Discuție Utilizator:TARE GHEORGHE

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Cuprins

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie TARE GHEORGHE) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! 24 iulie 2008 15:00 (EEST)

■■ Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi secţiuni de text sau legături externe valide din articolele Wikipedia, cum aţi făcut la pagina Aruncuta, Cluj. Aceste acţiuni pot fi considerate vandalism. Dacă vreţi să faceţi teste, folosiţi cutia cu nisip. Vă mulţumim! În general, pentru a scrie ceva, este necesară inteligenţă. Pentru a şterge ce au scris alţii, nu. --Miehs 24 iulie 2008 20:23 (EEST)

■■ Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi secţiuni de text sau legături externe valide din articolele Wikipedia, cum aţi făcut la pagina Aruncuta, Cluj. Aceste acţiuni pot fi considerate vandalism. Dacă vreţi să faceţi teste, folosiţi cutia cu nisip. Vă mulţumim!.

Vă reamintesc că aceasta este o enciclopedie în limba română. În concluzie, contribuţiile sunt numai în limba română, evident cu diacriticele de rigoare şi în nici un caz cu MAJUSCULE.

În limba română, parantezele se scriu lipite de textul cuprins în ele şi au câte un spaţiu în afara lor. După punct, virgulă, punct şi virgulă, semnul exclamării, semnul întrebării se lasă câte un spaţiu (deci şi între propoziţii).

Înainte de a mai scrie ceva, vă recomand să citiţi îndrumările de la: Wikipedia:Cum scriu un articol, Wikipedia:Manual_de_stil şi Wikipedia:Ce nu este Wikipedia.--Miehs 25 iulie 2008 12:53 (EEST)

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii DSCF0192.JPG[modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul DSCF0192.JPG, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea poate fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii DSCF1183.JPG[modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul DSCF1183.JPG, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea poate fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Vă mulţumesc pentru imaginile din Aruncuta pe care le-aţi adus la Wikipedia. Vă mai rog însă două lucruri: Primul, să precizaţi corect licenţele imaginilor: dacă sunteţi autorul imaginilor şi doriţi să le eliberaţi în domeniul public, folosiţi {{DP-personal}} şi nu {{DP-oferit}} (acesta din urmă este pentru imagini care sunt încărcate de altcineva decât autorul lor)—cele două imagini de mai sus nu au nicio indicaţie privind drepturile de autor, iar aceasta este necesară. Al doilea lucru pe care vă rog să-l faceţi este să completaţi descrierea imaginilor cât mai clar cu putinţă. De exemplu această imagine pare a reprezenta o parte dintr-un monument, dar nu e clar ce anume reprezintă acel monument. Vă mulţumesc încă o dată.--Andreidiscuţie 4 februarie 2009 13:42 (EET)

Aruncuta[modificare sursă]

Salut şi felicitări pentru toate contribuţiile de la articolul despre Aruncuta. Legat de poze, deja sunt foarte multe şi întreg articolul începe să semene mai degrabă cu o galerie foto decât cu un articol de prezentare. Te rog nu mai insera fotografii noi decât dacă sunt foarte importante, de asemenea ar fi de preferat să evităm imaginile cu detalii foarte particulare, încarcă prea mult articolul. Mulţumesc, R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 7 februarie 2009 20:41 (EET)

Diacritice[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că scrieți fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveți detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuși din motive obiective nu puteți face acest lucru, interfața Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele românești cu diacritice folosind o serie de butoane aflate sub caseta de editare. La fel puteți introduce și caractere specifice altor limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris! --Andreidiscuție 16 februarie 2009 17:32 (EET)

Repet recomandarea făcută de Andrei Stroe. Tgeorgescu (discuție) 1 mai 2011 21:57 (EEST)

Sugestie[modificare sursă]

Domnule Tare, v-as sugera sa scanati originalul Fișierului :Aruncuta,Cluj-DSCF1947.JPG ca sincer in stadiul in care este acum nu prea se intelege nimic. Daca nu e de dimensiuni mari poate fi scanat....ati putea vorbi si cu Utilizator:Asybaris01, dumnealui am vazut ca mai face harti cu ajutorul computerului, v-ar putea ajuta. Numai bine!--Chent (discuție) 26 septembrie 2009 00:01 (EEST)imi puteti scrie pe adresa de yahoo la idul: kenttt2000. Toate cele bune!--Chent (discuție) 26 septembrie 2009 20:26 (EEST)

Mulțumesc pentru sugestie D-le Georgescu[modificare sursă]

Urmează să fiu mai atent! Cu stimă ,Gh.Tare - 01.05.2011

Multumesc pentru sugestie ![modificare sursă]

Bună stimate D-le Chent !

1.V-am trimis fişierul original in ideea ca dvs.sau altcineva reuşeste sa-l prelucreze { intr-un fişier acceptat de Wikipedia } , si eventual să-l insereze in locul fişierului mentionat de dvs.

