Scrappy-Doo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Scrappy-Doo
Scrappy-doo.jpg
Apariții
Creat deJoe Ruby
Ken Spears
Jucat deLennie Weinrib (1979–1980)
Don Messick (1980–1991)
Scott Innes (1999–prezent)
Prima apariție"Scarabeul e viu" Scooby-Doo și Scrappy-Doo (1979)
Ultima aparițieScooby-Doo (2002)
SpecieCâine
GenMasculin
SerialScooby Doo
Scooby-Doo[*]  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Ocupațiedetectiv  Modificați la Wikidata
Relații

Scrappy Cornelius Doo este un cățeluș fictiv creat de Hanna-Barbera în 1979, cu faimoasa sintagmă "Las' pe mine!" (engleză Lemme on 'em!) și este nepotul starului Hanna-Barbera Scooby-Doo. Scrappy a apărut într-un număr de numeroase incarnații a seriei Scooby Doo.

Scrappy este nepoțelul energic al lui Scooby. Spre deosebire de unchiul său, Scrappy este mult mai curajos și vrea să se bată cu un monstru când îl întâlnește. Inițial, Scrappy a devenit un personaj breakout, fiind batjocorit și ridiculizat pentru faptul că a adus declinuri francizei Scooby-Doo. Acest lucru este foarte bine arătat în filmul Scooby-Doo, unde acesta a fost personajul negativ care s-a deghizat într-un tiranozaur. Nu numai atât, dar până și o veche reclamă de la Cartoon Network și-a bătut joc de Scrappy, recalmă în care acesta s-a plâns personajelor din cadrul serialelor Cartoon Cartoons cum că canalul nu îl venerează, deoarece "el a fost aici înaintea lor".

În prezent, Scrappy-Doo continuă să fie perceput ca "oaia neagră" a francizei, fanii obișnuind mai mult să îl ocolească când vine vorba de Scooby-Doo.

Actori[modificare | modificare sursă]

Scrappy a fost jucat de: