Discuție Utilizator:Opas

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai fructuoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Groapa cu nisip
Locul destinat testelor.
Învățați să creați propriul articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Atunci când acestă pagină devine prea aglomerată, puteți arhiva discuțiile anterioare. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Amintiți-vă ca în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Opas) în care vă puteți prezenta succint, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți CV-uri în pagina dumneavoastră.



-- Comunitatea utilizatorilor 10 iulie 2012 13:15 (EEST)

Bine ați venit (2) / YouTube[modificare sursă]

Hallo Opas, bine ați venit la Wikipedia în limba română! Am remarcat contribuția dvs. amplă la art. YouTube. Ca să spun drept, nu prea mi-a plăcut, în primul rând din cauza exprimării deseori neglijente, din cauza modului cum ați amestecat cuvinte și termeni englezi în propozițiile românești, din cauza stricării structurii articolului care deja avea secțiunea "Date tehnice" astfel că noua dvs. secțiune "Redare" este nepotrivită (ar fi trebuit să completați secțiunea deja existentă, nu să faceți una nouă), precum și din alte cauze, multe dar mai neimportante.

În acest fel ați creat o problemă aici, deoarece așa cum ați modificat articolul nu-i bine, și cine să-l repare? Până și repararea (= integrarea informației tehnice în secțiunea deja existentă) va cere desigur multă muncă, și cine să o facă??? poate chiar dvs.? Sau eu??? Sau altul??? Dar ar fi păcat și să se șteargă contribuția asta.

De aceea am o rugăminte: înainte de faceți schimbări masive începeți cu schimbări mai mici, familiarizați-vă mai bine cu modul de scriere la Wikipedia, respectați mai atent ortografia l. române și învățați mai bine engleza pentru a realiza traduceri de calitate. Doar un exemplu:

  • în loc de: "În luna ianuarie 2010, YouTube a lansat o versiune experimentală a site-ului care utilizează built-in capabilități multimedia de browsere web justificative cu HTML5 standard."
  • eu aș fi scris: "În luna ianuarie 2010 YouTube a lansat o versiune experimentală a sitului său care exploatează capabilitățile multimedia înglobate în browserele care suportă standardul HTML5."

Familiarizați-vă și cu îndrumările Wikipedia:Manual de stil, Ajutor:Cum traduc un articol, precum și cu Wikipedia:Greșeli_frecvente#Traduceri_de_slabă_calitate.

Dacă doriți puteți răspunde chiar aici dedesubt. După aceea mă puteți atenționa despre aceasta prin adăugarea unei linii cu conținutul {{răspuns|Opas}}. Mult succes! --NeaNita (discuție) 14 iulie 2012 11:56 (EEST)[răspunde]


(Textul următor l-am adus de la pagina mea de discuție, pt.că aici e mai potrivit:)
Am refăcut articolul Youtube.Este bine? (text adăugat de: Opas)
Opas, sigur că e mai bine, dar nu e de loc suficient. Eu v-am dat doar un exemplu. Dar chiar fraza următoare e și ea greșită, din mai multe p.d.v., dar nu vă mai spun exact unde, deoarece orice contribuitor ar trebui să-și dea seama. Și mai sunt multe alte exprimări greșite, greșeli de ortografie etc., așa cum v-am zis deja, dar repet aici (ca să nu discutăm în 2 părți):
  • Exprimarea deseori neglijentă
  • modul cum ați amestecat cuvinte și termeni englezi în propozițiile românești
  • stricarea structurii articolului care deja avea secțiunea "Date tehnice" astfel că noua dvs. secțiune "Redare" este nepotrivită (ar fi trebuit să completați secțiunea deja existentă, nu să faceți una nouă)
  • altele: greșeli de exprimare și de ortografie
În acest fel ați creat o problemă aici, deoarece așa cum ați modificat articolul nu-i bine, și cine să-l repare? Până și repararea (= integrarea informației tehnice în secțiunea deja existentă) va cere desigur multă muncă, și cine să o facă??? poate chiar dvs.? Sau eu??? Sau altul??? Dar ar fi păcat și să se șteargă contribuția asta.
De aceea repet și rugămintea: înainte de faceți schimbări masive începeți cu schimbări mai mici, familiarizați-vă mai bine cu modul de scriere la Wikipedia, respectați mai atent ortografia l. române și învățați mai bine engleza pentru a realiza traduceri de calitate.
Familiarizați-vă și cu îndrumările Wikipedia:Manual de stil, apoi și cu Ajutor:Cum traduc un articol, precum și cu Wikipedia:Greșeli_frecvente#Traduceri_de_slabă_calitate.
Dacă aveți întrebări sau doriți ajutor îmi puteți scrie aici dedesubt. După aceea mă puteți atenționa prin adăugarea pe pagina mea de discuții (deci nu aici) a unei linii la sfârșit, conținând
{{răspuns|Opas}}
Mult succes și SALVE! --NeaNita (discuție) 15 iulie 2012 15:52 (EEST)[răspunde]

