Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii iul-aug 2009

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Am modificat descrierea utilizării cinstite[modificare | modificare sursă]

Am modificat descrierea utilizării cinstite atât pentru fișierul Marian-Munteanu.jpg cât și pentru celelalte. Vă rog să verificați dacă este în regulă. Mulțumesc anticipat. Bogdan Munteanudiscuție 25 septembrie 2009 21:27 (EEST)

modificat descrierea utilizarii cinstite pt Sigla-tata-steag.jpg[modificare | modificare sursă]

Te rog sa verifici daca acum este ok. Spirtu (discuție) 14 septembrie 2009 19:44 (EEST)


Imagine logo "Audi"[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, sub ce licenta se poate incarca imaginea logoul Audi ( pentru subiectul Audi)? Nu ma descurc cu introducerea "Format:"logo"" la imagine. Poti rezolva Tu? --L.Kenzel 1 iulie 2009 19:03 (EEST)

 Rezolvat. —Andreidiscuție 1 iulie 2009 19:13 (EEST)
Mersi!!! Deci, acela era trucajul, intii: stema, emblema... dupa aceea "logo" --L.Kenzel 1 iulie 2009 19:35 (EEST)
Putea fi orice, dar mai apoi se introducea {{logo}}. O să văd cum pot să introduc formatul în opțiuni. —Andreidiscuție 1 iulie 2009 19:41 (EEST)
Da, buna idea. --L.Kenzel 1 iulie 2009 19:45 (EEST)

Format:Club Fotbal[modificare | modificare sursă]

Hey, Dinamo Bucuresti are culorile alb-rosu, nu acel "granata" pe care l-ai introdus tu. Daca poti, te rog sa schimbi. Mersi.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Eddie Nixon (discuție • contribuții).

Formatul nu este protejat. Majoritatea steagurilor sunt aici. —Andreidiscuție 2 iulie 2009 01:45 (EEST)
Mersi, maestre. Am rezolvat-o. Eddie Nixon (discuție) 2 iulie 2009 13:20 (EEST)

Utilizator:yahm97[modificare | modificare sursă]

Ar trebui ca cineva să-l blocheze mai repede, fiindcă a șters vreo 5 pagini importante, și nu știu ce are cu revoluția franceză.--Damodar (discuție) 3 iulie 2009 08:39 (EEST)

Andrebot[modificare | modificare sursă]

Salut,

Aș dori să te rog să îl setezi să nu mai șteargă imagini din paginile mele de utilizator (cred că cel mai bine ar fi să nu se atingă de acest spațiu de nume deloc, dar cum crezi). Modificarea pe care a făcut-o era corectă, dar aș fi preferat s-o fac eu.

Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  5 iulie 2009 23:23 (EEST)

Scuze, folosesc delinkerul pywikipediabot strict ca să mă ajute pe mine când fac curat în imaginile fără date, dar acum l-am uitat pornit peste weekend și mi-am dat seama prea târziu. Acum e oprit. —Andreidiscuție 6 iulie 2009 11:23 (EEST)

Toma T. Socolescu[modificare | modificare sursă]

Bonjour Andrei,

Connaissez-vous l'architecte nommé Toma T. SOcolescu et sa famille? Il me semble que non au vu de vos remarques... Ce personnage est extrêmement important dans l'histoire de l'architecture roumaine. Je vous suggère de lire les articles en langue française ou anglaise ou bien de chercher des informations autour de vous... Enfin je signale que l'article est en cours de construction. Il n'est donc pas fini. Nous traduisons la version française.

Ain d'éviter des remarques déplacées et prématurées, j'efface le peu qu'il y avait sur le personnage en attendait que l'article soit terminé.

Cordialement,


Do you know this Architect and its family? It is very vell known in Romania and abroad. It seem you do not know him at all. I would suggest you read the French or English version or any other information source before writing that "Tonul este nepotrivit pentru o enciclopedie" and I would like to stress that we are actually tryin to tarnslate the French version to romanian. That is why the article is NOT FINISHED.

So to avoid any more unwanted remarks I will scrap the few information we put on it and await the article is completely finished.

