Donald Duck

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Donald Duck
The Spirit of 43-Donald Duck, cropped version.jpg
Donald Duck
Informații generale
Creator(i) Dick Lundy
Țară de origine Statele Unite ale Americii
Nr. de sezoane 1
Nr. de episoade - (Lista episoadelor)
Difuzare
Canal original Disney Channel
Format imagine PAL
Vizionat prima oară în The Wise Little Hen (Silly Symphonies), 1934[1]

Donald Fauntleroy Duck este un personaj de desene animate creat de Walt Disney (numele acestui personaj provine de la creatorul sau Dick Lundy , acesta a fost schimbat deoarece "dick" reprezinta un cuvant obscen in limba engleza) .Donald este o rață albă antropomorfică cu un cioc si picioare galbene-portocalii .De obicei poartă o cămașă de marinar, o beretă, precum și un papion roșu, dar nu și pantaloni (cu excepția când se duce la înot).Trăsătura care l-a facut pe Donald faimos a fost personalitatea sa și temperamentul său exploziv.Donald a fost onorat oficial ca al treilea cel mai popular personaj din toate timpurile, cu Bugs Bunny de la Warner Bros. Looney Tunes/Merrie Melodies pe locul doi și creatia Disney Mickey Mouse care este pe locul întâi.

Conform canonului Disney, ziua de naștere a lui Donald este oficial recunoscută pe 9 iunie 1934, ziua când a fost lansat filmul său de debut "The Wise Little Hen".Cu toate acestea, în "The Three Caballeros"(1994), ziua sa de naștere e pur și simplu "Vineri 13", care este în raport cu ghinionul său din toate aparițiile.Donald's Happy Birthday (scurt) arată ca ziua sa este pe 13 martie.În "Donald Gets Drafted"(1942) și în episodul "All Hands on Duck" este prezentat întregul nume al său Donald Fauntleroy Duck.Donald Duck este un personaj bine cunoscut și foarte popular în special în Scandinavia.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Donald Duck”. Disney Archives. Disney. http://disney.go.com/vault/archives/characterstandard/donald/donald.html. Accesat la 30 august 2007. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Donald Duck