Discuție Utilizator:Ronline/Arhivă 2

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Î versus Â[modificare sursă]

Salut, Ronline

Cît timp norma de scriere cu  și "sunt" este contestată chiar de către lingviști [1], atît scrierea cu Î cît și cea cu  trebuie tolerate pe Wikipedia. Pagina cu titlul Kîrgîzstan a fost creată inițial de mine (chiar dacă a fost doar un ciot). Te rog citește Wikipedia:Versiuni de limbă română, unde scrie că Este de proastă educație schimbarea titlului articolului și a conținutului însuși de la norma "A" la "B", pentru că aceasta implică o lipsă de respect pentru utilizatorii normei "A" a limbii române. Așadar te-aș ruga pe tine să muți Kârgâzstan la denumirea ei originală. Mulțumesc, Iulian U. 9 septembrie 2005 09:56 (UTC)

P.s.: Vezi și propunerea mea de aici: Discuție Wikipedia:Versiuni de limbă română#Î versus Â. Iulian U. 9 septembrie 2005 11:36 (UTC)

Văd că ignori apelul meu la discuție pe tema asta. Te rog insistent să te oprești din mutat pagini, cel puțin pînă nu clarificăm chestiunea, ca să nu ajungem la revert war-uri. Grafia cu  nu este singura corectă, după cum nici în limba engleză nu există o singură grafie corectă și adevărată. Iulian U. 9 septembrie 2005 12:25 (UTC)
Sunt foarte de acord că trebuie să scriem conform normelor. Însă am menționat că decizia Academiei din februarie 1993 referitoare la scrierea cu  și "sunt" este contestată. Și nu de oricine, ci chiar de către specialiștii de drept, adică lingviștii. Nu doresc ca Wikipedia să respecte orbește o normă contestată. Iulian U. 9 septembrie 2005 12:31 (UTC)
Politica PDVN înseamnă că trebuie expuse ambele părți ale unei chestiuni în dispută, fără părtinire. Ori tu propui să impunem doar una din cele două: norma cu Â.
Pe de altă parte, de ce spui că "această lege este de fapt foarte logică și beneficială pentru limba română"? Pentru că mie nu mi se pare nici logică (ba chiar foarte arbitrară) și nici benefică (se distruge de-a binelea caracterul fonetic al scrierii românești) Iulian U. 9 septembrie 2005 12:43 (UTC)

Wikipedia:Versiuni de limbă română[modificare sursă]

Salut, Ronline,

Am redactat o nouă versiune a liniilor de ghidare referitoare la ortografie pe Wikipedia în limba română, versiune care se află aici. Vechea versiune suferă de următoarele neajunsuri:

  • este destul de alambicată și greu de urmărit;
  • nu ia în considerare caracterul contestat al Normei Academiei Române din 1993, de scriere cu  și "sunt"
  • face o separație artificială între "româna din România" și "româna din Republica Moldova".

Te rog fă și tu completările și modificările pe care le crezi necesare, pînă la 23 septembrie. Mulțumesc, Iulian U. 9 septembrie 2005 14:11 (UTC)

Re: Ortografie[modificare sursă]

Te rog recitește propunerea mea și exprimă-ți obiecțiile pe pagina de discuții corespunzătoare în loc de pagina mea de mesaje, pentru ca discuția să fie mai ușor de urmărit. Am senzația că ai pierdut puncte esențiale din mesajul pe care eu încerc să-l transmit. Iulian U. 10 septembrie 2005 01:26 (UTC)

Îți mulțumesc pentru propunere[modificare sursă]

dar ezit să ma auto-propun, am văzut dublul precedent cu Seby și nu aș vrea în nici un caz să pățesc așa. Sunt totuși relativ nou (cred că înregistrat de nici două luni), e drept că am și prins repede :). Nu vreau să mă înțelegi greșit, vreau să ajut și dacă ajutorul meu este considerat necesar, cu atât mai bine, însă în nici un caz nu doresc să-l impun, respectiv să mă impun cu forța... --Vlad 10 septembrie 2005 13:48 (UTC)

Mi-am permis să îndrept două mici exprimări pe care le văzusem de ceva timp. Sper ca e ok... În altă ordine de idei, fiind o schimbare mai importantă am zis că nu se cade să mă bag. Poate ar trebui scoasă partea cu "Sprijiniți candidatura Cluj pentru Wikipedia Meetup 2005", nu de alta dar Wikipedia Meetup 2005 de la Frankfurt s-a și terminat! Sau poate vrei să candideze Clujul pentru la anul? Mulțumesc! --Vlad 12 septembrie 2005 16:39 (UTC)

Wikipedia in limba rromanes[modificare sursă]

Buna Ronline, Multumesc pentru mesajul.

It's a great idea to set the creation of a Romany Wikipedia in motion.

Unfortunately, there are some issues (see en:Romany language).

The biggest issue is Romany dialects. Some dialects of Romany are so different that they cannot understand each other, and linguists consider them to be different languages.

In Romania, there are 3: Balkan, Vlax, and Carpathian.

In Moldova, there are 2: Balkan and Sinte.

The most obvious option would, of course, be to go for the most widely-spoken variety.

Acc'd to the Ethnologue, there are 1.497.846 speakers of Vlax Romany, 461.000 of Carpathian Romany, 315.103 of Sinte Romany, 523.900 of Balkan Romany. So, while Vlax Romany is obviously the most widely spoken, the numbers of speakers of the other varieties are certainly not negligible.

I think the best solution would be to set up separate Wikipedias for each one of those. There are more Romany dialects than just those four, but most have smaller numbers of speakers, and none is spoken in Romania or Moldova.

Also, I'm interested in a Wikipedia in Gagauz. Not sure it would happen in the near future, but I hope it will come someday.

A separate issue I would like to mention is the vote. I think your rules are very fair. However, it appears that Goie is stacking votes already: http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Domnu_Goie

While I don't think it's a crime for him to inform people like Oleg Alexandrov or Landroni, I think it's crossing the line by the content of the messages he posts, with language like "Interesul lui node nu este sa asculte si pe ceilalti ci sa imprastie propaganda stalinisto-smirnovista", "Încercăm sa organizăm un vot ... pentru al înlocui cu un moldovean care măcar știe limba și care nu este românofob ca Node ue", "După cum se știe, unicul sysop acolo este Node ue, un românofob convins care în tot timpul când a fost administrator acolo, s-a comportat într-un mod neprofesional", "Node ue nu a fost nici o dată ales democratic de cineva"...

And when after Oleg Alexandrov said that he will vote for me, Goie responded with "Comming to the election, I just don't understand why you would support Node, a person who does not speak the language, nor wants to contribute out of the goodness of his heart."

I don't know what should be done about it, but it is clear to me that Goie is attempting to unfairly influence the election results by sending such messages.

And, for the record, if Jeorjika really does act fairly and does successfully encourage the growth of that Wikipedia, I do not mind if he is sysop instead of me. But I truly don't believe it to be the case: his first post to the Wikipedia was an angry post saying it should not exist, and he has not written any articles. I am afraid that he will delete all articles, turn the mainpage into a redirect to rowiki, and lock it. I just hope that, should he becoe sysop and I lose my position, I am wrong about him.

Multumesc --Node ue / Discutie 22 septembrie 2005 09:39 (UTC)


Wikipedia în limba romani[modificare sursă]

Salut Ronline

“Ajutați-ne să creăm o enciclopedie liberă în limba rromanes!”

Nobilă idee, dar ce vrei să să spui cu „limba rromanes”? Există în clasificarea internațională a limbilor o limba cu acest nume? Toate limbile sunt codificate, asta ce cod are? Ethnologue cunoaște o limbă „romani” (eng.: Romany) cu diverse coduri, codul „rom” este ISO dar și asta este încă în discuție. Cuvântul „rromanes”, ortografiat cu doi „r” nu se folosește, practic, decât în România. Vrei o Wikipedie doar pentru romii din România? În Europa, lingviștii își bat capul să deosebească dacă multitudinea limbilor „romani” sunt limbi de sine stătătoare sau doar dialecte ale aceleiași limbi. Desigur că ai aflat că și pe teritoriul României ei vorbesc mai multe „limbi” romani. Cei din Brăhășești nu se înțeleg cu cei din Dobrogea, din Slobozia sau din Banat în ciuda multor elemente lexicale comune. Întrebând „Janes romanes?” răspunsul vine „janam” dar de aici mai departe este cale lungă. Am citit corespondența ta cu Node ue deci nu mai repet ce s-a scris deja dar ideea de a crea Wikipedii separate pentru fiecare limbă mi se pare greșită. Asta nu ar face decât să mențină și să adâncească prăpastia dintre „limbi” deși articolele prezentate ating și privesc probleme comune. Odată găsit numele limbii potrivit, de comun acord și cu sprijinul „Aven Amentza Centre”, poate fi o unică Wikipedia (și de ce nu, mai târziu și un unic Wiktionary) care să funcționeze ca un creuzet pentru contopirea trăsăturilor comune ale culturilor romani. Tot aici și-ar putea găsi originea o limbă romani unitară, neimpusă, ci viabilă, rezultată din variantele vorbite actual. Finlanda respinge, categoric, forma „rromanes” și menține denumirea de „romano” (sing.), „romaneja”, „romanilaiset” pentru popor și "romano tšimb" pentru limbă. De menționat că românilor li se spune în finlandeză „romanialaiset” (cu doar o singură litera diferență). Salutări și să auzim de bine. Michail. (80.222.209.112)

Absolut excelent! Ronline, probabil ți s-a mai spus, ești o comoară la casa omului. Nu că nu puteam să respir fără Babel, dar e un pas înainte în a ne alinia cu celelalte proiecte Wikipedia. Dacă ai nevoie de ajutor la tradusul explicațiilor pentru Babel aș putea să contribui și eu. A, observ că pe pagina ta de utilizator nu ai trecute legăturile cu conturile tale în alte limbi. Și încă o observație: văd că te-ai născut bilingv și te invidiez. :-) Toate bune! --AdiJapan 23 septembrie 2005 06:39 (UTC)

Mă ofer să traduc eu instrucțiunile de la en:Wikipedia:Babel și să le pun în ro:Wikipedia:Babel. O să încerc să termin astăzi, deși la mine e deja seară, iar mîine dimineață plec la munte și mă scol cu noaptea-n cap. Dacă nu apare traducerea în cîteva ore, te rog să ai răbdare două-trei zile pînă mă întorc. Toate bune! --AdiJapan 23 septembrie 2005 10:55 (UTC)

multumesc pentru atentia acordata. Am sa editez un autointerviu.Cristina 23 septembrie 2005 13:15 (UTC)

Instrucțiuni Babel[modificare sursă]

Salut, Ronline! Am terminat de tradus instrucțiunile pentru Babel. Am șters două paragrafe, unul despre cum se implementează formatul în alte limbi (fiindcă nu mai e nevoie), și celălalt despre limbajele surdo-muților, pe care îl las pentru altădată pentru că include legături spre pagini care nu există încă. Sînt primul care admite că estetic pagina nu arată deloc bine, dar decît lipsă mai bine așa. Am schimbat oarecum organizarea articolului, în sensul că am pornit de la un exemplu pe care l-am explicat bucată cu bucată, ca să nu fac teorie pe burta goală, dar în fond informația e aceeași. Te invit să modifici tot ce crezi că e în neregulă. Scuze pentru o treabă făcută în grabă. Toate bune și somn ușor (aici). --AdiJapan 23 septembrie 2005 14:13 (UTC)

Sorry, my bot is not able to work with wiki different from it:wiki. I am working for localization on it and Ill be ready probabily in 2 or 3 weeks. :-( Sorry again, it:Gac

multumiri..[modificare sursă]

Eram atat de suparata ca nu pot face ceva calumea....Dar cu ajutorul vostru se face ceva ...iese pana la urma un ciot, macar..Imi place ca lucrati in echipa. Sunteti faini...(da..sunt ardeleanca). Am facut un ciot numit Panca Sila, dar nu stiu la ce categorie sa il pun, sau daca trebuie pus undeva.Eu l-am lasat asa, poate stiti voi unde are locul.Mersi tare mult. Cristina 24 septembrie 2005 09:53 (UTC)

da...mersi inca odata[modificare sursă]

daca am sa multumesc de fiecare data...ajung sa iti umplu casuta numai cu astea.Asa ca, de fiecare data cand ma ajuti, sa sti ca iti multumesc.:) multumesc Cristina 24 septembrie 2005 10:07 (UTC)

daca am poze sub licenta atunci chiar nu le pot adauga aici? Iar daca articolele mele sunt traduse sau copiate (ex.Sukarno), cinstit ar fi sa scriu de unde le am, dar cum fac? unde scriu? -Doreki 24 septembrie 2005 10:12 (UTC)

articole si poze?[modificare sursă]

Ma inspir din Enciclopedia Encarta din limba engleza (CD) si din cartile pe care le am. Si nici asta nu stiu, cum sa le pun sub licenta fair? Explica-mi, dar tine cont ca sunt grea de cap.:)Cu toate ca pana acuma te-ai facut inteles. Doreki 24 septembrie 2005 10:22 (UTC)

dar daca nu reusesc, sa nu te superi daca te mai intreb odata, pt ca nu am inteles foarte bine, poate ca daca incerc sa fac ceva imi dau seama pe parcurs.mersi.. Doreki 24 septembrie 2005 10:32 (UTC)

sunt mai tare de cap decat am crezut...Va las pe voi sa puneti poze, unde si care credeti voi, pt ca, pt a intelege ceva ar trebui sa vb la telefon ca sa mi se explice ca la copii, ceea ce e imposibil.Sunt in Indonezia.. Iti multumesc oricum. Doreki 24 septembrie 2005 10:50 (UTC)

Salut! Daca esti pe faza, este unul care s-a apucat el sa faca publicitate unui grup de discutii de pe yahoo, grup privat cica, si creeaza pagini de zor, inclusiv candidatura admin (!), în categoria Noutăți etc. etc. E vorba atât de IP-ul: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=85.186.204.54, cât si de utilizatorul http://ro.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Adrian_sv Multumesc! --Vlad 24 septembrie 2005 16:25 (UTC)

Salut! Se pare că se ocupă Iulian de el, l-a avertizat și el! Vroiam să-ți spun altceva! Am pus pe Wikționar formatul de ștergere de pe wikipedia și am marcat câteva articole. Unul dintre ele face iar reclamă acestui grup de discuții! Îți scriu ție pentru că am văzut că deocamdată ești singurul sysop pe acolo! --Vlad 24 septembrie 2005 17:22 (UTC)
Salut! Vandalul de azi noapte, chiar dacă inițial nu a recunoascut-o, este Irismeister, alias acum Dan Jipa, care are un ban de 1 an la Wikipedia în limba engleză:

http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Romanian_Orthodox_Church#Irismeister.2FDan_Jipa_is_banned_from_Wikipedia --Vlad|-> 26 septembrie 2005 11:47 (UTC)

Cel cu Transilvania este blocat în continuare încă 2 săptămâni: http://ro.wikipedia.org/wiki/Special:Ipblocklist --Vlad|-> 26 septembrie 2005 12:01 (UTC)
Ronline, e ok cum vreți voi! :) Doar aduceți-vă aminte că l-ați mai văzut pe aici... Și știți cum s-a terminat toată povestea. Dacă omul a reușit să strângă o comisie de arbitrare pentru aceleași motive pentru care tu ai muncit la reverturi azi noapte... câte șanse vreți să-i mai dați? Chiar aveți convingerea sinceră că veți băga un PDVN în cineva care în forul lui interior este convins că ortodoxie = dreapta credință? :) Spor la reverturi atunci :) Bon, lăsând gluma la o parte, chiar nu am nimic împotriva lui, decât că după cum a început, nu prea văd cum ar putea continua altfel... --Vlad|-> 26 septembrie 2005 12:18 (UTC)
Am înțeles că ești împotriva blocărilor, dar uită-te totuși te rog la "contribuțiile" acestui utilizator: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=195.85.146.66 --Vlad|-> 26 septembrie 2005 12:55 (UTC)
Salut! Uite încă unul care face spam la greu cu linkuri: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=195.225.176.35 --Vlad|-> 30 septembrie 2005 00:43 (UTC)

