Violetta

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Violetta
Informații generale
Gen

Comedie romantică
Musical[1][2]

Regizor(i)

Jorge Nisco
Martín Saban
Matías Risi (ep. 61-80, season 1)[3]

Scenarist(i)

Solange Keoleyan
Sebastián Parrotta

Actori
 • Macarena Miguel ( sezon 3)
 • Damien Lauretta (sezon 3)
 • Frorencia Ortiz (sezon 3)
Compozitor temă muzicală

Nicolas Fromentel

Temă muzicală de început

"En mi mundo", interpretată de Martina Stoessel[4]

Țară de origine

 Argentina

Limbă(i)

spaniolă

Nr. de sezoane

3

Nr. de episoade

240 (Lista episoadelor)

Producție
Producător(i)

Adrián Suar
Fernando Blanco

Producător(i)
executiv(i)

Diego Carabelli

Companie(i) de
producție

Pol-ka Producciones

Locație

Buenos Aires,  Argentina

Perioada de difuzare

50 de minute cu pauza de 5 minute

Difuzare
Canal original

Disney Channel

Format imagine

1080i (HDTV)[1]

Difuzare originală

15 mai 2013[5]

Legături externe

Site oficial

Violetta este o telenovelă argentiniană pentru adolescenți care a fost difuzată pentru prima dată pe Disney Channel la data de 13 mai 2012. Serialul este o co-producție între compania argentineană de producție Pol-ka Producciones și canalele Disney Channel din America Latină, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa Subsahariană.

Violetta spune povestea unei adolescente talentate cu acest nume, care pleacă din Spania în orașul ei natal, Buenos Aires, pentru a găsi iubirea și pentru a explora pasiunea ei pentru muzică. Show-ul este filmat în cea mai mare parte în Buenos Aires, în special în cartierul La Boca dar și în Spania. Nicolas Fromentel a compus toate melodiile. Melodia din introducere este En mi mundo („În lumea mea”).

Fiecare episod conține cântece originale din diferite genuri muzicale.

Povestea - primul sezon[modificare | modificare sursă]

Serialul Violetta spune povestea unei adolescente talentate care se întoarce în orașul său natal, Buenos Aires, împreună cu tatăl ei, după câțiva ani trăiți în Europa. Acolo găsește prieteni loiali, descoperă adevărata iubire și o pasiune pentru muzică. Ea îi întâlnește pe Tomas și Leon, doi băieți cu personalități diferite care luptă pentru inima ei. Dar ea îl alege pe Leon, iar cu toate astea Tomas trebuie să plece departe pentru a-l ajuta pe tatăl său.

Al doilea sezon[modificare | modificare sursă]

Violetta și Leon se împacă, dar Diego (un nou personaj), care face parte din planul Ludmillei, face tot posibilul să-i despartă. Leon practică motocross și se îndrăgostește de Lara, mecanica sa. German este mult mai înțelegător, dar nu are încredere în Violetta și o spionează o perioadă, deghizându-se în Geremias. Mathias și Jade angajează o actriță (Esmeralda) care să-i fure banii lui German, să-l cucerească, iar apoi să-l lase cu inima total frântă. Violetta va fi împreună cu Diego, iar Leon cu Lara. Într-o zi Leon îi filmează pe Ludmilla și Diego vorbind, iar Violetta vede asta și se desparte de Diego. În acea zi, având o prezentare în Madrid, Violetta a ieșit pe scenă și a început să plângă, iar Leon a ieșit și au cântat împreună. Leon și Lara se despart deoarece Leon se gândește la Violetta. Până la urmă Violetta și Leon vor fi împreună, sărutându-se la finalul sezonului. Adevărul este în primul rând ca Esmeralda chiar se îndrăgostește puțin de German. În la doilea rând Violetta află ce a făcut tatăl sau, că s-a dat drept pianist la studio și s-a supărat mult pe el, dar în sfârșit s-au împăcat. Iar după ce Violetta se sărută cu Leon, se împacă și vor fi din nou împreună.

Distribuția[modificare | modificare sursă]

Actorii din serial sunt:

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

 • Violetta Castillo: O adolescentă ce se întoarce în orașul ei natal, în Buenos Aires alături de tatăl ei, Germán. Ea urmează cursurile de muzică la Studio 21. O are drept guvernantă pe Angie, care este sora mamei ei. Violetta nu știe acest lucru. Violettei nu-i place de Jade iubita lui German și de fratele ei, Matias care este un infractor.
 • German Castillo: Tatăl protector al Violettei. El este iubitul lui Jade, deși după ce se întâlnește cu Angie, începe să se îndrăgostească de aceasta. El obișnuia să se mute cu Violetta dintr-un loc în altul, din cauza serviciului său. El nu vrea ca Violetta să-i calce pe urmele mamei sale și să devină cântăreață.Dar dupăia o lăsa să studieze la studio
 • Angie: Este guvernanta Violettei, dar și mătușa acesteia, acest lucru nefiind știut de Violetta (atât Violetta, cât și German vor afla acest lucru ulterior). Ea o iubește mult pe nepoata ei și începe să se îndrăgostească de German. Este de asemenea și profesoară de canto la Studio.
 • Jade LaFontaine: Iubita lui German. Ea vrea să se căsătorească cu el pentru averea lui, după cererile fratelui ei, dar se dovedește ca ea chiar îl iubește pe German. Ea nu le suportă pe Angie și Violetta și devine geloasă pe Angie.
 • Matias LaFontaine: Fratele lui Jade, capul răutăților. Este cel care o forțează pe Jade să se mǎrite cu German după ce familia lor a dat faliment.
 • Olga: Una dintre servitoarele casei. Ea o iubește pe Violetta ca pe propriul copil.
 • Lisandro Ramallo: Mâna dreaptă a lui German. Este îndrăgostit de Olga. Face parte din trupa "Spațiu Personal" și este unul din fondatorii ei.
 • Ludmila Ferro: Fata cea populară de la Studio 21. Ea are o relație cu Leon, dar după ce-l vede pe Tomás, vrea să aibă o relație cu el, deși el o iubea pe Violetta. Ea o are drept asistentă pe Naty. Ludmila o pune pe Naty să facă totul, cum ar fii: să îi facă unghiile, să răspundă la telefon, să îi pregătească baia...
 • Naty (Natalia): Este asistenta Ludimilei, astfel ajungând între cei populari. Deși nu o place pe Ludmila, Naty stă pe lângă ea, știind că aceasta este singura ei șansă să fie în grupul popularilor. Mâna dreaptă a Ludmilei, deși uneori e mai mult ca un animal de companie pentru aceasta. Naty este drăguță, dar nu fenomenală, ea trăiește pentru modă și le privește de sus pe celelalte studente. În adâncul ei, e o fată foarte nesigură, care crede că singura cale spre succes este să facă parte din gașca "cool".
 • Tomás Heredia: Băiatul de care se îndrăgostește Violetta prima dată. El este din Spania și intră la Studio 21 odată cu Violetta. El o iubește pe Violetta, însă la finalul primului sezon se întoarce în Spania.
 • Leon: Este iubitul Ludmilei, unul dintre membrii grupului popular. La început, el are o relație cu Ludmila, dar după ce află că ea îl vrea pe Tomás, o face geloasă cu Violetta. Pe parcurs, el se îndrăgostește de Violetta pe bune. Este o fire geloasă. Nu-l suportă pe Tomás. De-a lungul sezoanelor se vor certa și împăca de repetate ori, în special datorită altor personaje (Tomas, Diego, Lara, Clement/Alex, Gery etc.).
 • Camila Torres: Una dintre prietenele Violettei. Este bună prietenă cu Maxi și Francesca. Studiază alături de prietenii ei la Studio 21. De asemenea este si iubita lui Broadway.
 • Maxi (Maximiliano) Ponte: Unul dintre prietenii Violettei. Este bun prieten cu Camilla și Francesca. Studiază alături de prietenii lui la Studio 21.
 • Francesca Cauviglia: Una dintre prietenele Violettei. Ea este din Italia și se mută alături de fratele ei, Luca, în Buenos Aires pentru ca ea să studieze la Studio 21. La început, ea îl place pe Tomás, dar după ce află că și Violetta îl place, uită de iubirea ei față de Tomás și îi ajută să fie împreună. Este deșteaptă, altruistă și provine dintr-o familie modestă. Știe că familia ei trebuie să facă eforturi pentru ca ea să poată frecventa "Studio 21". În sezonul 3 ea devine iubita lui Diego.
 • Luca Cauviglia: Fratele mai mare al Francescăi. El deține "Resto Bar-ul", unde sora lui și prietenele ei își petrec cel mai des timpul liber. Apare doar în primul sezon.
 • Brako: Unul dintre prietenii Violettei. El provine dintr-o țară străină, pe care el nu o dezvăluie. Spune deseori expresii în limba lui natală.
 • Napo (Napoleón): Verișorul Ludmilei. Vrea să intre și el în grupul popularilor, dar Ludmila nu-l bagă în seamă.
 • Andres: Este bun prieten cu Leon. Este puțin mai emotiv. O perioadă, el crede că Ludmila este îndrăgostita de el. În sezonul 3 creează un blog pe care se prezintă ca fiind Doctorul în Dragoste, acest lucru aducând probleme trupei și cuplurilor de la Studio.
 • Pablo Galindo: Unul dintre profesorii de la Studio. El a fost directorul Studioului, dar după eșecul unui spectacol, demisionează din postul de profesor. Devine chelner la restaurantul fratelui lui Francesca.El este îndrăgostit de Angie.
 • Roberto Benvenuto (Beto): Unul dintre profesorii de la Studio. El îi ia mereu apărarea lui Tomás, dar și celorlalți elevi ai Studioului.
 • Gregorio Casal: Cel mai exigent dintre profesorii Studioului. El devine director după ce spectacolul organizat de Pablo eșuează. El crede că toți, mai ales Tomás sunt împotriva lui. La sfârșitul sezonului 3 este înlocuit din nou de Pablo. Gregorio crede că studioul este un eșec și încearcă să îl saboteze. De asemenea are probleme cu Diego, cu care se ceartă mereu.
 • Antonio Fernández Vallejo: Deținătorul Studioului. El îi susține pe copii.
 • Broadway: Un instructor de dans nou venit la Studio.
 • Federico (Fede): Unul dintre elevii studioului. Venit din Italia, va trăi la Violetta. În primul sezon este îndrăgostit de ea, apoi însă, devin cei mai buni prieteni , îndrăgostindu-se de Ludmila cu care formează un cuplu. El este o fostă vedetă Yummix, dar mai apoi, devine co-fondator al boy-bandului, format din Leon, Andreas, Broadway, Maxi și desigur Federico.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

 • Lena (Helena): Sora Nataliei. Are un blog pe care îl vizitează foarte mulți oameni. Gregorio o înscrie la Studio pe Lena, dar ea pleacă după o perioadă de timp. Ea o face pe Naty să se depărteze de Ludmila și o face să aibă mai multă încredere în ea.

