Miraculos: Buburuza și Motan Noir

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Pagina „Miraculous” trimite aici. Pentru termenul miracolului vedeți Miracol.
Miraculos: Buburuza și Motan Noir
Miraculous- Tales of Ladybug and Cat Noir logo.png
Informații generale
Gen
Regizor(i)
 • Thomas Astruc
 • Christelle Abgrall (Sezonul 2)[4]
 • Jeremy Paoletti (Sezonul 2)
 • Benoît Boucher (Sezoanele 2–3)
 • Wilifried Pain (Sezoanele 2–3)[4]
 • Jun Violet (Sezoanele 2–3)[4]
Scenarist(i)Thomas Astruc
Sébastien Thibaudeau
Creator(i)Thomas Astruc
Dezvoltator(i)Jeremy Zag
Voci
Compozitor temă muzicalăJeremy Zag & Noam Kaniel
Lyrics: Alain Garcia
Temă muzicală de începutEngleză: "It's Ladybug!" performed by Wendy Child and Cash Callaway
Franceză: "Miraculous", Marily and Noam
Temă muzicală de sfârșit"It's Ladybug!"/"Miraculous" (instrumental)
Țară de origine
 • Franța
 • Italia
 • Corea de Sud
 • Japonia
 • Romania
[5][6][7]
Limbă(i)
 • Franceză
 • Italiană
 • Coreană
 • Japoneză
 • Română
Nr. de sezoane4
Nr. de episoade75 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)
 • Jeremy Zag
 • Aton Soumache
Producător(i) executiv(i)
 • Pascal Boutboul
 • Sébastien Thibaudeau
 • Jean-Yves Patay
 • Hiroyuki Kinoshita
 • Ryuji Kochi
 • Pierre Belletante
 • Suhoon Kim
 • Stella Noh
 • Alexandre Lippens (Sezonul 1)
 • Jared Wolfson (Sezonul 1)
 • Cédric Pilot (Sezonul 1)
 • Kevin Marciano (Sezoanele 2–3)
 • Magali Bion (Sezoanele 2–3)
 • Camille Oesch (Sezoanele 2–3)
Companie(i) de producție
Distribuitor
Perioadă de difuzare22 minute
Difuzare
Canal originar
Vizionat prima oară înCorea de Sud
Difuzare originară1 septembrie 2015 (2015-09-01)
Legături externe
Website oficial

Miraculos: Buburuza și Motan Noir este un serial pentru adolescenți japonezo-franco-coreean creat de Thomas Astruc și produs de Jeremy Zag, co-produs de Zagtoon, Method Animation, Toei Animation și SAMG Animation. Acesta a fost difuzat pentru prima dată în Coreea de Sud în septembrie 2015 pe canalul EBS, iar in Franța pe 18 octombrie 2015 pe TF1 în cadrul programului de tineret TFOU. În SUA, este difuzat pe Nickelodeon de la 6 decembrie 2015. In Romania este difuzat pe canalul Disney Channel Romania. Serialul este difuzat în 120 de țări din întreaga lume.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Situat în Parisul modern, seria se concentrează pe adolescenții Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste. Când apare răul, Marinette se transformă în personajul ei super-erou Buburuza, în timp ce Adrien se transformă în personajul său super-erou, Motan Noir, folosind obiecte magice numite Miraculoși care arată ca niște accesorii obișnuite, până când în ele intră niște mini-duhuri magice numite kwami. Cei doi duc o adevărată viață dublă, întrucât nimeni nu le știe identitatea secretă, nici măcar prietenii, familia sau chiar reciproc.

În fiecare zi, ei au de-a face cu răufăcătorul Hawk Moth, care își dorește cu orice preț Miraculoșii celor doi. Pentru a realiza acest lucru, el își folosește propriul Miraculos pentru a transforma pe oricine are sentimente negative într-un super răufăcător, pe care îl controlează prin intermediul unor fluturi încărcați cu energie negativă numiți Akuma. Deși cei doi eroi îi dejoacă planurile de fiecare dată, el nu se va opri până nu va obține ce vrea, astfel că Marinette și Adrien trebuie să reușească zilnic să-și echilibreze viața normală de adolescent cu cea de super-erou și să salveze Parisul de forțele răului.

Producția[modificare | modificare sursă]

Animația[modificare | modificare sursă]

Când Toei Animation sa alăturat în calitate de co-producător în iunie 2012, a fost de asemenea anunțat că spectacolul va fi desenat într-un stil colorat de manga. Mai târziu, în septembrie, Zagtoon, Method & Toei a lansat un videoclip promoțional animat pentru Ladybug. În videoclip a apărut Marinette ca Ladybug și un personaj diferit numit Félix ca Cat Noir. Marinett și Adrien Kwamis, Tikki și Plagg, Hawk Moth (fără masca și un costum diferit și aspect, de asemenea, bățul său arată diferit față de seria curentă), ve Mime și Mr. Pigeon. Și, de asemenea, secvențele lor de transformare în buburuza & Cat Noir sunt diferite de cea din seria curentă de televiziune. De asemenea, miraculosii lor au avut un aspect diferit în videoclipul promoțional decât Miraculous din seria curentă. Cântecul din videoclipul promoțional a fost realizat de Noam.

Conceptul anime a fost un succes complet; dar totuși, existau preocupări cu privire la stilul animației 3D și la dificultatea de a anima costumul de roșu cu pete negre, deoarece acesta a cauzat unele efecte strobante. Producătorul executiv Jared Wolfson a spus că Zag dorea ca animația să fie cinematică și epică, unică și diferită, și a spus că continuă să colaboreze cu Toei, deoarece aduce inspirația asiatică și că o versiune 2D ar putea fi un produs potențial. Schimbații numele lui Marinett în Florina Problema menționată anterior cu animația 2D a fost rezolvată prin trecerea la animația CGI; trecerea a permis, de asemenea, o mai ușoară implementare a unghiurilor camerelor mobile. SAMG Animation, un studio de animație CGI situat în Coreea de Sud, care a aderat oficial la producție în noiembrie 2012, a produs animația. Astruc și directorul asistent Wilfried Pain au instruit animatorii să nu improvizeze scenele astfel încât să păstreze lucrurile consecvente și de înțeles. Durerea estimată la aproximativ 350-400 de fotografii este utilizată într-un episod tipic de 20 de minute. Wolfson a spus că animația spectacolului aduce unghiuri ale camerei dinamice și textură. O serie cu noul stil animat de CGI a fost lansată în octombrie 2013.

