Inna Șevcenko

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Inna Șevcenko
Date personale
Născută (33 de ani)[1][3] Modificați la Wikidata
Herson, RSS Ucraineană, URSS Modificați la Wikidata
Cetățenie Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste
 Ucraina Modificați la Wikidata
Ocupațieactivist pentru drepturile femeilor[*]
politiciană
scriitoare Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba franceză Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuFranța  Modificați la Wikidata
Alma materNavcealno-naukovîi instîtut jurnalistîkî Kîiivskoho naționalnoho universîtetu imeni Tarasa Șevcenka[*][[Navcealno-naukovîi instîtut jurnalistîkî Kîiivskoho naționalnoho universîtetu imeni Tarasa Șevcenka (higher education institution in Kyiv, Ukraine)|​]]  Modificați la Wikidata
Premiiprix de la laïcité de l'association Comité Laïcité République[*][[prix de la laïcité de l'association Comité Laïcité République |​]] ()[2]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Inna Șevcenko (în ucraineană Інна Шевченко; n. , Herson, RSS Ucraineană, URSS) este o activistă din Ucraina a mișcării Femen. În aprilie 2013 a obținut azil politic în Franța.

A participat la diverse acțiuni de protest, generând vii controverse. Una din acestea a avut loc în aprilie 2012 când, cu un motoferăstrău, a secționat uriașa cruce de lemn din centrul Kievului, ca manifestare a criticii îndreptate împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse.

În Franța a înființat un așa-numit centru de antrenament, unde tinerele franțuzoaice sunt învățate tehnici de auto-apărare și li se face cunoscută doctrina Femen.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Inna Șevcenko”, Internet Movie Database, accesat în  
  2. ^ http://www.laicite-republique.org/les-laureats-du-prix-de-la-laicite-et-les-presidents-du-jury-depuis-2003.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b Inna Shevchenko, Česko-Slovenská filmová databáze