Scooby-Doo și Vânătoarea de Viruși

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Scooby-Doo și Vânătoarea de Viruși
SD Cyber Chase.jpg
Copertă DVD
RatingRating.gif
Titlu originarScooby-Doo and the Cyber Chase
Gencomedie de groază
film de acțiune
film de mister  Modificați la Wikidata
RegizorJim Stenstrum
AutorJoseph Barbera
William Hanna
Mark Turosz
ScenaristJoseph Barbera  Modificați la Wikidata
ProducătorDavis Doi
Joseph Barbera
Jean MacCurdy
Kathryn Page
DistribuitorWarner Home Video
StudioWarner Bros.
Hanna-Barbera
Mook Animation
MuzicaLouis Febre
Richard Wolf
DistribuțieScott Innes
Frank Welker
Grey DeLisle
B.J. Ward
Joe Alaskey
Tom Kane
Bob Bergen
Mikey Kelley
Gary Sturgis
Premiera9 octombrie 2001 (2001-10-09)
Durata73 de minute
ȚaraStatele Unite
Japonia
Limba originalăEngleză
Precedat deScooby-Doo și Invadatorii Extratereștri  Modificați la Wikidata
Urmat deScooby-Doo și Legenda Vampirului  Modificați la Wikidata
Prezență online
Internet Movie Database title ID
Rotten Tomatoes
Allmovie
MovieMeter
Elonet
KinoPoisk
TV.com
PORT.hu

Scooby-Doo și Vânătoarea de Viruși (engleză Scooby-Doo and the Cyber Chase) este al patrulea din seria de filme animate direct-pe-video bazate pe desenul animat Hanna-Barbera Scooby-Doo. A fost lansat în 9 octombrie 2001. Cum e și cu celelalte filme Scooby-Doo din acea perioadă, acesta este produs de studioul de animație Warner Bros. deși la sfârșit apare sigla pentru Hanna-Barbera. Este cunoscut ca ultima producție "oficială" Hanna-Barbera, pentru că Warner Bros. a absorbit complet studioul Hanna-Barbera după moartea fondatorului și creatorului William Hanna. De asemenea este al patrulea și ultimul film direct-pe-video Scooby-Doo animat de studioul japonez Mook Animation. Acest film, împreună cu Aloha, Scooby-Doo!, a făcut parte din prima relansare Scooby-Doo pe Blu-ray în 5 aprilie 2011.

Un joc video bazat pe acest film a fost lansat de THQ în 2001 pentru PlayStation și Game Boy Advance, acesta fiind primul joc video cu Scooby-Doo mânat de o a șasea generație.

Filmele Scooby-Doo nu vor mai avea iarăși creaturi supranaturale adevărate până la Scooby-Doo și Regele Spiridușilor, deși la sfârșitul filmului Scooby-Doo și Monstrul din Loch Ness Scooby vede adevăratul monstru înainte să-și zică dezorientat sintagma.

Premiera filmului în România a fost în 19 martie 2005 pe canalul Cartoon Network (în cadrul lui Cartoon Network Cinema) și se difuzează și pe Boomerang (în cadrul lui Boomerang Cinema).

Acțiune[modificare | modificare sursă]

În acest film, gașca trăiește cea mai electrizantă aventură, atunci când se trezește prinsă în acțiunea unu joc video. Scooby-Doo și prietenii sunt transportați accidental în acțiunea unui joc video bazat chiar pe aventurile echipei misterelor. Aici, ei trebuie să captureze Virusul-Fantomă. Pe parcursul nivelurilor din ce în ce mai complicate ale jocului, gașca face o călatorie din trecutul preistoric până în viitorul indepărtat – în era spațială. Ca să caștige un nivel, ei trebuie să găsească o cutie de biscuiți Scooby, care este ascunsă undeva. Această aventură fascinantă îi duce pe eroii noștrii într-o sumedenie de confruntări cu o hoardă de ticăloși virtuali și o grămadă de provocări palpitante. În nivelul al zecelea al jocului din film apar câțiva monștri din trecut: Creeper (din Scooby-Doo, unde ești tu!), Jaguaro, Bătrânul Mască de Fier, Fantoma Crocodilului și Monstrul de Cadran (din The Scooby-Doo Show), dar de data asta nu mai sunt oameni costumați ci sunt reali.

Legături externe[modificare | modificare sursă]