Violetta

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Violetta
GenTelenovelă
Musical[1][2]
Scenarist(i)Solange Keoleyan
Sebastián Parrotta
Regizor(i)Jorge Nisco
Martín Saban
Matías Risi (ep. 61-80, season 1)[3]
Director de creațieVíctor Tevah
ActoriMartina Stoessel
Pablo Espinosa[*]
Alba Rico
Lodovica Comello
Candelaria Molfese
Facundo Gambandé[*][[Facundo Gambandé (actor argentinian)|​]]
Simone Lijoi[*][[Simone Lijoi (actor italian)|​]]
Samuel Nascimento[*][[Samuel Nascimento (actor brazilian)|​]]
Rodrigo Velilla[*][[Rodrigo Velilla (Argentine actor, singer and dragqueen)|​]]
María Clara Alonso[*]
Florencia Benítez[*]
Joaquín Berthold[*]
Mirta Wons[*]
Alfredo Allende[*][[Alfredo Allende (actor)|​]]
Rodrigo Pedreira[*]
Pablo Sultani[*][[Pablo Sultani (actor argentinian)|​]]
Ezequiel Rodríguez[*][[Ezequiel Rodríguez (actor argentinian)|​]]
Alberto Fernández de Rosa[*]
Diego Domínguez Llort[*]
Xabiani Ponce De León[*][[Xabiani Ponce De León (Mexican actor and singer)|​]]
...încă 11  Modificați la Wikidata
Compozitor temă muzicalăNicolas Fromentel
Temă muzicală de început"En mi mundo", interpretată de Martina Stoessel[4]
Țară de origine Argentina
Limbă(i)spaniolă
Disponibil în românăsubtitrat
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade240 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Diego Carabelli
Producător(i)Adrián Suar
Fernando Blanco
LocBuenos Aires,  Argentina
Perioadă de difuzare50 de minute cu pauza de 5 minute
Companie(i) de producțiePol-ka Producciones
Difuzare
Canal originalDisney Channel
Format imagine1080i (HDTV)[1]
Difuzare originală15 mai 2013[5] –
prezent  (prezent)
Cronologie

Violetta este o telenovelă argentiniană pentru adolescenți care a fost difuzată pentru prima dată pe Disney Channel la data de 13 mai 2012. Serialul este o co-producție între compania argentiniană de producție Pol-ka Producciones și canalele Disney Channel din America Latină, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa Subsahariană.

Violetta spune povestea unei adolescente talentate cu acest nume, care pleacă din Madrid (Spania) în orașul ei natal, Buenos Aires, pentru a găsi iubirea și pentru a explora pasiunea ei pentru muzică. Spectacolul este filmat în cea mai mare parte în Buenos Aires, în special în cartierul La Boca dar și în Spania. Nicolas Fromentel a compus toate melodiile. Melodia din introducere este En mi mundo („În lumea mea”).

Fiecare episod conține cântece originale din diferite genuri muzicale.

Povestea - primul sezon[modificare | modificare sursă]

Serialul Violetta spune povestea unei adolescente talentate care se întoarce în orașul său natal, Buenos Aires, împreună cu tatăl ei, după câțiva ani trăiți în Europa. Acolo găsește prieteni loiali, descoperă adevărata iubire și o pasiune pentru muzică. Ea îi întâlnește pe Tomas și Leon, doi băieți cu personalități diferite care luptă pentru inima ei. Dar ea îl alege pe Leon, iar cu toate astea Tomas trebuie să plece departe pentru a-l ajuta pe tatăl său.

Al doilea sezon[modificare | modificare sursă]

Fragmente audio:

Violetta și Leon se împacă, dar Diego (un nou personaj), care face parte din planul Ludmilei, face tot posibilul să-i despartă și să o scoată pe Violetta de la studio. Leon practică motocross și se îndrăgostește de Lara, mecanica sa. German este mult mai înțelegător, dar nu are încredere în Violetta și o spionează o perioadă, deghizându-se în Jeremias. Violetta află ce a făcut tatăl său și s-a supărat mult pe el, dar în cele din urmă s-au împăcat. Matías și Jade angajează o actriță (Esmeralda) care să-i fure banii lui German, să-l cucerească, iar apoi să-l lase cu inima frântă. Adevărul este că German nu îi este indiferent Esmeraldei și chiar se îndrăgostește de German. Violetta va fi împreună cu Diego, iar Leon cu Lara. Într-o zi Leon îi filmează pe Ludmila și Diego vorbind despre planul împotriva Violettei, iar când Violetta vede filmulețul se desparte de Diego. Acela a fost momentul dinaintea intrării pe scena din Madrid, însă afectată de aflarea adevărului, Violetta a început să plângă, iar apoi Leon a intrat și au cântat împreună. Leon și Lara se despart deoarece Leon se gândește la Violetta. Până la urmă Violetta și Leon vor fi împreună.

