Scooby-Doo în Nopțile Arabe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Scooby-Doo în Nopțile Arabe
Genfilm fantastic
film pentru copii
crossover fiction[*][[crossover fiction (placement of two or more otherwise discrete fictional characters, settings, or universes into the context of a single story)|​]]
comedie de groază  Modificați la Wikidata
Scenarist(i)Gordon Kent
Regizor(i)Jun Falkenstein
Joanna Romersa
ActoriDon Messick
Casey Kasem
Greg Burson[*][[Greg Burson (American voice actor (1949-2008))|​]]
Don Messick  Modificați la Wikidata
VociDon Messick
Casey Kasem
Eddie Deezen
Greg Burson
Allan Melvin
Charlie Adler
Brian Cummings
Rob Paulsen
Frank Welker
Kath Soucie
Jennifer Hale
Maurice LaMarche
John Kassir
Muzică deSteven Bernstein
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Producție
Producător(i) executiv(i)William Hanna
Joseph Barbera
Buzz Potamkin
Producător(i)Jun Falkenstein
Joanna Romersa
Perioadă de difuzare69 de minute
Companie(i) de producțieHanna-Barbera
Difuzare
Canal originalTBS
Difuzare originală3 septembrie 1994
Cronologie
Precedat deScooby-Doo și Vârcolacii Potrivnici
Urmat deScooby-Doo în Insula Zombie

Scooby-Doo în Nopțile Arabe (engleză Scooby-Doo! in Arabian Nights) este un film de televiziune animat produs de Hanna-Barbera ce a avut premiera pe TBS în 3 septembrie 1994, fiind o adaptare a cărții O mie și una de nopți. Programul este marcat ca fiind parte a francizei Scooby-Doo în care Scooby și Shaggy apar în segmente intercalate (ca un moment rar, niciun alt personaj recurent nu apare, nici Scrappy-Doo sau ceilalți membri ai Echipei Misterelor, care au apărut în mod virtual în fiecare producție în mod curent).

Episodul special se împarte în două povești: una cu Ursul Yogi și Ursulețul Boo-Boo (ce este o parodie a lui Aladin și lampa fermecată) și alta cu Gorila Magilla în rolul lui Sinbad marinarul. Este animat cu culori luminoase, designuri ale personajelor stilizate și un stil mult mai plat în comparație cu celelalte filme, iar muzica este făcută de Steven Bernstein, ceea ce arată o influență puternică din producțiile animate Warner Bros./Steven Spielberg din acea vreme, Micii poznași și Animaniacii.

Acesta a rulat și în România pe Cartoon Network (în cadrul lui Cartoon Network Cinema) și mai apoi pe Boomerang (în cadrul lui Boomerang Cinema).

Premis[modificare | modificare sursă]

Scooby și Shaggy ajung în Arabia pe un covor magic și îi spun unui calif arab două povești: una despre Aliyah-din, o tânără fată ajutată de două duhuri (fiind jucate de Yogi și Boo-Boo) și a doua despre Sinbad marinarul (fiind jucat de Gorila Magilla).

Note[modificare | modificare sursă]

Aceasta este ultima animație cu Scooby-Doo produsă de compania Hanna-Barbera înainte să fie complet absorbită de Warner Bros. Animation.

Legături externe[modificare | modificare sursă]