Rugăminte[modificare sursă]

Te rog să urmărești această legătură. -Mihai | D 25 septembrie 2005 17:26 (UTC)


Hi. The data for the Norwegian/Danish/... kommuner is available on the Internet, but I can also send it to you so that you don't need to look. Hovewer, I really think it will be easier for you to download the dump of the Polish Wikipedia and extract the articles from there. That's what I did for example with the Swedish kommuner. The original data, fx. for the Norwegian kommunes, consists of over 500 files and can be hard to parse (then again, it can be fun if you like programming). As for the program, I don't have it anymore: after I'd finished the Norwegian articles I completely modified the script to analyse the next set of data (Czech), and then the next... Also, quite often several steps required for generating the articles are executed simply on the command-line, so they are not even saved, but disappear the moment they've done their job. :-( At this point, if I were to give you the script, I'd have to write it from scratch, and in some more sane way.
I realise this is not terribly helpful, but the bottom line is you need some basic programming skills if you want to mass-generate articles. Again, if you want the source data, give me your email address.
Greets, tsca @ PL.wikipedia

Interviu cu Jimbo Wales[modificare sursă]

Salut! Nu știu dacă ai văzut asta: http://www.q-and-a.org/Transcript/?ProgramID=1042 (transcrierea unui interviu) (link-ul îl am de aici: http://interviews.slashdot.org/interviews/05/09/26/0341216.shtml?tid=95&tid=1&tid=11 Poate ai o idee de promovare, sau poate o wikiștire? --Vlad|-> 26 septembrie 2005 13:11 (UTC)

Versiuni de limbă română[modificare sursă]

Bună, Ronline. Am redactat o propunere de îndrumar privind normele ortografice ale limbii române care se permit pe Wikipedia: Wikipedia:Versiuni de limbă română/Propunerea AdiJapan. Te invit să citești și să-mi spui părerea. Îndrumarul a fost conceput în ideea de a evita conflicte între utilizatori și de a atrage cît mai mulți contribuitori la Wikipedia în limba română. Toate cele bune! --AdiJapan 28 septembrie 2005 02:48 (UTC)

Wikitravel & Wikționar[modificare sursă]

Salut! Am văzut că ești singurul sysop pe acolo, am adus formatul de șterge de pe wikipedia, pentru că am văzut niște pagini create aiurea care cred că ar trebui șterse... --Vlad|-> 29 septembrie 2005 21:23 (UTC)

Hello! Atunci cred că e o problemă cu Wikitravel: http://wikitravel.org/ro/Special:Listusers pentru că apari ca și sysop... Mulțumesc pentru anunț, dar mi-aș fi dorit să-și dea cu părerea și ceilalți, Guță, Dănutz, Gangleri... le trimisesem ieri tuturor mail... Dar e ceva ciudat, într-adevăr, că a trecut ceva timp de când fuseseși acceptat ca birocrat... --Vlad|-> 30 septembrie 2005 09:47 (UTC)
Astăzi de acord, dar mai pe seară... Căci votul e încă deschis până la 22.08 UTC... :) și chiar dacă deocamdată am acumulat jumătate plus 1 și susținerea câtorva utilizatori... nu vroiam ca să existe admini care să nu fie la curent cu această candidatură... Da, îmi aduc și eu aminte de mesajele respective "you're a bureaucrat now"... --Vlad|-> 30 septembrie 2005 10:19 (UTC)

De acord...[modificare sursă]

dar uită-te și tu ce îi scrsesem și eu și Mihai... până acum i-am corectat fiecare articol, fără excepție... --Vlad|-> 1 octombrie 2005 14:35 (UTC)

Ronline, îți mulțumesc că îmi citești articolele (mă refer de exemplu la cel despre consoane) și că în plus te străduiești să le aranjezi frumos, trecîndu-le dintr-o normă ortografică în alta. Îmi mențin punctul de vedere, și anume ca o normele astea sînt niște chestii relativ minore, de formă (atîta vreme cît norma aleasă este aplicată corect) și ca atare nu mă supăr. Doar dă-mi voie să-ți aduc aminte ce spune regulamentul Wikipedia:Versiuni de limbă română, încă în vigoare: Este de proastă educație [sublinierea nu îmi aparține] schimbarea titlului articolului și a conținutului însuși de la norma "A" la "B", pentru că aceasta implică o lipsă de respect pentru utilizatorii normei "A" a limbii române.

Trecînd peste regulamente, dacă chiar crezi că este util, n-ai decît să continui trecerea dintr-o normă într-alta. Doar o observație: dacă ții mult la sloganul tău cu "informația românilor" ar trebui să și acționezi în consecință. Adică de exemplu să nu-i îndepărtezi pe aceia care contribuie la creșterea informației românilor pe internet.

Te las să te gîndești. --AdiJapan 2 octombrie 2005 06:24 (UTC)


Uichipedia pi armâneashti[modificare sursă]

Ronline, am primit un mail de la Håvard Hjulstad (secretar al ISO 639 JAC), care sună așa:

The ISO 639 Registration Authorities' Joint Advisory Committee (JAC) has decided to include in the ISO 639-2 table (alpha-3):
Identifier: rup
English name: Aromanian; Arumanian; Macedo-Romanian; Macedo-Romanian
French name: aroumain; macédo-roumain
Indigenous name: armâneashti
Best regards,
Håvard Hjulstad
(secretary of ISO 639 JAC)
~~~~~~~~~~~~~~~~
Håvard Hjulstad
Standard Norge / Standards Norway
P.O.Box 242, NO-1326 Lysaker (Norway)
+47 67838645 (direct) fax: +47 67838601
http://www.standard.no/
mailto:hhj@standard.no
~~~~~~~~~~~~~~~~

Mesajul este datat 20 septembrie 2005 și apare ca fiind trimis și la următoarele adrese de e-mail: isojac@sun8.loc.gov, iso639@dkuug.dk, ietf-languages@eikenes.alvestrand.no . Eu nu prea am timp să mă ocup, dar te-aș ruga să te ocupi de mutarea Wikipediei în aromână, sau cel puțin să rogi pe altcineva din ro.wiki să o facă. Mersi anticipat. --ro.Danutz (em português) 2 octombrie 2005 19:43 (UTC)


Ajutor instalare wikimedia cu interfata romaneasca[modificare sursă]

Buna, am incercat sa instalez un wikimedia package pe serverul meu de la lucru cu limba romana ca default si am primit acest mesaj. Se pare ca e o problema cu fisierele ce contin chestiile in romana (nu sunt insa sigur care). Poate cineva ajuta?

Mersi Mult, Sorin Matei smatei at yahoo com

Checking environment... 􀁺 PHP 5.0.4: ok 􀁺 PHP server API is cgi-fcgi; using ugly URLs (index.php? title=Page_Title) 􀁺 Have XML / Latin1-UTF-8 conversion support. 􀁺 PHP's memory_limit is 8M. If this is too low, installation may fail! Attempting to raise limit to 20M... ok. 􀁺 Have zlib support; enabling output compression. 􀁺 Turck MMCache not installed, can't use object caching functions 􀁺 Found ImageMagick: /usr/local/bin/convert; image thumbnailing will be enabled if you enable uploads. 􀁺 Found GD graphics library built-in. 􀁺 Installation directory: /home/champion/u3/smatei/www/cultura 􀁺 Script URI path: /~smatei/cultura Notice: Undefined index: linktrail in /home/champion/u3/smatei/www/cultura/languages/LanguageRo.php on line 1347 Notice: Undefined index: linktrail in /home/champion/u3/smatei/www/cultura/languages/LanguageRo.php on line 1347 Notice: Undefined index: linktrail in /home/champion/u3/smatei/www/cultura/languages/LanguageRo.php on line 1347 􀁺 MySQL error 1045: Access denied for user 'root'@'web.ics.purdue.edu' (using password: NO) 􀁺 Trying regular user... ok. 􀁺 Connected to database... 4.1.13-log; enabling MySQL 4 enhancements 􀁺 Database smatei exists 􀁺 Creating tables... done. 􀁺 Initializing data... 􀁺 Created sysop account CulturaModernaAdmin. 􀁺 Notice: Undefined index: 1movedto2_redir in /home/champion/u3/smatei/www/cult Notice: Undefined index: aboutsite in /home/champion/u3/smatei/www/cultura/la

Da' s-o știm și noi...[modificare sursă]

Păi tocmai asta e! Că noi te tolerăm - n-ai văzut ce a spus Mihai, că nu te vom bloca! Noi aici sunt toleranți, deschiși, dar nu putem să acceptăm când alții spun așa puncte de vedere mărginite ca al tău. Scuză-mă că sunt dur, dar am mai avut exact această discuție acu' câteva luni. Și atunci ți-am explicat totul foarte frumos. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 1 octombrie 2005 14:14 (UTC)
Dragul meu Ronline

Tu fă, nu desfă, apoi e OK. La fel fac, e dreptul meu. Dacă într-adevăr nu există cenzură pe Wiki atunci te rog frumos, roagă pe n enea Vlad să nu mai taie discuțiile din pagina de discuții, că de aceea se cheamă dis-cuții :-) Mulțam fain și înflorească ne-dezinformația românilor :-) - danjipa 7 octombrie 2005 10:03 (UTC)


ajutoor.........din nou[modificare sursă]

Am creeat niste articole la geografia indoneziei si apoi am modificat numele articolelor, ex:din vulcani am modificat in vulcanii din indonezia dar ambele articole au acelasi continut, daca poti, te rog sa stergi articolele cu numele: vulcani, clima, fauna, flora, apele teritoriale pt ca sunt copiate in articolele: fauna indoneziei, clima indoneziana, etc...

asta pt ca trimiterile de la geografie catre unul dintre aceste articole ajung in particular la geografia indoneziei si nu cred ca e bine.Ar trebui sa fie articole cu aceste nume generalizate iar in particular la fiecare tara sa fie denumite altfel. Daca cineva cauta vulcani in general, ii apar doar vulcanii din ind.

Sper ca m-am facut inteleasa....mersi Doreki 11 octombrie 2005 03:53 (UTC)

Wikipedia "moldovenească"[modificare sursă]

Buna. Nu înțeleg de ce-l susții pe node_ue în încercările sale de a crea wiki "moldoveneasă". Această wiki nici nu trebuie să existe, la fel cum nu există Wiki americană sau australiană. Node_ue e doar un provocator ce nu face decît să translitereze niște articole din Wiki română. BTW, nu știi cum se face cerera pentru a suprima wikipedia în "moldovenească"? mo:VasileC (ce a fost banat de node_ue)

Re: Versiuni de română[modificare sursă]

Salut Ronline,

Versiunea lui AdiJapan a fost în discuție de peste două săptămâni, timp suficient pentru comentarii. Dacă am mutat-o în locul versiunii vechi nu înseamnă că nu mai putem discuta asupra ei. Comentariile tale sînt binevenite. Iulian U. 13 octombrie 2005 10:38 (UTC)

Re again. Într-adevăr, și eu cred că prin consens trebuie să adoptăm politicile, și sper că pînă la urmă vom ajunge la consens. Lipsa de reacție a restului contribuitorilor o văd ca pe o aprobare tacită, un fel de "nu mai am nimic de zis în plus". Dacă nu este așa, atunci ei trebuie să răsară și să-și spună părerea, așa cum ai făcut tu.
Spui că nu ești de acord aproape cu toată politica. Ai putea să încerci să redactezi o variantă a politicii așa cum crezi că ar trebui să arate? Pentru ca să ne putem armoniza politicile și să ajungem la o variantă convenabilă pentru toți. Iulian U. 13 octombrie 2005 10:53 (UTC)

Mersi pt ajutor, te rog sa te uiti daca am inteles bine, linia de stergere. Si te mai rog sa imi explici cum fac o redirectionare? mersi Doreki 14 octombrie 2005 03:57 (UTC)

iarasi eu...am vazut ca imaginea muncitorii_carand_bucatile_de_sulf.jpg a fost propusa pt a fi stearsa. Aceasta imagine este facuta de mine personal in excursia de pe muntele Ijen, dar nu am reusit nici cum sa adaog formatul pt dreptul de autor sau pt dt-oferit. Ajuta-ma tu daca poti pt ca am incarcat-o deja de cateva ori pana mi-am dat seama de ce nu apare. Mersi Doreki 15 octombrie 2005 02:39 (UTC)

normal ca sunt deacord, chiar ar fi o onoare pt mine ca experientele mele sa le imaptasesc cu altii. Iar faza cu categorie nove.nu prea inteleg, repet, sunt grea de cap!:) mersi 15 octombrie 2005 08:06 (UTC)

mersiiiiii[modificare sursă]

ma bucur ca va faceti timp si pt mine...Cu ajutorul vostru voi mai putea scrie ceva articole (cioturi) dar dupa cu ai observat, nu stiu aproape nimic despre calculatoare si ajutorul tau imi este de folos.Doreki 15 octombrie 2005 08:20 (UTC)


esti si dragut.mersi

redirectionare[modificare sursă]

te rog sa imi explici inca odata...la articolul nova unde am cuvantul mag si vreau sa fac trimitere la magnitudine aparenta, cum fac?Doreki 15 octombrie 2005 08:37 (UTC)

nu este format pt indoneziana.Cred ca va trebui sa faceti ceva...:)Doreki 15 octombrie 2005 09:18 (UTC)

Multumesc !!![modificare sursă]

Salutare!