Regards --Cbrajon (discuție) 6 iulie 2009 22:11 (EEST)


Licența fișierelor[modificare | modificare sursă]

În legătură cu observația Discuție_Utilizator:Nicolae_Coman#Explica.C5.A3ia_utiliz.C4.83rii_cinstite_pentru_fi.C5.9Fierul_Abdurauf_Benawa.jpg, pe care mi-ați făcut-o, vă rog să-mi spuneți dacă am procedat corect cu Fişier:Abdurauf Benawa.jpg, dacă am modificat corect licențierea. În caz afirmativ, voi proceda la fel și cu celelalte fișiere trimise. Mulțumesc anticipat. --Nicolae Coman (discuție) 7 iulie 2009 04:46 (EEST)

Am mai operat câteva completări ale justificării și, ce e mai important, am redus rezoluția imaginii la dimensiunea folosită în articol (pentru fișierele cu utilizare cinstită este obligatorie rezoluția redusă). Acum e OK din punctul meu de vedere. —Andreidiscuție 7 iulie 2009 12:33 (EEST)

Statii planificate de metrou[modificare | modificare sursă]

Salut. Am vazut ca ai introdus in 2007 informatii despre noile statii de metrou de pe M5 si M7. Mai tii minte de unde te-ai informat? Pentru ca ordinea in care sunt mentionate pare cam ciudata... (nu prea corespunde geografic.) -- Jokes Free4Me (discuție) 7 iulie 2009 18:57 (EEST)

Nu eu. Ăla era Strainu. —Andreidiscuție 7 iulie 2009 19:06 (EEST)
Ah, scuze. Evident ca vroiam sa trimit intrebarea pe pagina respectiva, dar m-a distras {{mesaj|Andrei Stroe|Andrebot}}. :-| -- Jokes Free4Me (discuție) 7 iulie 2009 20:49 (EEST)

Wikipedia:Candidați[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Exprimă-ți opinia la candidatura mea aici.--Bourge (discuție|evaluează-mă) 9 iulie 2009 19:18 (EEST)


Problemă[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, ești online? am nevoie de ajutorul tău, am o problemă majoră cu alimentarea curentului, am obeservat pe pagina de utilizator că știi și fizica. Dacă nu ești ocupat putem discuta?--Redfox (discuție) 10 iulie 2009 13:58 (EEST)

Detaliază problema într-un e-mail. —Andreidiscuție 10 iulie 2009 15:40 (EEST)

Andrei dar se poate prin altă modalitate (din motive de securitate) să-ți adresez întrebarea. Problema e că eu plătesc la Microsoft Live Mail pentru contul meu și nu pot să-mi permit alt account în caz că primesc spam, viruși, mesaje fără sens. --Redfox (discuție) 11 iulie 2009 10:51 (EEST)

Eu cam greu cred în cineva, așa e caracterul meu. --Redfox (discuție) 11 iulie 2009 10:51 (EEST)

Q?[modificare | modificare sursă]

Salutări!

Ai eliminat mai multe articole am inceput ieri. Cred că nota la deletion log spune că ele au fost șterse deoarece cineva suspectate am folosit de traducere automată. N-am folosi Google pentru serviciul de traducere automată.

Desigur, în Wikipedia română ar trebui să facă propriile reguli. Mai mult de pe Wikipedia engleză transferabilitatea grav tradus de conținut este nu sunt considerate motive pentru ștergere rapidă.

Ieri am abordat unele erori de traducere și de formatare în engleză Wikipedia despre articolul lui Teodor Negoiță - [1] .

Am o bună-credință interes în România, motiv pentru care am lucrat la articole legate de România, pe de engleză Wikipedia. Nu este intentio mea de a folosi de traducere automată pentru a introduce SPAM de pe Wikipedia română.

Așa cum am spus mai sus, desigur, de Wikipedia română ar trebui să facă propriile reguli. Mai mult de pe Wikipedia în limba engleză este considerat acceptabil pentru contribuabili să se dezvolte de articole în spațiul lor de utilizator, mutându-le la articolul spațiu, atunci când sunt gata. Este cazul ca aici? În cazul în care ați șters-motiv aceste articole a fost îngrijorarea față de traducerea lor, i-ai restaura aceste articole pentru a-mi utilizator spațiu. Stiu ca unele persoane care sunt vorbitori nativi de limba română. Voi cere pentru un vorbitor nativ de română pentru a căuta piese de traducere automată, și le eliminați. Odată ce se face, vrei, pentru a verifica dacă acestea sunt acceptabile înainte de articole sunt restaurate articol spațiu?

