Sari la conținut

Clubul lui Mickey Mouse

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mickey Mouse Clubhouse
Genserial TV de comedie[*]
ficțiune de aventură
fantezie  Modificați la Wikidata
Creator(i)Walt Disney (personaje), Bobs Gannaway
Regizor(i)Rob LaDuca
Donovan Cook
ActoriBret Iwan (2009-2010)
Wayne Allwine (2006-2009)
Tony Anselmo
Russi Taylor
Bill Farmer
Tress MacNeille
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)limba engleză[1]  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade125 (list of Mickey Mouse Clubhouse episodes[*][[list of Mickey Mouse Clubhouse episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Perioadă de difuzare23 minute
Difuzare
Canal originalTVR 1 (2006-2009)
Playhouse Disney (2009-2011)
Disney Junior România (2011-prezent)

Clubul lui Mickey Mouse (în engleză Mickey Mouse Clubhouse) este un serial pentru preșcolari, difuzat din mai 2006 până în noiembrie 2016, realizat de DQ Entertainment și Disney Television Animation. Serialul a avut premiera pe la 6:30 a.m. ET/PT timp pe 13 mai 2006 pe Disney Channel's Playhouse Disney bloc din Statele Unite. Premiera în România a fost pe 19 septembrie 2009 pe Disney Channel după închiderea postului Jetix. Din 2011, a fost mutat pe Disney Junior, după ce Playhouse Disney a fost redenumit în Disney Junior. Serialul a luat sfârșit în noiembrie 2016, după 10 ani de producție. În prezent se difuzează în reluare în alte țări, și în România.

Premisă[modificare | modificare sursă]

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Daisy Duck, Goofy și Pluto sunt personajele serialului, care de regulă se axează pe rezolvarea diferitor probleme. În orice rezolvare a unei probleme apare și câte un obstacol care îi împiedică pe Mickey și prietenii săi să rezolve problema dar Mickey trebuie doar să strige „Ooo, Toodles!” pentru a putea alege din niște „mick-unelte”, „mick-unealta” potrivită. Orice episod arată și o „mick-unealtă” secretă care va fi arătată când Mickey întreabă „Care va fi Mick-unealta secretă de azi?”


  1. ^ Fernsehserien.de, accesat în