Tabel personaje[modificare | modificare sursă]

Personaje Actori
Sezonul 1
(2012)
Sezonul 2
(2013)
Sezonul 3
(2014)
Herman Castillo Diego Ramos
Violetta Castillo Martina Stoessel
Tomas Heredia Pablo Espinosa
Leon Verdas Jorge Blanco
Diego Hernández Diego Domínguez
Ludmilla Sussana Ferro Mercedes Lambre
Andres Calixto Nicolás Garnier
Natalia Hena Alba Rico Navarro
Francesca Cauviglia Lodovica Comello
Camila Torres Candelaria Molfese
Maximiliano Ponte Facundo Gambandé
Luca Cauviglia Simone Lijoi
Broadway Samuel Nascimento
Federico Ruggero Pasquarelli
Braco Arthur Logunov
Napoleon Rodrigo Velilla
Marco Tavelli Xabiani Ponce De León
Lara Valeria Baroni
Angeles Carrará Clara Alonso
Jade LaFontaine Florencia Benítez
Matias LaFontaine Joaquín Berthold
Olga Patricia Peña Mirta Wons
Lisandro Ramallo Alfredo Allende
Gregorio Casal Rodrigo Pedreira
Roberto Benvenuto Pablo Sultani
Pablo Galindo Ezequiel Rodríguez
Esmeralda Di Pietro Carla Pandolfi
Jacqueline Saenz Valentina Frione
Antonio Fernandez Alberto Fernández de Rosa
Gery Macarena Miguel
Alex/Clement Damien Lauretta

Episoade[modificare | modificare sursă]

Tabel premiere[modificare | modificare sursă]

Sezon Episoade Difuzare originală în America Latină Difuzare originală în România
Premiera sezonului Finalul sezonului Premiera sezonului Finalul sezonului
1 80 40 14 mai 2012 6 iulie 2012 18 februarie 2013 10 mai 2013
40 3 septembrie 2012 26 octombrie 2012 10 iunie 2013 30 august 2013
2 80[6] 40 29 aprilie 2013[7] 21 iunie 2013 21 octombrie 2013 31 ianuarie 2014
40 19 august 2013 11 octombrie 2013 28 februarie 2014 23 mai 2014
3 80 40 28 iulie 2014 17 octombrie 2014 10 noiembrie 2014 13 februarie 2015
40 17 noiembrie 2014 6 februarie 2015 12 iunie 2015

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studioul Ager Film.

 • Tamara Roman - Violetta Castillo
 • Cristian Neacșu - Leon
 • Silvian Vâlcu - Tomas Heredia
 • Dan Burghelea - Diego
 • Xing Elena Ling - Ludmila Ferro (sezonul 1)
 • Anca Iliese - Ludmila Ferro (sezoanele 2-3)
 • Alexandra Badea - Camila Torres
 • Damian Victor Oancea - Herman Castillo
 • Yaseen Yaseen - Maximiliano Ponte
 • Olimpia Melinte - Natalia (sezonul 1)
 • Alina Teianu - Natalia (sezoanele 2-3)
 • Cristian Niculescu - Andres
 • Viorel Ionescu - Napoleon
 • Mihai Niculescu - Lisandro Ramallo
 • Viorel Cojanu - Matías LaFontaine
 • Florian Ghimpu - Gregorio Casel (sezonul 1)
 • Ionuț Grama - Gregorio Casal (sezoanele 2-3)
 • Cosmin Seleși - Roberto Benvenuto (sezonul 1)
 • Viorel Ionescu - Roberto Benvenuto (sezoanele 2-3)
 • Petre Lupu - Antonio Fernández Vallejo
 • Tudor Dobrescu - Federico
 • Carmen Lopăzan - Laura, Libi
 • Șerban Pavlu - Marotti
 • Răzvan Georgescu - Dr. Lombardo
 • Adrian Ciglenean - Alte voci
 • Constantin Lupescu - Alte voci
 • Adina Lucaciu - Ana
 • Costina Ciuciulică - Priscila Ferro
 • Andra Gogan
 • Răzvan Gogan

Media[modificare | modificare sursă]

Muzica[modificare | modificare sursă]

Principla temă de deschidere și de închidere a serialului este "En mi mundo" în versiunea originală. Datorită lansării serialului la nivel mondial, au apărut diferite versiuni a melodiei de deschidere, astfel în Franța, pentru primele patruzeci de episoade ale primului sezon, în locul originalului este cântată o versiune în franceză cântată de Cynthia și intitulată "Dans Mon Monde", în Brazilia este cântată de Mayra Arduini și numită "Pelo mundo", în Italia, a fost cântat de Martina Alejandra Stoessel versiunea în limba italiană a "En mi Mundo", intitulat "Nel Mio Mondo", în Rusia sunt cunoscute două versiuni intitulate "Вижу мир свой" și "Я лечу к тебе". În Marea Britanie a apărut o versiune în engleză numită "In my own world", care a apărut pe al doilea album a serialului, numit "Cantar es lo que soy". În România, Polonia și Turcia, este folosit originalul.

