Muzeul Național „George Enescu”

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Acest articol se referă la Muzeul Național „George Enescu” din București. Pentru alte muzee și case memoriale dedicate compozitorului, vedeți Muzeul George Enescu (dezambiguizare).
Casa memorială George Enescu

Muzeul Național „George Enescu” din București a fost înființat în 1956 și este găzduit de Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei.

Muzeul „George Enescu” este o instituție publică de cultură, funcționând în subordinea Ministerului Culturii. Acesta reunește donațiile oferite statului român și muzeului de către George Enescu și familia acestuia, respectiv Palatul Cantacuzino și Casa Memorială din București, Casa Memorială din Sinaia – Vila „Luminiș” și Casa Memorială din Tescani.

Printre obiectele din muzeu ce au aparținut compozitorului George Enescu se numără prima sa vioară, pe care a primit-o cadou la vârsta de patru ani, precum și o parte dintre medaliile obținute de el ca urmare a contribuției sale la Primul Război Mondial.[1]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Mihaela Stoica. „Palatul Cantacuzino, locul unde Nababul a interzis fumatul, iar George Enescu era oaspetele preferat al Marucăi. Pe Regina Maria o primea stând jos”. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Muzeul Național „George Enescu”

44°26′55″N 26°05′18″E / 44.4487°N 26.0883°E