Personajele[modificare | modificare sursă]

Personaje Principale[modificare | modificare sursă]

Marinette Dupain- Cheng / Buburuza / Multimouse

Marinette este o elevă la Colegiul Françoise-Dupont și își dorește să devină designer de modă. Marinette este dulce, mai mereu bucuroasă și, uneori, puțin stângace, dar respectată și îndrăgită de colegii ei. Ei îi place foarte mult de Adrien Agreste, dar de emoție și jenă abia poate vorbi în preajma lui; cea mai bună prietenă a ei, Alya, încearcă adesea să o ajute pe Marinette să-i mărturisească lui Adrien dragostea pentru el, dar de cele mai multe ori se termină cu un dezastru. În calitate de păzitor ales al Miraculosului Buburuză, ea se poate transforma în super-eroina Buburuza, cu ajutorul Kwami-ului ei, Tikki, pentru a apăra Parisul de răufăcători, alături de partenerul ei, Motan Noir. Puterea ei specială, "Talisman Norocos", creează un obiect și îi permite să identifice alte obiecte cheie din jur pe care le poate folosi alături de acesta pentru a-i învinge pe răufăcătorii; dintre toți super-eroii și purtătorii de Miraculos, ea este cea responsabilă pentru capturarea și purificarea fluturilor Akuma, care îi transformă pe oameni în răufăcători după ce sunt încărcați cu energie negativă de maleficul Hawk Moth. În calitate de Buburuză, ea respinge flirturile ocazionale ale lui Motan Noir, fără să știe că alter-ego-ul lui este însuși Adrien, dragostea vieții ei.

Adrien Agreste / Motan Noir / Aspik

Adrien este unul dintre colegii lui Marinette și un model de modă faimos pentru compania de îmbrăcăminte a tatălui său, Gabriel Agreste. El este păzitorul ales al Miraculosului Pisică Neagră, care îl transformă în super-eroul Motan Noir, cu ajutorul Kwami-ului său, Plagg. Alături de Buburuză, el protejează zilnic Parisul de răufăcători. Ca și Marinette, Adrien este bun la suflet, foarte amabil și politicos; deși este respectat și destul de faimos printre colegii săi, el este foarte modest și astfel preferă de cele mai multe ori să se relaxeze în liniște, ca orice adolescent obișnuit, în compania celui mai bun prieten al său, Nino. Deși familia sa este bogată, Adrien suferă doarece este mai mereu singur în casa lui cea mare, mama lui dispărând în mod misterios cu nu foarte mult timp în urmă iar tatăl său tratându-l foarte sever și cu răceală, cu un program strict, fără prieteni, și adesea nici măcar obosindu-se să petreacă timp cu el. În calitate de Motan Noir, Adrien se simte liber și lipsit de griji, astfel că se comportă complet diferit decât alter-ego-ul său, adesea fiind foarte energic și făcând constant glume, chiar și în cele mai dificile situații. El este, de asemenea, îndrăgostit de Buburuză, în ciuda faptului că nu știe adevărata ei identitate, și încearcă constant să o impresioneze, dar de cele mai multe ori nu face decât să o enerveze cu glumele lui proaste cu pisici. Puterea lui specială, "Ghiara Felinei", îi permite să distrugă un obiect cu o simplă atingere de mână. El nu știe de pasiunea lui Marinette pentru el și o vede doar ca pe o prietenă bună.

Hawk Moth / Gabriel Agreste / Colecționarul / Scarlet Moth

Hawk Moth este răufăcătorul principal al serialului, care își dorește cu orice preț să le ia Miraculoșii Buburuzei și lui Motan Noir pentru propriile scopuri malefice, deși eșuează mereu. El este, de asemenea, un purtător de Miraculos, luându-și puterile de la Miraculosul Fluture și Kwami-ul acestuia Nooroo, care îi permit să transforme pe oricine are sentimente negative în super-răufăcători, înzestrați la rândul lor cu puteri și pe care Hawk Moth îi controlează prin intermediul fluturilor Akuma, încărcați cu energie negativă. S-a dezvăluit ulterior că identitatea lui este de fapt Gabriel Agreste, un designer de modă faimos și tatăl sever al lui Adrien. Deși este mai mereu strict cu Adrien și complet absent din viața lui, lăsându-l în grija asistentei lui Natalie Sancoeur (care este singura care știe de identitatea secretă a lui Gabriel ca Hawk Moth) și a gărzii lui de corp, Gabriel ține mult la fiul său și nu ar lăsa niciodată să i se întâmple ceva rău. De asemenea, Hawk Moth mai are Miraculosul Păun și o carte veche despre toți Miraculoșii și purtătorii lor din trecut, pe care a găsit-o într-o vacanță, fiind ultima amintire de la soția sa înainte ca aceasta să dispară în mod misterios. În episodul "Colecționarul", el s-a akumatizat pe sine în răufăcătorul titular, Colecționarul, cu puterea de a captura orice atinge într-un caiet de schițe, deși, ca și restul răufăcătorilor, a fost învins și de-akumatizat de Buburuză și Motan Noir; totuși, acest lucru nu a fost un total eșec, deoarece le-a anulat eroilor bănuiala că el este Hawk Moth. În episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", el o akumatizează pe Natalie în răufăcătorul titular, Catalizatoarea, care îi mărește puterile și îl transformă în Scarlet Moth; cu aceste noi puteri, el își creează o armată din vechii răufăcători akumatizați folosind niște Akuma stajocii și îi conduce personal în a ataca Parisul (fiind astfel prima dată când apare în persoană în fața eroilor), dar este învins de Buburuză, Motan Noir și ceilalți eroi, deși reușește să scape. În episodul "Regina Viespe", s-a dezvăluit că el își dorește Miraculoșii Buburuzei și Motan Noir doar pentru abilitatea lor de a îndeplini o dorință, el dorindu-și cu orice preț să își recapete soția pierdută, de care îi este foarte dor.

Natalie Sancoeur / Catalizatoarea / Mayura

Natalie este asistenta lui Gabriel Agreste, responsabilă de siguranța lui Adrien. Ea este singura care știe de identitatea lui Gabriel ca Hawk Moth. În episodul "Catalizatoarea", ea este akumatizată în răufăcătorul titular, Catalizatoarea, care îi poate spori puterile lui Hawk Moth cu ajutorul unor Akuma stacojii, ajutându-l să-și creeze o armată din vechii răufăcători akumatizați. În episodul "Mayura", după ce Hawk Moth este învins de eroi, ea ia Miraculosul Păun din seiful acestuia și devine răufăcătoarea Mayura, care are puteri asemănătoare cu cele ale lui Hawk Moth, dar în loc de răufăcătorii, ea poate crea sentimonștrii, aceștia având rolul de a-i ajuta pe răufăcători. Mayura îl ajută pe Hawk Moth să scape, dar apoi pune Miraculosul la loc în seif, deoarece este avariat și periculos, Gabriel avertizând-o să nu-l mai folosească din nou.