2. Fişierul are imaginea mai clară daca măriţi rezoluţia la maximum . De fapt fişierul redă parcelele de teren aşa cum s-a aplicat Legea fondului funciar nr.18 / 1991 { cu cifre mari apare număr Tarla , iar cu cifre mici număr parcelă - conform format din Titlurile de proprietate emise dupa 1991 } , iar punctele negre { de fapt mici pătrate si chiar dreptunghiuri} de pe hartă reprezintă gospodăriile sătenilor . Harta este intocmită la scara 1 : 5.000 si are dimeniunile de 1,2 metri lungime si 1 ,0 metri lătime . Dimensiunile mari o fac mai dificilă de scanat , astfel că imaginea hărţii am fotografiat - o {de unde si observatia dvs.care , in principiu , este corectă }. Vă mulţumesc pentru sugestie ! Calitatea trebuie sa primeze chiar si in ciuda unor obstacole tehnice  ! 27 sept.2009 , Gh.Tare

Am inlocuit fişierul ![modificare sursă]

Buna D-le Chent ! Mi-ar face placere sa reanalizaţi varianta nouă a fişierului menţionat de dvs.{ a cărui imagine , zic eu ,este mai bună ! }. 29 sept.2009 Gh.T

Pentru Asybaris01[modificare sursă]

Mii de multumiri pentru reusită . Nu credeam ca se poate găsii o solutie tehnică pentru Fişierul "Aruncuta - Harta topografica " întrucit am incercat , in prealabil , "pe la case mai mari "... Unde se vede că România chiar nu duce lipsă de oameni isteţi {doar ca trebuie căutaţi si ...probabil... respectaţi!}. Dumnezeu sa-ţi de-a sanătate {"ca-i mai buna decit toate.."} pentru fapta ta deosebită si pentru bucuria pe care mi-ai adus-o ! Sincer sa fiu nu credeam in reuşită ! Mii de felicitari . Sper sa mă revanşez {"prietenul la nevoie se cunoste .." ! Cu deosebita stimă ,Gh.T. - 29 sept.2009

Re[modificare sursă]

Ma bucur mult pentru ca sunteti multumit de cum arata imaginea. Stiam eu ca "va dau pe mana" unui specialist. Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, dar m-a informat dl Asybaris ca totul e bine si nu m-am gandit ca mi-ati scris si mie pe pagina Dv. asa ca abia acum am mai ajuns pe aici. E placut cand vezi ca oamenii colaboreaza frumos si fructuos. Numai bine si spor la scris in continuare!:) --Chent (discuţie) 6 octombrie 2009 22:23 (EEST)

Bună D-le Mycomp ![modificare sursă]

Mi-ar face plăcere să citiţi intregul material despre Aruncuta . Este posibil ca după studierea acestuia sa aflati sursa de documentare pentru problema apreciata de dvs.ca fiind cercetare originala . Oricum nu vreau să spun ca nu aveti dreptate , posibil sa mai existe unele scăpari la care faceti referire , insa dupa citirea intregului material imaginea de ansamblu poate clarifica problema ridicata de dvs. . Este adevarat ca la capitolul "Scurtă prezentare " există anumite informatii la care nu am facut trimitere directa la sursa bibligrafica , insa indicarea exacta a biblografiei folosta in prima parte apare la sectiunile urmatoare , partea de inceput fiind o incercare de sinteza a intregului material despre Aruncuta . Oricum va multumesc pentru ajutorul acordat in imbunatatirea calitatii acestui articol { Orice sfat este bine primit , mai ales cind este bine intentionat, iar daca mai apar contradictii si acestea sunt necesare intrucit " duc la dezvoltare ... " } Numai bine ! Cu stimă ,Gh.Tare - 01 nov.2009

îmblăciu[modificare sursă]

Dle Tare, de multa vreme astept o fotografie care sa ilustreze articolul Imblaciu, pe care l-am initiat pe wikipedia ro. Vad ca imaginea Dv. Fişier:Horea,Alba-DSCF2200.JPG reprezinta asa ceva. Intrebarea (si rugamintea) mea este daca ati putea fotografia acel obiect in intregime, ideal ar fi daca l-ati putea pune intr-un cadru mai potrivit, precum un perete dat cu var pe care obiectul sa se profileze clar. Imaginea in intregime a unui imblaciu, profilat pe un fond neutru, deschis, eventual si in lumina naturala ar fi ceva nemaipomenit - si ar ajuta foarte mult articolul. In legatura cu imaginea pe care ati incarcat-o, cred ca este rasturnata la 90 de grade fata de cum statea obiectul propriu-zis (rezemat si in pozitie verticala, cred eu). o alta observatie ar fi legata de denumirea fisierelor pe care le incarcati - ar fi mult mai benefic daca le-ati schimba numele, eliminand DSCF...si ati fi mai specific in denumirea lor: de ex. Imbalciu, Horea, anul.... sau Tineri recruti, Arnuncuta, anul... Cred ca procedand astfel ati aduce un plus de acuratete in proiect. Numai bine si spor la lucru!--Chent (discuţie) 3 decembrie 2009 23:54 (EET)

Draga D-le Chent[modificare sursă]

Imblăciul din fotografie se află deja in colectia mea personală . Voi reface fotografia , probabil mîine sau cel tirziu sîmbată { voi fotografia "unealta" asa cum mi-ati recomandat dvs !} si o voi repune in locul prezentului fisier . Multumesc pentru sugestie!!! Aveti perfecta dreptate. Mă bucură interesul dvs. pentru aceasta unealtă atît de veche . Ne reaminteşte de stramosii nostri care loveau cu bucurie snopii de griu , adunau boabele , iar femeile le vinturau si se grabeau sa le transforme in clatite in aceeasi zi {foamea era mare }! Putem spune ca , in acele momente ,oboseala unei zile de munca era alungata de gustul inconfundabil al griului proaspat recoltat , uneori ronţăit direct la punctul de lucru. Cu mult drag ,Gh.Tare -03.12.2009 .