Iti multumesc pentru steluta, m-am bucurat foarte mult ca am primit-o si sper sa gasesc in continuare timp sa contribui cu articole din domeniul stiintelor economice.--Emily 15 octombrie 2005 11:06 (UTC)

Toleranță... dar până la un punct[modificare sursă]

Salut! Dacă ție personal îți este absolut indiferent faptul că există un utilizator care nu încetează să trâmbițeze tot felul de chestii despre un proiect la care colaboriezi și să facă în toate felurile alți utilizatori care nu îi împărtășesc punctul de vedere, foarte bine! Sau hai să o luăm altfel: nu suntem toți Isus, să întoarcem și celălalt obraz când suntem loviți; poate tu ești... Anyway, un nebun aruncă o piatră în apă, și zece înțelepți se grăbesc să o scoată (am ajuns să ne dă, revert unul altuia etc.)... Cred că știi la ce mă refer. --Vlad|-> 17 octombrie 2005 12:05 (UTC)

Ronline, stai liniștit, înțelesesem, încercam să-ți explic rațiunea reverturilor. Oricum, ești de acord cu mine că Utilizator:194.199.4.102 nu este altcineva decât Irismeister / Dan Jipa dus frumos la BNF și scriind de acolo? Altă Mărie cu aceeași pălărie. Mi-ar plăcea să pot să fiu optimist ca tine și să sper într-o colaborare, dar mi se pare utopic. Pun pariu că următoarea dată când va mai intra, va face exact același lucru, editare la BOR și plângeri anti-cenzură și "kkpedia" etc. Apropo, nu ți se pare deloc tendențios toată tirada anti-wikipedia?... --Vlad|-> 18 octombrie 2005 08:41 (UTC)
Ronline, de blocat l-am blocat deja 1 zi pentru ultima modificare la BOR. Dar nu mi se pare că asta ajută într-un fel. Doar recunoști și tu că nu se poate colabora cu el... Că e blocat la en, puțin îi pasă, va aștepta să treacă anul și va reîncepe. Oricum, dacă a fost blocat acolo, a revenit aici și strigă într-una că e ceva greșit cu wikipedia că e cenzură etc. etc. Probabil că este ceva de altă natură, o nevoie patologică de a fi în centrul atenției. Așa că poate exact asta nu trebuie să facem, să-i dăm atenție, să facem din el un caz etc. și pur și simplu să vedem ce e de făcut la momentul respectiv. --Vlad|-> 18 octombrie 2005 12:03 (UTC)

completeaza...[modificare sursă]

Te rog ajuta-ma cu o stema a indoneziei pt ca tot ce am gasit este cu "rosu". Tu trebuie sa stii cum se face in cazul drepturilor de autor si deaceea te rog fa rost de un "vulturas" la articolulele Indonezia si Stema Indoneziei.Mersi Doreki 19 octombrie 2005 07:46 (UTC)

Despre proiecția în trecut[modificare sursă]

Dragă Ronline, ai creat noua categorie "Austrieci". Cum am scris și în pagina de discuții din dreptul categoriei respective, trebuie avut mare grijă cu cine poate fi inclus în această categorie, și cine nu. Austria este o țară destul de artificială, căci etnic vorbind, austriecii sunt germani, chiar dacă au unele probleme cu acest lucru. Bunăoară pe diplomele austriece de bacalaureat, la prima rubrică nu stă scris "Limba și literatura germană", ci formularea eufemistică "Limba maternă". La fel cum mașinăria ideologică naționalistă din România a făcut tot felul de proiecții în trecut, transformând la grămadă pecenegi, bulgari, greci, albanezi etc. în români (mă refer la Basarab, la Menumorut, la Mihai Viteazu, la Dimitrie Cantemir, la Vasile Lupu etc.), tot așa ideologia naționalistă austriacă a făcut din Mozart un austriac de frunte, lăsându-l doar pe Führer să fie german. Dar poate că n-ar strica să clarific chestiunea cu Mozart, căci exemplul este bun. Compozitorul s-a născut la Salzburg, într-o vreme în care Salzburgul era un stat aflat în componența Sfântului Imperiu Roman. Imperiul Austriac avea să înlocuiască Sfântul Imperiu Roman mult mai târziu. Tatăl lui Mozart, muzicianul Leopold Mozart, s-a născut la Augsburg, la acea vreme oraș liber imperial (aflat în directa subordine a împăratului, dar prevăzut cu o largă autonomie). Dacă oamenii respectivi (Leopold și Wolfgang Amadeus) ar fi fost întrebați ce etnie au, ar fi răspuns bineînțeles că sunt germani - neavând de unde să știe că în viitor Principatul Salzburg (Fürstbistum Salzburg) va intra în componența Austriei. Consider că fiecare își păstrează etnia dincolo de ceea ce se va întâmpla în viitor cu regiunea sa natală. Altfel riscăm ca peste 200 de ani să figurăm în nu știu ce enciclopedie drept hotentoți sau chinezi. Nu mică mi-a fost mirarea să-l găsesc în wikipedia germană pe Samuel von Brukenthal la categoria... români. De unde să fi știut bunul guvernator al Transilvaniei că țara sa va intra peste 200 de ani în componența României? Mai mult decât atât, cred că nici prin cap nu i-ar fi putut trece că posteritatea îl va face din ceea ce a fost, adică sas transilvănean, în român sadea. Personal consider ca fiind foarte îndoielnică proiectarea în trecut a unor lucruri sau stări de lucruri care la acea vreme n-au existat. La fel cum Samuel von Brukenthal n-a fost român, nici Nicolaus Copernicus n-a fost polonez și nici Mozart n-a fost austriac. De altfel privesc cu mult scepticism încadrarea lui Franz Kafka în categoria "Scriitori austrieci". Corect mi s-ar părea să fie încadrat în categoria "Scriitori de limbă germană" și, separat, în aceea de "Evrei". Cu totul caraghios mi s-a părut să citesc într-o versiune anterioară a articolului că Franz Kafka ar fi fost un scriitor... ceh! Cred că am menționat această inexactitate la rubrica de discuții aferente articolului respectiv. În concluzie, mare atenție cu încadrarea oamenilor în categoria "Austrieci", căci bieții oameni poate că nici nu bănuiau ce vor pune la cale generațiile următoare, adică noi. --Mihai Andrei 19 octombrie 2005 09:10 (UTC)

Vlax Romany Wikipedia[modificare sursă]

Salut Ronline,

Nu știu dacă urmărești lista WikiRO-l, însă un vorbitor nativ de romanes tocmai și-a anunțat dorința de a lucra la o Wikipedie în romanes; vezi [2] și [3]. Iulian U. 20 octombrie 2005 10:42 (UTC)


Tot eu :-) Lista WikiRO-l este la http://mail.wikipedia.org/mailman/listinfo/wikiro-l . Ca să trimiți un mail pe listă, trimite la adresa wikiro-l ((at)) wikipedia.org. E bine însă să te abonezi înainte de a trimite mesajul, nu numai ca să poți primi automat toate mesajele de pe listă, ci și pentru că mesajele de la persoane neabonate sînt moderate, deci ar putea lua ceva mai mult pînă să apară pe listă. Iulian U. 20 octombrie 2005 10:52 (UTC)

Vlax Romany[modificare sursă]

Salut Ronline!

Felicitari pentru intiativa crearii wikipediei in romanes si sint bucuros sa contribui la dezvoltarea ei in cazul in care prinde viata. Intr-o saptamina sau doua imi pun internet acasa, asa ca pina atunci voi avea acces din cind in cind. Cred ca m-am inregitrat cum trebuie la ro.wikipedia si la meta.

Cit despre alti vorbitori de romanes cu acces la net, nu prea imi amintesc, sa ma interesez.Sint site-uri unde se scrie destul de mult in aceasta limba, poate se vor gasi de acolo persoane interesate. Ai contactat deja Aven Amentza si celelalte organizatii? Apropo, cam care sint cunostiintele tale de (despre) romanes si cum de ai avut aceasta initiativa?

Desiphral

Nu stiu daca scriu unde trebuie dar incerc. Multumesc pentru ajutor, respectiv pentru curatenie . Articolul "Botanica" este acum mult mai clar. Cu aceasta ocazie am invatat din sectiunea istorie modul de scriere a denumirilor pentru eventuale alte legaturi. Jean

Articole fructoase[modificare sursă]

Am mai adăugat câteva articole fructuoase. Sunt în total 22. --ro.Danutz (em português) 23 octombrie 2005 10:06 (UTC)

Da, codul e deja intrat în vigoare, vezi tabelul de la http://www.loc.gov/standards/iso639-2/englangn.html (lista tuturor codurilor ISO 639-2) sau http://www.loc.gov/standards/iso639-2/codechanges.html (lista modificărilor survenite la codurile ISO 639-2). --ro.Danutz (em português) 23 octombrie 2005 10:13 (UTC)

Dar, Ronline, Istoria României e compus din vreo 6 articole, de aceea e mai mic, că e împărțit. --ro.Danutz (em português) 23 octombrie 2005 10:17 (UTC)

Sugestii foarte bune![modificare sursă]

Sugestiile referitoare la editare si categorizare sunt foarte bune si o sa tin cont de ele pe viitor. Ceea ce mi-as dori cel mai mult ar fi un wikiproiect pe teme de economie, astfel poate s-ar scrie mai multe articole pe teme de economie.

Dintre articolele la care am lucrat, cea mai utila cred ca este Colectia de formule economice, chiar daca nu e terminata si nu contine temele mari: microeconomie si macroeconomie. As dori sa includ si aceste teme, insa trebuie sa gasesc o solutie, pentru ca nu voi putea sa editez totul pe o singura pagina. Pagina se incarca greu acum, iar cele doua teme sunt destul de mari. Poate n-ar fi o idee rea sa facem sase pagini de formule de economie, pentru fiecare domeniu o pagina: finantare, investitii, productie, vanzari, microeconomie si macroeconomie. S-ar incarca si mai usor si ar fi mai usor de editat.

Inca o data multumesc pentru sugestii si pentru incurajari!--Emily 23 octombrie 2005 12:36 (UTC)

Despre Vlax Romany[modificare sursă]

Salut,

Inca astept sa-mi pun net acasa, dupa aia sa ma apuc de treaba (traduceri preliminare si gasirea altor colaboratori). Mediul electronic mi se pare foarte bun pentru crearea (imbunatatirea) unei limbi literare care sa poate fi inteleasa de vorbitorii majoritatii dialectelor. Pentru inceput ar fi indicat de folosit gramatica si vocabularul propuse de manualele de limba romani folosite la predare in clasele de romani din Romania.

Desiphral

Ronline, exact adineauri am pus o întrebare pe Wikipedia în engleză pe tema asta. De ce anume nu trebuie să înscriem un articol în două (sau mai multe) categorii legate vertical? Chestiunea asta este prevăzută într-adevăr în guideline-urile Wikipedia (deci nu e politică ci doar chestiune de stil), dar e dată fără explicații. Așadar, unde e problema?

Și ca să dau și argumentul meu. Categoriile sînt bune de exemplu atunci cînd cauți un articol, știi despre ce fel de subiect e vorba, dar nu știi bine cum se scrie. Te duci la categoria unde trebuie să aparțină și îl găsești ca în dicționar, în lista alfabetică. Categoriile mai sînt folositoare cînd vrei să ai o vedere de ansamblu asupra articolelor pe o anumită temă.

Uite un exemplu concret, în cazul limbilor. Știi că limba vorbită în Sardinia e o limbă (evident), dar nu știi că e o limbă romanică, și nu știi nici dacă îi zice "limba sardiniană", "limba sardină" sau cum. Ce faci? Îți spun eu: te duci la categoria Limbi sau la Limbi indo-europene și o cauți în lista alfabetică. O găsești și afli că se cheamă "limba sardă", apoi poți citi articolul respectiv.

Unde greșesc? Repet, tehnic nu e nici o problemă dacă se face cum zic eu, e doar o chestie de stil. Nu țin neapărat să fie așa cum zic eu, și nici nu mă supăr că ai dat revert fără să discuți în prealabil, dar vreau să înțeleg logica după care se merge. Mulțumesc. --AdiJapan 4 noiembrie 2005 07:52 (UTC)

Ok. Nu pot să zic că am înțeles argumentația ta, dar dacă așa se joacă jocul ăsta atunci așa să fie, păstrăm categoriile astea pentru organizarea în familii de limbi, pe criteriul genetic. Soluția ta la limba sardă e ingenioasă, dar nu merge întotdeauna. Iată cîteva exemple: limbile toharice (despre care nu poți fi sigur că nu sînt tohariene sau tokhariene etc.), limba rromani (care nici nu știu dacă așa se scrie -- nu apare în DEX), limba valonă, limba idiș, etc., ca să nu mai spun de numeroasele limbi din familii mai exotice, mai ales cele care nu sînt asociate cu vreo țară.
Cînd o să am timp o să scriu un articol cu lista în ordine alfabetică a limbilor.
În orice caz, concluzia care se desprinde de aici este ca atunci cînd există o regulă despre cum trebuie procedat, această regulă să fie clară și scrisă acolo unde este cel mai probabil s-o găsească contribuitorii. O să încep prin a scrie regula cu categoriile și pe articolul "Categorie:Limbi"
Încă o chestiune, și scuze că m-am întins mult. De exemplu limbile romanice sînt înscrise la limbile indo-europene, care la rîndul lor sînt înscrise la limbi, deci limbile romanice nu pot fi trecute și la limbi. Și așa mai departe. E bine așa? --AdiJapan 4 noiembrie 2005 11:08 (UTC)

Pluralul de politețe[modificare sursă]

Salut Ronline. Aș vrea să te uiți un pic aici: Discuție Wikipedia:Manual de stil#Adresarea față de utilizatori. --AdiJapan 6 noiembrie 2005 07:23 (UTC)

Ștergerea rapidă a articolelor noi[modificare sursă]

Tot eu. Te-aș ruga să te uiți un pic la Discuție Categorie:Articole de șters. --AdiJapan 8 noiembrie 2005 02:01 (UTC)

Categorii (iar!)[modificare sursă]

Salut Ronline. Observ că regula categoriilor este încălcată la Categorie:Scriitori români și la cele cu care se leagă aceasta. E atît de mult de muncă încît nu mă pot apuca să fac ceva. Dar trebuie făcut. --AdiJapan  11 noiembrie 2005 06:27 (UTC)

Pagina de test in romani[modificare sursă]

Salut! In sfirsit am internet si pot sa ma apuc de lucru. Am vazut ca Naayram a facut o treaba buna pe pagina de test. Am mai adaugat si eu niste traduceri pe unde m-am priceput. Au mai ramas intr-adevar niste termeni pentru care trebuie discutat ce-i de facut, daca se gasesc sau nu niste derivativi din cuvintele romani actuale sau sa punem imprumuturi din limbi neoindiene sau europene, ca neologisme adaptate foneticii romani. Oricum, asa cum arata acum pagina de test, este intr-un grad foarte mare bazata pe vocabularul original, o pot compara doar cu limbile ebraica sau maghiara contemporane. Ramine de vazut cum vor reactiona in timp vorbitorii, care folosesc ceva neologisme cu modificarile fonetice de rigoare, dupa cum e "trend"-ul mondial.

Probabil de acum ramine de stabilit cind vom face o discutie on-line pentru a avea un plan de actiune.

Alin

Proverbe latine[modificare sursă]

Tocmai mă pregăteam să-ți scriu despre ele. Părerea mea: dacă ar fi numai o colecție de proverbe locul colecției este la Wikicitat, deci dacă deja le-ai pus acolo e excelent. Dar o enciclopedie ar trebui să conțină cîte un articol pentru fiecare proverb, cu istoria lui, autorul lui (dacă se cunoaște), înțelesul lui, utilizări renumite, etc. În acest caz eu zic că ne trebuie un articol numit Listă de proverbe latine care să cuprindă legături la aceste articole.

Propunerea mea e să schimbăm numele în Listă de proverbe latine și să punem parantezele pătrate [[...]] la fiecare proverb. În afară de traducerea românească (necesară), alte comentarii să se pună la articolul despre proverbul respectiv. Ce zici? --AdiJapan  12 noiembrie 2005 07:30 (UTC)

Atunci ținem și Proverbe latine și Listă de proverbe latine. În primul scriem generalități și zicem "Vezi și" lista. În listă scriem așa cum ziceam mai sus. En.wp are articole pentru o parte dintre proverbe, care sînt mai renumite. --AdiJapan  12 noiembrie 2005 07:49 (UTC)

{{wikiquote}}[modificare sursă]

E ceva în neregulă cu formatul "wikiquote". E drept că multe articole care fac trimitere la Wikicitat sînt autori de cărți, etc., dar avem și altele. De exemplu următoarele texte sînt de-a dreptul greșite:

  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Republica Populară Chineză.
  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Agnosticism.
  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Skynet.
  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Ateism.
  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Terminator.
  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Organizația Mondială a Comerțului.
  • La Wikicitat găsiți citate ale autorului Proverbe românești.