Mulțumesc! Geo Swan (discuție) 11 iulie 2009 12:19 (EEST)

Articol sters[modificare | modificare sursă]

Buna Andrei, Am incercat de mai multe ori sa scriu cate ceva la capitolul - companii de software din Romania (ma refer la RSC), dar le-ai sters de fiecare data, si daca ma uit la restul textelor de la aceeasi pagina, nu sunt cu nimic mai diferite decat cel scris de mine. Te rog sa ma ajuti cu un sfat concret, ce trebuie sa exclud din articol, ca sa fie acceptat sau pe ce trebuie sa ma concentrez? RSC(RSC (discuție) 13 iulie 2009 11:17 (EEST))

Bună ziua. Pentru ca un articol să fie păstrat, el trebuie să înceapă prin a respecta politicile de neutralitate și verificabilitate ale Wikipediei. Adică, trebuie să nu încercați să faceți reclamă, și să vă limitați la informațiile prezente în surse independente de firmă despre aceasta. Informațiile interne trebuie evitate. De asemenea, tonul trebuie să fie unul cât mai neutru. V-aș recomanda să vedeți și îndrumarul WP:EJV (în care se arată de ce nu sunt OK exprimările de genul specialisti cu o inalta calificare, ce detin numeroase certificari in domeniu sau reputatul organism international XYZ) și, din nou, neapărat să vă prezentați sursele de documentare folosite. —Andreidiscuție 13 iulie 2009 11:21 (EEST)

Muzeul Antipa[modificare | modificare sursă]

Buna seara,

Eu nu sunt la Bucuresti pana in toamna, asa ca daca reusesti o poza fara BRD si cu cat mai putine masini, vei reda o parte din... cum sa spun ? hai sa zicem spiritualitatea si alura muzeului. Odinioara, inainte de razboi, frontonul triunghiular avea si un bazorelief frumos, cu alegoria Stiintelor. Din partea mea, voi incerca sa dau de o fotografie a carui autor sa fie decedat de mai bine de 70 de ani in arhivele familiei. Si voi completa articolul.

Spor la treaba,--Spiridon Manoliu (discuție) 14 iulie 2009 22:16 (EEST)

nu gasesc articolul[modificare | modificare sursă]

Buna, iar deranjez, incepusem un articol Romanian Soft Company, la categoria Lista companii software, si nu-l mai gasesc, si nu am nici o informatie legata de motivul de ce a disparut. Imi puteti da vreo idee in acest sens, va rog. Multumesc. (RSC (discuție) 17 iulie 2009 10:21 (EEST))

Întâlnirea wikipediștilor, 1 august 2009[modificare | modificare sursă]

Vă salut. Am convenit ca întâlnirea să aibă loc în data de 1 august, începând cu ora 12, în Regie. Detalii suplimentare găsiți la Wikipedia:Întâlniri/București4. Sper să ne onorați cu prezența dvs. --Rebel 20 iulie 2009 03:43 (EEST)

garcea[modificare | modificare sursă]

Utilizatorii Garcea Și CHAISIANG sunt eu-rile mele, numai că am uitat parolele și le-am abandonat!--Damodar (discuție) 27 iulie 2009 14:41 (EEST)

YMCA

Am vazut ca ati avut o interventie la pagina YMCA.

Nu am mai vizitat de mult aceasta pagina. Se pare ca intre timp au existat citeva interventii impertinente de autopromovare (YMCA Transylvania). Am vazut ca le-ati sters.

Multumesc pentru operativitate.