Al treilea sezon[modificare | modificare sursă]

German o întâlnește pe viitoarea lui soție, Priscila (mama Ludmilei), însă timpul va demonstra răutatea ei. Forțate de conjunctură și contrar acțiunilor Ludmilei de a-i despărți pe cei doi, Violetta și Ludmila vor locui sub același acoperiș. Sentimentele de protecție, acceptare și iubire oferite Ludmilei de către German și Violetta o va schimba pe Ludmila, cele două fete devenind la fel de apropiate ca două surori. Angie se întoarce și datorită geloziei Priscilei, toți vor face cunoștință cu noua față a mamei Ludmilei. Cât despre Violetta și Leon, aceștia vor fi despărțiți datorită lipsei de înțelegere pe tema dorinței lui Leon de a părăsi studioul pentru trupa sa. Violetta se deghizează în Roxy (și Francesca în Fausta), Leon îndrăgostindu-se de ea. Studioul va trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, aspect datorat în mare parte și schimbărilor din cadrul acestuia: Antonio se stinge de bătrânețe, după care Pablo renunță la studio, iar Gregorio devine director. Jade se căsătorește cu Nicolas (un prosper om de afaceri), al cărui fiu (Clement) studiază în secret la studio sub o altă identitate (Alex). German se căsătorește cu Angie și va fi noul proprietar al studioului. Diego și Francesca, Clement și Gery sunt împreună.

Distribuția[modificare | modificare sursă]

Actorii serialului sunt:

Adulți[modificare | modificare sursă]

Adolescenți[modificare | modificare sursă]

Profesori[modificare | modificare sursă]


Personaje[modificare | modificare sursă]

Protagoniști[modificare | modificare sursă]

  • Violetta Castillo: O adolescentă ce se întoarce în orașul ei natal, în Buenos Aires alături de tatăl ei, Germán. Ea urmează cursurile de muzică la Studio 21. O are drept guvernantă pe Angie, care este sora mamei ei. Violetta nu știe acest lucru. Violettei nu-i place de Jade iubita lui German și de fratele ei, Matias care este un infractor. Deși ea îl va alege pe Thomas, acesta va pleca în Spania, așa că va rămîne cu Leon.
  • Leon: Este iubitul Ludmilei, unul dintre membrii grupului popular. La început, el are o relație cu Ludmila, dar după ce află că ea îl vrea pe Tomás, o face geloasă cu Violetta. Pe parcurs, el se îndrăgostește de Violetta pe bune. Este o fire geloasă. Nu-l suportă pe Tomás. De-a lungul sezoanelor se vor certa și împăca de repetate ori, în special datorită altor personaje (Tomas, Diego, Lara, Clement/Alex, Gery etc.).
  • Tomás Heredia: Băiatul de care se îndrăgostește Violetta prima dată. El este din Spania și intră la Studio 21 odată cu Violetta. El o iubește pe Violetta, însă la finalul primului sezon se întoarce în Spania.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