Alya Cesaire / Lady Wifi / Rena Rouge / Rena Furie

Alya este prietena cea mai bună a lui Marinette pe care o ajută mereu la nevoie, mai ales în încercările de a-și mărturisi dragostea pentru Aidrien. Ea este unul dintre cei mai mari fani ai Buburuzei, având chiar și un blog dedicat acesteia. În episodul "Aniom", ea ajunge mai apropiată de Nino și în cele din urmă devine prietena acestuia. Părinții ei sunt Otis și Marlena Cesaire și are și două surori gemene, Ella și Etta, precum și o soră mai mare, Nora. În episodul "Lady Wifi", ea este akumatizată în răufăcătorul titular, Lady Wifi, care se poate teleporta, filma sau îngheța oameni, cu ajutorul internetului. În episodul "Sapotici", după ce Buburuza și Motan Noir au probleme în a învinge răufăcătorii titulari, Buburuza împrumută de la Maestrul Fu Miraculosul Vulpe, pe care i-l dă Alyei. Cu ajutorul kwami-ului Trixx, Alya se transformă în eroina Rena Rouge, ale cărei puteri sunt bazate pe iluzii; ea îi ajută pe Buburuză și Motan Noir să câștige, dar la final îi returnează Miraculosul Buburuzei, deoarece nu era încă pregătită să păzească un Miraculos. Expresia sa de transformare este "Tixx, să începem!" iar puterea ei specială este „Miraj”, care poate crea o iluzie despre orice. Rena Rouge se întoarce în episoadele următoare, ajutându-i pe Buburuză și Motan Noir să salveze situația atunci când nu se pot descurca singuri. În episodul "Mayura", ea este akumatizată de un Akuma stacojiu și devine răufăcătoarea Rena Furie, dar își revine la normal după ce Hawk Moth este învins.

Nino Lahiffe / Balonarul / Carapace / Scut-Șoc

Nino este prietenul cel mai bun al lui Adrien, pe care l-a ajutat să se integreze la colegiu. El este un DJ talentat și un regizor de film aspirant. În episodul "Aniom", el este puțin îndrăgostit de Marinette, dar ajunge în schimb mai apropiat de Alya și în cele din urmă devine prietenul ei. În episodul "Balonarul", el este akumatizat în răufăcătorul titular, Balonarul, care poate crea și controla diferite tipuri de baloane de săpun. În episodul "Anansi", după ce Buburuza și Motan Noir au probleme în a învinge răufăcătorul titular, Buburuza împrumută de la Maestrul Fu Miraculosul Țestoasă, pe care i-l dă lui Nino. Cu ajutorul kwami-ului Wayzz, Nino se transformă în eroul Carapace, ale cărui puteri sunt bazate pe protejarea celorlalți; el îi ajută pe Buburuză și Motan Noir să câștige, dar la final îi returnează Miraculosul Buburuzei. Expresia sa de transformare este "Wayzz, carpacea!" iar puterea lui specială este "Acoperiș”, care poate crea un câmp de forță uriaș în jurul său și al aliaților săi. Carapace se întoarce în episoadele următoare, ajutându-i pe Buburuză și Motan Noir să salveze situația atunci când nu se pot descurca singuri. În episodul "Mayura", el este akumatizat de un Akuma stacojiu și devine răufăcătorul Scut-Șoc, dar își revine la normal după ce Hawk Moth este învins.

Chloe Bourgeois / Anti-Bubu / Regina Albină / Regina Viespe

Chloe este fiica primarului Andre Bourgeois și o elevă din clasa lui Marinette și Adrien. Ea este extrem de rea, îngâmfată, răsfățată și crede că lumea se învârte în jurul ei, astfel că adesea își tratează cu indiferență și răceală colegii, șantajându-i și ridiculizându-i, astfel încât ei se întristează și devin ținte pentru Hawk Moth, care îi akumatizează în răufăcători. Ea este, de asemenea, îndrăgostită de Adrien, ducând la o rivalitate constantă cu Marinette pentru afecțiunea sa. Ca și restul colegilor ei, Chloe este o mare fană a Buburuzei, în ciuda faptului că nu îi știe adevărata identitate, și chiar are o copie după costumul ei, adesea considerându-se cea mai mare fană a ei și încercând să o ajute în timpul luptelor, deși nu face decât să înrăutățească situația. În episodul "Anti-Bubu", ea este supărată după ce Buburuza i-a refuzat ajutorul și a insultat-o și este akumatizată în răufăcătorul titular, Anti-Bubu, cu aspectul și puterile complet opuse Buburuzei. În episodul "Regina Stilului", ea găsește Miraculosul Albină (pe care Buburuza l-a luat de la Maestrul Fu sperând că îi va fi de ajutor, dar a ajuns să-l piardă) și, în episodul "Regina Viespe", îi folosește kwamiu-l, Polen, pentru a devini eroina Regina Albină, ale cărei puteri sunt bazate pe controlarea celorlalți. Expresia sa de transformare este "Polen, aripioare!" iar puterea ei specială este "Venin", ce poate imobiliza pe oricine. În același episod, Chloe este supărată după ce nu reușește să dovedească că este un erou adevărat, în special în fața mamei ei greu de impresionat, și este akumatizată în răufăcătorul titular, Regina Viespe, care poate împietri oamenii folosind un roi de viespi, dar este învinsă și Buburuza îi ia Miraculosul, până va dovedi că este vrednică de el. În episodul "Malediktator", după ce Buburuza întâmpină probleme în a învinge răufăcătorul titular, ea îi înapoiază lui Chloe Miraculosul Albină, iar aceasta o ajută pe Buburuză să câștige, dovedind astfel că poate fi un erou adevărat, mai ales după ce este de acord de bună voie să-i înapoieze Miraculosul Buburuzei. Regina Albină se întoarce în episoadele următoare, ajutându-i pe Buburuză și Motan Noir să salveze situația atunci când nu se pot descurca singuri. În episodul "Mayura", ea este akumatizată de un Akuma stacojiu și redevine Regina Viespe, dar își revine la normal după ce Hawk Moth este învins. Mare parte din personalitatea negativă a lui Chloe se datorează lipsei de dragoste din partea mamei ei, astfel că, odată ce devine Regina Albină și descoperă că poate fi și bună, ea începe să se schimbe treptat într-o persoană mai bună, devenind tot mai politicoasă și respectuoasă cu cei din jur, chiar și cu Marinette, pe care nu o poate suporta.