Cred că trebuie să formulăm formatul ceva de genul următor:

  1. La Wikicitat găsești materiale legate de acest articol.
  2. În legătură cu acest articol consultă și Wikicitat.
  3. Vezi și ce oferă Wikicitat pe această temă.

sau așa ceva. --AdiJapan  12 noiembrie 2005 10:11 (UTC)

Subliniere[modificare sursă]

Salut Ronline. Vreau să te întreb o chestie fiindcă știu că te pricepi. E vorba de felul cum arată paginile Wikipediei în română, mai exact de felul cum apar legăturile. La noi toate cuvintele care fac legătură la alte articole sînt scrise în albastru (sau violet dacă pagina destinație a fost vizitată recent) și subliniate, așa: bla bla bla. Subliniera e bună pentru că vezi imediat ce cuvinte au legături, dar deranjează la citit (nu se văd virgulițele și sedilele), și pune prea mult în evidență cuvintele respective. Eu cred că numai culoarea diferită e suficientă, și doar cînd faci mouse-over e utilă și sublinierea.

Wikipedia în franceză practică stilul fără subliniere de multă vreme, iar de aproximativ o lună încoace și Wikipedia în engleză a trecut pe același sistem. La fel cele în italiană, germană, japoneză, și multe altele, în timp ce pe stilul vechi au mai rămas doar puține: cea în spaniolă, bulgară, greacă, și altele mai mici. Ce zici, se poate face asta și la noi? Rezultatul ar fi un text care arată mai aerisit și mai curat, ca un text de carte tipărită, și cu legături care încă se văd ușor. Dacă e necesar se poate umbla un pic la nuanțele culorilor. Sper să-mi poți da un răspuns pozitiv. Toate bune! --AdiJapan  14 noiembrie 2005 06:28 (UTC)

Grozav! De fapt încă mai am sublinierile pe ecran, chiar și cînd nu sînt logat, dar probabil e așa cum spui tu, o chestiune de cache al Wikipediei, pentru că are de schimbat absolut toate paginile... Am văzut în Monobook.css că acum nu mai e underline decît la hover, ceea ce e chiar ce doream.
Ca să fiu sincer nu mă așteptam să și operezi modificarea. Eu pusesem doar întrebarea dacă tehnic e ușor sau nu, urmînd ca dacă e ușor atunci să le cerem părerea și colegilor. Dar avînd în vedere că multe Wikipedii mari au făcut trecerea la fără sublinieri mă gîndesc că și ai noștri ar fi fost de acord s-o facem. --AdiJapan  14 noiembrie 2005 12:29 (UTC)

Salut Ronline. O întrebare tehnică. Sub caseta de editare apar niște butoane (javascript) albăstrui cu caracterele românești și alte cîteva simboluri. Printre ele sînt și ghilimelele „astea“, care însă contravin cu manualul de stil, unde scrie că se trebuie să folosim ghilimelele drepte, "astea". Se poate aranja? De fapt dacă îmi spui unde se fac modificările astea cred că le-aș putea face și eu. În plus aș mai adăuga cîteva litere pe care editorii noștri le folosesc frecvent (franțuzești, etc). După cum știi en.wp are o mulțime imensă de asemenea caractere:

Á á É é Í í Ó ó Ú ú À à È è Ì ì Ò ò Ù ù  â Ê ê Î î Ô ô Û û Ä ä Ë ë Ï ï Ö ö Ü ü ß Ã ã Ñ ñ Õ õ Ç ç Ģ ģ Ķ ķ Ļ ļ Ņ ņ Ŗ ŗ Ș ș Ț ț Ć ć Ĺ ĺ Ń ń Ŕ ŕ Ś ś Ý ý Ź ź Đ đ Ů ů Č č Ď ď Ľ ľ Ň ň Ř ř Š š Ť ť Ž ž Ǎ ǎ Ě ě Ǐ ǐ Ǒ ǒ Ǔ ǔ Ā ā Ē ē Ī ī Ō ō Ū ū ǖ ǘ ǚ ǜ Ĉ ĉ Ĝ ĝ Ĥ ĥ Ĵ ĵ Ŝ ŝ Ŵ ŵ Ŷ ŷ Ă ă Ğ ğ Ŭ ŭ Ċ ċ Ė ė Ġ ġ İ ı Ż ż Ą ą Ę ę Į į Ų ų Ł ł Ő ő Ű ű Ŀ ŀ Ħ ħ Ð ð Þ þ Œ œ Æ æ Ø ø Å å Ə ə – — … [] [[]] {{}} ~ | ° § → ≈ ± − × ¹ ² ³ ‘ “ ’ ” £ € Α α Β β Γ γ Δ δ Ε ε Ζ ζ Η η Θ θ Ι ι Κ κ Λ λ Μ μ Ν ν Ξ ξ Ο ο Π π Ρ ρ Σ σ ς Τ τ Υ υ Φ φ Χ χ Ψ ψ Ω ω

Scuze că ți-am făcut murdar aici. Deci aștept să-mi spui dacă mă poți ajuta în privința asta. Toate cele bune! --AdiJapan 23 noiembrie 2005 11:40 (UTC)

Tot eu. Între timp am găsit de unde se fac modificările. Înainte de a face vreo modificare majoră o să anunț administratorii. Deocamdată însă n-am timp să mă ocup de problemă. Mulțumesc. --AdiJapan 23 noiembrie 2005 16:05 (UTC)

Lămurește-mă, te rog, de ce „Al Doilea Război Mondial“ și nu „Al doilea război mondial“?[modificare sursă]

Am remarcat această modificare pe care ai făcut-o într-un articol despre Frontul de răsărit. De ce? Cred că varaianta mea este cea corectă. Acum, de ce să nu spun, m-am documentat puțin, ca să nu fac o greșeală. Mulțumesc pentru atenție.

--Vali 28 noiembrie 2005 01:50 (UTC)

Ronline, titlurile capitalizate este specific englezei, iar nu limbii române! Sunt și eu de acord cu Vali și am schimbat peste tot unde am găsit! --Vlad|-> 29 noiembrie 2005 15:22 (EET)[răspunde]
Fiind vorba despre nume, sunt de acord că fiecare cuvânt component trebuie scris cu majusculă. Spun desigur Cooperativa Agricolă de Producție Bonțida, și nu Cooperativa agricolă etc. Poate exemplul Curtea de Apel Alba Iulia este mai convingător. În definitiv scriu Mihai Andrei și nu Mihai andrei, căci întregul nume se referă la mine, la fel cum Al Doilea Război Mondial sau Combinatul de Utilaj Greu Iași se referă la un singur obiect, fiind vorba despre numele obiectului respectiv. --Mihai Andrei 29 noiembrie 2005 16:17 (EET)[răspunde]
Al doilea război mondial e corect. Am căutat și în cărți de specialitate și în manuale școlare. Este identic și pentru primul război mondial. În limba română substantivele proprii sunt scrise cu majusculă, în consecință Cooperativa Agricolă de Producție Mociu Mare este corect. -Mihai | [[Discuție Utilizator:Romihaitza|D]] 29 noiembrie 2005 16:44 (EET)[răspunde]
  • Întrebarea este dacă numele războaielor sunt substantive comune sau proprii??? Înseamnă că manualele de istorie măsoară cu două măsuri, de vreme ce știu sigur că era vorba despre "Războiul de Independență" etc. Personal aș fi înclinat să scriu "Războiul de Șapte Ani", că după părerea mea este un substantiv propriu. --Mihai Andrei 29 noiembrie 2005 17:01 (EET)[răspunde]
De ce să fie proprii? Sunt comune.... ce are a face războiul de independență sau cel de o sută de ani? Nu e nicio greșeală. -Mihai Discuție Utilizator:Romihaitza 29 noiembrie 2005 17:08 (EET)[răspunde]

Salut Ronline, și mă bucur să te văd pe Wikipedia în română cînd știu bine că ești ocupat cu cea în engleză. Am o întrebare: există vreun mod simplu de a transfera un fișier (imagine, audio, etc.) de pe un proiect Wikipedia oarecare la Commons? Sau trebuie mers și pus acolo manual? Mulțumesc. --AdiJapan  1 decembrie 2005 09:53 (EET)[răspunde]

Mersi. Da, văd steagul în fișier SVG. --AdiJapan  1 decembrie 2005 10:08 (EET)[răspunde]

Am facut un articol despre un templu budist, in care se explica sumar ce inseamna budism si cu ajunge la nirvana si daca vrea cineva sa caute nirvana, da de...formatia rock care nu se prea potriveste cu religia asta. Eu nu ma pricep, poate ma ajuti sa rezolvam problema si sa faci un articol cu dezambiguizare.--Doreki 3 decembrie 2005 04:20 (EET)[răspunde]

Cyrillic and Latin[modificare sursă]

I know. However, the existance of the Moldovian language is a relative thing, as well as existence of Bosnian, Montenegrin, and Zlatiborian languages, right? Latin Moldavian is actually Romanian, don't you think? Beside, I don't like Latin script. I like Cyrillic letters very much. And I personally always write in Cyrillic. I am kind of a Russophil, too... :) --George

Sfatul Bătrânilor...[modificare sursă]

Salut ! În urma unor discuții cu AdiJapan am decis să creeăm o secțiune de discuții, numită Sfatul Bătrânilor, la care poate participa oricine, care să rezolve probleme de bază ale Wikipediei. V-aș ruga să participați la aceste discuții. Am mutat acolo discuția în jurul problemei ridicate de Moby Dick. Vom dezvolta și cam ce vrem de la acea secțiune. Mulțumesc anticipat.Elerium | Mesaje către Elerium 6 decembrie 2005 21:03 (EET).[răspunde]

Alte proiecte wiki?[modificare sursă]

Salut! Am văzut că ești sysop pe alte două proiecte Wiki: wikționar-ul respectiv wikitravel... dar nu am prea mai văzut activitate administrativă pe acolo de cam mult timp și se cam cere! Și în altă ordine de idei, nu vrei te rog să-ți activezi serviciul de trimis mail via Wikipedia? Ai văzut că la Wikipedia în limba engleză faptul că nu îl aveai activat a fost rațiunea unui vot împotriva candidaturii pentru sysop. Mulțumesc! --Vlad|-> 7 decembrie 2005 14:48 (EET)[răspunde]

Ok, înțeleg... Te întrebam pentru că mi se pare că chiar dacă este trafic extrem de mic tot mai este de lucru din când în când... Uită-te dacă vrei ce am făcut ieri... Dacă vrei o mână de ajutor, just let me know! :) --Vlad|-> 8 decembrie 2005 12:53 (EET)[răspunde]

Wikipedia Moldoveneasca[modificare sursă]

Hi Ronline,

Somebody made a post at moldova.net recently about "Wikipedia in Moldoveneasca".

People's main problem is that it was written only in Cyrillic. But it's not -- the problem is, the main Wikipedia site links directly to the Cyrillic mainpage.

Now, in hopes of calming some of this at least a little bit, I:

  1. Made Паӂина принчипалэ a redirect to Main Page, the biscriptal portal;
  2. Moved the content that used to be at Паӂина принчипалэ to Паӂина принчипалэ - кирилик;
  3. Increased the font size of the sitenotice ("Daca preferati...alfabetul oficial...wikipedia in romana").

Now, I know that won't stop everything, but at least the main Wikipedia site links to a biscriptal portal now... --Node ue 11 decembrie 2005 03:01 (EET)[răspunde]

Format media[modificare sursă]

Am încercat dar nu cred ca am înțeles bine. Cum trebuie să fac în așa fel încât la o fotografie cu instrumente Gamelan să adaug un fisier media, adică , atunci când dai click pe fotografie sau pe un link să se poată auzi cum sună acest instrument? Te rog să mă ajuţi, şi să îmi trimiţi sintaxul pt media aşa cum ai facut şi pt formatul imagine[[4]], adică complet şi care funcţionează. Mersi mult. --Doreki 14 decembrie 2005 07:43 (EET)[răspunde]

Salut Ronline,

I've just seen the wonderful work you've done for GLBTQ-related articles at ro.wiki. I appreciate it a lot! --Node ue 21 decembrie 2005 08:57 (EET)[răspunde]

PDV neutru[modificare sursă]

Spuneai cä o sä dai jos baniera cu PDV neutru de pe un articol, unde-l ceruse Ditae. Totusi cred cä are dreptate cä l-a cerut, mai cu seamä cä am discutat si cu un alt utilizator despre acelasi articol. Îti trimet amänunte în mail, cel târziu dupä Cräciun. Multzam. - Waelsch 23 decembrie 2005 16:33 (EET)[răspunde]

Întocmai. Ti-am trimes un mail acmu-i un minut. - Waelsch 23 decembrie 2005 16:38 (EET)[răspunde]
Pe adresa pe care ai dat-o din oficiu pe wikipedia. Vezi nu cumva sä fi ajuns mesajul la "spam".

Premiile Wikipediei Române 2005[modificare sursă]

Îmi face plăcere să te anunț că ai fost ales câștigătorul categoriei Maestrul formatelor în cadrul Premiilor Wikipediei Române 2005.
Felicitări! --rebel 28 decembrie 2005 02:20 (EET)[răspunde]


Ronline, eu nu îți înțeleg modificările. De ce ai schimbat familia limbii române, nu știu. Doar de aia se numesc limbile aromână, macedoromână, istroromână și dacoromână pentru a se arăta că fac parte din aceași familie de limbi.

Mutual inteligibile nu are sens în română.

Dupaia ai schimbat din "cele trei limbi înrudite" în "cele trei limbi din grupul estic romanic". Toată lumea este de acord că sunt înrudite.

În fine am păstrat modificările (cu câteva modificări de armonizare a textului), mai puțin cea în care ai schimbat dacoromână în română pentru că așa schimbat propoziția este ambiguă. Și atenție la referințe, după semne de punctuație ca ". , ; :" nu mai trebuie și spațiu. De ex: limbi romanice de est,{{ref|separat}limbi romanice de est,[5] care e mai bun decât limbi romanice de est[6], . La mulți ani! --Danutz 29 decembrie 2005 10:39 (EET)[răspunde]

Mai baieti! este vorba de dialecte nu de limbi Bonaparte talk 31 decembrie 2005 19:47 (EET)[răspunde]

Căsătorii homosexuale[modificare sursă]

Ronline, văd că pînă la urmă te-ai hotărît în privința titlurilor la aceste articole. Să înțeleg că pot să arhivez discuția de la Sfatul Bătrînilor? Oricum, felicitări pentru seria de articole pe tema asta. --AdiJapan  30 decembrie 2005 13:03 (EET)[răspunde]


Salut Ronline! Municipiul, ca și județul, comitatul, voivodatul, oblastul, landul etc, este o formă de organizare specifică unei țări anume. La fel cum nu poți spune că Sejmul este un kneset, la fel nu poți încadra Parisul în categoria municipiilor, pentru simplul motiv că instituția municipiului sau cea județului nu există decât în România. În cazul preluării unei instituții din alt sistem de drept, în general instituția își păstrează denumirea (eventual cu mici adapări la pronunția limbii folosite de țara adoptivă) - ex. ombudsman. Dar în nici un caz nu se poate vorbi despre "județe" sau "municipii" în Finlanda sau mai știu eu unde. Singur cuvântul oraș poate fi echivalent. --Mihai Andrei 31 decembrie 2005 15:44 (EET)[răspunde]

Dragă Ronline, în munca mea mă confrunt de multe ori cu ceea ce am numit altă dată "memoria scurtă". De multe ori oamenii proiectează în trecut realitățile din prezent, punând astfel carul înaintea cailor. County nu vine de la "count", ci de la comitatus (românește comitat; "count" este de fapt comitele, nu contele - titlul nobiliar al contelui fiind o deformare a institutiei comitelui, in germană "graf". Comitat este "Grafschaft"), care era o instituție de drept medieval. Și cum în evul mediu european latina era limba de cancelarie, denumirile din limba vulgară (că țăranii în mod evident nu erau în stare să pronunțe "comitatus", de aceea au stâlcit numele în "county") nici nu contau prea mult. Au început să fie luate în seamă de-abia după ce Luther a tradus Biblia în limba poporului, ceea ce a deschis drumul (sau a dat semnalul?) apariției identităților naționale. Județul este o instituție de drept medieval valah, de aceea personal mi-e greu să vorbesc despre județe referitor la alt spațiu decât cel carpato-dunărean. Desigur că termenul de "municipalitate" este tot o moștenire de la romani. Însă nu cred că putem extinde și băga pe gât termenul concret de "municipiu" unor sisteme juridice care nu pun preț pe moștenirea latină. Chiar m-am uitat pe articolul spaniol, care vorbește despre municipiu exclusiv ca despre o unitate administrativă a Imperiului Roman, așa cum este corect. În România introducerea municipiilor nu este o moștenire de la romani, ci mai degrabă o maimuțăreală motivată ideologic, pentru a sublinia originea latină a poporului român. Că város > oraș era un cuvânt care alimenta doar cu mare dificultate tiradele antimaghiare și discursul despre jugul unguresc. De aceea intelectualii români din sec. XIX-lea au scornit (sau scos de la naftalină) noțiunea "patriotică" de municipiu, ca să scape de "oraș". Dar oricum am întoarce lucrurile, urbanitatea a pătruns în spațiul carpato-dunărean pe filieră germano-maghiară. Personal nu am nici un fel de reținere față de cuvântul "oraș", de aceea nici nu-mi bat capul cum să-l înlocuiesc sau să-l evit. Ba dimpotrivă, chiar îmi place, căci vorbește despre trecut, chiar dacă le stă unora în gât. --Mihai Andrei 31 decembrie 2005 17:20 (EET)[răspunde]

La Mulți Ani![modificare sursă]

La Mulți Ani la toți! Bonaparte talk 31 decembrie 2005 19:48 (EET)[răspunde]


Vandalizare la Wiktionary în limba română[modificare sursă]

An Nou fericit, 2006 ! Împliniri, bucurii, sănătate !!!