Ma bucur ca gasesc intelegere la Dv. Venim ca popor dintr-o civilizatie pastoral-agrara si, daca nu mai putem trai ca stamosii nostri, trebuie macar sa ne pastram radacinile vii, intr-o tara in schimbare accelerata in care prea multe valori materiale si spirituale se pierd. Poate efortul nostru va face sa treazeasca interesul pentru pastrarea si pretuirea bunurilor traditionale, destul de vitregite in aceste vremuri. --Chent (discuţie) 4 decembrie 2009 20:18 (EET)

Aşa este ! ...Se spune deseori {poate prea mult} ca speranţa moare ultima ! Cu stimă ,Gh.Tare ,04.12.2009

P.S Am incercat azi să fotografiez din nou Îmblaciul , însă nu sunt mulţumit de calitatea fotografiilor . Voi incerca din nou miine . Mi-ar fi plăcut să am si cîţi-va snopi de griu in preajma acestuia ...

Nu e nici o graba, mai ales ca e al Dv. acum. Ar fi frumos intradevar sa il pozati pe o prispa, rezemat de un perete dat cu var si cu snopi de grau alaturi. Dar e foarte bun si ce ati pus acum. Cu respect --Chent (discuţie) 5 decembrie 2009 22:08 (EET)

Buna seara D-le Chent[modificare sursă]

Misiunea a fost indeplinită , ba chiar mi-am permis să adaug la articolul initiat de dvs. anumite informatii . Am incercat mai multe fotografii cu Îmblaciul si , pina la urma , tot "mama natura" m-a ajutat . Am ales un fond verde ,natural , care este in concordanta cu mesajul urmarit {legatura omului cu natura ,direct si prin uneltele istorice folosite } . De fapt este mai important continutul , insa - vorba dvs. - era nevoie si de o fotografie . Eu am inserat doua { imagine de ansamblu si prim - plan cu portiunea mai importanta a îmblăciului}. Este totusi un pas mic . Sperăm sa fie continuat si de alti utilizatori ! Numai bine . Gh.Tare ,05.12.2009

Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan[modificare sursă]

Vă mulţumim şi apreciem contribuţia dumneavoastră recentă la articolul Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale supuse drepturilor de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicaţii tipărite. Puteţi încerca să rescrieţi textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiţi pagina de bun venit dacă doriţi să aflaţi cum puteţi contribui la această enciclopedie.

Dacă totuşi sînteţi titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-aţi introdus, vă rugăm să urmaţi instrucţiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulţumim încă o dată! Sebimesaj 28 mai 2010 19:32 (EEST)

Buna ziua ! Multumesc pentru atentionare - aveti dreptate - astfel ca , folosind radiera , mi-am indreptat prostia... Numai bine si - vorba rusului - spasivo!!! 28.05.2010 . P.S Era vorba despre un citat , la care am si facut trimiterea ! Pentru a nu crea probleme l-am sters imediat . Unde-i lege nu-i tocmeala ... Gh.Tare

Imagini rotite[modificare sursă]

Bună ziua. Ați încărcat recent mai multe imagini, printre care Fişier:Frata-DSCF3160.JPG, care apar rotite la 90 de grade față de cum ar trebui (cred că este o deficiență a softului care face preluarea imaginilor, și mie mi s-a mai întâmplat). Soluția ar fi să le rotiți pe cele de tip „portret” (drepte) — nu și pe cele de tip „peisaj” (culcate) — înainte de a le încărca.

Și apropo, este ceva ce vă împiedică să încărcați imaginile direct la Wikimedia Commons? Dacă le puneți acolo, se pot folosi automat și la Wikipedia în română, și în alte limbi. O imagine încărcată la Wikipedia în română se poate folosi doar la Wikipedia în română. —Andreidiscuție 27 august 2010 11:24 (EEST)

Buna Andrei![modificare sursă]

Rotirea imaginilor s-a datorat unei erori ce-mi apartine . O sa incerc sa evit repetarea lor. In legatura cu incarcarea imaginilor as fi dorit sa le incarc pe Wikimedia Commons insa nu am reusit . La urmatoarea incarcare a fiserelor - daca nu reusesc - o sa apelez la bunavointa ta . Multumesc pentru ajutor ! Cu stimă ,Gh.Tare

Sumar[modificare sursă]

Faceti un sumar al articolului de inceput de pagina, la Aruncuta si Suatu. Cititorul grabit care intra pe aceste pagini sa aiba la dispozitie informatiile principale in cateva fraze de inceput. Daca va dori aprofundarea lor va intra in continutul paginii, cuprins, etc... Sarbatori fericite si numai bine! --Asybaris aport 23 decembrie 2010 09:58 (EET)

Multumesc D-le Asybaris[modificare sursă]

Va multumesc pentru urarile dvs., cit si pentru bunavointa de a participa la imbunatatirea calitatii materialelor mentionate de dvs. In scurt timp voi duce la indeplinire solutia propusa . Va doresc si dvs.Sarbatori fericite. Gh.Tare , 24.12.2010

P.S . La Aruncuta am dus la indeplinire propunerea dvs. Urmează {sperăm} doar să-și atingă ținta ... Mîine voi completa și la Suatu ! 27.12.2010