Recomandare[modificare sursă]

Când ștergeți pasaje copiate din alte surse, iar articolul rămâne gol, vă rog să îl propuneți pentru ștergere rapidă folosind formatul {{șr|motiv}}. Mulțumesc.  Daniel  Mesaj  18 iulie 2012 12:52 (EEST)[răspunde]

Solicitare asistență[modificare sursă]

Salut. Adresează-mi întrebări de orice tip referitoare la modul de lucru pe Wikipedia. Am să încerc să-ți explic acolo unde nu înțelegi. //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 24 iulie 2012, 17:59

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Opas. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Gikü.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Giku-le, nu te-ai înscris în programul Wikipedia:Solicită asistență#Tutori. Ai fi primul care ai face asta și poate se va sparge gheața! -_florin DF 1 august 2012 20:55 (EEST)[răspunde]

Referințe (note de subsol)[modificare sursă]

Salut! Am văzut că ai făcut modificarea asta . Voiam să-ți atrag atenția că așa se introduc notele de subsol. Pui eticheta <ref>aici pui textul/link-ul/etc.</ref>, iar la sfârșit în secțiunea Note sau Referințe pui {{reflist}} sau <references/>.  Daniel  Mesaj  27 iulie 2012 14:23 (EEST)[răspunde]

Care sector: 1 sau 2 ? -- Victor Blacus (discuție) 31 iulie 2012 16:47 (EEST)[răspunde]

Drepturi de autor[modificare sursă]

Fișierul kruskal.ppt probabil că NU are drepturi de autor, fiind creat de un oarecare Calin Jebeleanu, dar dacă conținutul e copiat cuvânt cu cuvânt dintr-o carte atunci conținutul are drepturi de autor. Dacă informația a fost [ușor] modificată - atunci NU are drepturi de autor.

Vezi en:Wikipedia:COMPLIC: The absence of a copyright notice does not mean that a work may be freely used. If in doubt, assume you cannot use it. (Dacă o resursă nu are specificată situația drepturilor de autor, nu înseamnă că aceasta poate fi utilizată. Dacă nu cunoști exact licența, cel mai bine e să presupui că materialul nu e liber.). Cu alte cuvinte, implicit, orice lucrare este protejată de drepturi de autor, atât timp cât nu este publicată în mod expres sub licență liberă. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 1 august 2012, 22:02
Bună ziua, Opas. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe. 1 august 2012 20:56 (EEST)[răspunde]
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Bibi Blocksberg[modificare sursă]

Vă mulțumim și apreciem contribuția dumneavoastră recentă la articolul Bibi Blocksberg, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale supuse drepturilor de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Puteți încerca să rescrieți textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la această enciclopedie.

Dacă totuși sînteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulțumim încă o dată! Sebimesaj 5 august 2012 19:25 (EEST)[răspunde]

Buna. Suntem un ONG si cream impreuna cu mai multi profesionisti continut multimedia. Am dori sa il distribuim intr-o varianta si aici pentru ca ceea ce se gaseste in acest moment este de o calitate destul de slaba. Scopul nu e promovarea unui site, trebuie sa scriem autorii colaboratori/creatori de continut in semn de multumire la fel si asociatia care s-a ocupat de acest lucru. Cred ca e de bun simt si ca nu incurca in niciun fel activitatea Wikipedia (si ea o asociatie la urma urmei).Nu avem cum sa creeam cate un username pentru fiecare artist in parte. Asteptam un raspuns pentru o varianta in care putem sa donam continutul. Romani celebri (discuție) 12 august 2012 18:03 (EEST)[răspunde]