  • German Castillo: Tatăl protector al Violettei. El este iubitul lui Jade, deși după ce se întâlnește cu Angie, începe să se îndrăgostească de aceasta. El obișnuia să se mute cu Violetta dintr-un loc în altul, din cauza serviciului său. El nu vrea ca Violetta să-i calce pe urmele mamei sale și să devină cântăreață.Dar după aceea o lăsa să studieze la studio.
  • Angie: Este guvernanta Violettei, dar și mătușa acesteia, acest lucru nefiind știut de Violetta (atât Violetta, cât și German vor afla acest lucru ulterior). Ea o iubește mult pe nepoata ei și începe să se îndrăgostească de German. Este de asemenea și profesoară de canto la Studio.
  • Jade LaFontaine: Iubita lui German. Ea vrea să se căsătorească cu el pentru averea lui, după cererile fratelui ei, dar se dovedește ca ea chiar îl iubește pe German. Ea nu le suportă pe Angie și Violetta și devine geloasă pe Angie. În ultimul sezon ea își va găsi adevărata iubire.
  • Matías LaFontaine: Fratele lui Jade, capul răutăților. Este cel care o forțează pe Jade să se mǎrite cu German după ce familia lor a dat faliment.
  • Olga: Una dintre servitoarele casei. Ea o iubește pe Violetta ca pe propriul copil.
  • Lisandro Ramallo: Mâna dreaptă a lui German. Este îndrăgostit de Olga. Face parte din trupa "Spațiu Personal" și este unul din fondatorii ei.
  • Ludmila Ferro: Fata cea populară de la Studio 21. Ea are o relație cu Leon, dar după ce-l vede pe Tomás, vrea să aibă o relație cu el, deși el o iubea pe Violetta. Ea o are drept asistentă pe Naty. Ludmila o pune pe Naty să facă totul, cum ar fi: să îi facă unghiile, să răspundă la telefon, să îi pregătească baia.... Până la urmă va rămîne cu Federico, pentru că Thomas va pleca în Spania.
  • Naty (Natalia): Este asistenta Ludimilei, astfel ajungând între cei populari. Deși nu o place pe Ludmila, Naty stă pe lângă ea, știind că aceasta este singura ei șansă să fie în grupul popularilor. Mâna dreaptă a Ludmilei, deși uneori e mai mult ca un animal de companie pentru aceasta. Naty este drăguță, dar nu fenomenală, ea trăiește pentru modă și le privește de sus pe celelalte studente. În adâncul ei, e o fată foarte nesigură, care crede că singura cale spre succes este să facă parte din gașca "cool".
  • Camila Torres: Una dintre prietenele Violettei. Este bună prietenă cu Maxi și Francesca. Studiază alături de prietenii ei la Studio 21. De asemenea este si iubita lui Broadway.
  • Maxi (Maximiliano) Ponte: Unul dintre prietenii Violettei. Este bun prieten cu Camilla și Francesca. Studiază alături de prietenii lui la Studio 21.
  • Francesca Cauviglia: Una dintre prietenele Violettei. Ea este din Italia și se mută alături de fratele ei, Luca, în Buenos Aires pentru ca ea să studieze la Studio 21. La început, ea îl place pe Tomás, dar după ce află că și Violetta îl place, uită de iubirea ei față de Tomás și îi ajută să fie împreună. Este deșteaptă, altruistă și provine dintr-o familie modestă. Știe că familia ei trebuie să facă eforturi pentru ca ea să poată frecventa "Studio 21". În sezonul 3 ea devine iubita lui Diego.
  • Luca Cauviglia: Fratele mai mare al Francescăi. El deține "Resto Bar-ul", unde sora lui și prietenele ei își petrec cel mai des timpul liber. Apare doar în primul sezon.
  • Braco: Unul dintre prietenii Violettei. El provine dintr-o țară străină, pe care el nu o dezvăluie. Spune deseori expresii în limba lui natală. Deși nu-i suportă pe Tomas și pe Leon nu se v-a putea apropia de Violetta pentru că se adresează în ucraineană.
  • Napo (Napoleón): Verișorul Ludmilei. Vrea să intre și el în grupul popularilor, dar Ludmila nu-l bagă în seamă. Pînă la urmă v-a deveni cel mai bun prieten a lui Brako.
  • Andres: Este bun prieten cu Leon. Este puțin mai emotiv. O perioadă, el crede că Ludmila este îndrăgostita de el. În sezonul 3 creează un blog pe care se prezintă ca fiind Doctorul în Dragoste, acest lucru aducând probleme trupei și cuplurilor de la Studio.
  • Pablo Galindo: Unul dintre profesorii de la Studio. El a fost directorul Studioului, dar după eșecul unui spectacol, demisionează din postul de profesor. Devine chelner la restaurantul fratelui lui Francesca.El este îndrăgostit de Angie.
  • Roberto Benvenuto (Beto): Unul dintre profesorii de la Studio. El îi ia mereu apărarea lui Tomás, dar și celorlalți elevi ai Studioului.
  • Gregorio Casal: Cel mai exigent dintre profesorii Studioului. El devine director după ce spectacolul organizat de Pablo eșuează. El crede că toți, mai ales Tomás sunt împotriva lui. La sfârșitul sezonului 3 este înlocuit din nou de Pablo. Gregorio crede că studioul este un eșec și încearcă să îl saboteze. De asemenea are probleme cu Diego, cu care se ceartă mereu însă își v-a găsi calmul la studioul lui Art Rebel.
  • Antonio Fernández Vallejo: Deținătorul Studioului. El îi susține pe copii însă v-a muri în sezonul 3.
  • Broadway: Un instructor de dans nou venit la Studio si este îndrăgostit de Camila.
  • Federico (Fede): Unul dintre elevii studioului. Venit din Italia, va trăi la Violetta. În primul sezon este îndrăgostit de ea, apoi însă, devin cei mai buni prieteni , îndrăgostindu-se de Ludmila cu care formează un cuplu. El este o fostă vedetă Yummix, dar mai apoi, devine co-fondator al boy-bandului, format din Leon, Andreas, Broadway, Maxi și desigur Federico.
  • Lena (Helena): Sora Nataliei. Are un blog pe care îl vizitează foarte mulți oameni. Gregorio o înscrie la Studio pe Lena, dar ea pleacă după o perioadă de timp. Ea o face pe Naty să se depărteze de Ludmila și o face să aibă mai multă încredere în ea.