Liviu Pandrea[modificare sursă]

Am gasit biografia:

Părintele dr. Liviu Victor Pandrea, născut la 2 august 1915, în satul Aruncuta, comuna Frata, județul Cluj, din părinții Vincențiu Pandrea - preot greco-catolic și Ana-Maria, n. Răduțiu, și-a făcut primele trei clase primare în satul Aruncuta, clasa a IV-a la Cluj, apoi a urmat și absolvit licelul "Gh.Barițiu" din Cluj, luându-și bacalaureatul în iunie 1932; obținând o bursă, a plecat la Roma, unde a urmat și absolvit Institutul "De Propaganda Fide": bacalaureatul în teologie "magna cum laude" în 1934, iar licența în teologie în 1938. A fost apoi trimis de către Institut la Universitatea Catolică, 9 Internatul zidit la Blaj de mitropolitul Ioan Vancea 10 district, suma parohiilor conduse de un protopop 11 Cele de mai sus sunt relatate de Paul Eftimiu Pandrea, fiul său domiciliat în Clij-Napoca (15) Facultatea de Științe Sociale și Politice, absolvind secția "Missionaires de Travail" (cele de mai sus sunt relatate de Paul Eftimiu Pandrea, fiul său domiciliat în Cluj-Napoca) cu mențiunea "Tres Bien" în 28 iunie 1939. Reîntors în țară, este numit profesor de Religie la Școala Normală de învățătoare și la Liceul Comercial de fete din Blaj. In septembrie 1940, este transferat la Academia de Teologie din Blaj, ca director spiritual și profesor de Sociologie, suplinind totodată și catedra de Limbă italiană de la Liceul "Sf. Vasile".

In 1941, la 20 noiembrie, i s-a permis să-și reia studiile pentru doctorat în Teologie, pe care 1-a susținut în 14 iulie 1942, cu teza "De notione atque christiana integratione - Laboris - adnotatione adcanonem 1524", promovată cu calificativul "magna cum laude".

Reîntors la Blaj, activează ca spiritual și profesor de Sociologie la Academia de Teologie din Blaj, în perioada 1 decembrie 1942 - 1 iulie 1946. Cursul său "Hitlerismul și ororile lui" a fost deosebit de apreciat de studenți.

In 1946 este transferat în cadrul Diecezei de Cluj - Gherla și numit paroh în Cluj III, pe atunci tot sectorul sudic al orașului, cuprins între Calea Turzii și Calea Dorobanților.

In anul următor venirii sale la Cluj, la 21 septembrie 1947, deschide o capelă pe strada A. Mureșanu, mai întâi în localul Grădiniței de copii de la nr. 49 și, din Joia înălțării, 10 iunie 1947, în casa prim-curatorului Aurel Sasu, pe aceeași stradă la nr. 34, întrucât Inspectoratul Școlar interzisese folosirea pe mai departe a localului Grădiniței drept capelă. Luni, 21 iunie 1948, a avut loc slujba arhierească săvârșită de I.P.S. dr. Iuliu Hossu, care își exprimă deplina mulțumire pentru atmosfera de familie găsită în parohie și față de felul de a participa al credincioșilor la Sfânta Liturghie.

Era în vara lui 1948, când Moscova făcea ultimele preparative pentru punerea în afara legii a Bisericii Române Unite, nelegiuire ce se va întâmpla în ultimul trimestru al acelui fatidic an. Pe lângă predicile ținute în parohie, părintele Liviu Pandrea, servind și la Biserica Universității, a ținut în 10 octombrie, în această biserică, o predică amplă - comentată de posturile de radio străine BBC, Deutsche Welle, România Liberă și reprodusă apoi în diferite cărți (ex.: Biserica Română Unită, Madrid, 1952, p.337-342; Pierre Gherman, L’âme Roumaine écartelée, pp. 115-119) - în care cerea Bisericii Ortodoxe să-și definească poziția și să se desolidarizeze de persecuția ateo-moscovită, ale cărei victime erau românii uniți, fiind în joc onoarea, crezul și însăși existența viitoare a Bisericii surori.

Din 11 octombrie 1948 a trăit în clandestinitate, până la 4 iunie 1953 când, în urma unui denunț, a fost arestat, anchetat și torturat de Securitate (bătut cu o rangă de fier la călcâie câte o oră și jumătate, apoi ținut în baie cu picioarele în apă rece, un dinte smuls etc). Condamnat inițial la șase ani de închisoare, a fost transferat la Jilava apoi la Timișoara, apoi pus în libertate provizorie (în urma casării primei sentințe) între 25 septembrie 1954 și 1 aprilie 1955; a fost din nou arestat la 2 aprilie 1955 și condamnat la alți trei ani de închisoare, dar a fost amnistiat în 5 octombrie 1955.