Nu are niciun sens să fie reevaluat, de vreme ce încă nu a fost promovat. —Andreidiscuţie 12 septembrie 2012 19:40 (EEST)[răspunde]

Andrei, nu fi rău, explică-i normal că în Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate#Reevaluări scrie clar că Puteți propune reevaluarea unui articol de calitate atunci când aveți argumente că acesta nu îndeplinește criteriile de calitate., așa că data viitoare fii mai atent. În cazul în care ai rezolvat problemele, poți scrie asta la discuția existentă, și anume aici, numai nu uita să concretizezi ce probleme ai rezolvat.--AlternoBreak(discuție) 12 septembrie 2012 19:57 (EEST)[răspunde]

Diacritice[modificare sursă]

Vă rog ca după ce adăugați diacritice în articole să ștergeți eticheta referitoar la acestea după modelul de aici sau aici.— Ionutzmovie discută 8 noiembrie 2013 15:28 (EET)[răspunde]

Corectură[modificare sursă]

În articolul Bazilica Sacré-Cœur din Paris ați „corectat” în februarie subtitlul „Orgile” în „Orgiile”. Cum bine scrie în DEX, orgă are la nominativ-acuzativ plural forma „orgile”, în timp ce „orgiile” reprezintă forma de nominativ-acuzativ plural a substantivului orgie. Presupun că nu ați intenționat să ne informați că în biserică aveau loc „orgii”! --Miehs (discuție) 23 iulie 2014 15:17 (EEST)[răspunde]

Diacritice (2)[modificare sursă]

Salut. Am observat că ești foarte harnic în adăugarea diacriticelor în articole :) Faci un lucru aparent minor, dar foarte util. Îți aduc la cunoștință că avem o categorie cu 685 de pagini fără diacritice (la moment). Dacă ai timp și dorință, poți să treci și prin ele; în unele din acele pagini sunt doar câte o secțiune/o frază/un alineat fără diacritice. După corecțiile operate să nu uiți să înlături eticheta care anunță lipsa diacriticelor: {{diacritice}}. --XXN (discuție) 4 august 2014 19:06 (EEST)[răspunde]

Doar o mică observație: se pare că introduceți diacritice greșite care nu pot fi corectate automat pentru că modificările sunt făcute pe varianta mobilă a site-ului. Asta nu e o mare problemă pentru că un robot trece din când în când și le corectează, dar poate ați vrea să investiți câteva minute pentru a afla cum faceți să introduceți caractere cu virgulă, nu cu sedilă pe platforma pe care lucrați. Mulțumesc--Strainu (دسستي‎17 august 2014 00:40 (EEST)[răspunde]

Legături roșii[modificare sursă]

Salut. Trage cu ochiul aici. Legăturile roșii deși pot părea neplăcute ca aspect, adesea sunt utile (mai ales în cazul listelor fotbaliștilor de la cluburile de top, care cu siguranță sunt notabili - poate se mai implică și cititorii la crearea articolelor lipsă). --XXN 26 decembrie 2014 17:56 (EET)[răspunde]

Invitation to Medical Translation[modificare sursă]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Diacritice (3)[modificare sursă]

Bună seara. Nu știu în ce mod adăugați dumneavoastră diacriticele, dar sper că știți de existența celor 2 programe, menționate la Categorie:Pagini fără diacritice. Toate cele bune. --Wintereu 6 iulie 2015 23:08 (EEST)[răspunde]

Salut. Recent infocasetele pentru biografiile persoanelor din fotbal au fost reconstruite. În prezent ești utilizatorul care (probabil) parcurge zilnic cele mai multe articole de acest tip, de aceea, dacă observi careva bug-uri, erori de afișare sau alte probleme în infocasete (sau cauzate de ele), poți să anunți despre ele la Discuție Modul:InfoboxFootballBio sau Discuție Utilizator:Andrei Stroe. --XXN, 27 septembrie 2015 14:37 (EEST)[răspunde]