An Detalii
2012 Violetta
2012 Cantar es lo que soy
2013 Hoy somos más
 • Algo suena en mi
 • Destinada a brillar
 • Junto somos mas
 • Entre tu y yo
 • Tienes todo
 • Voy por ti
 • Ahi estare
 • Te creo
 • Habla si puedes
 • Are you ready for the ride
 • Junto a ti
 • Veo veo
 • Dile que si
 • Como quieres
 • Ti credo
 • Ven y canta
 • Tienes el talento
 • Te esperare
 • Nuestro Camino
 • Algo se esciente
 • Yo soy asi
 • Cuando me voy
 • Peligrosamente bellas
 • Alcancemos las estrellas
 • Codigo Amistad
 • Hoy somos más
 • Euforia
 • Si es por amor
 • On Beat
 • Podemos
 • Mi mejor momento
 • Algo se enciende
 • Ven con nosotros
 • Nel mio mondo
 • Entre dos mundos
 • Ser mejor
 • Esto no puedo terminar
 • Te fazer feliz
 • Luz camara y accion
 • Verte de lejos
 • Tu foto de verano
 • Supercreativa
 • Amor en el Aire
 • Rescata mi Corazon
 • Descubri
 • Quiero
 • Aprendi a decir adios
 • Encender Nuestra Luz
 • En Gira
 • A mi Lado
 • Ser quien soy
 • Queen of the dance floor
 • Underneath it all
 • Friends 'till the end
 • Crecimos Juntos
 • Mas Que Dos
 • Abrazame y Veras
 • Es mi pasion
 • LLamame
 • Solo pienso en ti
 • Mas que una amistad
 • Mil vidas atras
 • Mi Princesa

Revistă[modificare | modificare sursă]

Din 10 octombrie 2012 este disponibilă în Italia revista oficială a seriei intitulată Violetta. Revista lunară este redactată de Veronica Di Lisio și oferă interviuri, fotografii nepublicate ale seriei și chiar jocuri, postere și grile pentru publicul feminin. În Argentina este publicată o revistă cu același conținut ca și cea italiană. În Chile pot fi achiziționate de la 21 decembrie 2012. Chiar și în Spania este o revistă lunară dedicată telenovelei. Chair și în România există o revistă intitulată Violetta.

Album autocolant[modificare | modificare sursă]

În aceeași zi în care a fost publicată revista, a fost, de asemenea, lansat și albumul autocolant, la prețuri accesibile atașat la revistă sau individual. Albumul este publicat de către Panini.

Alte produse[modificare | modificare sursă]

Au fost, de asemenea, publicate pe piață ouă de Paște și notebook-uri (în Brazilia). În plus, actorul italian Simon Lijoi a creat coloana intitulată "Chiedilo un Simone", unde fanii pe pagina sa de Facebook pun niște întrebări și el răspunde, primul articol a fost publicat la 22 martie 2013 și mai târziu a fost publicat în fiecare joi.

Violetta - versiunea teatrală[modificare | modificare sursă]

În 2013, a fost confirmată o adaptare a seriei în versiune de teatru. Acesta a fost anunțat că va începe la Teatro Gran Rex din Buenos Aires pe 13 iulie 2013. Spectacolul este intitulat "Violetta en vivo", și va putea fi văzut zilnic la ora 14:30 și 17:30[8] până pe 28 iulie. Drept urmare, s-a hotărât să se extindă până în 15 septembrie, dar nu zilnic. Vor fi 60 de spectacole în mai multe țări.

Premiere[modificare | modificare sursă]