După prima eliberare, părintele Liviu Pandrea a lucrat la Salubritate - Cluj, cu salariu de măturător de stradă, dar în octombrie 1955, după a doua eliberare, directorul Radu de la I.C.C. a refuzat să-1 mai primească și a trebuit să se angajeze la Stațiunea Viticolă Experimentală, încadrat ca zilier. Ulterior a trecut ca traducător și apoi coordonator al marii lucrări solicitate de Academia R.P.R. "Raionarea soiurilor și speciilor pomicole din Transilvania". în ciuda aportului său la această lucrare, din octombrie 1955 până în 23 septembrie 1956, părintele Liviu Pandrea a fost pontat ca simplu zilier.In 24 septembrie 1956, obține postul de steno-dactilograf la Oficiul de Control al Mărfurilor. Această numire se explică și prin faptul că între 1947-1948 fusese ales Președinte al Filialei Cluj a Societății Române de Stenodactilografie. A lucrat la O.CM. până în 25 decembrie 1958, când Centrala Oficiului de Control al Mărfurilor din București i-a cerut mutarea, persoana unui preot fiind nedorită în cadrul O.CM. Se face un schimb cu o dactilografă de la Stațiunea Experimentală Viticolă - aceasta fiind membră de partid - și este încadrat ca dactilograf în locul ei la Stațiunea Experimentală Viticolă.

Pe lângă munca ce-i revenea, a tradus o serie de cărți de pomicultură și floricultură, precum și articole de specialitate din și în limbile franceză, engleză și italiană. La 16 septembrie 1960, se transferă ca traducător la Uzina Tehnofrig din Cluj, ca traducător autorizat de Academia R.P.R. pentru limbile engleză, franceză, spaniolă și italiană. A fost și profesor de limbi străine pentru cei trimiși în străinătate, din cadrul Uzinei (în India, Sudan, Grecia, Italia).

Prin cercetări făcute din inițiativa personală, a elaborat studii tehnice deosebit de utile. Mai târziu, este cerut și transferat "în interes de serviciu" la Biblioteca Centrală a Institutului Agronomic din Cluj, în calitate de șef de serviciu al Bibliotecii și va rămâne aici până la data de 31 decembrie 1979, când (16) este pensionat pentru limită de vârstă. A întocmit, între altele, împreună cu prof. dr. Ioan Puia, un ghid metodologic destinat studenților, preluat de Ministerul învățământului și difuzat în întreaga țară.

In 1966 a colaborat cu profesorul universitar dr. Mihail Bogdan la Dicționarul Englez-Român, Editura Științifică. în calitate de coautor, împreună cu ing. Marcel Popa, a publicat la Editura Tehnică din București un "Dicționar de Termotehnică, mașini termice și agregate frigorifice". In timpul dictaturii comuniste, a îndrumat tineri înclinați spre preoție -cum ar fi prof. univ. Nicolae Both sau Petre Rebreanu - a îngrijit bolnavi, administrându-le Sfintele Taine acasă sau în spitale.

Din 1990 a predat cursul de Teologie ascetică și mistică la Institutul Teologic Universitar Român Unit din Cluj-Napoca; a fost și spiritualul Seminarului teologic până în 1994, când s-a îmbolnăvit grav.

În 1993, părintele Liviu Pandrea reușește să publice, în sfârșit, traducerea Psalmilor din ebraică, lucrare începută cu mai bine de patruzeci de ani în urmă: "Cartea Psalmilor", Editură "Viața creștină" Cluj, 1993. Textul publicat este doar o parte a unei lucrări mai ample, în care se dau, pentru fiecare psalm în parte, lămuriri lexicale și exegetice, planul ideilor care structurează fiecare poem și, în final, un comentariu teologic al psalmului studiat.

La 26 mai 1986, Eminența Sa, cardinalul dr. Alexandru Todea, pe atunci doar mitropolit de Blaj, i-a făcut o vizită acasă pentru a-i propune să devină episcop. A refuzat, motivând că nu are calitățile necesare pentru un astfel de rol. «E ca și când, unui cântăreț fără calități vocale deosebite, i-ai propune să devină prim-solist la Operă. Nu, nu e pentru mine. Vocea mea n-ar face față unui astfel de rol» - a răspuns cu modestie părintele.

Preotul dr. Vincențiu Pandrea, născut la 20 aprilie 1888 în comuna Mărgineni, județul Făgăraș, a făcut studiile primare în Școala confesională greco-catolică din sat, liceul în Blaj, absolvind examenul de maturitate cu calificativul "eminent", iar studiile universitare la Academia Teologică din Blaj, fiind - alături de istoricul Zenovie Pâclișanu - unul dintre studenții preferați ai profesorului Vasile Suciu, viitorul mitropolit, în 1910 obține "Absolutoriul teologic"12 și este reținut la Blaj, încredințându-i-se administrarea averii și bunurilor mitropoliei, timp de un an. Căsătorindu-se cu Ana Maria Răduțiu, fiica preotului din Cerghizel, este numit paroh greco-catolic în Aruncuta, protopopiatul Cojocna - Cluj, unde va păstori până la 15 septembrie 1923, când este transferat paroh în Cluj III; aici va activa până la pensionarea sa, în 31 decembrie 1946.

Înființâdu-se Universitatea din Cluj în 1918, părintele Vincențiu Pandrea a devenit student la fără frecvență și a promovat examenul de doctorat în Drept Canonic, obținând diploma cu nr. 2263 din 21 mai 1921.

Căsătoria le-a fost binecuvântată cu șase copii: Viorica Elena (1913), Liviu Victor (1915), Virgil (1918), Sabin (1920), Eugen Vincențiu (1923) și Lucia Ana (l926).