Maestrul Fu / Marele Gardian

Maestrul Fu este un vechi purtător de Miraculos și un Gardian al Miraculoșilor, având 186 de ani. Acesta a fost selectat pentru a deveni un gardian de la o vârstă fragedă. Fiind o mare onoare, familia lui l-au trimis la un templu pentru a se pregăti. Dar el nu era bucuros, dorindu-și să fie împreună cu părinții lui și cu copiii de vârsta sa. Într-o zi a fost supus unui test. Acesta consta în păzirea unui cutii cu miraculoși timp de 24 de ore fără mâncare. După câteva ore, nemai putând rezista foamei, a decis să- folosească pe Dussu, Miraculosul Păun, pentru a crea un sentimonstru care trebuia să-i aducă de mâncare. Dar, fiindcă Maestrul Fu ura foarte mult viața pe care o avea, sentimontrul creat de el a început să mănânce tot ce avea legătură cu miraculoșii, scăpând de sub controlul creatorului său. Atunci un călugăr i-a spus să fugă cu o carte plină de informații despre miraculoși și cu cutia din care a fost scos Dussu. Doar că, în timp ce încerca să scape acel sentimonstru, a pierdut cartea și pe Miraculoșii Fluture și Păun. În prezent, el locuiește în Paris și păzește Cutia cu Miraculoși, fiind responsabil de împărțirea lor către noi purtători. El deține Miraculosul Țestoasă și pe Kwami-ul acestuia, Wayzz, deoarece a fost la rândul lui un super-erou cu mult timp în urmă, dar în prezent este prea bătrân pentru acest lucru. El s-a împrietenit cu Marinette și îi dă diverse sfaturi despre Miraculoși și istoria lor, iar ulterior și cu Adrien.

Personaje Secundare[modificare | modificare sursă]

Colegii lui Marinette și Adrien[modificare | modificare sursă]

Sabrina Raincomprix / Invizibila

Sabrina este singura prietenă a lui Chloe și asistentul ei personal. Chloe o tratează adesea pe Sabrina ca pe un servitor, punând-o să facă tot felul de treburi pentru ea. În episodul "Anti-Bubu", ea este supărată pe Chloe pentru că o ignoră și este akumatizată în răufăcătorul Invizibila, complet invizibil pentru ochiul uman. Invizibila se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Alix Kubdel / Stăpâna Timpului

Este o elevă din clasa lui Marinette și Adrien, fiind o prietenă apropiată de-a lui Marinette. Ea este pricepută la mersul pe role și grafitti. În episodul "Stăpâna Timpului", ea este supărată după ce ceasul primit de ziua ei este distrus și este akumatizată în răufăcătorul titular, Stăpâna Timpului, care poate să înghețe oamenii în timp și să le folosească energia pentru a călători înapoi în timp. Stăpâna Timpului se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Mylene Haprele / Horificatoarea

Este o elevă din clasa lui Marinette și Adrien, fiind o prietenă apropiată de-a lui Marinette. În episodul "Horificatoarea", ea se sperie de un film în care joacă și este akumatizată în răufăcătorul titular, Horificatoarea, un monstru ce se hrănește cu frica celorlalți. Horificatoarea se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Juleka Couffaine / Reflekta

Este o elevă cu o personalitate mai "emo " din clasa lui Marinette și Adrien, fiind o prietenă apropiată de-a lui Marinette. În episodul "Reflekta", ea este supărată după ce pierde Ziua Pozelor din cauza lui Chloe și este akumatizată în răufăcătorul titular Reflekta, care poate face pe oricine să arate exact ca ea.

Luka Couffaine / Viperion

Este fratele mai mare al Julekei, care apare pentru prima dată în episodul "Căpitanul Hardrock". El este foarte pasionat de muzică și are o atitudine calmă. Marinette pare să aibă o afecțiune pentru el. În episodul "Desperada", el primește de la Buburuză Miraculosul Șarpe, acesta având puterea specială de a se întoarce în timp.

Rose Lavillant / Prințesa Miresmelor

Este o elevă mai mereu bucuroasă și dulce din clasa lui Marinette și Adrien, fiind o prietenă apropiată de-a lui Marinette. În episodul "Prințesa Miresmelor", ea este supărată după ce Chloe îi distruge scrisoarea de dragoste pentru un prinț și este akumatizată în răufăcătorul titular, Prințesa Miresmelor, care poate controla oamenii cu ajutorul parfumului ei. Prințesa Miresmelor se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Nathaniel Kurtzberg / Graficianul Malefic

Este un elev talentat la desen din clasa al lui Marinette și Adrien. În episodul "Graficianul Malefic", el este supărat pe Chloe după ce a fost pedepsit din cauza ei și este akumatizat în răufăcătorul titular, Graficianul Malefic, care poate șterge lucruri sau să-și aducă desenele la viață.

Kim Le Chien / Cupidonul Malefic

Este un elev atletic din clasa lui Marinette și Adrien. În episodul "Cupidonul Malefic", el este supărat după ce Chloe îl respinge de Ziua Îndrăgostiților și este akumatizat în răufăcătorul titular, Cupidonul Malefic, care poate zbura și trage cu săgeți ce distrug orice urmă de iubire din inimile oamenilor. Cupidonul Malefic se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Max Kante / Jucătorul Malefic

Este un elev inteligent și pasionat de jocurile video din clasa lui Marinette și Adrien, precum și prietenul cel mai bun al lui Kim. În episodul "Jucătorul Malefic", el este supărat după ce a pierdut locul într-un campionat de jocuri video în favoarea lui Marinette și este akumatizat în răufăcătorul titular, Jucătorul Malefic, care pilotează un robot uriaș ce devine tot mai puternic pe măsură ce consumă mai mulți oameni. Jucătorul Malefic se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Ivan Bruel / Inimă de Piatră

Este un coleg din clasa lui Marinette și Adrien, precum și prietenul lui Mylene. Deși dă impresia unei persoane impunătoare și puternice, care se înfurie ușor, el are și o latură foarte sensibilă. În episodul "Inimă de Piatră", el este supărat după ce a fost pedepsit și este akumatizat în răufăcătorul titular, Inimă de Piatră, un uriaș făcut din piatră (el este primul răufăcător cu care Buburuza și Motan Noir s-au luptat vreodată). Inimă de Piatră se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Lila Rossi / Vulpina

Este o elevă nouă la școala lui Colegiul Françoise-Dupont, care este, de asemenea, atrasă de Adrien, astfel că devine rapid rivala principală a lui Marinette. Ea are o personalitate foarte antipatică și prefăcută, plăcându-i să mintă și să inventeze povești pentru a-i impresiona pe alții. În episodul "Vulpina", ea este supărată după ce Buburuza îi expune minciunile în fața lui Adrien și este akumatizată în răufăcătorul titular, Vulpina, care seamănă cu vechii purtători ai Miraculosului Vulpe și a cărui putere specială sunt iluziile. Deși este învinsă și de-akumatizată, Lila își păstrează ura pentru Buburuză. Lila se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", unde este din nou akumatizată în Vulpina, ajutându-l pe Hawk Moth cu planul său de a crea o armată din vechii răufăcători akumatizați, deși își revine la normal odată ce Hawk Moth a fost învins.