Data[8] Țara Oraș Teatru
America Latină
13 iulie 2013 Argentina Argentina Buenos Aires Teatro Gran Rex
14 iulie 2013
16 iulie 2013
17 iulie 2013
18 iulie 2013
19 iulie 2013
20 iulie 2013
21 iulie 2013
23 iulie 2013
24 iulie 2013
25 iulie 2013
26 iulie 2013
27 iulie 2013
28 iulie 2013
2 august 2013
3 august 2013
4 august 2013
9 august 2013
10 august 2013
15 august 2013
16 august 2013
17 august 2013
18 august 2013
23 august 2013
24 august 2013
25 august 2013
27 august 2013
30 august 2013
31 august 2013
1 septembrie 2013
5 septembrie 2013
6 septembrie 2013
7 septembrie 2013
8 septembrie 2013
10 septembrie 2013
11 septembrie 2013
14 septembrie 2013
15 septembrie 2013
28 septembrie 2013 Paraguay Paraguay Asunción Polideportivo del Club Sol de América
29 septembrie 2013
3 octombrie 2013 Argentina Argentina Santa Fé Club Unión Santa Fé
4 octombrie 2013
6 octombrie 2013 Rosario Metropolitano
7 octombrie 2013
9 octombrie 2013 Neuquén Stadio Ruca Che
11 octombrie 2013 Chile Chile Santiago del Cile Movistar Arena
12 octombrie 2013[9]
13 octombrie 2013
16 octombrie 2013 Argentina Argentina Mendoza Arena Maipú
17 octombrie 2013
19 octombrie 2013 Cordoba Orfeo Superdomo
20 octombrie 2013
21 octombrie 2013
26 octombrie 2013 Brazilia Brazilia San Paolo Credicard Hall
27 octombrie 2013[10]
1 noiembrie 2013 Uruguay Uruguay Montevideo Teatro de Verano
2 noiembrie 2013
15 noiembrie 2013 Venezuela Venezuela Valencia Forum de Valencia
16 noiembrie 2013 Caracas Poliedro de Caracas
Europa
30 noiembrie 2013 Spania Spania[10] Barcelona Palau Sant Jordi
1 decembrie 2013
5 decembrie 2013 Bilbao Bilbao Arena
7 decembrie 2013 Madrid Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid
8 decembrie 2013[10]
13 decembrie 2013 Valencia Pabellón Municipal Fuente de San Luis
14 decembrie 2013
15 decembrie 2013 Málaga Palacio de Deportes José María Martín Carpena
3 ianuarie 2014 Italia Italia[11] Milán Mediolanum Forum
4 ianuarie 2014
6 ianuarie 2014 Bolonia Unipol Arena
10 ianuarie 2014 Roma PalaLottomatica
11 ianuarie 2014
15 ianuarie 2014 Franţa Franța[12] Paris Le Grand Rex
17 ianuarie 2014
18 ianuarie 2014
19 ianuarie 2014
21 ianuarie 2014 Italia Italia Napoli PalaPartenope
22 ianuarie 2014
25 ianuarie 2014 Catania PalaCatania
26 ianuarie 2014
28 ianuarie 2014 Padua PalaFabris
29 ianuarie 2014
31 ianuarie 2014 Florencia Nelson Mandela Forum
1 februarie 2014
2 februarie 2014 Turín Palasport Olimpico
America Latină
28 februarie 2014 Argentina Argentina Buenos Aires Luna Park[13]

Programe similare[modificare | modificare sursă]

The U-Mix Show[modificare | modificare sursă]

Din 19 mai 2012, în Argentina, a fost prezentat The U-Mix Show, program săptămânal ce prezintă un rezumat a săptămânii cu seriale și interviuri cu participanții în serie.[14] Este prezentat prin Roger González și prin Daniel Martins. În Brazilia este prezentat prin Bruno Heder.[15]

El V-log de Francesca[modificare | modificare sursă]

Este o serie web prezentată prin Lodovica Comello și este filmat in dormitorul ei. Este formată din șaisprezece episoade, prima emisie a fost în 10 iunie 2012 și ultima în 22 octombrie 2012.[16] De asemenea episoadele au fost dublate în italiană sub numele de El videoblog de ​​Francesca[17] și în Brazilia cu numele de O V-log de Francesca[18].

Ludmila Cyberst@r[modificare | modificare sursă]

Este o serie web postată pentru prima dată în 1 iunie 2012 pe canalul oficial Disney Channel Argentina de pe platforma YouTube. Seria constă în opt episoade [19] iar ultima oară s-a postat pe YouTube pe 17 septembrie 2012[20] și apoi s-a difuzat în continuare pe aceeași paginǎ web a canalului portughez Disney Channel.[21]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

An Premiu Categorie Nominalizare Rezultat
2012 Kids' Choice Awards Argentina [22] Favorite TV Show Nominalizare
Actorul favorit Pablo Espinosa Câștigat
Ticălosul favorit Mercedes Lambre Câștigat
Femeia nou venită Martina Stoessel Câștigat
2013 Kids' Choice Awards [23] Artistul latin favorit Martina Stoessel Nominalizare
Premios Gardel[24] Cel mai bun soundtrack a albumului de film / Televiziune Violetta Câștigat
Premios Martín Fierro[25] Outstanding Children / Youth's Program Câștigat
Femeia nou venită Martina Stoessel Câștigat
Kids' Choice Awards Mexic [26] Actorul favorit Jorge Blanco Câștigat
Seria TV favortă Nominalizare
Ticălosul favorit Mercedes Lambre Nominalizare
Cel mai bun actor secundar Pablo Espinosa Nominalizare
Cea mai bună actriță secundară Clara Alonso Nominalizare
Kids' Choice Awards Argentina [27] Favorite TV Show Nominalizare
Actorul favorit Jorge Blanco
Actrița favoită Martina Stoessel Nominalizare
Actrița favorită Lodovica Comello Nominalizare
Cel mai bun actor suportat Samuel Nascimento Nominalizare
Ticălosul favorit Mercedes Lambre Nominalizare
Noul venit Xabiani Ponce De León Nominalizare
 • En mi mundo (melodie de intro)
 • Algo suena en mi
 • Destinada a brillar
 • Te creo
 • Voy por ti
 • Juntos somos mas
 • Entre tu y yo
 • Are you ready for the ride
 • Dile que si
 • Junto a ti
 • Tienes todo
 • Veo veo
 • Habla si puede
 • Ven y canta

Lansări internaționale[modificare | modificare sursă]