  • Going back in business, here we are again, ... vandalism. Navigând relativ la întâmplare înainte de miezul nopții (aici, în Phoenix, AZ, USA, fiind încă 2005, mai exact ora oficială a ro.wiki - 09:00 ore), dau peste pagina principală a Wiktionary-ului (evident, în română, Pagina principală) care fusese vandalizată cu aproape 24 de ore în urmă. Desigur că am restabilit "normalitatea" atât la pagina principală, cât și la articolul Română.
    • Întrebare neretorică, pragmatică - Ce putem face ca să fim mai vigilenți? Nu se poate imagina un roboțel care să trimită mesaje automate multiple în caz de schimbare drastică a conținutului, adică în cazul vandalizării?

Wars 1 ianuarie 2006 08:19 (EET)[răspunde]

Alegeri checkuser[modificare sursă]

Salve.

Există un proces electoral în curs privind o abilitate de care am avea nevoie la ro.wp. Te-am ruga să-ți exprimi și tu votul pentru acordarea acelei abilități aici.

Succes.
--яεbεŀ 22 ianuarie 2006 11:05 (EET)--[răspunde]

Candidatură Rebel[modificare sursă]

Cum poți foarte de acord cu candidatura cuiva și să votezi împotrivă? --Mihai | D 27 ianuarie 2006 13:31 (EET)[răspunde]

update la semnatura![modificare sursă]

Servus ;)

Mi se pare ca semnatura ta ar trebui innoita. De ce 2005 cand suntem in 2006? :) Bonaparte talk 27 ianuarie 2006 18:42 (EET)[răspunde]

Da, Ron, și corectează și tu Trăiscă în Trăiască. De mult îmi stă pe limbă să-ți spun... :-) Bine ai revenit acasă! — AdiJapan  27 ianuarie 2006 19:33 (EET)[răspunde]
Fiindcă vorbim de semnătură, simbolul ✉ ce înseamnă? La mine se vede ca un pătrățel. Probabil știi că Internet Explorer este un dezastru în privința caracterelor Unicode dar că e folosit de 86% din cei care navighează pe internet. M-ai făcut curios, "Hea energia aasta" în ce limbă e? În legătură cu disputele e drept că la noi sînt mai mititele, dar nu-ți face griji, avem. — AdiJapan  28 ianuarie 2006 15:49 (EET)[răspunde]
Există formatul "unicode" cu care am putut să forțez afișarea pătrățelului cu un alt font: . Deci un pliculeț. Dar e bine să știi că mulți nu îl văd corect. — AdiJapan  28 ianuarie 2006 15:53 (EET)[răspunde]

Salut. Crezi că ar fi mai bine să folosim suportă sau sprijină? Întreb deoarece sprijină este traducerea reală a englezului to support. --яεbεŀ 28 ianuarie 2006 12:56 (EET)[răspunde]

Pagina ppalä[modificare sursă]

Mai întâiu-ti spun cä tocmai ti-am trimes un mail. Apoi o rugäminte. Pe pagina principalä este o cutie cu titluri groase "Religie, artă, literatură, limbi", dupä cari urmeazä titluri subtiri: "Artă · Comedie · Dans · Design · Film · Literatură · Lingvistică · Muzică · Pictură · Religie · Sculptură · Teatru · Fotografie". Rugämintea mea: n'ai putea adäuga între titlurile mici si "crestinism" si "liturgicä"? Primul ar fi analog la Design, iar a doua la Lingvisticä. Multzam. - Waelsch 29 ianuarie 2006 00:22 (EET)[răspunde]

Casute politice[modificare sursă]

Casutele de utilizator referitoare la optiunile politice se refera strict la apartenenta la un partid politic. Pentru simpatii politice poti alege anumite doctrine sau, daca vrei, poti crea casute proprii. Insa cele existente se refera strict la apartenenta. In plus, termenul de "a suporta" nu are in limba romana acelasi sens ca in engleza. Atfel, voi modifica din nou casutele pentru a putea reveni la sensul lor original. Multumesc pentru intelegere. --R.S. 29 ianuarie 2006 13:37 (EET)[răspunde]

Cred ca am gasit solutia ideala de compromis.--R.S. 29 ianuarie 2006 13:53 (EET)[răspunde]

sprijină/suportă[modificare sursă]

Salut Ronline. Am văzut discuția ta cu Rebel și R.S. despre support. Am remarcat și pînă acum de cîteva ori că folosești unele cuvinte românești cu un sens diferit de cel acceptat în general, și care în cazul tău vine desigur din engleză, de exemplu agreez în loc de sînt de acord, etc. Îmi vine greu să te critic pentru că scrisul meu în engleză nici nu se compară cu nivelul tău în românește.

Sînt absolut convins că știi despre "false friends", doar că în cazul de față e vorba de "partial false friends", unele sensuri ale cuvintelor potrivindu-se bine iar altele nu. "Support" și "a suporta" formează o astfel de pereche: în unele cazuri sînt echivalente, în altele nu. În legătură cu partidele politice a suporta un partid înseamnă fie a îl tolera, fie a îl ajuta cu bani. Nici unul din sensuri nu se potrivește cu intenția mesajului. Aș zice că o formulare mai bună e "susține partidul cutare". "Sprijină" e aproape la fel de bun, doar că împlică o participare activă.

Dar fiindcă a venit vorba de căsuțele politice, eu unul nu văd la ce sînt ele utile. Cu ce ajută la dezvoltarea Wikipediei? R.S spune că acele căsuțe se referă la oameni care sînt membri ai partidelor respective. Iar întreb: la ce bun?

Eu am un set de trei priorități după care mă ghidez la Wikipedia, vezi pagina mea de utilizator. Pe scurt, în ordine: (1) activitatea noastră trebuie să fie legală; (2) articolele noastre trebuie să fie de bună calitate; (3) utilizatorii trebuie să aibă un mediu de lucru favorabil. După părerea mea ce nu intră în aceste priorități este, din punctul de vedere al proiectului, doar o pierdere de timp. Căsuțele cu colaboratorii politicieni nu au rost. Părerea mea. — AdiJapan  29 ianuarie 2006 14:55 (EET)[răspunde]

Fiindcă a venit vorba de englezisme, mai observasem unul la tine: "a involva". Cuvîntul ăsta nu există în limba română, dar unii români anglofoni îl folosesc uneori, uitînd că avem și noi un cuvînt cu același sens: a implica (în). Suprapunerea nu este totală totuși, deci trebuie atenție.
Despre căsuțele politice, înțeleg și nu înțeleg. Da, afli ceva despre utilizator, dar cu ce ajută asta Wikipedia? Vor fi articolele mai bune? Vor fi disputele mai ușor de rezolvat? Eu judec contribuția omului după ce scrie el în articole. Faptul că un utilizator se prezintă ca simpatizant (sau membru!) al unui partid mă face să îl bănuiesc de imparțialitate și subiectivitate, de susținerea unilaterală a unei agende politice.
Bineînțeles, căsuțele politice nu sînt împotriva regulamentului Wikipediei, deci dacă oamenii vor să le creeze și să le folosească n-au decît. Eu pun doar problema utilității. — AdiJapan  30 ianuarie 2006 08:43 (EET)[răspunde]
LGBT nu este o orientare sexuală în sine, ci o colecție de orientări. Poți să spui "Acest utilizator este membru al comunității LGBT." Sau și mai bine poți face cîte o cutiuță separată pentru gay, lesbiene, transsexuali și bisexuali. Dar știi care e obiecția mea: Faptul că un utilizator este hetero- sau homosexual nu trebuie să conteze. Dimpotrivă, cineva care se declară gay riscă să fie persecutat doar pentru asta, iar contribuțiile lui să fie judecate de unii prin această prismă. Știi că Node are de suferit din asta. — AdiJapan  30 ianuarie 2006 08:59 (EET)[răspunde]
Și cui îi pasă de nodul ăla? :-) Bonaparte talk 31 ianuarie 2006 17:57 (EET)[răspunde]
Nu, din cîte știu eu ai folosit "involva" doar în discuții, aici și pe en.wp. — AdiJapan  30 ianuarie 2006 09:05 (EET)[răspunde]

Format partide politice[modificare sursă]

Vreau sa-ți multumesc că mi-ai sustinut ideea de a utiliza sintagma "simpatizant sau membru al", pe care am utilizat-o prima data pentru Partidul Popular Creștin Democrat din Moldova. Luînd în considerare că te preocupă tematica, te-aș ruga să te uiți la comentariul Discuție Format:Utilizator ppcd și să-ți expui opinia. Acolo este vorba și de situația în care Format:Utilizator ppcd era al PPCD-ului din Moldova, dar a fost mutat la Format:user ppcd-rm și ocupat de PPCD-ul din România. Îți mulțumesc. Mizez pe echidistanța ta. (Unele comentarii deja nu sunt valabile, deoarece ai acționat în sensul lor, dar altele sunt). Numai bine. --Ispitescu 30 ianuarie 2006 10:46 (EET)[răspunde]

Nominalizare[modificare sursă]

Am văzut că a trecut mai bine de un an de când nu mai ești contribuitor activ la Wikționarul român. Doresc să îl propun pe Vlad ca administrator pe lângă tine pentru că am observat că este foarte activ în prinderea vandalizărilor și a paginilor inutile. Ești de acord? --Mihai | D 30 ianuarie 2006 15:48 (EET)[răspunde]

Am remarcat modificare ta la formatul partidelor politice. Cu riscul de a ma repeta, tin totusi sa fac o precizare. Inca nu putem vorbi de PPCD in Romania. Cel putin nu legal. PNTCD este denumirea reala si actuala a partidului. Schimbarea denumirii a fost un gest de imagine, insa cred ca wikipedia are datoria de a-si informa corect cititorii iar faptul ca vorbim acum de PNTCD ca partid istoric si de PPCD ca formatiune existenta ii poate deruta pe cei care nu sunt familiarizati cu subiectul. Ca o concluzie: PNTCD nu si-a schimbat denumirea in PPCD fiindca nu exista o decizie judecatoreasca in acest sens. Multumesc pentru intelegere.--R.S. 31 ianuarie 2006 14:35 (EET) PS: Faptul ca PNTCD foloseste denumirea de PPCD (mentionand insa intotdeauna denumirea legala a partidului - PNTCD - in paranteza) nu poate echivala cu un act oficial. Mai mult daca vei citi statutul partidului poti remarca faptul ca denumirea de PPCD nu este inca oficiala. --R.S. 31 ianuarie 2006 14:39 (EET)[răspunde]

Invitație vot[modificare sursă]

După cum vezi, am deschis un sondaj despre posibilele permisiuni de revenire acordate unor utilizatori de încredere care nu doresc să devină (cel puțin pe moment) administratori. Să nu uităm că deciziile de blocare sau ștergere pot fi unele dificile câteodată, iar unii utilizatori nu doresc să își ia astfel de responsabilități. În vederea stabilirii unui consens, te-aș ruga să participi la sondajul desfășurat. Mulțumesc, Mihai | D 4 februarie 2006 15:41 (EET)[răspunde]

Politica de adresare a Wikipediei Române[modificare sursă]

Am văzut în ultimul timp lipsa unei politici clare de adresare față de cititori și utilizatori, de aceea am început o discuție despre necesitatea discuției și constituirii unei politici de adresare unde vă invit să luați parte. Vă mulțumesc, Mihai | D 8 februarie 2006 23:04 (EET)[răspunde]

Rugăminte[modificare sursă]

Salut! Îți scrisesem deja un mail, se pare că nu l-ai citit. Poți să-ți arunci o privire aici: http://ro.wiktionary.org/wiki/Wik%C5%A3ionar:Candida%C5%A3i ? Mulțumesc! --Vlad|-> 11 februarie 2006 02:10 (EET)[răspunde]

Candidatură[modificare sursă]

Salutare,
Wikimulțumesc pentru wikivotul de susținere a candidaturii mele pentru funcția de administrator! A fost acceptată, reușind să obțin 13 voturi pentru și nici unul împotrivă sau abținere. Astfel am ajuns să fiu cel mai nou administrator la Wikipedia în limba română, și primul ales prin noua politică de votare ce permite oricărui utilizator înregistrat să voteze. Încă odată mulțumesc, și sper să colaborăm cel puțin la fel de bine ca până acum. Orioane -msg- 18 februarie 2006 20:14 (EET)[răspunde]

Draga domnule "maestru al formatelor":), te rooog, fa si un format pt insule, de ex Bali, nu stiu ce fel de format sa ii pun. Stiu ca ma ajuti ca ai mai facut-o. mersiii Doreki 20 februarie 2006 12:06 (EET)[răspunde]

Salut, mi-ar trebui un pic de ajutor, ceva nu am făcut bine, la Șumuleu Ciuc 'am reușit, dar la "Miercurea-Ciuc" am modificat ce nu trebuia. Ar trebui redirecționat corect. Se folosește Miercurea Ciuc oficial și nu Miercurea-Ciuc. Am discutat despre asta și cu AdiJapan, dar nu mai am timp s-o fac, trebuie să plec. Dacă se poate rezolva. Mulțumesc. Ercsaba74 22 februarie 2006 13:38 (CET)[răspunde]

Cum verific daca o pagina ce nu exista a existat inainte?[modificare sursă]

Mai precis, exista vreo metoda de a verifica daca o pagina ce nu mai exista a fost stearsa? Si se poate recupera continutul acestei pagini? Dpotop 25 februarie 2006 19:11 (EET)[răspunde]

a venit momentul[modificare sursă]

Multumesc! Asa trebuie procedat, cu convingere si argumente, persuasiune si rabdare. Ai toate sansele sa-i convingi sa inchida odata! Bonaparte talk 13 martie 2006 16:06 (EET)[răspunde]