Kagami Tsurugi / Riposte

Este nepoata unui faimos luptător de scrimă și o elevă nouă la Colegiul Françoise-Dupont, făcând parte din echipa de scrimă a acestuia, alături de Adrien. Ea apare pentru prima dată în episodul "Riposte", unde este supărată după ce a fost învinsă într-un duel de către Adrien și este akumatizată în răufăcătorul titular, Riposte, un spadasin cu o mână-sabie. În episoadele următoare, ea devine o prietenă tot mai apropiată de-a lui Adrien și chiar ajunge să-l placă destul de mult, spre supărarea lui Marinette, deși Adrien rămâne tot mai atras de Buburuză. Riposte se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Aurora Boreal / Vreme Tulbure

Este o elevă de la Colegiul Françoise-Dupont. În episodul "Vreme Tulbure", ea este supărată după ce pierde un concurs TV pentru poziția de meteorolog și este akumatizată în răufăcătorul titular, Vreme Tulbure, care poate controla vremea. Vreme Tulbure se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Marc Anciel / Inversatorul

Este un elev timid de la Colegiul Françoise-Dupont, căruia îi place să scrie în secret povești despre Buburuză. În episodul "Inversatorul", el este supărat după ce Nathaniel, supărat din cauza unei neînțelegeri, i-a distrus jurnalul cu povești și este akumatizat în răufăcătorul titular, Inversatorul, care zboară pe un avion de hârtie și poate inversa personalitatea și caracterul oamenilor cu ajutorul unor avioane mai mici.

Kwami[modificare | modificare sursă]

Tikki

Este kwami-ul Miraculosului Buburuză și o prietenă apropiată a lui Marinette. Ea este jucăușă și foarte iubitoare. Câtă vreme Marinette poartă Miraculosul Buburuză, ea este vizibilă. Tikki îi permite lui Marinette să se transforme în Buburuza, intrând în Miraculos după ce Marinette spune "Tikki, transformarea!". În episodul "Bufnița Malefică", ea află de identitatea lui Adrien ca Motan Noir, dar o păstrează secretă.

Plagg

Este kwami-ul Miraculosului Pisică Neagră și un prieten apropiat al lui Adrien. El iubește brânza Camembert. Câtă vreme Adrien poartă Miraculosul Pisică Neagră, el este vizibil. Plagg îi permite lui Adrien să se transforme în Motan Noir, intrând în Miraculos după ce Adrien spune "Plagg, scoate ghearele!". În episodul "Bufnița Malefică", el află de identitatea lui Marinette ca Buburuza, dar o păstrează secretă. Marinette îl întâlnește personal în episodul "Regina Stilului", unde o ajută să învingă răufăcătorul titular în absența lui Motan Noir.

Wayzz

Este kwami-ul Miraculosului Țestoasă și un prieten apropiat al Maestrului Fu. Spre deosebire de toți ceilalți Miraculoși, care sunt ținuți într-o cutie, Maestrul Fu poartă Miraculosul Țestoasă, făcându-l pe Wayzz vizibil. Wayzz poate transforma pe orice purtător al Miraculosului Țestoasă într-un erou, dar Maestrul Fu este prea bătrân pentru acest lucru. Totuși, începând cu episodul "Anansi", Buburuza împrumută ocazional Miraculosul și i-l dă lui Nino pentru a deveni eroul Carapace, care să-i ajute atunci când ea și Motan Noir nu pot învinge un răufăcător singuri.

Nooroo

Este kwami-ul Miraculosului Fluture, care este obligat să-și servească stăpânul, ci anume pe Hawk Moth. Deși Miraculosul Fluture a fost creat inițial, la fel ca și celelalte, pentru bine, având puterea a-i transforma pe alții în eroii, Hawk Moth alege să-l folosească pentru propriile scopuri malefice și astfel creează doar răufăcători.

Trixx

Este kwami-ul Miraculosului Vulpe și un prieten recent al Alyei. El este păstrat în interiorul Miraculosului Vulpe din cutia Maestrului Fu, dar începând cu episodul "Sapotici", Buburuza împrumută ocazional Miraculosul și i-l dă Alyiei pentru a deveni eroina Rena Rouge, care să-i ajute atunci când ea și Motan Noir nu pot învinge un răufăcător singuri.

Polen

Este kwami-ul Miraculosului Albină și o prietenă recentă a lui Chloe. Ea este păstrată în interiorul Miraculosului Albină din cutia Maestrului Fu, dar începând cu episodul "Regina Stilului", Buburuza împrumută ocazional Miraculosul și i-l dă lui Chloe pentru a deveni eroina Regina Albină, care să-i ajute atunci când ea și Motan Noir nu pot învinge un răufăcător singuri.

Alte personaje[modificare | modificare sursă]

Tom Dupain și Sabine Cheng

Sunt părinții iubitori ai lui Marinette. Ei dețin împreună o cunoscută brutărie din Paris.

Andre Bourgeois / Malediktator

Este primarul Parisului, proprietarul Hotelului Grand Paris și tatăl lui Chloe. El nu prezintă prea multe calități de lider, având o personalitate destul de schimbătoare, fiind foarte ușor de influențat (în special de fiica sa) și, de regulă, bazându-se pe alții să-i rezolve problemele în locul lui, de aceea este un fan al Buburuzei și lui Motan Noir, care salvează Parisul de fiecare dată iar el nu trebuie să facă nimic. Andre își iubește foarte mult fiica și ar face orice pentru ea, ceea ce explică de ce Chloe face mereu pe șefa cu el și profită de puterea lui în calitate de primar pentru a obține tot ce vrea, deoarece toată lumea lui Andre se învârte în jurul familiei sale și să-i facă acesteia pe plac, în special lui Chloe. În episodul "Malediktator", el este supărat după ce Chloe și soția lui Audrey se pregătesc să plece din Paris, din cauză că nu le-a putut face pe plac și să-i pedepsească pe colegii lui Chloe care au insultat-o, și este akumatizat în răufăcătorul titular, Malediktator, care poate face oamenii să-i îndeplinească orice poruncă. Malediktator se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Audrey Bourgeois / Regina Stilului

Este un designer de modă faimoasă în toată lumea, soția lui Andre și mama lui Chloe. Ea are o personalitatea foarte asemănătoare cu fiica ei, fiind mai mereu rece și indiferentă cu toți cei din jur, îngâmfată, răsfățată și plăcându-i să le dea constant ordine altora, în special soțului ei, care ar face orice pentru fericirea ei sau a lui Chloe. Ea a locuit în New York aproape toată viața lui Chloe și, chiar și când se întoarce după atâta timp, este foarte rece cu aceasta, ceea ce explică personalitatea lui Chloe foarte asemănătoare cu cea a mamei ei, datorată lipsei de dragoste și atenție din partea acesteia; totuși, cele două devin mai apropiate odată ce își dau seama câte au în comun. Ea apare pentru prima dată în episodul "Regina Stilului", unde este supărată după ce a fost insultată de Gabriel Agreste și este akumatizată în răufăcătorul titular, Regina Stilului, făcut în întregime din aur și care poate transforma oamenii în statui de aur. Regina Stilului se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Roger Raincomprix / Rogercop