Țară/Regiune Canal Data premierei(sezon 1) Data premierei(sezon 2) Titlul în țară Ref.
Argentina Argentina Disney Channel America Latină 14 mai 2012 29 aprilie 2013 Violetta
[28]
Chile Chile
Bolivia Bolivia
Columbia Columbia
Panama Panama
Paraguay Paraguay
Ecuador Ecuador
Guatemala Guatemala
Mexic Mexic
Honduras Honduras
Paraguay Paraguay
Peru Peru
Venezuela Venezuela
Italia Italia Disney Channel Italia 3 iunie 2013
[29]
Brazilia Brazilia Disney Channel Brazilia 10 septembrie 2012 19 august 2013
[30]
Spania Spania Disney Channel Spania 17 septembrie 2012 23 septembrie 2013
[31]
Franţa Franța Disney Channel Franța 1 octombrie 2012 30 septembrie 2013
[32]
Turcia Turcia Disney Channel Turcia 18 februarie 2013 8 noiembrie 2013
[8][33]
Polonia Polonia Disney Channel Polonia 21 octombrie 2013
[34][35]
 România Disney Channel România
[36][37]
Bulgaria Bulgaria Disney Channel Bulgaria
[38]
Israel Israel Disney Channel Israel 3 septembrie 2012 29 septembrie 2013 ויולטה (Violetta)
[8][39]
Rusia Rusia Disney Channel Rusia 15 octombrie 2012 30 septembrie 2013 Виолетта (Violetta)
[8][40][41]
Grecia Grecia Disney Channel Grecia 26 august 2013 Βιολέττα (Violetta)
Regatul Unit Regatul Unit Disney Channel Regatul Unit & Irlanda 22 Iulie 2013 Violetta
[42]
Irlanda Irlanda
Portugalia Portugalia Disney Channel Portugalia 16 septembrie 2013
[43]
Olanda Olanda Disney Channel Țările de Jos 28 aprilie 2014
[44]
Belgia Belgia
[45]
Suedia Suedia Disney Channel Scandinavia 14 octombrie 2013
[46]
Norvegia Norvegia
Danemarca Danemarca
Finlanda Finlanda
Islanda Islanda
Estonia Estonia
Africa de Sud Africa de Sud Disney Channel Africa de Sud 26 august 2013
[47]
 Liga Arabă Disney Channel Orientul Mijlociu
[48]
Republica Cehă Cehia Disney Channel Republica Cehă 11 noiembrie 2013 20 octombrie 2014
[49][50]
Slovacia Slovacia
Ungaria Ungaria Disney Channel Ungaria
[51]
Singapore Singapore Disney Channel Singapore 3 martie 2014
[52]
Germania Germania
Austria Austria
Liechtenstein Liechtenstein
Elveţia Elveția
Disney Channel (Germania) 1 mai 2014
[53]
Malta Malta
Filipine Filipine
Indonezia Indonezia
Tailanda Thailanda
Vietnam Vietnam
Disney Channel (Asia) 5 mai 2014
[54]

Alte premiere[modificare | modificare sursă]

Țară Canal Premieră Titlul în țară Ref.
Argentina Argentina El Trece 24 septembrie 2012 Violetta
[55]
Chile Chile Mega 14 ianuarie 2013
[56]
Ecuador Ecuador TC Televisión 14 ianuarie 2013
[57]
Italia Italia Rai Gulp 8 aprilie 2013
[58]
Paraguay Paraguay Telefuturo 22 aprilie 2013
[59]
Armenia Armenia Lime Tv 7 iulie 2013 Վիոլետտա (Violetta)
[60]
Peru Peru ATV 30 iulie 2013 Violetta
[61].
[62]
Republica Dominicană Republica Dominicană Telesistema 19 august 2013
[63]
Brazilia Brazilia Band 18 noiembrie 2013
[64]

Dublajul[modificare | modificare sursă]

Dubajul a fost realizat de studioul Ager Film.

 • Tamara Roman - Violetta Castillo
 • Silvian Valcu - Tomas Heredia
 • Cristian Neacșu - Leon
 • Xing Elena Ling/Anca Iliese - Ludmila Ferro
 • Alexandra Badea - Camila Torres
 • Damian Oancea - Herman Castillo
 • Yaseen Yaseen - Maximiliano Ponte
 • Olimpia Melinte/Alina Taianu - Natalia
 • Cristian Niculescu - Andres
 • Viorel Ionescu - Napoleon
 • Mihai Niculescu - Lisandro Ramallo
 • Viorel Cojanu - Matías LaFontaine
 • Florian Ghimpu - Gregorio Casal
 • Cosmin Seleși/Viorel Ionescu - Roberto Benvenuto
 • Petre Lupu - Antonio Fernández Vallejo
 • Tudor Dobrescu - Federico
 • Carmen Lopazan - Laura, Libi
 • Șerban Pavlu - Marotti
 • Răzvan Georgescu - Dr. Lombardo
 • Adrian Ciglenean - Alte voci
 • Constantin Lupescu - Alte voci
 • Adina Lucaciu - Ana