Tot legat de infocasete, vă rog să nu adăugați diacritice și parametrilor din infocasete cum ați făcut la aici, în cazul în care infocaseta nu îi cuprinde, deoarece aceștia nu se vor mai afișa.— Ionutzmovie discută 27 septembrie 2015 14:41 (EEST)[răspunde]

Proiect Fotbal[modificare sursă]

Salut. Am scris la Discuție_Proiect:Fotbal despre un număr de aproape 400 de articole despre fotbaliști români, care există la en.wiki, iar la ro.wiki nu. Te anunț și pe tine, poate te vei arăta interesat de a crea articol(e) pentru careva din ei. --XXN, 1 decembrie 2015 22:47 (EET)[răspunde]

Constantin Budescu[modificare sursă]

Am observat că ai modificat pagina Constantin Budescu. Fotbalistul nu s-a despărțit în mod oficial de către echipa Astra Giurgiu, deci modificarea nu își are rostul. Informează-te pe site-urile de specialitate, precum Transfermarkt sau Soccerway. Mulțumesc! --Sebi Buduroi '99 26 decembrie 2015 20:57 (EET)

@Sebi Buduroi '99: Site-uri ca Transfermarkt sau Soccerway pot fi bune drept sursă, dar pe ele în multe cazuri informația este actualizată cu întârziere (uneori destul de mare; mai ales pentru jucătorii nu foarte notorii, de prin ligi inferioare). Cea mai recomandată sursă este site-ul oficial al clubului, dar și mass-media e bună, dacă în articole/reportaje prezintă clar, cu dovezi și detalii, că transferul s-a finalizat oficial. --XXN, 27 decembrie 2015 17:46 (EET)[răspunde]
@XXN: În presă apar tot felul de confirmări eronate. Pe site-ul clubului da, dar nici acolo nu s-a scris nimic. Transfermarkt și Soccerway sunt surse sigure, tocmai de aceea am spus. --Sebi Buduroi '99 27 decembrie 2015 19:19 (EET)
@Sebi Buduroi '99: Da, mai ales presa sportivă românească, care parcă colectează toate zvonurile care nu se mai înfăptuiesc în realitate. Oricum, dacă se scrie despre sume și termene exacte, cu alte date concrete, se poate discerne și o tranzacție realizată de un zvon. Nu de alta, dar nici Transfermarkt nu e tocmai beton. La en.wiki nu mai este considerat sursă de încredere și a fost scos în masă din articole. --XXN, 27 decembrie 2015 19:27 (EET)[răspunde]
@XXN: Transfermarkt nu are updatate informații despre jucătorii mai vechi, asta am constatat-o și eu. În schimb, la transferuri eu nu am văzut să gafeze. Înainte se gafa și au adăugat opțiunea "Rumours", unde se trec toate posibilele transferuri sau transferurile neconfirmate. De aceea am încredere că e o sursă bună în situațiile astea. Eu prefer să aștept până văd jucătorul cu tricoul noii echipe, o declarație de la o persoană oficială sau ceva de genul ăsta. Cum ai spus și tu, presa numai ca să aibă ce scrie în ziar face articole de genul ăsta. --Sebi Buduroi '99 27 decembrie 2015 19:49 (EET)

Ajuta te rog la imbunatatirea fotbalului romanesc pe Wikipedia English ! mai multa lume poate citii si sunt multe de facut acolo. Te intereseaza ?--Marcelooo97 (discuție) 2 februarie 2016 23:52 (EET)[răspunde]

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Opas. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Andrei Balan.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 17 martie 2016 09:03 (EET) [răspunde]

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[modificare sursă]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[modificare sursă]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modificare sursă]

(Sorry to write in English)

Te rog, nu mai reintroduce datele care au fost migrate la Wikidata. Dacă e ceva de actualizat/corectat, actualizează acolo, ca să se propage peste tot. —Andreidiscuție 30 martie 2017 16:43 (EEST)[răspunde]

We sent you an e-mail[modificare sursă]

Hello Opas,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (discuție) 25 septembrie 2020 21:53 (EEST)[răspunde]

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Wrestlemania-30.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Wrestlemania-30.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //   Gikü  vorbe  fapte  23 decembrie 2022 20:26 (EET)[răspunde]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.