A fost arestat sub stăpânirea austro-ungară, între 8 septembrie 1916 si 10 iunie 1917 si internat în lagăr la Șopron unde a fost maltratat, amenințat cu spânzurătoarea13 , etc. în urma Diktatului de la Viena, 30 august 1940, a rămas să sufere la Cluj, alături de credincioșii lui. După 1948, comuniștii iau persecutat familia, dar echipa de securiști venită să-1 aresteze 1-a găsit la pat, paralizat, lăsându-1 astfel acasă. S-a stins senin, împărtășit cu Sfintele Taine, în 20 noiembrie 1970, îngrijit de fiul Liviu Victor și fiica sa, Lucia.

12 Diplomă de absolvire.

13 Sebastian Stanca, "Contribuția preoțimii române din Ardeal la războiul pentru întregirea neamului". Cluj, 1923, p. 107-109.

Ar trebui reformulata si creat articol biografic. De aici aici am luat. Dupa ce creati articolul informatiile postate de mine aici trebuiesc sterse deoarece pot fi atacate de copyright. --Asybaris aport 15 ianuarie 2011 09:38 (EET)

Multumesc ![modificare sursă]

De acord . Vezi raspunsul mai detailat la pagina - discutii Aruncuta . 15.01.2011 Gh.Tare

Harta topografica - Aruncuta[modificare sursă]

Harta topografică a zonei Aruncuta

Vezi daca-i buna harta asta care am facut-o. Adu critici sau daca-i buna pune-o la articol.--Asybaris aport 16 ianuarie 2011 14:24 (EET)

Legat de imaginea din satelit a satului[modificare sursă]

Am inteles ca Harta are la baza imagini din satelit luate de NASA,asupra carara nu ma pot pronunta. Pentru completare in articol eu propun sa fie inserata la inceput,imediat sub fotografia ce reprezinta imaginea de ansamblu a satului,respectiv deasupra hartii privind dispunerea localitatii in Romania . Avind in vedere ca aveti mai multa experienta v-as ruga sa inserati dvs., la dimensiunea potrivita ,Harta topografica Aruncuta - Imagine din satelit . Va multumesc si va felicit pentru efortul dvs. in perfectionarea continua a articolelor Wikipedia. 15.01.2011 Cu stima ,Gh.Tare

P.S .Am inserat ulterior imaginea in pozitia mentionata mai sus. Cred ca spatiul destinat este bun. Multumesc din nou ! 15.01.2011 Gh.Tare


Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Aruncuta,Cluj-DSCF1706.JPG[modificare sursă]

File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Aruncuta,Cluj-DSCF1706.JPG. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumim pentru colaborare.  —Andreidiscuție 6 iunie 2011 19:10 (EEST)

Buna Andrei ! Te rog ,daca poti , gaseste o solutie pentru fisier. Multumesc ! Cu stima,Gh.Tare - 09.06.2011


Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Berchies,Cluj-531.JPG[modificare sursă]

File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Berchies,Cluj-531.JPG. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumim pentru colaborare. — Ionutzmovie discută 26 iunie 2011 15:58 (EEST)

Ca să rezolvați problema adăugați:

== Licențiere == {{Cc-by-2.5}} sau {{Cc-by-3.0}} sau {{DP-utilizator|TARE GHEORGHE}}, după cum doriți.— Ionutzmovie discută 26 iunie 2011 15:58 (EEST)

foto[modificare sursă]

vreau sa va semnalez o eroare in ceea ce priveste fotografiile d-voastra(foarte reusite)din mociu:biserica greco-catolica este de fapt biserica ortodoxa construita in 1901,iar cealalta biserica a fost construita in 1937 ca biserica greco-catolica dar in prezent este biserica ortodoxa.in rest felicitari,si toate cele bune.doru.

Multumesc pentru ajutor![modificare sursă]

Ati fost foarte dragut pentru mesajul de mai sus . La inceputul lui septembrie voi trece prin Mociu si ma voi documenta asupra celor relatate de dvs., dupa care voi face corectiile necesare . Le-as face imediat , insa cred ca o documentare suplimentara nu strica... Multumesc inca o data pentru bunavointa si aprecierile dvs. Oricum Mociu ramine o localitate de suflet pentru oricine s-a nascut in Campia Transilvaniei ! Pacat ca spitalul din localitate , vechi de circa 100 ani , care a mai atenuat din suferintele propriilor nostri bunici si parinti s-a desfiintat {sau este in curs de desfiintare}. Deh , capitalismul romanesc este tot mai original. Totul se discuta doar prin prisma profitului ,iar spitalul aduce profit numai pe termen lung si Dinu Paturica nu mai are rabdare... Si cum o veste proasta nu vine singura sa vorbim si despre stadionul municipal Ioan Moina {dupa numele celebrului sportiv , nascut in Mociu } a carui denumire vor s-o schimbe in "Cluj -Arena " . Noua denumire ne aminteste de Arenele romane cu gladiatori si lei , astfel ca pe vechiul nume al stadionului municipal din Cluj {Stadionul municipal "Ioan Moina "} urmeaza sa fie trintit nisip si apa ... asa cum se spala pe vremuri singele gladiatorilor ucisi.

24.08.2011.T.Gh.


Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Cluj-Napoca,DSCF3757.JPG[modificare sursă]

File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Cluj-Napoca,DSCF3757.JPG. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumim pentru colaborare. — Ionutzmovie discută 3 septembrie 2011 22:59 (EEST)

Baza materiala a CAP-ului din Aruncuta[modificare sursă]

In martie 1961 structura organizatorica cuprinde 4 brigazi de cimp a cite 100 brate fiecare {400 persoane } si o brigada zootehnica . CAP -ul din Aruncuta , la infiintare { in martie 1961 } avea 24 atelaje {car ,grapa si plug } trase de boi si 10 atelaje trase de cai , respectiv 10 carute cu cite 2 cai , la care se adauga 350 vaci cu lapte si 100 capete tineret bovin , respectiv circa 350 ovine ,250 porci si 800 gaini {baza materiala era specifica secolului al - XVIII -lea }.Pentru ca CAP -ul sa aiba un start bun , acesta s-a infiintat in primavara anului 1961 prin preluarea terenurilor de la sateni {circa 1.800 hectare } arate si in mare parte semantae cu diverse culturi , inclusiv culturi furajere pentru septelul colhozului . La acestea se adaugau un tractor pe senile si trei batoze pentru treierat griu . Dupa circa 2 ani ,CAP -ul a fost dotat cu un autovehicol marca "Steag " . La infiintare , Organigrama CAP-ului cuprinde urmatoarele posturi: Presedinte , Vicepresedinte , 5 posturi brigadier { un post sector zootehnic si 4 posturi sector vegetal} , 1 magazioner , doi pontatori si 2 contabili , 400 brate munca in sectorul vegetal si circa 100 in sectorul zootehnic. In scurt timp conducerea CAP-ului a primit dispozitie sa trimita la "Scoala de contabili " doi copii saraci . In fiecare zi {seara} asa zisa conducere avea Sedinta de productie , dupa care alaiul se indrepta spre bufet si ciocneau un paharel de tuica . Se spune ca , in acele vremuri , tulburi pentru taranime , CAP-ul se conducea dupa principiul " Nu poti te ajutam , Nu vrei te obligam"! {informatii furnizate de catre Tusa Ilie , fost presedinte de CAP in perioada 1962 -1964 si confirmate in oct.2008 de Corpodean Ilie fost vicepresedinte de colectiv la infiintare }. 13.02.2012 , Gh.Tare

Probleme legate de permisiunile fișierului Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG[modificare sursă]

Image Copyright problem

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG. Am observat că, deși ați aplicat o etichetă validă privind drepturile de autor, nu există nicio dovadă că autorul fișierului ar fi acceptat publicarea sub această licență.

Dacă acest fișier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-ați publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceți una din următoarele;

  • adăugați o notă prin care permiteți reutilizarea fișierului sub GFDL sau sub o altă licență liberă pe site-ul unde l-ați publicat; sau
  • Trimiteți un e-mail de la o adresă asociată cu publicația originală la info-roAt sign.svgwikipedia.org, prin care declarați că materialul vă aparține și intenționați să-l publicați sub o licență liberă. Aveți un exemplu de astfel de mesaj aici.

Dacă fișierul nu este în întregime creat de dumneavoastră, puteți să rugați acea persoană să efectueze unul din cei doi pași descriși mai sus, dau dacă proprietarul imaginii și-a dat deja permisiunea printr-un e-mail adresat dumneavoastră, vă rugăm să trimiteți acest e-mail la adresa info-roAt sign.svgwikipedia.org.

Dacă considerați că acest fișier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiți o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, și adăugați o explicaţie prin care justificați utilizarea imaginii în articolul în care doriți să o includeți. Vedeți Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteți folosi.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, verificați că ați furnizat, pentru fiecare, dovezi că deținătorii drepturilor de autor au acceptat să-și publice lucrările sub lincența indicată. Aveți o listă cu fișierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. Imaginile fără dovezi ale permisiunilor pot fi șterse la o săptămână de la etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 29 noiembrie 2013 22:13 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:Soporu de Campie,com.Frata-DSCF3301.JPG[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărui scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Soporu de Campie,com.Frata-DSCF3301.JPG propus de dumneavoastră poate fi inclus în Wikipedia în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Soporu de Campie,com.Frata-DSCF3301.JPG până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 29 noiembrie 2013 22:14 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărui scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG propus de dumneavoastră poate fi inclus în Wikipedia în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 29 noiembrie 2013 22:21 (EET)

Probleme legate de permisiunile fișierului Aruncuta,Cluj - DSCF1606.JPG[modificare sursă]

Image Copyright problem

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:Aruncuta,Cluj - DSCF1606.JPG. Am observat că, deși ați aplicat o etichetă validă privind drepturile de autor, nu există nicio dovadă că autorul fișierului ar fi acceptat publicarea sub această licență.

Dacă acest fișier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-ați publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceți una din următoarele;

  • adăugați o notă prin care permiteți reutilizarea fișierului sub GFDL sau sub o altă licență liberă pe site-ul unde l-ați publicat; sau
  • Trimiteți un e-mail de la o adresă asociată cu publicația originală la info-roAt sign.svgwikipedia.org, prin care declarați că materialul vă aparține și intenționați să-l publicați sub o licență liberă. Aveți un exemplu de astfel de mesaj aici.

Dacă fișierul nu este în întregime creat de dumneavoastră, puteți să rugați acea persoană să efectueze unul din cei doi pași descriși mai sus, dau dacă proprietarul imaginii și-a dat deja permisiunea printr-un e-mail adresat dumneavoastră, vă rugăm să trimiteți acest e-mail la adresa info-roAt sign.svgwikipedia.org.