Este un ofițer de poliție și tatăl Sabrinei. În episodul "Rogercop", el este supărat după ce primarul Andre Bourgeois îl concediază din cauza unei neînțelegeri și este akumatizat în răufăcătorul titular, Rogercop, un polițist robot. Rogercop se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Jagged Stone / Chitaristul Malefic

Este un cântăreț de muzică rock faimos, admirat de aproape toți locuitorii din Paris, în special de Marinette. El este adesea cazat la Hotelul Grand Paris și are un crocodil pe post de animal de companie. În episodul "Chitaristul Malefic", el este gelos pe un nou cântăreț care l-a întrecut și i-a insultat muzica și este akumatizat în răufăcătorul titular, Chitaristul Malefic, care zboară pe un dragon și poate face pe oricine îi ascultă muzica să danseze incontrolabil. Chitaristul Malefic se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Manon Chamak / Micuța Păpușar

Este o fetiță de care Marinette are adesea grijă. În episodul "Micuța Păpușar", ea este supărată după ce mama ei o acuză că a furat niște păpuși de la Marinette și este akumatizată în răufăcătorul titular, Micuța Păpușar, care poate controla persoanele pe care păpușile lui Marinette sunt bazate.

Nadja Chamak / Regina Audiențelor

Este mama lui Manon și o jurnalistă cunoscută. În episodul "Regina Audiențelor", ea este supărată după ce Buburuza și Motan Noir pleacă în mijlocul unui interviu cu ea și este akumatizată în răufăcătorul titular, Regina Audiențelor, care poate călători prin ecrane de televizoare și creează un show TV periculos pentru eroi, cu scopul de a obține audiență maximă. Regina Audiențelor se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Gorila / Gorizilla

Este garda de corp anonimă și musculoasă a lui Adrien, pe care acesta a poreclit-o "Gorila" datorită staturii sale impunătoare. El îl însoțește pe acesta peste tot și nu vorbește niciodată. În episodul "Gorizilla", el este supărat după ce Gabriel Agreste îl insultă drastic din cauză că nu l-a putut găsi pe Adrien, care a fugit de acasă, și este akumatizat în răufăcătorul titular, Gorizilla, o gorilă uriașă. Gorizilla se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Domnul Damocles / Bufnița / Bufnița Malefică

Este directorul strict al Colegiului Françoise-Dupont. În episodul "Bufnița Malefică", este dezvăluit că el este un mare fan al eroului din benzi desenate Bufinița, având un costum identic cu al acestuia și chiar și un calculator cu inteligență artificială pentru a-l ajuta să se lupte cu crima din Paris, deși în realitate este foarte neîndemânatic și se încurcă mai mereu. În același episod, el este umilit după ce a avut nevoie să fie salvat de Buburuză și Motan Noir și este akumatizat în răufăcătorul titular, Bufnița Malefică, care are toate puterile și gadget-urile Bufniței. După ce este învins și de-akumatizat, el continuă să ajute oamenii din Paris drept Bufnița, însă fără nimic periculos, ci doar așa cum ar trebui orice cetățean model.

Armand D'Argencourt / Spadasinul Întunecat

Este profesorul de scrimă de la Colegiul Françoise-Dupont. În episodul "Spadasinul Întunecat", el este supărat după ce a pierdut alegerile pentru primar al Parisului și este akumatizat în răufăcătorul titular, Spadasinul Întunecat, un spadasin care poate transforma pe oricine în cavaleri, ce devin servitorii lui. Spadasinul Întunecat se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Jalil Kubdel / Faraonul

Este un tânăr istoric și fratele mai mare al lui Alix. În episodul "Faraonul", el este supărat după ce tatăl său refuză să-i asculte teoria despre faraonul Tutankhamon și este akumatizat în răufăcătorul titular, Faraonul, care are toate puterile vechilor zei egipteni. Faraonul se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Xavier Ramier / Păsărarul

Este un cetățean din Paris care iubește porumbeii și este adesea văzut hrănindu-i. În episodul "Păsărarul", el este supărat după ce a fost alungat dintr-un parc deoarece hrănea porumbeii și este akumatizat în răufăcătorul titular, Păsărarul, care poate controla porumbeii.

Theo Barbot / Plagiatorul

Este un artist și sculptor local, deși este văzut adesea în fundal făcând și alte meserii. În episodul "Plagiatorul", el este gelos pe Motan Noir pentru afecțiunea lui pentru Buburuză și este akumatizat în răufăcătorul titular, Plagiatorul, care arată exact ca Motan Noir și are toate puterile lui.

Fred Haprele / Mimul

Este un actor și tatăl lui Mylene. În episodul "Mimul", el este supărat după ce a fost păcălit să rateze o audiție și este akumatizat în răufăcătorul titular, Mimul, care poate aduce la realitate orice mimează. Mimul se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Wang Cheng / Kung Food

Este unchiul lui Marinette și un bucătar chinez faimos. În episodul "Kung Food", el sosește în Paris pentru un concurs de gătit și este supărat după ce pierde din cauza lui Chloe, astfel că este akumatizat în răufăcătorul titular, Kung Food, care arme făcute din mancare și poate controla pe toți cei care i-au gustat supa.

Otis Cesaire / Aniom și Marlena Cesaire

Sunt părinții iubitori ai Alyei. Otis este un îngrijitor la zoo, în timp ce Marlena este bucătarul șef la Hotelul Grand Paris. În episodul "Aniom", Otis este supărat după ce Kim i-a insultat pantera și este akumatizat în răufăcătorul titular, Aniom, care se poate transforma în orice animal. Aniom se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Vincent Aza / Pixelatorul

Este un fotograf și cel mai mare fan al lui Jagged Stone. În episodul "Pixelatorul", el este supărat după ce nu a fost lăsat să-i facă poze lui Jagged și este akumatizat în răufăcătorul titular, Pixelatorul, care poate transporta oamenii pe care îi fotografiază în tablouri din apartamentul său.

Simon Grimaul / Simon Spune

Este un hipnotizator care apare în episodul "Simon Spune", unde participă la un show TV în care este provocat să-l hipnotizeze pe Gabriel Agreste. Simon este supărat după ce Gabriel refuză să participe, pierzând astfel provocarea, și este akumatizat în răufăcătorul titular, Simon Spune, care poate controla oamenii folosind cărți de joc.