Wikționar[modificare sursă]

Salut, Ronline! Gangleri ar dori să dea o mână de ajutor la Wikționar: http://ro.wiktionary.org/wiki/Wik%C5%A3ionar:Candida%C5%A3i/Gangleri Muțumesc! P.S. Vezi că trebuie să-ți confirmi adresa de mail și pe ro.wiki și pe en.wiki ca să poți trimite și primi mail. --Vlad|-> 12 martie 2006 13:16 (EET)[răspunde]

Rugăminte[modificare sursă]

Bună! Articolul Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost vandalizat grav de către un utilizator anonim. De aceea trebuie readus la forma dinainte. Eu nu pot face acest lucru, așa că te rog să execuți tu revenirea. Utilizatorul a fost deja avertizat cu privire la acest fapt. --KlaudiuMihaila Mesaj 25 martie 2006 12:02 (EET)[răspunde]

Mulțumesc pentru promptitudine! Da, aceasta este versiunea corectă! --KlaudiuMihaila Mesaj 25 martie 2006 12:06 (EET)[răspunde]
WOW! Asta chiar este o surpriză! Nu mă așteptam la așa ceva! Tocmai voiam să ies de pe Wiki, dar, dând un refresh, am observat mesajul tău! Mulțumesc de nominalizare, sunt flatat, înseamnă că toată munca mea este recunoscută "la nivel înalt". Am să accept nominalizarea, dar nu acum, ci mai diseară, când voi reveni și voi avea timp să răspund și la întrebări! --KlaudiuMihaila Mesaj 25 martie 2006 12:22 (EET)[răspunde]

Bună Ronline, bine ai "revenit". Aș vrea să te uiți un pic la Discuție Wikipedia:Candidați#Număr minim de voturi, prelungire. Este vorba de unele precizări la procedura de alegere a administratorilor. Vrem să punem un prag minim la numărul de voturi, ca să nu alegem un administrator doar cu 2-3 voturi. În plus vrem să stabilim modul în care se face prelungirea alegerilor dacă nu s-au strîns destule voturi în prima săptămînă. Mai exact propunerea mea e să introducem următoarele două prevederi:

  • Pentru numirea unui candidat în funcție este nevoie de minimum 10 voturi exprimate (ignorînd abținerile);
  • Dacă numărul de voturi strînse în prima săptămînă nu atinge pragul de 10, perioada se poate prelungi doar o dată, cu încă o săptămînă.

În momentul de față condițiile pentru numirea unui administrator în funcție sînt următoarele:

Numărul de voturi pentru trebuie să reprezinte minimum 80% din numărul voturilor exprimate, ignorând abținerile. Dacă voturile pentru depășesc 50% din acest total dar nu ating pragul de 80%, se poate organiza un nou sufragiu după o perioadă de o săptămână, timp în care candidatul poate încerca să rezolve din problemele exprimate în comentariile alegătorilor.

Ce zici? Mersi frumos. — AdiJapan  25 martie 2006 13:45 (EET)[răspunde]

Căsuțe de utilizator[modificare sursă]

Salut Ronline, vreu sa te intreb ce va fi facut cu Casutele de utilizatori de tipul alternativ, care am propus pentru nationalism. Am presentat un exemplu de la Wikipedia in limba engleza care a aretat ca e acceptat acolo, deci intreb daca acum pot sa incep se fac un format alternativ pentru nationalism. Daca tu vrei sa fac formatul, nici o problema, doar vreau sa fiu asigurat ca va fi facut un format si pentru noi nationalisti moderati/seculari/pozitivi.

Anclation 25 martie 2006 14:23 (EET)[răspunde]

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru nominalizarea și votul acordate. Tocmai am devenit cel mai proaspăt administrator pe ro.wp! --KlaudiuMihaila Mesaj 2 aprilie 2006 16:43 (EEST)[răspunde]

Schimbarea numelui de utilizator[modificare sursă]

Dumneavoastră în calitate de administrator ce părere aveți despre această discuție de la pagina mea de utilizator ? Vă mulțumesc anticipat ! Semnat de EMINESCU la data de 3 mai 2006.

Salut. Vezi răspunsul meu la Discuție:Laurențiu de Roma. Wikipedia nu este publicație ortodoxă, deci nu poate să spună chestii ca "Sfântul părintele nostru". Este împotriva politicii Wikipedia ca enciclopedia să favorizeze o religie, în favoarea altei religii sau irreligie. Această politică de punct de vedere neutru se aplică și în alte contexte: Wikipedia nu are voie, de exemplu, să aibă un punct de vedere socialist, sau pro-american, anti-avort, etc., dar nici unul naționalist, anti-american sau anti-avort. Ronline. 2006. Anul energiei bune/Hea energia aasta 11 mai 2006 12:09 (EEST)[răspunde]

irreligie

Pardon ? Did you start to write "irrational" - this is your writing :-)

Wikipedia nu are voie, de exemplu, să aibă un punct de vedere...

Cine nu dă voie ? Păi nu scrie că e liberă și că fiecare poate contribui? Vezi că te dai de gol? Dar ce punct de vedere are voie de la Căpitănie să promoveze? Vezi că nu-i enciclopedie ci propagandă anticreștină?

Această politică de punct de vedere neutru 

Este o ficțiune. Există limite grave ale realității virtuale pe care o propune Wikipedia. Ele sunt orbirea, asexuarea, și castrarea, cu urmările ei hormonale de aservire (muncitorii model ai stalinismului, omul nou al ceaușismului, editorul model al Wikipedismului). Să luăm câteva exemple de dezinformare flagrantă, care se pedepsește conform legii ca răspândire de informații false. Voi reveni cu astfel de articole, dacă mai cenzurați viețile sfinților sau truncheați textele. Voi vreți să schimbați numele sfinților și să rescrieți ad usum delphini istoria neamului și a lumii? Orice civilizație a făcut implozie când a început să rescrie istoria conform unei utopii care încearcă să-L gonească pe Mântuitor sau să-L ascundă sub nume false.

punct de vedere socialist, sau pro-american, anti-avort, etc

Confunzi punctul de vedere particular (oricare) cu punctul de vedere asupra reprezentării adevărului. Acesta nu se poate acomoda într-o "teorie" particulară, nici una logică, vre-un sistem ori altul, darămite unul wikipedic - paragon al minciunii. Teoriile nu sunt toate de aceeași clasă, ca să mă ridic la nivelul elevat al discuției de aici, nu are adversari pentru că joacă în altă ligă. A le amesteca pentru a le confunda produce un amalgam, nu un aliaj. Discuția cere un minim de duh căutat în comun. Ce duh se caută în Wikipedia ?

Contrasalut :-) Vezi răspunsul meu la fiecare din articolele cenzurate. Wikipedia este o publicație anti-ortodoxă, cenzurând articolele creștine ale drept slăvitorilor dar promovând trivia sau dezinformarea. Uite încă o precizare :

Categorie de realitate asupra căreia se convine ca asupra unui punct de plecare, ca asupra unor date. Se opune cu interpretări, care ar fi "subiective". De fapt, cum etimologia factae pare a indica, datele sunt în mare măsură construite de o teorie sau un mod de a vedea realitatea. Această paradigmă este ilustrată de psihologia cognitivă, de mecanica ne-clasică, mai ales experimentul lui Heisenberg, sau de legende indiene ca aceea a orbilor care pipăie un elefant, fiecare descriind datele elefantului prin propriul canal tactil. în cazul extrem, orice date se pot concocta, devnind ceea ce în limba română se numește, cu un cuvânt atât de plin de miez făcătură. Recentele evenimente din 9 septembrie 2001 sunt un caz de figură în care fapte virtuale devin teorii reale, din efortul prea transparent de a le promova drept reale. Editarea Wikipediei este un caz de studiu al transformării faptelor după linia partidului la putere - acela globalist - pentru ca "teoria" anti-creștină și cea antinațională să poată spera cât de cât să devină o mască acceptabilă a noii tiranii neoconservatoare. Orice fapt este rezultatul unui punct de vedere. Punctul de vedere neutru nu există, dar ficțiunea aceasta este propusă drept paradigmă în Wikipedia, tocmai pentru a se rescrie istoria fără noțiunea de adevăr.

La poartă la Țarigrad, zâurel de zâuă... Mare Împărat[modificare sursă]

Salut. Articolul de la Constantinopol - prima capitală creștină a lumii, ci are mai degrabă titlu de articol. Tonul este unul personal, și vine de la un punct de vedere ortodox, cum se vede în fraze precum "zis la noi în sfânta tradiție și Țarigrad" și "și ocrotirea preasfintei stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria." Wikipedia este o enciclopedie cu un punct de vedere neutru, care înseamnă că este seculară, nereligioasă. N-ar fi nici o problemă să creezi un articol Constantinopol unde menționezi faptul că acest oraș are o semnificație specială în creștinism și mai ales în ortodoxism. Altfel, articolul nu prea aparține la Wikipedia. Dacă ai orice întrebări despre acest lucru, te rog să mă contactezi la pagina mea de discuții. Mulțumesc, Ronline. 2006. Anul energiei bune/Hea energia aasta 13 mai 2006 17:17 (EEST)[răspunde]

OK, fiind el capitala lui Hristos, vom pune cum vrei partea din sinaxar la articolul mai larg, ca parte. Fie :-) Mulțumesc, Ronline !

Sters articole[modificare sursă]

Nu stiu ce bolunzi sterg articole pur si spl. De pildä, am început, acum câtva timp, articolul Laeken, care nu mai e. Fain... - Waelsch | Dă-mi de veste. 14 mai 2006 02:05 (EEST)[răspunde]

Scuze că mă bag ca musca-n lapte, însă nu e ciudat că ștergerea respectivă nu apare în niciun raport? Sau mă uit eu greșit? --Gutza 14 mai 2006 02:19 (EEST)[răspunde]

Certuri între biserici[modificare sursă]

Salut Ronline! La Sfatul Bătrânilor are loc o discuție provocată de faptul că am îndrăznit să atrag atenția că Biserica Ortodoxă Română nu a fost înființată în timpul geto-dacilor, ci în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, adică aprox. 30 de ani după înființarea Bisericii Ortodoxe Grecești, ceea ce a generat un val de proteste al celor care se complăceau să creadă poveștile propagate în timpul și în contextul protocronist național-comunist al lui Ceaușescu de profesorii de istorie de la seminariile BOR, în frunte cu Mircea Păcurariu de la facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. În discuția respectivă te-am evocat, aducând aminte de apelul tău la echidistanță în chestiunile dintre culte, aceasta deoarece mi-a fost reproșat faptul că punctul meu de vedere nu este "nici măcar" cel al Bisericii Catolice, de parcă cultele ar avea vreun monopol asupra istoriei și fără avizul lor n-ai avea voie să deschizi gura. Am folosit în discuție numele tău și de aceea am considerat că este politicos să-ți aduc personal la cunoștință acest amănunt. Cu prietenie, --Mihai Andrei 15 mai 2006 16:25 (EEST) PS. Găsești discuția la Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor. --Mihai Andrei 15 mai 2006 16:27 (EEST)[răspunde]

Salut Ronline. Please see rmy:Imagine:Wiki.png. Greetings -- birdy 15 mai 2006 17:59 (EEST)

Dear Ambassador, could you please give me the correct pronunciation (especially the place of stress) of the name Eugeniu Coșeriu? My guess is [ɛuˈʤɛnju kɔˈʃɛrju], i.e. with stresses on Eugeniu Coșeriu and the i’s not forming a syllable of their own. Please answer me at my German talk page (in any language you like). --Daniel Bunčić, 19 mai 2006 14:46 (EEST)

Salut! Un anonim sterge capitole intregi din articolul Cluj-Napoca. Deja am refacut articolul de doua ori; va rog pe Dvs. ca administrator sa opriti vandalismul. Multumesc! --Hkoala 24 mai 2006 22:03 (EEST)[răspunde]

Nu se poate bloca accesul anonim la editarea paginii? Oricum nu inteleg ce sens are sa le stearga. Roamata 25 mai 2006 11:01 (EEST)[răspunde]
OK. Eventual daca insista eu sugerez sa fie blocat. Roamata 25 mai 2006 11:09 (EEST)[răspunde]

Am verificat - într-adevăr este oraș (începând cu 1 iulie 2004). Mulțumesc pentru observație. --Hkoala 25 mai 2006 11:08 (EEST)[răspunde]

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Bună ziua. Vă rog să nu uitați să descrieți întotdeauna modificările făcute. Mulțumesc.

Bine ai revenit! :-) — AdiJapan  25 mai 2006 12:28 (EEST)[răspunde]

http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Autointerviu -- Bonaparte talk 5 iunie 2006 15:49 (EEST)[răspunde]

Salutare! Te-aș ruga dacă ai puțin timp să arunci o privire la Format:CutieSate pe care l-am creat provizoriu și să îi aduci cateva îmbunatațiri. Nu mă pricep prea bine la formatele de acest tip și mi-ar prinde bine puțin ajutor. Mulțumesc, --Emily | msg. 5 iulie 2006 16:10 (EEST)[răspunde]

Afișierul administratorilor[modificare sursă]

se găsește la adresa Wikipedia:Afișierul administratorilor. Toate cele bune, Mihai | D 7 iulie 2006 23:25 (EEST)[răspunde]

Uite că te prind aici pe ro.wp să-ți spun că pe pagina primăriei sectorului 2 a apărut (era?) componența consiliului. Am făcut adăugarea la sectorul 2Laurap\ mesaj 24 august 2006 16:24 (EEST)[răspunde]

"Municipii" din Spania[modificare sursă]

Mă uitam peste lista cu pagini dorite și am văzut că printre cele mai dese red link-uri sunt unele referitoare la niște localități din Spania: Uleila del Campo, María, Felix, Rioja , La Mojonera, Fines, El Ejido ‎(fiecare cu câte 95-93 legături). E ușor de observat că aceste red link-uri au apărut din cauza formatului Format:Almeria-municipii. M-am uitat în Wikipedia în engleză și am văzut că aceste localități există, dar majoritatea au câteva sute sau maxim câteva mii de locuitori (vezi en:List of municipalities in Almería). De fapt ele nu sunt municipii, așa cum înțelegem noi termenul, ci majoritatea sunt un fel de comune. Oare merită să avem câte un articol pentru fiecare din acestea ? Dacă da, ar trebui create și cele care lipsesc. Dacă nu, ar trebui păstrate numai cele care au peste 10.000 de locuitori, să zicem. Răzvan Socol mesaj 1 septembrie 2006 19:41 (EEST)[răspunde]

Drepturi de administrator[modificare sursă]

Salut. A trecut data de votare a drepturilor de administrator pentru Mihai Andrei, iar rezultatul votului a fost unul pozitiv. Așteptăm ca un birocrat să-i însușească drepturile de administrator. --Rebel 3 septembrie 2006 20:31 (EEST)[răspunde]

CA Wikimedia Inc.[modificare sursă]

Citește aici! -Mihai | D 8 septembrie 2006 16:42 (EEST)[răspunde]

Salut!Fac apel la fiecare din voi să-mi dați o mână de ajutor la categorizarea Paginilor necategorizate. Am ajuns de la 904 la 523 și nu mai trebuie foarte mult. Însă am obosit de unul singur. Mi se pare important să ne categorizăm măcar toate paginile. Acestea stau pierdute în spațiu, cine știe dacă cineva le-a găsit vreodată. Măcar dacă se găsesc într-o categorie, fie ea și amplă, mai au o șansă să fie găsite. Nu le putem lăsa așa, pt.că asta presupune că e muncă inutilă. Și sunt convins că lumea se așteaptă de la noi să le facem. Cât despre structura categoriilor nici nu vreau să mă gândesc...este o dezordine de nedescris....