Fișiere[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei. Te poți ocupa tu, te rog, de fișierele încărcate de Nixon1 care încalcă evident drepturile de autor. Există la Commons echivalente libere, dar el afirmă că nu sunt bune. De asemenea, a mai creat câteva pagini despre niște concepte de automobile, fără surse. Din nefericire, trebuie să plec, mă voi întoarce mai pe seară și nu mai am timp să-i explic. MersiSebimesaj 28 iulie 2009 17:00 (EEST)

Planet Wikipedia in romana[modificare | modificare sursă]

Salut,

Am obtinut aseara drepturi de commit pe serverele wikimedia, asa ca as vrea sa ma apuc sa fac fisierul de configurare pentru planeta noastra. As avea nevoie de urmatoarele informatii:

  • adresa feedului RSS/ATOM care vrei sa apara in planeta (daca nu stii, da-mi adresa categoriei sau tagului cu care marchezi articolele despre Wikipedia)
  • Numele sub care vrei sa apari in lista de membri

Multumesc--Strainu (دسستي‎)  29 iulie 2009 10:44 (EEST)

Wikipedia Actualități în română[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Mulțumesc pentru indicația dată la articolul despre Alexandru_Șoltoianu. Am observat că rubrica de actualități a wikipediei românești se actualizează foarte rar față de cea engleză, germană sau franceză. Eu personal mai gasesc ceva stiri importante dar nu stiu cum pot fi introduse acolo. știi cumva cine e responsabil? Constantin.prihoanca (discuție) 30 iulie 2009 11:47 (EEST)

Orice administrator poate introduce o știre, din proprie inițiativă sau la propunerea altcuiva. Am făcut o propunere la cafenea pentru un cadru mai organizat de propunere a știrilor, pentru ca oricine să poată scrie mai ușor știri pentru prima pagină. —Andreidiscuție 30 iulie 2009 14:57 (EEST)

Comune/sate[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei! ă bucur ca mai am un aliat in rezolvarea problemei de despartire a articolelor care se leaga de o comuna si satul resedinta cu acelasi nume. Un sfat: pentru casutele de comune, ar fi bine sa renunti la harta de localizare (cea cu punct pe harta Romaniei), deoarece o comuna nu se poate reprezenta printr-un punct pe harta (nici macar o localitate dar acolo mai merge ca ai centrul), ci ca si un poligon. In curand am sa ma apuc sa mai updatez ceva basic info la sate & comune, dar momentan ma chinui cu unitatile administrative ale tarilor africane. O zi excelenta! Compactforever Talk mortal! 31 iulie 2009 18:01 (EEST)

M-am gândit și eu la chestia asta, dar am ajuns la concluzia că la dimensiunea hărții de localizare a României, poligoanele pentru fiecare comună ar fi, după părerea mea, extrem de mici, mai mici chiar decât punctul pe care îl pun acum, poate cu excepția unor comune cu suprafață mare, cum ar fi Gura Teghii, Buzău, și ar fi extrem de greu să ne chinuim să facem zeci de poligoane minuscule ca să le punem pentru fiecare comună. Cred eu că e utilă totuși și harta asta de localizare, pentru a arăta generic cititorului cam unde vine la nivel de țară comuna, fiind completată apoi cu harta administrativă a județului pe care apare distinct conturul comunei. —Andreidiscuție 31 iulie 2009 18:08 (EEST)

Părere[modificare | modificare sursă]

Salut! Cred că în loc de:

Scorțoasa este localitatea de reședință a comunei cu același nume din județul Buzău, Muntenia, România.

ar fi mai corect:

Scorțoasa este o localitate din județul Buzău, Muntenia, România, reședință a comunei cu același nume.

De ce? Pentru că, în primul rând e localitate și, abia în al doilea rând localitatea de reședință a unei comune. Aplicabil în toate cazurile similare. Părere și atâta tot. --Miehs (discuție) 31 iulie 2009 20:15 (EEST)

Da așa e, cred că e mai bine așa. —Andreidiscuție 31 iulie 2009 20:16 (EEST)

Listă imensă[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei!

Intentionez sa fac Lista diviziunilor administrative ale țărilor din Africa, dar intampin o posibila problema. Exista posibilitatea ca dupa ce finalizez tabelul pagina sa se incarce greu datorita cantitatii mari de informatie. Imi poti da un sfat: sa folosesc in continuare tabel sau sa folosesc o structura cu subpagini? Astept feedback Mersi 3 august 2009 14:01 (EEST) Compactforever Talk mortal! 3 august 2009 14:02 (EEST)

Nu-mi dau seama ce înțelegi prin „structură cu subpagini”. Cred că poți continua așa, pentru că în final ceea ce se va încărca mai greu sunt imaginile steagurilor și hărților. —Andreidiscuție 3 august 2009 17:09 (EEST)

Ok. Mersi frumos. Compactforever Talk mortal! 3 august 2009 17:31 (EEST)