Tabel personaje[modificare | modificare sursă]

Personaje Actori
Sezonul 1
(2012)
Sezonul 2
(2013)
Sezonul 3
(2014)
Herman Castillo Diego Ramos
Violetta Castillo Martina Stoessel
Tomas Heredia Pablo Espinosa
Leon Vargas Jorge Blanco
Diego Hernández Diego Domínguez
Ludmilla Sussana Ferro Mercedes Lambre
Andres Calixto Nicolás Garnier
Natalia Vidal Alba Rico Navarro
Francesca Caviglia Lodovica Comello
Camila Torres Candelaria Molfese
Maximiliano Ponte Facundo Gambandé
Luca Caviglia Simone Lijoi
Broduey Samuel Nascimento
Federico Ruggero Pasquarelli
Braco Artur Logunov
Napoleon Rodrigo Velilla
Marco Tavelli Xabiani Ponce De León
Lara Valeria Baroni
Angeles Carrará Clara Alonso
Jade LaFontaine Florencia Benítez
Matias LaFontaine Joaquín Berthold
Olga Patricia Peña Mirta Wons
Lisandro Ramallo Alfredo Allende
Gregorio Casal Rodrigo Pedreira
Roberto Benvenuto Pablo Sultani
Pablo Galindo Ezequiel Rodríguez
Esmeralda Di Pietro Carla Pandolfi
Jacqueline Saenz Valentina Frione
Antonio Jerez Alberto Fernández de Rosa
Gery Macarena Miguel
Alex/Clement Damien Lauretta
Priscilla Ferro Florencia Ortiz
Milton Vinicius Rodrigo Frampton
Maroti Diego Alcala
Nicolas Cortes Nacho Gadano

Episoade[modificare | modificare sursă]

Tabel premiere[modificare | modificare sursă]

Sezon Episoade Difuzare originală în America Latină Difuzare originală în România
Premiera sezonului Finalul sezonului Premiera sezonului Finalul sezonului
1 80 40 14 mai 2012 6 iulie 2012 18 februarie 2013 10 mai 2013
40 3 septembrie 2012 26 octombrie 2012 10 iunie 2013 30 august 2013
2 80[6] 40 29 aprilie 2013[7] 21 iunie 2013 21 octombrie 2013 31 ianuarie 2014
40 19 august 2013 11 octombrie 2013 28 februarie 2014 23 mai 2014
3 80 40 28 iulie 2014 17 octombrie 2014 10 noiembrie 2014 13 februarie 2015
40 17 noiembrie 2014 6 februarie 2015 16 martie 2015 12 iunie 2015

Media[modificare | modificare sursă]

Muzica[modificare | modificare sursă]

Principla temă de deschidere și de închidere a serialului este "En mi mundo" în versiunea originală. Datorită lansării serialului la nivel mondial, au apărut diferite versiuni a melodiei de deschidere, astfel în Franța, pentru primele patruzeci de episoade ale primului sezon, în locul originalului este cântată o versiune în franceză cântată de Cynthia și intitulată "Dans Mon Monde", în Brazilia este cântată de Mayra Arduini și numită "Pelo mundo", în Italia, a fost cântat de Martina Alejandra Stoessel versiunea în limba italiană a "En mi Mundo", intitulat "Nel Mio Mondo", în Rusia sunt cunoscute două versiuni intitulate "Вижу мир свой" și "Я лечу к тебе". În Marea Britanie a apărut o versiune în engleză numită "In my own world", care a apărut pe al doilea album a serialului, numit "Cantar es lo que soy". În România, Polonia și Turcia, este folosit originalul.

An Detalii
2012 Violetta
2012 Cantar es lo que soy
2013 Hoy somos más
  • Algo suena en mi
  • Destinada a brillar
  • Junto somos mas
  • Entre tu y yo
  • Tienes todo
  • Voy por ti
  • Ahi estare
  • Te creo
  • Habla si puedes
  • Are you ready for the ride
  • Junto a ti
  • Veo veo
  • Dile que si
  • Como quieres
  • Ti credo
  • Ven y canta
  • Tienes el talento
  • Te esperare
  • Nuestro Camino
  • Algo se esciente
  • Yo soy asi
  • Cuando me voy
  • Peligrosamente bellas
  • Alcancemos las estrellas
  • Codigo Amistad
  • Hoy somos más
  • Euforia
  • Si es por amor
  • On Beat
  • Podemos
  • Mi mejor momento
  • Algo se enciende
  • Ven con nosotros
  • Nel mio mondo
  • Entre dos mundos
  • Ser mejor
  • Esto no puedo terminar
  • Te fazer feliz
  • Luz camara y accion
  • Verte de lejos
  • Tu foto de verano
  • Supercreativa
  • Amor en el Aire
  • Rescata mi Corazon
  • Descubri
  • Quiero
  • Aprendi a decir adios
  • Encender Nuestra Luz
  • En Gira
  • A mi Lado
  • Ser quien soy
  • Queen of the dance floor
  • Underneath it all
  • Friends 'till the end
  • Crecimos Juntos
  • Mas Que Dos
  • Abrazame y Veras
  • Es mi pasion
  • LLamame
  • Solo pienso en ti
  • Mas que una amistad
  • Mil vidas atras
  • Mi Princesa

Revistă[modificare | modificare sursă]

Din 10 octombrie 2012 este disponibilă în Italia revista oficială a seriei intitulată Violetta. Revista lunară este redactată de Veronica Di Lisio și oferă interviuri, fotografii nepublicate ale seriei și chiar jocuri, postere și grile pentru publicul feminin. În Argentina este publicată o revistă cu același conținut ca și cea italiană. În Chile pot fi achiziționate de la 21 decembrie 2012. Chiar și în Spania este o revistă lunară dedicată telenovelei. Chair și în România există o revistă intitulată Violetta.