Dacă considerați că acest fișier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiți o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, și adăugați o explicaţie prin care justificați utilizarea imaginii în articolul în care doriți să o includeți. Vedeți Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteți folosi.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, verificați că ați furnizat, pentru fiecare, dovezi că deținătorii drepturilor de autor au acceptat să-și publice lucrările sub lincența indicată. Aveți o listă cu fișierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. Imaginile fără dovezi ale permisiunilor pot fi șterse la o săptămână de la etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 26 decembrie 2013 23:25 (EET)

Problema " Fisier:Aruncuta,Cluj - DSCF1606.JPG "[modificare sursă]

Proprietarul imaginii si autorul cărții "Economia de piata intre haz și necaz" { si implicit a fisierului } este TARE GHEORGHE { {Tare Gheorghe este același utilizator cu TARE GHEORGHE} ,adică subsemnatul și evident că mi-am dat consimțământul dacă {eu } l-am încărcat! De altfel fișierul a fost eliberat domeniului public asa cum este specificat. Sper ca prin aceste precizari problema pusa in discutie se considera rezolvata.Vă multumesc !

27.12.2013 ,Tare Gh.

Reprezentare 3D[modificare sursă]

Nu vreti sa fac o reprezentare a Bisericii unitariene din Suatu in modul cum am facut la bisericile fortificate din Transilvania? Daca da, imi trebuie mai multe fotografii din diferite unghiuri si o fotografie aeriana sau de pe o inaltime a obiectivului. Daca nu se poate, imi trebuie o schita cel putin a amplasamentului si a amprentei bisericii si a fortificatiilor daca ele exista. Asybaris aport 15 februarie 2014 20:02 (EET)

PS. Vedeti aici un exemplu.

Biserica Unitariana din Suatu[modificare sursă]

Am cite-va imagini, insa acestea sunt insuficiente. Urmeaza sa ma deplasez la Suatu si sper sa obtin caracteristicile bisericii { schita lungime ,latime ,inaltime ,grosime pereti etc. },inclusiv imagini mai apropiate obiectivului mentionat de dvs. In luna martie { cind vremea este mai potrivita pentru imagini fotografice } am sa va comunic datele necesare . Felicitari pentru idee si pentru realizarile dvs.

15.02.2014,

Cu stima , Gh.Tare

Trebuiesc fotografii din toate unghiurile. Asybaris aport 16 februarie 2014 01:08 (EET)

OK ,Gh.Tare-16.02.2014

Fișier neliber orfan Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1708.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1708.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 19:25 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Aruncuta ,Cluj-DSCF1710.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Aruncuta ,Cluj-DSCF1710.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 19:25 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1714.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1714.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 19:26 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1716.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1716.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 19:26 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1721.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Aruncuta,Cluj-DSCF1721.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 19:46 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Gilau,Cluj-DSCF2050.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Gilau,Cluj-DSCF2050.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 20:09 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Gilau,Cluj-DSCF2055.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Gilau,Cluj-DSCF2055.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 20:10 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Gilau,Cluj-DSCF2059.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Gilau,Cluj-DSCF2059.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 11 iunie 2014 20:10 (EEST).

Multumesc pentru informare[modificare sursă]

Dupa opinia mea, fisierul Gilau,Cluj-DSCF2059.JPG se poate sterge. Nu este reusit si nu prezinta importanta . Se poate renunta si la celelalte fisiere mentionate in 11.06.2014 . 12.06.2014 . Gh.Tare

Fișier neliber orfan Fișier:Reprezentantii Scolii ardelene - DSCF3132.JPG[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Reprezentantii Scolii ardelene - DSCF3132.JPG. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat doar la Wikipedia în conformitatea cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți, însă, cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fişiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 12 iunie 2014 20:06 (EEST)

Colectivizare[modificare sursă]

D-le Tare, trebuie sa puneti referinte din monografia dv dupa fiecare paragraf cel putin, daca nu ... dupa fiecare afirmatie. Referinta trebuie sa contina obligatoriu numarul paginii din monografie si/sau alte puvlicatii din care ati luat informatiile postate. Informatiile de tipul matusa X a spus ca... sunt de natura transmiterii pe cale orala si nu sunt verificabile. Ele pot fi puse ici sau colea, dar nu trebuie sa fie majoritare. La colectivizare asa transpare din citirea textului. Faptul ca ati pus la denumirea subcapitolelor referinta la monografie nu multumeste wikipedia, unde cei mai multi nu scriu articole ci ii controleaza pe cei care scriu, ca e mai simplu. De aceea, pentru salvarea articolului trebuie sa puneti toate referintele de verificabilitate necesare. Asybaris aport 31 august 2015 23:13 (EEST)

Multumesc pentru sugestie[modificare sursă]

Nu stiu ce sa zic d-le Asybaris ! Ajustarile cerute si impuse de politica Wikipedia presupune o regandire a articolului, insa pe moment sunt foarte ocupat. Mai pastram legatura si functie de timpul disponibil as putea sa incerc o imbunatatire a articolului in luna oct.2015 , conform sugestiilor dvs. Oricum multumesc pentru ajutor !

01.09.2015,Gh.Tare

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Soporu de Campie,Frata-DSCF3302.JPG (2) până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 13 decembrie 2016 13:12 (EET)