Dar nu numai atât. Cred că de chestiile tehnice, coordonate "din spate" nu se ocupă nimeni, nici măcar un utilizator mai expert, pentru că nu o consideră o atribuție să intervină acolo unde crede că alți "mai sus" sunt responsabili să o facă, nu? (aia ar trebui să fim noi). Trebuie neapărat să ne găsim timp să ne ocupăm de ordinea pe Wiki pt.că dacă n-o facem noi n-o face nimeni în locul nostru. Cred că știți bine cât de haos e. Propun să facem ce v-am rugat eu după care fiecare să vină pe rând cu o idee sau să facem o listă de priorități ale administratorilor și să ne ținem de ea, punct cu punct. Știu că nu putem să obligăm pe nimeni să facă ceva ce nu vrea, dar asta nu ne scuză pe noi, ca administratori, de responsabilități. Și mai ales nu ajută deloc la scopul comun. Trebuie neapărat să ne coordonăm puțin, să renunțăm la unele chestii personale și să acționăm mai eficient, în echipă. --Radufan 11 septembrie 2006 19:10 (EEST)[răspunde]

Inițiativă de curățenie[modificare sursă]

Salut! Am pornit în mod neoficial, o mică "campanie de curățenie" pe Wikipedia, pornind de la Proiectul de sortare a cioturilor. Dacă dorești să dai o mână de ajutor ești binevenit să te înscrii la: Wikipedia:Sortarea cioturilor/Curățenie. Mersi! --Radufan 19 septembrie 2006 03:37 (EEST)[răspunde]

Curăţenia de toamnă...Ştergem praful, scuturăm ce se poate, batem covoarele...Alex:D

Salut! Inițiativa de Curățenie continuă! După succesul inițiativelor precedente am transformat ideea într-un Wikiproiect. Continuăm mai departe cu articolele PDVN și cele fără diacritice. După care vor urma, rând pe rând, toată gama de articole "problematice". Este nevoie de cât mai mult ajutor posibil și ai aduce o mare contribuție dacă ai acorda și tu puțin din timpul tău. Stilul de lucru este ca de obicei, foarte liber și flexibil. Nu trebuie decât să dai o privire la pagina proiectului și să te decizi. Obiectivul este să "curățăm" Wikipedia din toate punctele de vedere. Mersi! --Radufan 30 septembrie 2006 02:00 (EEST)[răspunde]

Romi sau țigani[modificare sursă]

Dragă Ronline, la recensământul din 1930 au fost înregistrați țigani, nu romi. Cred că nu este corect să proiectezi retroactiv o rubrică inexistentă atunci. Numele de țigan nu mi se pare nici jignitor, nici înjositor, iar chestia asta cu inventarea de nume noi tare îmi aduce aminte de napocirea Clujului. --Mihai Andrei 18 octombrie 2006 12:59 (EEST)[răspunde]

Mihai, hai că aici ești un pic rău și nu pot să nu mă abțin să nu comentez un pic față de atitudinile tale. Eu te înțeleg că te deranjează napocizarea Clujului, dar, pe cât sună te crud, opinia ta față de subiect pur și simplu nu este de interes pentru Wikipedia. Denumirea oficială este Cluj-Napoca. Când va fi schimbată de către cei care au competența asta, atunci vom schimba și noi numele. Pare tâmpit, dar așa e, ne conformăm. Se vede clar că de aici extinzi principiul la țigani vs.romi. Oficial se numesc romi, nu poți schimba tu asta. "Cred că nu este corect să proiectezi retroactiv o rubrică inexistentă atunci." e o propoziție frumos ambalată dar care substanțial nu înseamnă nimic. Nu putem folosi acum termeni care erau folosiți atunci, este elementar, așa cum nu folosim arhaisme decât în citate sau cităm cuvinte din limbi străine. Dacă în statisticile în cauză, în 1930 romii erau erau oficial numiți țigani, în 1880 românii erau numiți "román". Argumentul tău nu ține. Ce iese în evidență este modul în care încerci să propagi opiniile tale evident deplasate de centru. Cunoști prea bine sensibilitatea subiectului și poziția oficială care denumește azi pe țigani "romi", pentru a se debarasa de peiorativul țigan. Lasă pe alții să-și ducă luptele, nu le aduce tu aici. Și eu am opinii personale dar nici măcar nu încerc să mi le exprim și țin să mă supun pe cât pot de mult metodei enciclopedice care, obiectiv vorbind, nu ia în considerare opinia mea decât dacă ea coincide cu opinia prevalentă. Cu atât mai mult, tu ca administrator ar trebui să te menții pe o poziție de centru, imparțială, de exemplu pentru ceilalții și reprezentativă pentru toată comunitatea. Din păcate am observat că în repetate rânduri te-ai impicat activ în scrierea de subiecte controversate, cu efecte de nemulțumire de rigoare. Ca dovadă stau multiplele comentarii și nemulțumiri față de modificările aduse de tine, exprimate pe pagina ta de discuții. Te-aș sfătui să adopți o metodă mai diplomată și mai imparțială, altfel tinzi să te depărtezi de poziția de administrator, implicit reprezentant al întregii comunități, poziție de care nu este drept să te folosești ca să întărești propagarea unor idei personale. Nu numai că standardele Wikipedia ți se aplică ție ca și celorlalți, dar se aplică ție de douări mai tare pentru că ești un reprezentant al ei. Chiar nu aș vrea să ajungem la o moțiune de cenzură împotriva ta, însă îți spun de acum că voi lua personal inițiativa dacă nu dai dovadă de imparțialitate. --Radufan 18 octombrie 2006 13:39 (EEST)[răspunde]
Nu împărtășesc părerea conform căreia termenul de țigan ar fi unul peiorativ, folclorul etimologic "zieh-Gauner" fiind atât și nimic mai mult. Termenul "țigan" este unul cât se poate de onorabil, provine din limba rotwelsch și are la bază opinia medievală că țiganii ar fi urmașii egiptenilor (egipsieni-gypsies-sigannes-zigeuner-țigani). Vezi de:Zigeuner, en:Gypsy. --Mihai Andrei 18 octombrie 2006 14:09 (EEST)[răspunde]
Parcă mergem prea departe în pagina de discuții a lui Ronline. Dar, se pare că termenul ațigani (țigani) este o formă de adaptare a grecescului/bizantinului atsinkani, de la athinganoi = neatins, intangibil. (Gheorghe Sarău : Rromii, India și Limba Rromani). Rom înseamnă "bărbat" din câte știu în limba romani. Revenind la problemă, în 1930 în statistici se numeau țigani. ( Minorități etnoculturale.Mărturii documentare.Țiganii din România (1919-1944)) sau (Recensământul general al populației României, din 29 decembrie 1930 ). Elerium | Mesaje către Elerium. 18 octombrie 2006 22:08 (EEST).[răspunde]
Eu folosesc numele "rom/romi" fiind că acesta este preferat de Guvernul României, de Agenția Națională pentru Romi și, cel mai important, de comunitatea romă din România. Varianta "rrom" este acceptabilă, dar din punctul meu de vedere este o încercare forțată de a distinge între români și romi, pentru a nu se creea confuzii (o separare rasistă, pare-mi-se). În orice caz - numele țigan nu ar trebui folosit nu pentru că este peiorativ per se, dar pentru simplul fapt că nu este numele de autoidentificare al acestei etnii (plus că legătura cu egiptenii este eronată). În același fel, ne referim la poporul "sami" și nu la cel "lapon", sau la "inuiți" și nu la "eskimoși". Cum a spus Radu, mi-se pare forțat să ne referim la "țigani" în recensământul din 1930 dar "romi" în recensămintele contemporane. Doar știm că sunt același grup etnic - un grup etnic care în trecut era cunoscut ca "țigani", dar acum, când suntem mai sensibili la autoidentificare, sunt cunoscuți ca "romi". Ronline. 2006. Anul energiei bune/Hea energia aasta 19 octombrie 2006 08:18 (EEST)[răspunde]
Pe mine m-a deranjat nu atât termenul, cât faptul că Mihai se exprimă pentru forțarea termenului de țigan în contextul unor statistici. Dacă cităm termenul în context sau chiar dacă un oarecare user folosește țigan în loc de rom, în orice context, nu mă deranjează, pentru că poate fi sau nu fi corect. Însă nu cred că Mihai nu știe că oficial etnia se numește rom, nume care nu cred că i-a fost atribuit în mod arbitrar ci ales de etnia însăși, că statisticile oficiale ale INSSE: [7] , [8] vorbesc tot de rom. Poate exagerez eu, este o opinie respectabilă, este dreptul oricui să creadă ce vrea, dar nu reprezintă comunitatea per total. Eu chiar vreau să cred că utilizatori de etnie romă trebuie să se simtă în largul lor pe acest sit, în respect față de propriile drepturi. De aceea m-am exprimat ca atare. Nu era doar termenul țigan vs. rom, în context lipsită de o argumentație valabilă, ci mai mult atitudinea lui Mihai care se implică activ dar nu foarte parțial, în subiecte legate de religie și etnie, notorii subiecte de conflict de idei.--Radufan 19 octombrie 2006 10:10 (EEST)[răspunde]
Dacă lăsăm puțin argumentele pur tehnice, lingvistice, semantice, etc, și eu am aceiași idee ca și Radu - "chiar vreau să cred că utilizatori de etnie romă trebuie să se simtă în largul lor pe acest sit". Eu cel puțin văd Wikipedia ca o enciclopedie liberă, deschisă pentru toți și având un rol important social pentru a informa minoritățile, care de multe ori sunt marginalizate în presa sau educația tradițională. Aici la Wikipedia, cred că este important ca toate minoritățile - etnice, sexuale, etc - să se simtă că este și enciclopedia lor. În plus, Wikipedia are și un rol educativ. Cred că una din probleme actuale sociale în dialogul minoritate-majoritate din România este faptul că majoritatea nu este conștientă de problemele minorităților. Prin folosirea termenlor precum "rom" în loc de "țigan", prin folosirea termenelor neutre și precise despre comunitatea LGBT, etc, dăm un exemplu utilizatorilor să fie mai sensibili în dialogul și percepțiile lor cu minoritățile. Sensibilizarea populației față de probleme minorității este un rol important social, cred eu. Ronline. 2006. Anul energiei bune/Hea energia aasta 20 octombrie 2006 13:33 (EEST)[răspunde]

M-am uiat in dex si am observat ca la rom scrie ...tigan nu inteleg de ce atata problema pentru un cuvant. Tigan este dupa parerea mea corect sa fie scris. Oricum daca ai facut atat efor sa schimbi peste tot unde este scris cu tigan in rom..poate fi lasat si asa. Spor la lucru Ilie Olar 19 octombrie 2006 12:32 (EEST)[răspunde]

Aici nu vorbim donanția cuvântul rom: din acest punct de vedere, înseamnă același lucru. Dar conotația este diferită - țigan este văzut ca un termen peiorativ în unele contexte. Cum a spus mai înainte, eu de fapt nu am ales "rom" pentru simplul fapt că "țigan" este peiorativ, dar pentru că "rom" este autonimul acestei etnii. Fiind numele preferat de romi însiși, eu cred că este un semn de respect să îi numim romi, decât țigani, la fel cum pe eskimoși îi numim "inuiți" și pe laponi îi numim "sami". Plus, oficial în România, varianta "rom" este preferată. Ronline. 2006. Anul energiei bune/Hea energia aasta 20 octombrie 2006 13:33 (EEST)[răspunde]

Permisiuni de administrator[modificare sursă]

Salut Ron. Văd că nu mai e nici un birocrat pe-aici. Te rog pe tine să-i setezi statutul de administrator lui Pixi. Rezultatul alegerilor a fost 86% din 14 voturi, deci conform regulamentului poate fi numit administrator. N-a fost cazul să prelungim alegerile, prelungirea se face numai la sub 10 voturi. Poți vedea pagina alegerilor cu regulament cu tot, la Wikipedia:Candidați. Mersi frumos. — AdiJapan  2 noiembrie 2006 15:35 (EET)[răspunde]

Mulțumesc. Cred că Pixi e o achiziție bună. — AdiJapan  3 noiembrie 2006 06:49 (EET)[răspunde]

Schimbarea numelui de utilizator -- cu forța[modificare sursă]

Bună Ron. Iar am nevoie de ajutorul unui birocrat, de data asta pentru o chestiune ceva mai delicată. Este vorba de schimbarea numelui unui utilizator care de fapt nu vrea să și-l schimbe: Utilizator:Călin Tăriceanu. Mulți utilizatori s-au plîns că acest nume strică imaginea de seriozitate a Wikipediei în limba română. Politica de la en.wp (en:Wikipedia:Username), preluată și de noi, spune că utilizatorii nu pot să-și aleagă numele unor politicieni, lideri religioși, militari, etc. Utilizatorul „Călin Tăriceanu” nu numai că nu vrea să renunțe la acest nume, dar se semnează chiar „Călin Popescu Tăriceanu”! Am încercat să discut cu el, dar nu merge; ba chiar șterge mesajele mele de pe pagina lui de discuții.

La en.wp scrie că în asemenea cazuri birocrații au dreptul, în urma unei decizii a comunității, să schimbe numele de utilizator cu forța, după o avertizare prealabilă. Mai exact, regula invocată ar trebui să fie aceasta: „If enough people complain about your user name (through talk pages or the mailing lists or Meta-Wikipedia), the bureaucrats will change it. Neither complaints nor name changes should be arbitrary, but user names that are offensive to a significant number of people will be changed, not without notice, but without appeal.”

Presupun că trebuie vorbit din nou cu el și întrebat ce nume de utilizator vrea să-și aleagă, în condițiile de la Wikipedia:Cum mă înregistrez. Cînd se găsește un compromis trecem la schimbarea numelui. Problema apare doar dacă nu vrea cu nici un chip să renunțe la numele actual, caz în care nu putem decît să-l blocăm. — AdiJapan  4 noiembrie 2006 18:50 (EET)[răspunde]

Mulțumiri pentru încredere[modificare sursă]

Mulțumesc pentru încrederea acordată. Mulțumesc și pentru aprecierea calității articolelor cu care am contribuit, deși practic am făcut mai mult pentru susținerea inițiativei de curățenie. Vă rog totuși să țineți seama de faptul că am început să contribui la Wikipedia abea de vreo 3 luni și cred că mai am multe de învățat. De asemenea, nu aș vrea să o iau înaintea unor Wikipediști cu state de serviciu mult mai vechi. Dacă considerați totuși că, cu toate aceste limitări, pot aduce o contribuție la Wikipedia română sunt dispus să ajut cu plăcere. Consider că Wikipedia este o idee interesantă și că mai este mult de lucru la Wikipedia în limba română pentru a ajunge la un nivel comparabil cu cel al Wikipediilor mai avansate. De aceea, sunt dispus să-mi aduc o contribuție în măsura posibilităților.