Admin[modificare | modificare sursă]

Revin cu o intrebare:

Ce trebuie sa fac ca sa devin admin? (adica ce trebuie sa citesc/sa ma informez despre)? Compactforever Talk mortal! 3 august 2009 17:00 (EEST)

De la pagina Wikipedia:Administratori poți începe. Un ghid mai cuprinzător este en:Wikipedia:Administrators' how-to guide. În esență, pornind de la politicile de bază privind conținutul trebuie să știi politicile de ștergere și recuperare, blocare și deblocare și protejare și deprotejare, deoarece astea sunt permisiunile în plus pe care le are un administrator. —Andreidiscuție 3 august 2009 17:07 (EEST)

Mersi frumos! Compactforever Talk mortal! 3 august 2009 17:09 (EEST). Cu lista cum procedez. Vezi mailul de mai sus. 10x again! Compactforever Talk mortal! 3 august 2009 17:09 (EEST)

Mulțumesc[modificare | modificare sursă]

pentru blocare. Puteți s-o extindeți și la 24 de luni. Dar faceți ceva pentru stăvilirea inepțiilor acestui nefericit. (În ce mă privește, nu tolerez să fiu insultat. Mai bine nu revin aici, decît să fiu insultat atît de grav. Și anume insultat într-un chip de relevanță penală. Nu e tot una dacă-i zic că e dement, un adevăr, cu a-mi zice el nazist, ceea ce e un neadevăr; dovedibil în fața oricărei instanțe din Israel.) Cele bune (și cu înțelegere pentru situația dificilă). - F. Goslar.

Rugaminte[modificare | modificare sursă]

Am efectuat aceasta corectura. Te rog mult de tot sa faci corectura si in pagina principala. Mii de scuze!--Olahus2 (discuție) 3 august 2009 18:59 (EEST)

 Rezolvat. Și eu am greșit că n-am observat-o. —Andreidiscuție 3 august 2009 19:01 (EEST)
Textul din pagina principala mai are o greseala: in loc de "iar partidele de opoziție au reușit să obțină o reprezentare în parlament 51,14%" trebuie scris "iar partidele de opoziție care au reușit să obțină o reprezentare în parlament 51,14%." --Olahus2 (discuție) 5 august 2009 19:38 (EEST)

Poza- reclama?[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei! Am uploadat niste poze din statiunea Caciulat & imprejurimi. Printre ele am pus si poza Hotelului Caciulata din statiune. Daca o atasez la articolul Căciulata, Vâlcea se considera reclama? Mersi anticipat! Compactforever Talk mortal! 4 august 2009 17:23 (EEST)

Nu se consideră reclamă, dacă este evident folosită în scopuri informative. —Andreidiscuție 4 august 2009 17:24 (EEST)

fără subst[modificare | modificare sursă]

Mea culpa. -- Victor Blacus (discuție) 5 august 2009 15:53 (EEST)

Nicio problemă. —Andreidiscuție 5 august 2009 15:54 (EEST)

 Rezolvat —Andreidiscuție 5 august 2009 20:08 (EEST)

Reducere rezoluție[modificare | modificare sursă]

Salut. Redu-mi te rog rezoluția la imaginea Conacul lui Ion Inculeț din Bârnova.JPG la maximul permis. Știu că ai exercițiu, de aceea apelez la sprijinul tău. Mulțumesc anticipat. --Cezarika1 5 august 2009 20:03 (EEST)

 Rezolvat —Andreidiscuție 5 august 2009 20:08 (EEST)

Mulțumesc de ajutor, dar m-am hotărât să renunț la fotografie. Ar însemna să-mi stric ochii încercând să-mi dau seama cum arată la noile rezoluții. --Cezarika1 5 august 2009 20:11 (EEST)

Imagine[modificare | modificare sursă]

Salut! Ce am făcut greșit la Fişier:The. NeculutaGIMP.jpg? Ca să nu fie nevoie să fie ștearsă. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 5 august 2009 21:13 (EEST)