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b Yes. (22 decembrie 2011). „Disney Channel presenta a los protagonistas de Violetta” (în Spanish). Cine3.com. http://cine3.com/2011/12/22/disney-channel-presenta-a-los-protagonistas-de-violetta/. Accesat la 10 ianuarie 2012. 
 2. ^ © Copyright 2012, Terra Networks México, S.A. de C.V. (3 mai 2011). „Disney Channel anuncia el lanzamiento de la serie 'Violetta'” (în Spanish). Terra México. http://entretenimiento.terra.com.mx/television/disney-channel-anuncia-el-lanzamiento-de-la-serie-violetta,ab02f1bc32417310VgnVCM20000099cceb0aRCRD.html. Accesat la 5 mai 2012. 
 3. ^ Matias Risi”. imdb.com. http://www.imdb.com/name/nm0728277/filmoseries#tt2171665. Accesat la 1 aprilie 2013. 
 4. ^ Bertha Sola (9 aprilie 2012). „Violetta, nueva y divertida serie de Disney” (în spaniolă). La Crónica de Hoy. http://www.cronica.com.mx/nota.php?id_nota=652001. Accesat la 11 aprilie 2012. 
 5. ^ Laubfal (11 aprilie 2012). „Llega Una Tira Juvenil Musical de Pol-Ka A Disney Channel” (în spaniolă). Laubfal.com. http://www.laubfal.com/llega-una-tira-juvenil-musical-de-pol-ka-a-disney-channel/. Accesat la 14 aprilie 2012. 
 6. ^ Format:Twitter status
 7. ^ Protagonista de "Violetta" en Chile: Desde que soy chica soñé con esto”. Cooperativa. 6 aprilie 2013. http://www.cooperativa.cl/noticias/entretencion/television/mega/protagonista-de-violetta-en-chile-desde-que-soy-chica-sone-con-esto/2013-04-06/163015.html. Accesat la 7 aprilie 2013. 
 8. ^ a b c d e Violetta” (în es). teatro-granrex.com.ar. http://teatro-granrex.com.ar/shows/violetta/. Accesat la 24 aprilie 2016. 
 9. ^ Violetta confirma cuatro conciertos en Chile: 12 y 13 de octubre” (în es). agendamusical.cl. 2 giugno 2013. http://www.agendamusical.cl/violetta-disney-en-chile-2013. 
 10. ^ a b c Entradas Violetta” (în es). ticketbis.cl. http://www.ticketbis.cl/entradas-violetta/ca5152. Accesat la 15 giugno 2013. 
 11. ^ Eroare: niciun |titlu) specificat la utilizarea formatului {{Citat web}}. http://www.disney.it/DisneyChannel/supersites/violetta/?section=events. 
 12. ^ Bilhetes Violetta | Concerto Violetta Bilhetes | Bilhetes Violetta Portugal - viagogo
 13. ^ http://lunapark.ticketportal.com.ar/eventperformances.asp?evt=518
 14. ^ Disney Channel presenta The U-Mix Show” (în Spanish). television.com.ar. http://television.com.ar/general/167465/disney-channel-presenta-the-u-mix-show/. Accesat la 13 marzo 2013. 
 15. ^ "The U-Mix Show" novo programa do Disney Channel” (în Portuguese). meganickelodeon.com. http://www.megadisney.meganickelodeon.com/2012/05/u-mix-show-novo-programa-do-disney.html. Accesat la 13 marzo 2013. 
 16. ^ El V-log de Francesca. http://www.youtube.com/playlist?list=PL6ABCBBFC4CD5E166. Accesat la 9 aprilie 2016. 
 17. ^ Vlog Francesca 1”. disney.it. http://video.disney.it/tv/violetta-vlog-francesca-1. Accesat la 25 marzo 2013. 
 18. ^ (în es) O V-log de Francesca. http://www.youtube.com/playlist?list=PL4n4i6GrObGA6-u3u_-4UDTxial4DgUp8. Accesat la 9 aprilie 2013. 
 19. ^ Eroare: niciun |titlu) specificat la utilizarea formatului {{Citat web}}. http://www.disneylatino.com/disneychannel/series/violetta/ludmila.php#333. 
 20. ^ . http://www.youtube.com/playlist?list=PLB3F7303629BA3098. 
 21. ^ . http://www.youtube.com/playlist?list=PL4n4i6GrObGDe2w4pFaRgopwSGq1EZGr2. 
 22. ^ Nickelodeon - Kids' Choice Awards México 2013 - Votación - Final
 23. ^ Martina Stoessel nominada en los Kids’ Choice Awards” (în spaniolă). exitoina.com. 15 de febrero de 2013. http://exitoina.com/2013-02-15-159605-martina-stoessel-nominada-en-los-kids-choice-awards/. Accesat la 17 de febrero de 2013. 
 24. ^ Todos los nominados a los Premios Gardel 2013” (în spaniolă). todocorrientes.com. 4 de junio de 2013. http://www.todocorrientes.com/notix/noticia_03216_todo-lo-nominado-alo-premio-gardel2013.htm. Accesat la 4 de junio de 2013. 
 25. ^ Todos los nominados a los Martín Fierro 2013”. 24 de junio de 2013. http://www.lanacion.com.ar/1594993-todos-los-nominados-a-los-martin-fierro-2013. Accesat la 24 de junio de 2013. 
 26. ^ Kids’ Choice Awards México 2013: Nickelodeon revela lista de pre-nominados” (în spaniolă). anmtvla.com. 17 iunie 2013. http://www.anmtvla.com/2013/06/kids-choice-awards-mexico-2013.html. Accesat la 29 iunie 2013. 
 27. ^ ¡Conoce a los pre-nominados de KCA Argentina 2013! | nickblog.mundonick.com