Afil 2 decembrie 2006 03:26 (EET)[răspunde]

Ron, cred că refuzul lui Afil vine nu numai din modestie, ci și din conștiința faptului că mai are multe de învățat. Eu cred că face o treabă abolut superbă în cadrul inițiativei de curățenie, tot timpul dau peste articole problematice care au fost rezolvate de el. Și în articole începute de la zero are contribuții foarte valoroase. Dar cred că încă e prea devreme pentru statutul de administrator, care presupune o bună cunoaștere a politicii Wikipedia, a chestiunilor de stil și în general a modului de lucru de la noi. Mi se pare semnificativ de exemplu faptul că Afil interacționează destul de puțin cu ceilalți utilizatori: la peste 2300 de modificări în articole (uimitor pentru nici trei luni de la înregistrare!) are numai vreo 100 de modificări în paginile de discuții (articole și utilizatori la un loc). Acesta desigur nu este un criteriu, dar cunoașterea politicii vine mai ales prin participare la discuțiile comunității.
Îl apreciez foarte mult pe Afil, este foarte activ, cult și face o treabă excelentă. Numai din neglijență nu i-am dat un barnstar pînă acum. Dar dacă ar fi să votez acum, aș vota împotrivă, doar pe considerentul lipsei de experiență. Aș propune să-l mai lăsăm cel puțin cîteva luni și abia apoi să-l nominalizăm. Avem mare nevoie de oameni ca el, dar trebuie să-i lăsăm să se „coacă”. — AdiJapan  2 decembrie 2006 10:06 (EET)[răspunde]

Astronomie[modificare sursă]

Salutare,

pentru cei interesati puteti sa adaugati pe pagina voastra de utilizator categoria :[[Categorie:Wikipedi\u015fti_interesa\u0163i_de_astronomie|Wikipedi\u015fti interesa\u0163i de astronomie]] sau sa adaugati astronomie in casutele voastre babel sa stim sa ne gasim mai usor.

Ce e de facut in domeniul de astronomie incerc sa centralizez pe portalul de astronomie: Portal:Astronomie

Mersi,

Lintu 6 decembrie 2006 12:42 (EET)[răspunde]


Da! Fie ca anul 2007 să fie anul României! Îţi doresc Sărbători Fericite şi să fii iubit! Bonaparte
Romania
Romania
Romania
Fie ca România să fie puternică în Uniunea Europeană, o forţă regională iar în curând să fim o ţară mare, Moldova e pământ românesc! Bonaparte Drapelul Uniunii Europene










AAA!!! şi nu uitaţi vă rog de votul de pe meta.wiki pentru închiderea Wikipediei "Moldoveneşti", vandalii au început să lase votul deschis după ce Nicolae l-a închis...wikipedia este blocată dar şi votul trebuie să reflecte acest lucru! Vandalii anti-români sunt: Node ue, Khoikhoi, Irpen & Co. De mai bine de o lună votul a fost închis şi trecut şi în lista aceasta cu sentinţa DELETE http://meta.wikimedia.org/wiki/Proposals_for_closing_projects A trebuit sa vina si un grec să vă facă treaba...Unde sunt românii??


Problema ramane deschisa, pana cand nu se accepta faptul ca votul pt inchiderea ei se inchide...tocmai au dat rusii revert...MaxSem e rus tocmai promovat steward. Noi nu avem Steward? Il avem pe Rommihaitza dar se teme...bine ca nu se tem rusii... -- Bonaparte talk 27 decembrie 2006 10:05 (EET)[răspunde]

Hartile Metrou[modificare sursă]

Salut. M-am uitat pe hartile făcute de tine pentru metroul din București (la Commons). Voiam să-ți atrag atenția că ai încurcat magistralele 1 și 3. Conform metrorex (http://www.metrorex.ro/index.php?p=11), magistrala de la Eroilor la Industriilor este 3, iar Republica-Dristor 2 este 1. O altă observație e că sunt așa de bine făcute încât ar trebui să le sugerezi să le folosească în locul celor pe care le au acum :D --Strainu 30 decembrie 2006 20:09 (EET)[răspunde]

Susținere pentru funcția de administrator[modificare sursă]

Îți mulțumesc pentru votul pozitiv pe care mi l-ai acordat la candidatura de administrator. --R O A M A T A 2007 mesaj 11 ianuarie 2007 14:38 (EET)[răspunde]

WikiProiect România[modificare sursă]

Salut! După cum probabil ai observat deja, la Wikipedia românească, subiectele legate de România nu au o acoperire prea bună, existând mari lacune și o adevărată miriadă de articole de calitate foarte slabă. Este plauzibil să presupunem că tocmai aceste articole ne diferențiază de celelalte wikipedii și, acoperindu-le cu succes, putem avea un avantaj în plus față de oferta magnetică a wikipediilor în limbile engleză, germană, franceză. Putem să acoperim majoritatea publicului nostru target, vorbitor de limba română, să ne specializăm în subiectele în care nimeni nu poate fi mai bun ca noi. Mai mult, este ușor de observat că fiecare Wikipedie se modelează în jurul propriului areal cultural, ceea ce este un comportament firesc și absolut legitim. Am convingerea că, Wikipedia în limba română trebuie să fie mai întâi o enciclopedie românească dacă vrea să fie luată în serios. Ca atare, mi s-a părut momentul potrivit să pornesc Wikiproiectul România, cu intenția de a organiza, amplia și îmbunătăți considerabil subiectele legate de România. Însă pentru a avea succes, este nevoie de participarea atentă a wikipediștilor experimentați, și nu numai. Pe această cale te invit să participi și tu la proiect, în proprii termeni tăi termeni. Dacă ai nedumeriri sau propuneri, îți stau la dispoziție. Mersi și te aștept la Wikiproiect România!--Radufan 17 ianuarie 2007 18:03 (EET)[răspunde]

Vezi răspunsurile lui pixi și adijapan. S-ar putea ca toate imaginile să nu fie supuse legii în cauză.

Cu privire la surse bibliografice, puteam să adaug 20 surse despre Birlic, dar din moment ce nu aduceau informații de natură a fi controversate nu am considerat necesar. Cu privire la articolul tău, nu mi se pare normal nici să avem un paragraf de 5 fraze, din care 4 să aibă citată sursa. Ce facem ne transformăm într-o colecție de surse?

De ce nu modifici articolul dacă nu ți se pare suficient de bun? Cu ce e diferit față de articolul en:Karen Dotrice, care e articol de calitate în versiunea engleză?

Nu mi-am propus eu articolul, dar dacă ai o părere cu privire la cu ce ar trebui completat, te aștept să o exprimi.

Mă deranjează că în loc să scriu articole (tu ești mai vechi decât mine, dar vezi la câte articole am contribuit eu, deși nu am perioadă mare de contribuție, am un număr mare de articole scrise de mine, nu mi-am calculat numărul de cuvinte sau de caractere dar în mod cert este mare), sunt implicat într-o dispută care îmi sună a răzbunare.

Dar ce am făcut eu să te răzbuni pe mine? Nu ți-am criticat nici articolul (care e bun, cu toate hibele sale), nici nu ți-am vorbit urât, nici nu ți-am modificat articolele. Faptul că sunt antihomosexual nu mă face să fiu și bătut în cap, apreciez articolele dacă sunt bune și muncite chiar dacă e vorba despre homosexuali.

Apreciez orice modificare făcută în sens constructiv, cu respectarea regulilor (aici nu am nimic de obiectat, le cunoști ma bine decât mine probabil). Vezi încă o dată articolul american amintit. Toate cele bune. --Cezarika1 10 februarie 2007 11:12 (EET)[răspunde]

am schimbat calificativul acordat articolului dvs. nu cred că dacă dvs. v-ați răzbunat pe articolul meu, este un motiv și pentru mine să procedez așișderea. spui că articolul desre spania este recomandat de faptul că este articol de calitate pe enwiki. atunci, dacă articolul despre karen dotrine este de calitate, articolul despre birlic de ce nu poate fi?

p.s. ce aveți împotriva wikipediei în limba vorbită de romi? --Cezarika1 10 februarie 2007 11:55 (EET)[răspunde]

vezi afirmațiile lui florin roamata de la propunere. Dacă la articolul despre Ciurcu sunt de acord că mai e de lucru, nefiind acoperită o porțiune din viața personajului, totuși nu pot să nu constat că după ce ai primit trei voturi negative, te-ai simțit dator să dai voturi negative și la celelalte articole propuse.

totuși ce înseamnă "anul energiei bune, heaa energia aasta"?

p.s. nu dorești să contribui la inițiativa lui Radufan? --Cezarika1 10 februarie 2007 12:08 (EET)[răspunde]

zi-mi și mie că sunt tare curios ce înseamnă "hea energia aasta"? --Cezarika1 10 februarie 2007 13:14 (EET)[răspunde]

am lămurit-o cu romii (andrei pleșu o fi oare rom? după culoare zic că da). Dar ce înseamnă în concepția ta anul energiei bune? Ești yoghin? --Cezarika1 10 februarie 2007 13:19 (EET)[răspunde]

aasta sau linn? cât privește rromii, vezi dicuția de pe pagina lui pleșu. am crezut că ești împotriva Wikipediei în limba rromanes din discuțiile de pe pagina ta, dar am tras eu concluziile greșit. --Cezarika1 10 februarie 2007 13:29 (EET)[răspunde]

curiozități[modificare sursă]

văd că ai stat în mai multe țări, sunt curios (și eu fiind pasionat de călătorii) ce ești de meserie? poate mă reconvertesc și eu :) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Cezarika1 (discuție • contribuții).

Salut Ron. La treaba cu RPC și RC nu mă pricep, știu că ițele sînt încurcate rău. Venisem să te întreb ce înseamnă 亞洲自豪感. Cunosc fiecare caracter în parte pentru că apar și în japoneză, deci știu ce înseamnă, dar nu reușesc să le pun cap la cap: ceva cu Asia, cu însuși, cu măreț/puternic și cu sentiment. Luminează-mă! — AdiJapan  10 februarie 2007 16:06 (EET)[răspunde]
Ah! Trebuia să-mi dau seama! Acum că mi-ai explicat este evident. „Sentimentul propriei măreții” se traduce bineînțeles prin mîndrie. Silly me... Mulțumesc.
Dacă ai drum prin Japonia să-mi spui. — AdiJapan  11 februarie 2007 10:57 (EET)[răspunde]
Sînt aici de 6 ani. Unii români (ca și alți europeni) au probleme cu dificultatea limbii, cu mîncarea, cu integrarea în societate, cu normele sociale, cu distanța pînă în țară etc. Eu unul m-am descurcat cu toate astea și cred că am să mai stau cel puțin cîțiva ani, dacă nu cumva rămîn de tot, nu știu.
Da, cultura japoneză se pare că are mare căutare în Asia, este un model al succesului, chiar dacă așa cum spui multe popoare au suferit din cauza japonezilor. Generațiile bătrîne din Coreea, China și de prin alte părți încă îi urăsc pe japonezi (de înțeles), dar generația tînără se uită mai degrabă spre viitor și îmbrățișează valorile japoneze. — AdiJapan  11 februarie 2007 11:18 (EET)[răspunde]

Articol PAC[modificare sursă]

Mulțumesc pentru anunț. Ți-am lăsat un răspuns la Wikipedia:Propuneri_pentru_articole_de_calitate. --Buru 12 februarie 2007 10:44 (EET)[răspunde]

OK, mersi. Am adăugat răspunsul meu.--Buru 12 februarie 2007 11:05 (EET)[răspunde]

Căsătorii...[modificare sursă]

Salut Ronline,

Dă-mi un semn când termini de pigulit la Căsătorii persoane de același sex și dacă am timp o să încerc să revizuiesc un pic textul. Personal nu sunt prea încântat de ideea de homosexualitate, însă văd că pui muncă și suflet în articolul ăla și cred că ar fi păcat să te lovești din nou de probleme editoriale. Toate cele bune! --Gutza 16 februarie 2007 10:18 (EET)[răspunde]

Am să mă uit diseară pe restul articolului, sunt prins acum. --Gutza 16 februarie 2007 16:20 (EET)[răspunde]
Tot legat de acest articol, am folosit un artificiu la folosirea formatului {{citat web}} ca să apară legături albastre. Știu că nu asta e soluția, am văzut subiectul deschis la Sfatul Bătrânilor și dacă vrei revin la versiunea de dinainte. – Laurap\ mesaj 16 februarie 2007 16:49 (EET)[răspunde]
Ok, am trecut prin tot articolul și-am modificat ce am crezut că poate fi îmbunătățit ca și formulare. Am încercat să nu citesc în paralel din articolul în engleză decât acolo unde aveam nelămuriri reale asupra sensului. Te rog treci și tu prin modificările mele și vezi dacă am denaturat sensul a ce vroiai să exprimi. --Gutza 17 februarie 2007 02:49 (EET)[răspunde]

Pluralitate vs. Majoritate[modificare sursă]

M-am documentat înainte de a face modificarea în articol:

DEX/pluralitate (RO): PLURALITÁTE, pluralități, s.f. 1. Număr, cantitate mare (de ființe, de lucruri etc.), mulțime; multiplicitate, diversitate. 2. Numărul cel mai mare, partea cea mai mare a membrilor unei colectivități; majoritate. – Din lat. pluralitas, -atis, fr. pluralité.

DEX/majoritate (RO): MAJORITÁTE, majorități, s.f. Partea sau numărul cel mai mare dintr-o colectivitate. ♦ Superioritate numerică cerută (prin lege) sau obținută în alegeri. ♢ Majoritate absolută = număr de voturi egal cu cel puțin jumătate plus unu din total. Majoritate relativă = numărul cel mai mare de voturi obținut de cineva în raport cu voturile obținute de fiecare din ceilalți candidați. Majoritate civilă = Majorat1. – Din fr. majorité. Cf. lat. m a i o r i t a s, - a t i s, germ. M a j o r i t ä t.

dictionary.com/plurality (EN): plu·ral·i·ty /plʊˈrælɪti/ -noun, plural -ties. 1. the excess of votes received by the leading candidate, in an election in which there are three or more candidates, over those received by the next candidate (distinguished from majority). 2. more than half of the whole; the majority. 3. a number greater than one. 4. fact of being numerous. 5. a large number; multitude. 6. state or fact of being plural. 7. Ecclesiastical. a. the holding by one person of two or more benefices at the same time; pluralism. b. any of the benefices so held.

dictionary.com/majority (EN): ma·jor·i·ty /məˈdʒɔrɪti, -ˈdʒɒr-/ -noun, plural -ties. 1. the greater part or number; the number larger than half the total (opposed to minority): the majority of the population. 2. a number of voters or votes, jurors, or others in agreement, constituting more than half of the total number. 3. the amount by which the greater number, as of votes, surpasses the remainder (distinguished from plurality). 4. the party or faction with the majority vote: The Democratic party is the majority. 5. the state or time of being of full legal age: to attain one's majority. 6. the military rank or office of a major. —Idiom 7. join the majority or the great majority, to die.

După mintea mea pare că sensurile sunt, după cum am spus când am editat, identice -- nu mi se pare că ar exista distincția pe care mi-ai explicat-o. Tu ce părere ai? --Gutza 18 februarie 2007 04:37 (EET)[răspunde]

Căsuțele de utlizator[modificare sursă]

Salut! În romani ar veni "Deshbersh le Romengo Anderyaripnasko". Sunt un lucru bun căsuțele de utilizator romani pe care le-ai făcut, doar că eu personal nu aș utiliza cea cu "rom mândru". Din experiența personală, orice discriminare pozitivă dar care nu aduce informații noi printre neromi despre ceea ce sunt romii (în contextul unei oarecare publicități facute de o asemenea discriminare) dă mai mult prilej la ironii. Idealul ar fi să se subînțeleagă acest lucru (mândria), ca la căsuțele celorlalte etnii, să fiu parte dintr-o nație ca oricare alta. În acest sens aș vrea sa scriu mai mult despre cultura romani la Wikipedia, dar poate peste o lună sau două când voi avea timp. Bineînțeles, pot fi și alte păreri despre acest tip de căsuță, de care eu nu mi-am dat seama. Mulțumesc, Desiphral 1 martie 2007 00:19 (EET)[răspunde]