Moșul / Moșul Groazei

Este un om în vârstă anonim și prietenos care apare în episodul "Moșul Groazei", unde este costumat în Moș Crăciun cu ocazia Crăciunului. El se împrietenește cu Adrien, care a fugit de acasă deoarece era supărat că va trebui să petreacă primul Crăciun fără mama sa, dar este atacat de Buburuză, care credea că Moșul este un răufăcător care l-a capturat pe Adrien. Supărat, el este akumatizat în răufăcătorul titular, Moșul Groazei, un ticălos adevărat înarmat cu o sanie zburătoare și cadouri pline de lucruri neplăcute, cu care dorește să transforme acest Crăciun în cel mai rău din istoria Parisului.

Jean / Ursulețul Malefic

Este un valet care lucrează la Hotelul Grand Paris, adesea servind-o pe Chloe. În episodul "Ursulețul Malefic", el este supărat după ce Chloe îl concediază din cauză ca a făcut-o din greșeală de râs în fața colegilor ei și este akumatizat în răufăcătorul titular, Ursulețul Malefic, care pilotează un ursuleț de pluș și poate controla pe oricine îmbrățișează. Ursulețul Malefic se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Gina Dupain / Befana

Este mama lui Tom și bunica extrem de activă a lui Marinette, care călătorește peste tot în lume. În episodul "Befana", ea sosește în Paris cu ocazia zilei de naștere a lui Marinette și este supărată după ce aceasta preferă să-și petreacă timpul cu prietenii ei decât cu ea, astfel că este akumatizată în răufăcătorul titular, Befana, care zboară pe o motocicletă și poate folosi bomboane pentru a transforma oamenii în cărbune sau în zâne, care devin servitorii ei.

Markov / Robostus

Este un robot în miniatură construit de Max, capabil să aibă sentimente umane. El apare prima dată în episodul "Robostus", unde este supărat după ce a fost confiscat de directorul Damocles și este akumatizat în răufăcătorul titular, Robostus, care poate da viață dispozitivelor mecanice; el este singurul răufăcător care să-l fi trădat pe Hawk Moth, deoarece își dorea Miraculoșii Buburuzei și lui Motan Noir doar pentru el, deși, ca și restul răufăcătorilor, a fost învins și de-akumatizat.

August / Gigantitan

Este un bebeluș care apare adesea pe fundal. În episodul "Gigantitan", el este akumatizat din greșeală în Gigantitan, un răufăcător uriaș, dar greu de controlat (deoarece, în final, tot un bebeluș a rămas). Gigantitan se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Andre Glacier / Glaciatorul

Este un vânzător ambulant de înghețată, faimos pentru faptul că înghețata sa aduce cupluri împreună. În episodul "Glaciatorul", el este supărat după ce nu a putut s-o înveselească pe Marinette și s-o convingă să-i încerce înghețată și este akumatizat în răufăcătorul titular, Glaciatorul, care pilotează un om de înghețată uriaș și poate transforma oamenii în înghețată, cu excepția cuplurilor. Glaciatorul se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Anarka Couffaine / Căpitanul Hardrock

Este mama Julekei și a lui Luka, foarte pasionată de muzică și cu o atitudine rebelă. Ea apare prima dată în episodul "Căpitanul Hardrock", unde este supărată după ce i s-a interzis să organizeze un concert din cauza zgomotului și este akumatizată în răufăcătorul titular, Căpitanul Hardrock, un pirat care navighează pe o corabie magică ce îi ascultă orice ordin.

Caline Bustier / Zombizou

Este diriginta clasei lui Marinette și Adrien, foarte amabilă și prietenoasă. În episodul "Zombizou", ea devine îngrijorată după ce trebuie s-o protejeze pe Marinette de un Akuma și ajunge să fie ea însăși akumatizată în răufăcătorul titular, Zombizou, care poate controla pe oricine sărută, transformându-l într-un zombi fără minte.

Ondine / Sirena

Este o elevă atletică care face înot împreună cu Kim, de care îi place în secret. Ea apare prima dată în episodul "Sirena", unde este supărată după ce Kim o ignoră și este akumatizată în răufăcătorul titular, Sirena, o sirenă care inundă întregul Paris. Sirena se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Clara Nightingale / Sperietoarea

Este o tânără cântăreață faimoasă, pentru care viața este doar dansat și cântat. În episodul "Sperietoarea", ea este supărată după ce nu își mai poate filma videoclipul muzical din cauza lui Chloe și este akumatizată în răufăcătorul titular, Sperietoarea, care poate transforma în statuie pe oricine nu dansează sau vorbește în rime. Sperietoarea se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Penny Rolling / Problematica

Este asistenta personală a lui Jagged Stone. În episodul "Problematica", ea este stresată din cauza filmării unei emisiuni TV, în timpul căreia toată lumea pune foarte multă presiune pe ea, și este akumatizată în răufăcătorul titular, Problematica, care se poate face invizibilă și trece prin obiecte, pentru a crea un haos total.

Philippe / Viforul

Este instructorul de patinaj de la patinoarul din Paris. El apare prima dată în episodul "Viforul", unde este supărat după ce primarul Andre Bourgeois amenință că va închide patinoarul din cauză că nu are niciun elev și este akumatizat în răufăcătorul titular, Viforul, un patinator care poate transforma orice atinge cu patinele sale în gheață. Viforul se întoarce în episoadele "Catalizatoarea" și "Mayura", ca parte din armata de răufăcători akumatizați de Akuma stacojii ai lui Scarlet Moth.

Ella și Etta Cesaire / Sapotici

Sunt surorile gemene ale Alyei, care iubesc să facă pozne. Ele apar prima dată în episodul "Sapotici", unde sunt supărate după ce Alya și Marinette, care le dădăceau, le pedepsesc din cauză că au fost neastâmpărate, și sunt akumatizate în răufăcătorii titulari, Sapotici, care se pot multiplica când mănâncă.

Nora Cesaire / Anansi

Este sora mai mare și foarte protectivă a Alyei și o luptătoare profesionistă. Ea apare prima dată în episodul "Anansi", unde este supărată după ce Alya refuză să-i asculte sfaturile pentru siguranța proprie și este akumatizată în răufăcătorul titular, Anansi, un păianjen ce poate țese pânze și cățăra pe pereți.