Album autocolant[modificare | modificare sursă]

În aceeași zi în care a fost publicată revista, a fost, de asemenea, lansat și albumul autocolant, la prețuri accesibile atașat la revistă sau individual. Albumul este publicat de către Panini.

Alte produse[modificare | modificare sursă]

Au fost, de asemenea, publicate pe piață ouă de Paște și notebook-uri (în Brazilia). În plus, actorul italian Simon Lijoi a creat coloana intitulată "Chiedilo un Simone", unde fanii pe pagina sa de Facebook pun niște întrebări și el răspunde, primul articol a fost publicat la 22 martie 2013 și mai târziu a fost publicat în fiecare joi.

Violetta - versiunea teatrală[modificare | modificare sursă]

În anul 2013, a fost confirmată o adaptare a seriei în versiune de teatru. Acesta a fost anunțat că va începe la Teatro Gran Rex din Buenos Aires pe 13 iulie 2013. Spectacolul este intitulat "Violetta en vivo", și va putea fi văzut zilnic la ora 14:30 și 17:30[8] până pe 28 iulie. Drept urmare, s-a hotărât să se extindă până în 15 septembrie, dar nu zilnic. Vor fi 60 de spectacole în mai multe țări.

Premiere[modificare | modificare sursă]

Data[8] Țara Oraș Teatru
America Latină
13 iulie 2013 Argentina Argentina Buenos Aires Teatro Gran Rex
14 iulie 2013
16 iulie 2013
17 iulie 2013
18 iulie 2013
19 iulie 2013
20 iulie 2013
21 iulie 2013
23 iulie 2013
24 iulie 2013
25 iulie 2013
26 iulie 2013
27 iulie 2013
28 iulie 2013
2 august 2013
3 august 2013
4 august 2013
9 august 2013
10 august 2013
15 august 2013
16 august 2013
17 august 2013
18 august 2013
23 august 2013
24 august 2013
25 august 2013
27 august 2013
30 august 2013
31 august 2013
1 septembrie 2013
5 septembrie 2013
6 septembrie 2013
7 septembrie 2013
8 septembrie 2013
10 septembrie 2013
11 septembrie 2013
14 septembrie 2013
15 septembrie 2013
28 septembrie 2013 Paraguay Paraguay Asunción Polideportivo del Club Sol de América
29 septembrie 2013
3 octombrie 2013 Argentina Argentina Santa Fé Club Unión Santa Fé
4 octombrie 2013
6 octombrie 2013 Rosario Metropolitano
7 octombrie 2013
9 octombrie 2013 Neuquén Stadio Ruca Che
11 octombrie 2013 Chile Chile Santiago del Cile Movistar Arena
12 octombrie 2013[9]
13 octombrie 2013
16 octombrie 2013 Argentina Argentina Mendoza Arena Maipú
17 octombrie 2013
19 octombrie 2013 Cordoba Orfeo Superdomo
20 octombrie 2013
21 octombrie 2013
26 octombrie 2013 Brazilia Brazilia San Paolo Credicard Hall
27 octombrie 2013[10]
1 noiembrie 2013 Uruguay Uruguay Montevideo Teatro de Verano
2 noiembrie 2013
15 noiembrie 2013 Venezuela Venezuela Valencia Forum de Valencia
16 noiembrie 2013 Caracas Poliedro de Caracas
Europa
30 noiembrie 2013 Spania Spania[10] Barcelona Palau Sant Jordi
1 decembrie 2013
5 decembrie 2013 Bilbao Bilbao Arena
7 decembrie 2013 Madrid Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid
8 decembrie 2013[10]
13 decembrie 2013 Valencia Pabellón Municipal Fuente de San Luis
14 decembrie 2013
15 decembrie 2013 Málaga Palacio de Deportes José María Martín Carpena
3 ianuarie 2014 Italia Italia[11] Milán Mediolanum Forum
4 ianuarie 2014
6 ianuarie 2014 Bolonia Unipol Arena
10 ianuarie 2014 Roma PalaLottomatica
11 ianuarie 2014
15 ianuarie 2014 Franţa Franța[12] Paris Le Grand Rex
17 ianuarie 2014
18 ianuarie 2014
19 ianuarie 2014
21 ianuarie 2014 Italia Italia Napoli PalaPartenope
22 ianuarie 2014
25 ianuarie 2014 Catania PalaCatania
26 ianuarie 2014
28 ianuarie 2014 Padua PalaFabris
29 ianuarie 2014
31 ianuarie 2014 Florencia Nelson Mandela Forum
1 februarie 2014
2 februarie 2014 Turín Palasport Olimpico
America Latină
28 februarie 2014 Argentina Argentina Buenos Aires Luna Park[13]

