Jerry Șoarecele

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Jerry Șoarecele
Jerry Șoarecele.jpg
Jerry Șoarecele mâncând o acadea de Crăciun
Apariții
Creat de William Hanna
Joseph Barbera
Jucat de Vezi mai jos
Prima apariție Puss Gets the Boot (1940) (ca Jinx)
Ultima apariție The Karate Guard (2005)
Specie Șoarece
Gen Masculin
Serial Tom și Jerry
Povești cu Tom și Jerry
Tom și Jerry
Profil
Sexul bărbat[*]
Relații

Jerry Șoarecele este un personaj fictiv din desenul animat Tom și Jerry. Creat de William Hanna și Joseph Barbera, Jerry este un șoarece maro, care a apărut pentru prima dată ca un șoarece anonim în 1940 în episodul "Motanul e pus pe liber". Ani mai târziu, William Hanna a dat șoarecelui numele ca "Jinx", în timp ce Joseph Barbera a susținut ca șoarecele să fie anonim în prima sa apariție.

Numele lui a fost ales de animatorul MGM John Carr, care a submitat „Tom și Jerry” ca nume potențiale pentru duo după ce un distribuitor important Loews Inc. în Texas a întrebat pentru continuări ale lui Puss Gets the Boot.

Jerry a apărut fără Tom în filmul Anchors Away (1945), în care dansa alături de Gene Kelly.

Vocile[modificare | modificare sursă]

Jerry a fost defapt mut în multe desene cu Tom și Jerry. William Hanna a făcut efectele vocale pentru Jerry în multe desene din 1940-58. Odată, a fost jucat de Lillian Randolph care a desea o juca pe Mami DoiPantofi, dar în The Milky Way Jerry și Nibbles deghizându-se în oameni negri să îl păcălească pe Tom. Efectele vocale în desenele Gene Deicht din 1961/1962 au fost făcute de Allen Swift. Sara Berner cântă și vorbește pentru Jerry în Anchors Aweigh, în timp ce Dana Hill îl joacă pe Jerry în Tom și Jerry: Filmul. Ani mai târziu, Jerry a fost jucat de:

În versiunile românești însă, Jerry a fost jucat de:

Vezi și[modificare | modificare sursă]