Tânărul

Ene

Este un băiețel anonim care apare în episodul "Tânărul Ene", unde este speriat după ce a văzut un film de groază și akumatizat în răufăcătorul titular, Tanarul

Ene, care zboară pe o pernă și poate aduce coșmarurile la viață.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat în studiourile Ager Film

 • Valeria Stoianu - Marinette Dupain-Chang / Buburuza
 • Cristi Niculescu - Adrien Agreste / Motan Noir
 • Alexandra Badea - Alya Césaire / Lady Wifi / Rena Rouge
 • Ionuț Grama - Gabriel Agreste / Hawk Moth
 • Alina Teianu - Tikki
 • Raul Stănulescu - Plagg
 • Lucian Ionescu
 • Tamara Roman
 • Silvian Vâlcu
 • Anca Iliese
 • Ema Niculae
 • Cătălina Epuran
 • Grațiela Ene
 • Genericul este interpretat de Nicole Cherry[8] și Raul Stănulescu.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera originală Premiera în România N/o Titlu român Titlu francez
SEZONUL 1
19.10.2015 16.03.2016 01 Vreme tulbure Climatika
20.10.2015 02 Balonarul Le Bulleur
10.01.2015 03 Plagiatorul Le Pharaon
17.01.2015 04 Lady Wifi Lady Wifi
23.10.2015 05 Stăpâna timpului Chronogirl
23.10.2015 06 Păsărarul M. Pigeon
26.10.2015 07 Graficianul malefic Le Dessinateur
27.10.2015 08 Rogercop Rogercop
28.10.2015 09 Plagiatorul L'Imposteur
29.10.2015 10 Cupidonul malefic Dislocœur
30.10.2015 11 Horificatoarea Horrificator
06.12.2015 12 Spadasinul întunecat Le Chevalier Noir
13.12.2015 13 Mimul Le Mime
10.01.2016 14 Kung Food Kung Food
17.01.2016 15 Jucătorul malefic Le Gamer
24.01.2016 16 Animomul Animan
31.01.2016 17 Antibubu Antibug
07.02.2016 18 Micuța păpușar La Marionnettiste
21.02.2016 19 Reflekta Reflekta
28.02.2016 20 Chitaristul malefic Guitar Vilain
13.03.2016 21 Pixelatorul Numéric
20.03.2016 22 Prințesa miresmelor Princesse Fragrance
27.03.2016 23 Simon spune Jackday
03.04.2016 24 Volpina Volpina
30.10.2016 25 Inimă de piatră (Originile - Partea 1) Cœur de pierre (Origines - Partie 1)
30.10.2016 31.01.2018 26 Inimă de piatră (Originile - Partea a 2-a) Cœur de pierre (Origines - Partie 2)
SEZONUL 2
11.12.2016 27 Moșul groazei Pire Noël
26.10.2017 28 Colecționarul Le Collectionneur
27.10.2017 29 Ursulețul malefic Doudou Vilain
29.10.2017 30 Regina audiențelor Audimatrix
30.10.2017 31 Befana La Béfana
01.11.2017 32 Riposte Riposte
03.11.2017 33 Robostus Robostus
26.11.2017 34 Gigantitan Gigantitan
10.12.2017 35 Bufnița întunecată Le Hibou Noir
14.01.2018 36 Glaciatorul Glaciator
21.01.2018 37 Sapotici Sapotis
13.05.2018 38 Gorizilla Gorizilla
20.05.2018 39 Căpitanul Hardrock Capitaine Hardrock
27.05.2018 40 Zombizou Zombizou
03.06.2018 41 Sirena Syren
10.06.2018 42 Sperietoarea Rossignoble
17.06.2018 43 Problematica L'insaisissable
23.09.2018 44 Anansi Anansi
30.09.2018 45 Tânărul Ene Le Marchand de Sable
07.10.2018 46 Inversatorul Inverso
14.10.2018 47 Viforul Le Patineur
21.10.2018 48 Regina stilului (Bătălia reginelor. Partea 1) Style Queen (Le combat des Reines - Partie 1)
21.10.2018 49 Regina viespe (Bătălia reginelor. Partea a 2-a) Queen Wasp (Le combat des Reines - Partie 2)
28.10.2018 50 Malediktor Maledikteur
18.11.2018 51 Ziua eroilor. Partea 1 (Catalyste) Catalyste (Le jour des Héros - partie 1)
18.11.2018 52 Ziua eroilor. Partea a 2-a (Mayura) Mayura (Le jour des Héros - partie 2)
SEZONUL 3
14.04.2019 53 Rebrousse-Temps Inversatoare
21.14.2019 54 Papa Garou Lup-Tată
28.14.2019 55 Caméléon Cameleon
05.05.2019 56 Animaestro Animaestro
12.05.2019 57 Boulangerix Brutarix
19.05.2019 58 Silence Silenţiator
26.05.2019 59 Oblivio Uitar
02.06.2019 60 Climatika 2 Vreme tulbure 2
2019 61 Maître Noël Maestrul Chris
2019 62 Oni-Chan Oni-Chan
2019 63 Miraculeur Miraculor
2019 64 Timetagger
2019 65 Gamer 2.0
2019 66 Trouble Fête
2019 67 La Marionnettiste 2 Păpuşar 2
2019 68 Ikari Gozen
2019 69 Poupéflekta Păpuşa Reflekt
2019 70 Desperada Desperada
2019 71 Ladybug Buburuza
2019 72 Startrain Startren
2019 73 Festin
2019 74 Chasseuse de Kwamis
2019 75 Chat Blanc
2019 76 Félix
2019 77 Mangeamour (La bataille des Miraculous – Partie 1)
2019 78 Miracle Queen (La bataille des Miraculous – Partie 2)

Teoriile Fanilor[modificare | modificare sursă]

Teoriile Fanilor este o mini-serie în care e vorba despre un băiat pe nume Grigore, care ne spune diferite teorii din serialul Miraculos: Buburuza și Motan Noir.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru ref-urile numite ladybug la times
 2. ^ a b „Miraculous”. PGS Entertainment. Accesat în . 
 3. ^ Collins, Elle (). „Teen French Heroes Ladybug & Cat Noir Arrive on Nickelodeon”. Comics Alliance. Arhivat din original la . Accesat în . The influence of the Magical Girl genre is inescapable; when Marinette's mother is captured in a bubble and carried off into the sky, apparently along with every adult in Paris, Marinette transforms into Ladybug in a series of twirls and poses. She even has the guidance of some kind of talking ladybug creature, fulfilling another Magical Girl trope.  Parametru necunoscut |url-status= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |df= ignorat (ajutor)
 4. ^ a b c Thomas_Astruc (). „Delighted to announce: @WinnyGZ @happyhappykuri & Jun Violet will now direct the show with me. Plz greet'em warmly!” (Tweet). Accesat în . 
 5. ^ [1]
 6. ^ a b c Winny (). „Desperada was made by DQ and Reflecta by Assemblage (new studio, it was a first)”. @Winny_BayDay (în engleză). Accesat în . 
 7. ^ a b „Gloob vira co-produtor de maior sucesso: As Aventuras de Ladybug”. Observatório da Televisão (în portugheză). . Accesat în . 
 8. ^ Zu TV. „Nicole Cherry interpretează coloana sonoră a animației Miraculos:Buburuza și Motan Noir”. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]