Programe similare[modificare | modificare sursă]

The U-Mix Show[modificare | modificare sursă]

Din 19 mai 2012, în Argentina, a fost prezentat The U-Mix Show, program săptămânal ce prezintă un rezumat a săptămânii cu seriale și interviuri cu participanții în serie.[14] Este prezentat prin Roger González și prin Daniel Martins. În Brazilia este prezentat prin Bruno Heder.[15]

El V-log de Francesca[modificare | modificare sursă]

Este o serie web prezentată prin Lodovica Comello și este filmat in dormitorul ei. Este formată din șaisprezece episoade, prima emisie a fost în 10 iunie 2012 și ultima în 22 octombrie 2012.[16] De asemenea episoadele au fost dublate în italiană sub numele de El videoblog de ​​Francesca[17] și în Brazilia cu numele de O V-log de Francesca[18].

Ludmila Cyberst@r[modificare | modificare sursă]

Este o serie web postată pentru prima dată în 1 iunie 2012 pe canalul oficial Disney Channel Argentina de pe platforma YouTube. Seria constă în opt episoade [19] iar ultima oară s-a postat pe YouTube pe 17 septembrie 2012[20] și apoi s-a difuzat în continuare pe aceeași paginǎ web a canalului portughez Disney Channel.[21]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

An Premiu Categorie Nominalizare Rezultat
2012 Kids' Choice Awards Argentina [22] Favorite TV Show Nominalizare
Actorul favorit Pablo Espinosa Câștigat
Ticălosul favorit Mercedes Lambre Câștigat
Femeia nou venită Martina Stoessel Câștigat
2013 Kids' Choice Awards [23] Artistul latin favorit Martina Stoessel Nominalizare
Premios Gardel[24] Cel mai bun soundtrack a albumului de film / Televiziune Violetta Câștigat
Premios Martín Fierro[25] Outstanding Children / Youth's Program Câștigat
Femeia nou venită Martina Stoessel Câștigat
Kids' Choice Awards Mexic [26] Actorul favorit Jorge Blanco Câștigat
Seria TV favortă Nominalizare
Ticălosul favorit Mercedes Lambre Nominalizare
Cel mai bun actor secundar Pablo Espinosa Nominalizare
Cea mai bună actriță secundară Clara Alonso Nominalizare
Kids' Choice Awards Argentina [27] Favorite TV Show Nominalizare
Actorul favorit Jorge Blanco
Actrița favoită Martina Stoessel Nominalizare
Actrița favorită Lodovica Comello Nominalizare
Cel mai bun actor suportat Samuel Nascimento Nominalizare
Ticălosul favorit Mercedes Lambre Nominalizare
Noul venit Xabiani Ponce De León Nominalizare
  • En mi mundo (melodie de intro)
  • Algo suena en mi
  • Destinada a brillar
  • Te creo
  • Voy por ti
  • Juntos somos mas
  • Entre tu y yo
  • Are you ready for the ride
  • Dile que si
  • Junto a ti
  • Tienes todo
  • Veo veo
  • Habla si puede
  • Ven y canta

Lansări internaționale[modificare | modificare sursă]

Țară/Regiune Canal Data premierei(sezon 1) Data premierei(sezon 2) Titlul în țară Ref.
Argentina Argentina Disney Channel America Latină 14 mai 2012 29 aprilie 2013 Violetta
Chile Chile
Bolivia Bolivia
Columbia Columbia
Panama Panama
Paraguay Paraguay
Ecuador Ecuador
Guatemala Guatemala
Mexic Mexic
Honduras Honduras
Paraguay Paraguay
Peru Peru
Venezuela Venezuela
Italia Italia Disney Channel Italia 3 iunie 2013
Brazilia Brazilia Disney Channel Brazilia 10 septembrie 2012 19 august 2013
Spania Spania Disney Channel Spania 17 septembrie 2012 23 septembrie 2013
Franţa Franța Disney Channel Franța 1 octombrie 2012 30 septembrie 2013
Turcia Turcia Disney Channel Turcia 18 februarie 2013 8 noiembrie 2013
Polonia Polonia Disney Channel Polonia 21 octombrie 2013
 România Disney Channel România
Bulgaria Bulgaria Disney Channel Bulgaria
Israel Israel Disney Channel Israel 3 septembrie 2012 29 septembrie 2013 ויולטה (Violetta)
Rusia Rusia Disney Channel Rusia 15 octombrie 2012 30 septembrie 2013 Виолетта (Violetta)
Grecia Grecia Disney Channel Grecia 26 august 2013 Βιολέττα (Violetta)
Regatul Unit Regatul Unit Disney Channel Regatul Unit & Irlanda 22 iulie 2013 Violetta
Irlanda Irlanda
Portugalia Portugalia Disney Channel Portugalia 16 septembrie 2013
Țările de Jos Țările de Jos Disney Channel Țările de Jos 28 aprilie 2014
 Belgia
Suedia Suedia Disney Channel Scandinavia 14 octombrie 2013
Norvegia Norvegia
 Danemarca
Finlanda Finlanda
Islanda Islanda
Estonia Estonia
Africa de Sud Africa de Sud Disney Channel Africa de Sud 26 august 2013
 Liga Arabă Disney Channel Orientul Mijlociu
Cehia Cehia Disney Channel Republica Cehă 11 noiembrie 2013 20 octombrie 2014
Slovacia Slovacia
Ungaria Ungaria Disney Channel Ungaria
Singapore Singapore Disney Channel Singapore 3 martie 2014
Germania Germania
Austria Austria
Liechtenstein Liechtenstein
Elveţia Elveția
Disney Channel (Germania) 1 mai 2014
Malta Malta
Filipine Filipine
Indonezia Indonezia
Tailanda Thailanda
Vietnam Vietnam
Disney Channel (Asia) 5 mai 2014

