Professional Women's Network

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Professional Women's Network (PWN) este o organizație internațională care promoveaza egalitatea de șanse în domeniul businessului și în domeniul societății prin dezvoltarea profesională și prin crearea de rețele internaționale și transindustriale, online. PWN este o organizație non-profit care sprijină femeile din întreaga lume să-și atingă obiectivele profesionale prin dezvoltare - conectare - comunicare. PWN este susținută de cotizațiile anuale și de parteneriatele strategice.

Date generale[modificare | modificare sursă]

PWN oferă o platformă unică pentru conectarea profesionistiilor, cu domenii asemenatoare, din întreaga lume; pentru a dezvolta abilitățile și competențele și pentru a împărtăși experiența și cunoștințe. Membrii comunității globale PWN poț accesa o rețea profesională globală pregătită la nivel mondial, care ii poate ajuta să isi atinga aspirațiile in carieră.

Învăța din diverse surse (evenimente locale, îndrumare, forumuri, seminarii web și conținut dinamic) cum isi pot dezvolta cariera și pot influența echilibrul de gen la nivel global .

PWN are ca obiective o mai bună luare a deciziilor, sustenabilitate economică și o societate mai fericită, prin utilizarea a 100% din talentul lumii.

Doreste sa creeze o mișcare a oamenilor care să accelereze ritmul actual al schimbării către o conducere echilibrată de gen.

Există pentru a conecta oamenii prin rețeaua globală unică, inspirând liderii de astăzi să formeze lideri de mâine. Membrii comunității globale PWN se pot sprijini reciproc, vor învăța lucruri noi care vor crea planuri de acțiune durabile pentru un viitor cat mai egal in leadership . Beneficiind de 100% din talentul mondial va avea ca rezultat o mai bună luare a deciziilor și o societate mai durabilă și mai fericită din punct de vedere economic.

PWN isi propune sa aiba impact asupra femeilor si barbatiilor, familiile acestora ; corporatiile si instituții de colaborare, instituții academice; alte rețele, forumuri și susținători ai egalitatii de sanse în conducere .

Valorile pe care PWN își bazează existența sunt: respect ,curaj ,gratitudine,inteligenta colaborativa excelenta , talent și progres .

Atribuții[modificare | modificare sursă]

 Întâlniri și împărtășirea ideilor cu oameni dintr-o gamă variată de industrii, niveluri de vechime și locații geografice - prin intermediul platformei online sau la evenimente locale face-to-face .

Crearea de aliante si dezvoltarea afacerilor împreună într-o situație sigura si profesionala .

Dezvoltarea cunoștintelor și abilităților .

Construirea și perfecționarea abilităților și competențelor practice.

 600 de evenimente fizice, în întreaga lume, în fiecare an.

Forumuri interactive pentru membrii PWN

Rețele globale online avansate, precum și rețele locale de tip face-to-face

 Oportunități de voluntariat - o modalitate excelentă de a-ți construi abilitățile într-un mediu sigur

 Programe de mentorat online sau la nivel local .

 Programe internaționale de mentorat virtual pentru liderii de vârf .

 Implicarea în proiecte finanțate de UE, cum ar fi proiectul "ME-ToTEM Mentoring[1]."

 Ofera acces la cele mai recente cercetări privind conducerea echilibrată a genurilor.

 Colaborarea , dezvoltarea si impartirea celor mai bune practici pentru a ajuta organizațiile să angreneze bărbații în dezvoltarea femeilor.

 Furnizeaza servicii exclusive pentru liderii executivi

 Parteneriate strategice cu alte rețele și evenimente, inclusiv Forumul femeilor, SAIS, WIN, JUMP, WiL, NASEBA, Global Summit, GWAL

Organizații[modificare | modificare sursă]

O federație formată din mai multe rețele cu sediul central în țările în care președinții au dreptul de vot. PWN Global conectează mii de membri în rețelele naționale: *Amsterdam ,* Barcelona , *Bruxelles ,* București , *Copenhaga , *Dublin , *Frankfurt , *Istanbul , Londra , Lisabona , Lyon ,*Madrid ,* Marsilia-Provence ,* Milano , *Muntenegru , *Nisa-Côte d'Azur ,*Oslo ,* Paris ,*Roma , *Sao Paulo ,*Stockholm , *Viena , *Varșovia și Zug și Zurich

Profesional Women's Network România[modificare | modificare sursă]

O cercetare largă arată că un set larg de beneficii pentru afaceri este asociat cu diversitatea de gen . Aceasta include o performanță financiară îmbunătățită , omai buna punere valoare a acționarilor, o creștere a satisfacției clienților și a angajaților, o creștere a încrederii investitorului și o mai bună cunoaștere și reputație a pieței.

În prezent, femeile ocupă doar 15% din funcțiile de conducere în societățile cotate la bursă din Uniunea Europeană și doar 2% dintre acestea sunt directori generali. Un aspect negativ se observă și în România, unde chiar mai puține femei sunt promovate în calitate de directori .

Este necesară o abordare holistică pentru a sprijini femeile să spargă plafonul de sticla și să-și dezvolte cariera. Mai multe părți pot contribui la acest lucru

Companiile ar trebui să promoveze transferul de cunoștințe, să urmeze cele mai bune practici pentru atragerea populatiei în cadrul procesului de egalizare a sanselor pe piata muncii Diferite programe care sprijină femeile în carieră, cum ar fi cele de mentorat și coaching, ar aduce beneficii mari în această direcție.

Guvernul este cel care poate oferi cel mai bun sprijin prin elaborarea unor politici care să faciliteze accesul femeilor la funcțiile de vârf PWN România urmează o abordare sistemică în sprijinirea membrilor săi individuali în procesul de accelerare a carierei. Oferă instruire de mentorat, coaching și leadership, asistă companiile în elaborarea programelor de diversitate de gen și sprijină orice politică publică care urmărește să ofere femeilor acces la poziții de luare a deciziilor.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]