University of Glasgow, Glasgow, UK, ed. „British Adventurers and Revolutionary Russia's War over Bessarabia” [Aventurieri britanici și războiul revoluționar al Rusiei în Basarabia] (html) (în engleză). Londra: Taylor & Francis online. doi:10.1080/09546545.2021.1996320. Accesat în . , pag.219
5. „Dacă ar fi avut loc această migrație ciudată”, în original "If this strange migration had taken place, Romania would have found itself in the aberrant position of a country without a territory, without leadership, and without an army, and it would have been impossible for it to make any demands at the end of the war" - Bud, Crina (). „Negotiating Romania's Destiny During the First World War: An Analysis of Joe Boyle's Diplomatic Strategies” [Negocierea destinului României în timpul primului război mondial: o analiză a strategiilor diplomatice ale lui Joe Boyle] (pdf). thenorthernreview.ca (în engleză). Accesat în . , pag.129
Florin Talasman (discuție) 29 iunie 2023 21:11 (EEST)[răspunde]

Lista județelor României după populație[modificare sursă]

Bună seara. Tabelul de la Lista județelor României după populație nu e bun. România nu a fost împărțită în județe în 1956 și 1966, iar județele din 1948 nu corespund cu județele actuale. Donarius (discuție) 6 iulie 2023 20:29 (EEST)[răspunde]

Bună seara. Aveți dreptate în ceea ce privește împărțirea administrativă, dar am preluat în tabel datele prelucrate, actualizate în funcție de județele actuale și prezentate de Institutul Național de Statistică (https://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2023/05/Tabel-1.01.xls). Florin Talasman (discuție) 6 iulie 2023 20:57 (EEST)[răspunde]
Precizați atunci aceste lucruri în articol pentru a nu apărea confuzii. --Donarius (discuție) 7 iulie 2023 09:23 (EEST)[răspunde]

Propunere pentru ștergere a paginii Rezumat ODD Romania[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Rezumat ODD Romania, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Rezumat ODD Romania până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. //  Gikü  vorbe  fapte  29 august 2023 18:22 (EEST)[răspunde]

Noul editor al lunii[modificare sursă]

Vă salut! Am remarcat contribuțiile dv. pozitive din ultima perioadă la Wikipedia și am considerat că meritați atât un premiu, cât și primirea dreptului de patrulă automată! Aceste noi drepturi vă vor marca modificările ca verificate din oficiu: într-un fel, ele demonstrează încrederea comunității față de contribuțiile dvs. Cu această ocazie, vă invit, dacă doriți, să împărtășiți în această pagină unele impresii: de exemplu cum ați ajuns pe Wikipedia, sau ce v-a motivat să continuați după prima modificare, ori ce altceva considerați dvs. că merită spus. Sunt sigur că mesajul dvs. va motiva mulți nou-veniți! Felicitări și mult spor în continuare! //  Gikü  vorbe  fapte  23 octombrie 2023 22:26 (EEST)[răspunde]

Bravo... sensei. Araratul e AC, am si eu giful meu acolo, vad ca l-ai ales sa fie. Merci...Asybarisaport 11 martie 2024 21:05 (EET)[răspunde]

Vă salut! Am nominalizat Ararat să concureze la secțiunea de traduceri. Succes!--Accipiter Gentilis Q.(D) 12 martie 2024 11:25 (EET)[răspunde]
@Accipiter Gentilis Q. Mulțumesc! Florin Talasman (discuție) 12 martie 2024 14:21 (EET)[răspunde]
mai este si un Elbrus...Asybarisaport 12 martie 2024 11:26 (EET)P.S.... avem de-a face cu un sensei...Asybarisaport 12 martie 2024 11:27 (EET)[răspunde]
@Asybaris01 Mulțumesc pentru aprecieri! Recomand și paginile Zugspitze, Matterhorn, Grossglockner, Monte Bianco di Courmayeur, Triglav... În curând și altele din Format:Puncte de maxim țări Europa inițiat de Andrei Stroe Florin Talasman (discuție) 12 martie 2024 14:32 (EET)[răspunde]

Felicitări pentru rezultatul de la concursul de scriere.

Vă rog să alegeți o poziție din lista asta și să mă contactați prin „E-mail către utilizator” să-mi spuneți unde să vi-l trimit prin poștă. --Turbojet  23 aprilie 2024 08:19 (EEST)[răspunde]

--Accipiter Gentilis Q.(D) 23 aprilie 2024 20:17 (EEST)[răspunde]