Alte premiere[modificare | modificare sursă]

Țară Canal Premieră Titlul în țară Ref.
Argentina Argentina El Trece 24 septembrie 2012 Violetta
Chile Chile Mega 14 ianuarie 2013
Ecuador Ecuador TC Televisión 14 ianuarie 2013
Italia Italia Rai Gulp 8 aprilie 2013
Paraguay Paraguay Telefuturo 22 aprilie 2013
Armenia Armenia Lime Tv 7 iulie 2013 Վիոլետտա (Violetta)
Peru Peru ATV 30 iulie 2013 Violetta
Republica Dominicană Republica Dominicană Telesistema 19 august 2013
Brazilia Brazilia Band 18 noiembrie 2013

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Yes. (). „Disney Channel presenta a los protagonistas de Violetta”. Cine3.com (în Spanish). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ © Copyright 2012, Terra Networks México, S.A. de C.V. (). „Disney Channel anuncia el lanzamiento de la serie 'Violetta'. Terra México (în Spanish). Accesat în . 
  3. ^ „Matias Risi”. imdb.com. Accesat în aprilie 2013. 
  4. ^ Bertha Sola (). „Violetta, nueva y divertida serie de Disney”. La Crónica de Hoy (în spaniolă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Laubfal (). „Llega Una Tira Juvenil Musical de Pol-Ka A Disney Channel”. Laubfal.com (în spaniolă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Format:Twitter status
  7. ^ „Protagonista de "Violetta" en Chile: Desde que soy chica soñé con esto”. Cooperativa. . Accesat în . 
  8. ^ a b c d e „Violetta” (în spaniolă). teatro-granrex.com.ar. Arhivat din original la 2013-10-04. Accesat în 24 aprile 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  9. ^ „Violetta confirma cuatro conciertos en Chile: 12 y 13 de octubre” (în spaniolă). agendamusical.cl. 2 giugno 2013. Arhivat din original la 2014-04-18. Accesat în 2014-06-25.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  10. ^ a b c „Entradas Violetta” (în spaniolă). stubhub.cl. Accesat în 15 giugno 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  11. ^ http://www.disney.it/DisneyChannel/supersites/violetta/?section=events.  Parametru necunoscut |obra= ignorat (posibil, |work=?) (ajutor); Parametru necunoscut |añoacceso= ignorat (posibil, |access-date=?) (ajutor); Parametru necunoscut |fechaacceso= ignorat (posibil, |access-date=?) (ajutor); Parametru necunoscut |título= ignorat (posibil, |title=?) (ajutor); Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  12. ^ Bilhetes Violetta | Concerto Violetta Bilhetes | Bilhetes Violetta Portugal - viagogo
  13. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ „Disney Channel presenta The U-Mix Show”. television.com.ar (în Spanish). Arhivat din original la 2013-10-14. Accesat în 13 marzo 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  15. ^ "The U-Mix Show" novo programa do Disney Channel”. meganickelodeon.com (în Portuguese). Arhivat din original la 2013-10-16. Accesat în 13 marzo 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  16. ^ El V-log de Francesca. http://www.youtube.com/playlist?list=PL6ABCBBFC4CD5E166. Accesat la 9 aprilie 2024. 
  17. ^ „Vlog Francesca 1”. disney.it. Accesat în 25 marzo 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  18. ^ (în es) O V-log de Francesca. http://www.youtube.com/playlist?list=PL4n4i6GrObGA6-u3u_-4UDTxial4DgUp8. Accesat la 9 aprilie 2013. 
  19. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |editorial= ignorat (posibil, |publisher=?) (ajutor); Parametru necunoscut |idioma= ignorat (posibil, |language=?) (ajutor); Text "2000" ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |fechaacceso= ignorat (posibil, |access-date=?) (ajutor); Parametru necunoscut |título= ignorat (posibil, |title=?) (ajutor)
  20. ^ . http://www.youtube.com/playlist?list=PLB3F7303629BA3098. 
  21. ^ . http://www.youtube.com/playlist?list=PL4n4i6GrObGDe2w4pFaRgopwSGq1EZGr2. 
  22. ^ „Nickelodeon - Kids' Choice Awards México 2013 - Votación - Final”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ „Martina Stoessel nominada en los Kids' Choice Awards”. exitoina.com (în spaniolă). 15 de febrero de 2013. Arhivat din original la 2013-10-14. Accesat în 17 de febrero de 2013.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (ajutor)
  24. ^ „Todos los nominados a los Premios Gardel 2013”. todocorrientes.com (în spaniolă). 4 de junio de 2013. Accesat în 4 de junio de 2013.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (ajutor)
