Discuție Utilizator:Cornelia Nistor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Cornelia Nistor) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 6 decembrie 2015 00:01 (EET)

Manualul de stil[modificare sursă]

Information.svg Bun venit la Wikipedia. După cum ați văzut, oricine este binevenit să contribuie constructiv la enciclopedie. Wikipedia are însă și un manual de stil care trebuie respectat pentru păstrarea unui aspect consistent și enciclopedic. Folosirea de stiluri diferite, cum este cazul cu Maria Bocșe, o face mai greu de citit. Vă rugăm, aruncați o privire pe pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți contribui la enciclopedie. Vă mulțumim! Accipiter Q. Gentilis(D) 1 ianuarie 2016 02:13 (EET)

Îndemn[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că ați adăugat în Lista de cântăreți de operă români nume valide de artiști români. Ca regulă însă, numele pentru care nu există articole aferente pot fi șterse. Deci vă îndemn să creați măcar niște articole scurte despre ele. Vă stau la dispoziție dacă aveți nevoie de îndrumare. Salutări, --Mihai (discuție) 8 februarie 2016 14:20 (EET)

Răspuns[modificare sursă]

Bună seara, aveți un răspuns și un sfat la pagina Discuție:Larisa Șorban. Dacă aveți neclarități comunitatea Wikipedia vă stă la dispoziție. --Mihai (discuție) 2 martie 2016 21:53 (EET)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Pascal Bentoiu. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! „Adaos” nu trebuie să însemne ștergerea unor întregi secțiuni. Bătrânul (discuție) 3 martie 2016 08:23 (EET)

Categorie[modificare sursă]

Ca să adăugați un nume într-o categorie: Vă duceți în articolul Titus Moisescu. Apăsați modificare sursă, și vă uitați la baza ferestrei, unde găsiți textul

{{DEFAULTSORT:Moisescu, Titus}}

[[Categorie:Nașteri în 1922]]
[[Categorie:Decese în 2002]]
[[Categorie:Muzicologi români]]
[[Categorie:Editori români]]

Sub ultima categorie (Editori români) adăugați textul:

[[Categorie:Directori de edituri români]]

și dați salvare pagină. Încercați chiar dvs.! --Mihai (discuție) 8 martie 2016 01:01 (EET)

Semnarea mesajelor[modificare sursă]

Pentru semnarea mesajelor pe paginile de discuție introduceți la capătul mesajului și textul: --~~~~ Salutări, --Mihai (discuție) 8 martie 2016 01:04 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cornelia Nistor. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Romeo Ghircoiaș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Pafsanias (discuție) 13 martie 2016 14:16 (EET)

Legături externe[modificare sursă]

Bună seara,

Legăturile externe din cadrul secțiunii Legături externe de la capătul articolelor se formatează de obicei cum am făcut eu aici. Un scurt text explicativ arată mult mai bine decât o legătură http anostă și este nevoie doar de câteva simboluri și un spațiu. Deci în loc de * http... puneți * [http... un spațiu scurt sumar]. Salutări, --Mihai (discuție) 21 martie 2016 01:26 (EET)

Redenumire ilegală[modificare sursă]

Ați redenumit pagina Utilizator:Amgd2016paa la un nume de utilizator inexistent. Asemenea redenumiri nu sunt permise. -- Victor Blacus (discuție) 13 iunie 2017 23:47 (EEST)

Vă rog să nu mai creați pagini de utilizator pentru utilizatori inexistenți, e.g. Utilizator:Amgd2016gd. Pentru articole nou create, folosiți o „groapă cu nisip” creată în spațiul dumneavoastră de utilizator, ca subpagină a paginii de utilizator. Altfel, va trebui să măturăm încontinuu după dumneavoastră. -- Victor Blacus (discuție) 13 iunie 2017 23:56 (EEST)

@Cornelia Nistor: Vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră în redactarea articolelor dedicate unor lucrări de muzică clasică. Recent ați efectuat și o serie de redenumiri bine intenționate, dar care nu pot fi acceptate. Vă rog să rețineți că, în conformitate cu îndrumările de la pagina Ajutor:Redenumirea unei pagini, „paginile de utilizator și paginile de discuții ale utilizatorilor nu se redenumesc, deoarece este foarte important să rămână sub același nume ca și numele cu care se face autentificarea”. De asemenea, redirecționările între spații de nume diferite nu sunt recomandate și trebuie evitate. Ca urmare, am readus la forma lor inițială următoarele pagini de utilizator și paginile de discuție asociate lor, fără păstrarea redirecționării:
Pentru folosirea în articole a textelor existente în pagina lor de utilizator, titularii acestor pagini vor trebui să creeze articole noi cu titlul corespunzător și să copieze acolo codul-sursă. E de dorit să o facă ei înșiși, pentru a figura ca autori în istoricul articolelor respective.
Dacă avem deja un articol consacrat subiectului, contribuțiile noi vor trebui adăugate acolo. Este cazul paginii Tablouri dintr-o expoziție (Musorgski), care dublează pagina Tablouri dintr-o expoziție. De aceea, am readus la forma inițială și pagina Utilizator:Amgd2016vem/Tablouri dintr-o expoziție. Altfel, articolul duplicat nou creat va trebui șters rapid, conform criteriului CȘR A10.
Înțeleg că este vorba de dificultăți inerente oricărui început și vă încurajez să continuați, cu respectarea îndrumărilor și politicilor noastre. La Cafenea, mi-am exprimat bănuiala că seria de articole la care lucrați face parte dintr-un program educațional. Dacă este așa, nu ezitați să ne informați și vă asigur că veți primi toată asistența și sprijinul necesare pentru desfășurarea lui, în beneficiul ambelor proiecte. --Pafsanias (discuție) 15 iunie 2017 13:43 (EEST)

■ Spam[modificare sursă]

Vă rugăm să nu adăugați în paginile Wikipedia legături către situri comerciale sau către siturile dumneavoastră personale, sau mesaje publicitare, așa cum ați procedat la pagina Mihăieni, Satu Mare. Wikipedia nu este un mijloc de publicitate sau o simplă colecție de adrese de internet. Dorim să avem articole cu mai mult conținut enciclopedic, nu cu mai multe legături de internet. De asemenea, numeroase pagini de internet nu îndeplinesc condițiile pentru a fi incluse în articole. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră, aruncați o privire la pagina de bun venit. Vă mulțumim! //  Gikü  vorbe  fapte  27 decembrie 2017 21:34 (EET)

Este regretabil că Băile termale de la Mihăieni nu sunt cunoscute. Existența lor nu este certificată de altă sursă, decât de site-ul comercial citat. Din moment ce este o informație reală, nu înțeleg neacceptarea ei. Articolul hu.wikipedia pomenește existența băilor, fără a indica vreo sursă. Cornelia Nistor.
Am înțeles. M-a alarmat că ați pus site-ul comercial al băilor la Legături externe; cred că e suficientă referința. Am restabilit. Scuze pentru grabă! //  Gikü  vorbe  fapte  27 decembrie 2017 22:01 (EET)