 28. ^ Llega una tira juvenil musical de Pol-ka a Disney Channel” (în spaniolă). laubfal.com. http://www.laubfal.com/llega-una-tira-juvenil-musical-de-pol-ka-a-disney-channel/. Accesat la 12 martie 2013. 
 29. ^ Violetta: anticipazioni e video della nuova serie Disney Channel”. focusjunior.it. http://www.focusjunior.it/Personaggi/Consigliato_da_noi/2012/maggio/violetta-anticipazioni-e-video-della-nuova-serie-disney-channel.aspx. Accesat la 13 martie 2013. 
 30. ^ Música e romance embalam novela 'Violetta', da Disney, que estreia no Brasil” (în portugheză). caras.uol.com.br. 10 settembre 2012. http://caras.uol.com.br/canal/nacionais/post/com-brasileiro-no-elenco-novela-violetta-da-disney-estreia-no-brasil-samuel-nascimento. Accesat la 27 martie 2013. 
 31. ^ Se adelanta el estrno de Violetta al 17 septiembre! En Disney Channel Espana” (în es). todoteenangels.com. http://www.todoteenagels.com/2012/09/se-adelanta-el-estreno-de-violetta-al.html. Accesat la 13 martie 2013. 
 32. ^ La série sud-américaine Violetta diffusée en France cet automne.” (în spaniolă). http://www.leblogtvnews.com/article-la-serie-sud-americaine-violetta-diffusee-en-france-cet-automne-108945235.html. Accesat la 9 agosto 2012. 
 33. ^ Yepyeni bir dizi: Violetta” (în turcă). aksma.com.tr. 14 febbraio 2013. http://www.aksam.com.tr/kidsclub/yepyeni-bir-dizi-violetta/haber-169683. Accesat la 13 martie 2013. 
 34. ^ Hay un cordobés en "Violetta"” (în spaniolă). lavoz.com.ar. 10 martie 2013. http://vos.lavoz.com.ar/tv/hay-cordobes-violetta. Accesat la 12 martie 2013. 
 35. ^ Violetta od lutego na Disney Channel” (în Polish). novela.pl. http://www.novela.pl/violetta-od-lutego-na-disney-channel/. Accesat la 13 martie 2013. 
 36. ^ Violetta sbarca in Romania”. mondoteen.com. http://www.mondoteen.com/violetta-sbarca-in-romania. Accesat la 12 martie 2013. 
 37. ^ Un nou serial Disney: Violetta” (în ro). jurnalul.ro. 18 febbraio 2013. http://jurnalul.ro/cultura/media/un-nou-serial-disney-violetta-637044.html. Accesat la 13 martie 2013.  date=10 noiembrie}}
 38. ^ Novedades de la telenovela teen de Disney Channel: Violetta” (în spaniolă). shockvisual.net. http://style.shockvisual.net/?p=12171. Accesat la 7 aprilie 2016. 
 39. ^ Violetta” (în ebraică). disney.co.il. http://www.disney.co.il/violetta/video.jsp. Accesat la 28 martie 2013. 
 40. ^ Violetta” (în rusă). disney.ru. http://www.disney.ru/kanal/program/260/. Accesat la 25 martie 2013. 
 41. ^ Violetta” (în rusă). novycinema.ru. http://novycinema.ru/serialy/2716-violetta-2012.html. Accesat la 25 martie 2013. 
 42. ^ Violetta | Disney Channel UK | Disney UK
 43. ^ Violetta - Promo 1 (Brevemente em Portugal) - YouTube
 44. ^ NIEUW! Violetta: de nieuwe Disney Channel-serie! Trailer 1 (NL) - YouTube
 45. ^ NIEUW! Violetta: de nieuwe Disney Channel-serie! Trailer 1 (BE) - YouTube
 46. ^ Disney letar ny stjärna i Sverige - Universal Music Sweden
 47. ^ Violetta | Disney Channel ZA | Disney ZA
 48. ^ Violetta | Disney Channel ME | Disney ME
 49. ^ disney.cz
 50. ^ disney.cz/violetta
 51. ^ Violetta | Disney Csatorna HU | Disney HU
 52. ^ https://www.disneychannel-asia.com/DisneyChannel/supersites/violetta/%7Ctitle=Violetta
 53. ^ DISNEY CHANNEL - FREE TV - Euer Tagesprogramm - Trailer - YouTube
 54. ^ Disney Channel Asia - TV GUIDE
 55. ^ Violetta llega a Canal 13” (în spaniolă). http://semanario.perfil.com/2012-09-18-3187-violetta-llega-a-canal-13/. Accesat la 18 de aprilie de 2013. 
 56. ^ Mega exhibirá exitosa serie de Disney "Violetta". http://www.cooperativa.cl/noticias/entretencion/television/mega/mega-exhibira-exitosa-serie-de-disney-violetta/2013-01-11/144513.html. Accesat la 11 ianuarie 2013. 
 57. ^ Violetta por Tc Televisión”. 14 de enero de 2013. http://telemaniaticos.com/violetta-por-tc-television/. Accesat la 18 de aprilie de 2013. 
 58. ^ Violetta. http://www.rai.it/dl/RaiGulp/programma.html?ContentItem-d550d1e5-3abf-42bd-afcd-54e72e5fea9a. Accesat la 18 de aprilie de 2013. 
 59. ^ Telefuturo
 60. ^ Lime TV
 61. ^ Violetta Promo ATV HD - YouTube
 62. ^ Violetta en Peru por TV Nacional - ATV - YouTube
 63. ^ http://telesistema11.com.do/programas/detalle/violetta/203
 64. ^ Band compra direitos da série musical "Violetta" da Disney - Notícias famosos - MSN Entretenimento

Legături externe[modificare | modificare sursă]