  25. ^ „Todos los nominados a los Martín Fierro 2013”. 24 de junio de 2013. Arhivat din original la 2014-10-19. Accesat în 24 de junio de 2013.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (ajutor)
  26. ^ „Kids' Choice Awards México 2013: Nickelodeon revela lista de pre-nominados”. anmtvla.com (în spaniolă). 17 june 2013. Accesat în 29 june 2013.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (ajutor)
  27. ^ „¡Conoce a los pre-nominados de KCA Argentina 2013! | nickblog.mundonick.com”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  28. ^ „Llega una tira juvenil musical de Pol-ka a Disney Channel”. laubfal.com (în spaniolă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  29. ^ „Violetta: anticipazioni e video della nuova serie Disney Channel”. focusjunior.it. Arhivat din original la . Accesat în . 
  30. ^ „Música e romance embalam novela 'Violetta', da Disney, que estreia no Brasil”. caras.uol.com.br (în portugheză). 10 settembre 2012. Arhivat din original la 2013-06-02. Accesat în 27 martie 2013.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  31. ^ „Se adelanta el estrno de Violetta al 17 septiembre! En Disney Channel Espana”. todoteenangels.com (în spaniolă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  32. ^ „La série sud-américaine Violetta diffusée en France cet automne” (în spaniolă). Accesat în 9 agosto 2012.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  33. ^ „Yepyeni bir dizi: Violetta”. aksma.com.tr (în turcă). 14 febbraio 2013. Accesat în 13 martie 2013.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  34. ^ „Hay un cordobés en "Violetta". lavoz.com.ar (în spaniolă). . Accesat în . 
  35. ^ „Violetta od lutego na Disney Channel”. novela.pl (în Polish). Arhivat din original la . Accesat în . 
  36. ^ „Violetta sbarca in Romania”. mondoteen.com. Accesat în . 
  37. ^ „Un nou serial Disney: Violetta”. jurnalul.ro. 18 febbraio 2013. Accesat în 13 martie 2013.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor) date=10 noiembrie}}
  38. ^ „Novedades de la telenovela teen de Disney Channel: Violetta”. shockvisual.net (în spaniolă). Accesat în 7 aprile 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  39. ^ „Violetta”. disney.co.il (în ebraică). Accesat în . 
  40. ^ „Violetta”. disney.ru (în rusă). Accesat în . 
  41. ^ „Violetta”. novycinema.ru (în rusă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  42. ^ Violetta | Disney Channel UK | Disney UK
  43. ^ Violetta - Promo 1 (Brevemente em Portugal) - YouTube
  44. ^ NIEUW! Violetta: de nieuwe Disney Channel-serie! Trailer 1 (NL) - YouTube
  45. ^ NIEUW! Violetta: de nieuwe Disney Channel-serie! Trailer 1 (BE) - YouTube
  46. ^ „Disney letar ny stjärna i Sverige - Universal Music Sweden”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  47. ^ Violetta | Disney Channel ZA | Disney ZA
  48. ^ Violetta | Disney Channel ME | Disney ME
  49. ^ disney.cz
  50. ^ disney.cz/violetta
  51. ^ Violetta | Disney Csatorna HU | Disney HU
  52. ^ https://www.disneychannel-asia.com/DisneyChannel/supersites/violetta/%7Ctitle=Violetta[nefuncțională]
  53. ^ DISNEY CHANNEL - FREE TV - Euer Tagesprogramm - Trailer - YouTube
  54. ^ „Disney Channel Asia - TV GUIDE”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  55. ^ „Violetta llega a Canal 13” (în spaniolă). Arhivat din original la 2013-09-22. Accesat în 18 de aprilie de 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  56. ^ „Mega exhibirá exitosa serie de Disney "Violetta". Accesat în . 
  57. ^ „Violetta por Tc Televisión”. 14 de enero de 2013. Arhivat din original la 2013-09-22. Accesat în 18 de aprilie de 2013.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (ajutor)
  58. ^ „Violetta”. Accesat în 18 de aprilie de 2013.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  59. ^ Telefuturo
  60. ^ „Lime TV”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  61. ^ Violetta Promo ATV HD - YouTube
  62. ^ Violetta en Peru por TV Nacional - ATV - YouTube
  63. ^ Telesistema, telesistema11.com.do 
  64. ^ „Band compra direitos da série musical "Violetta" da Disney - Notícias famosos - MSN Entretenimento”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]