Timbrele sunt aflate sub incidența drepturilor de autor, deci sunt incluse cu titlu de utilizare cinstită. Pentru fiecare astfel de fișier trebuie inclusă câte o justificare pentru fiecare articol în care e folosit (și trebuie folosit măcar în unul, altfel nu are sens să fie păstrat). —Andreidiscuție 5 august 2009 21:15 (EEST)
Am rezolvat corect sau mai trebuie ceva? Mulțumesc pentru răspuns. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 5 august 2009 21:23 (EEST)
Trebuie inclusă o justificare, ca de exemplu cea din fișierul Fişier:Claude Shannon.jpeg (partea cu {{Material sub drepturi de autor}}).Aș include-o eu, dar nu-mi dau seama de ce e absolut necesară (pentru a vedea cum arăta Neculuță, avem fotografia statuii). —Andreidiscuție 6 august 2009 10:20 (EEST)
Este (dar nu "absolut") necesară spre a dovedi că Neculuță a fost inclus între personalități, singurele pentru care s-au emis timbre în seriile așa-numite "comemorări culturale". Rămâne la latitudinea dumneavoastră. Toate ce le bune, --Miehs (discuție) 6 august 2009 12:02 (EEST)

Cer explicație[modificare | modificare sursă]

Îmi poți explica de ce ai șters fișierele care le-am trimis, de ce ele încalcă drepturile de autor și nu se califică drept UC.--Bourgediscuție 6 august 2009 14:44 (EEST)

Ele sunt sub incidența drepturilor de autor, ca orice fotografie. Deținătorul drepturilor de autor nu le-a eliberat sub nicio licență liberă, deci utilizarea lor de către altcineva în orice scop încalcă dreptul de autor. Utilizarea cinstită e valabilă pentru copii de rezoluție joasă, folosite acolo unde nu există și nu se poate obține o imagine liberă. În justificarea ștergerii am arătat un loc plin de imagini libere din Cartagina. —Andreidiscuție 6 august 2009 14:47 (EEST)
Am înțeles!--Bourgediscuție 6 august 2009 14:52 (EEST)

Fișiere[modificare | modificare sursă]

Am luat acele fișiere de la wiki.en. Nu știu cum să precizez drepturile de autor. Mă poți ajuta? Luiza1202 (discuție) 10 august 2009 19:59 (EEST)

Vezi ce scrie în pagina de descriere de la en.wp a fișierelor. Același lucru trebuie să scrie și aici, dar în română. Folosește {{Poster eveniment}} și alte formate de pe pagina WP:FDAI, precum și {{Material sub drepturi de autor}}. Atenție—și la noi, ca și la en.wp, materialele protejate trebuie să aibă și eticheta cu drepturile de autor, și justificarea utilizării cinstite. —Andreidiscuție 10 august 2009 20:02 (EEST)

PAC[modificare | modificare sursă]

Tudor m-a rugat sa-ti spun stadiul cu asta. Eu o consider suficient de completa pentru a lua o decizie, buna sau rea. Am acoperit toate cerintele intr-o foarte mare proportie. Vedeti ce hotarati. --Asybaris aport 10 august 2009 21:14 (EEST)

 Realizat. Nu mai am nicio obiecție. —Andreidiscuție 11 august 2009 10:27 (EEST)

Service Pack performance issue[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, dacă ai ceva timp liber poți să-mi explici din ce cauză după instalarea unui service pack se soldează cu scăderi de performanță, am avut inițial Windows Vista SP1 x-64 și am instalat SP 2, care un pic a influențat la pornirea sistemului (20 secunde în loc de 15 secunde), eu am auzit din unele surse că e bine să ai deja pe DVD-ul original acest service pack, în comparație cu rularea acestui update ca executabil. Tu ca dezvoltator de software ai putea să-ți expui părerea referitor la această procedură. Dăcă poți să-mi răspunzi aici sau dacă e necesar îți pot da adresa de e-mail. Mulțumesc anticipat Redfox. --Redfox (discuție) 12 august 2009 09:10 (EEST)

Harta HȚI-ZAB 5.PNG[modificare | modificare sursă]

Hatra am creat-o eu însumi,deci eu am drepturi de autor asupra ei .Ce sa fac? Mulțumesc anticipat. --Traian tomenco (discuție) 12 august 2009 16:33 (EEST)

Să o eliberați sub o licență liberă, aplicând un format de aici în pagina ei de descriere. Sau mai bine, să o încărcați la Commons.  —Andreidiscuție 12 august 2009 16:35 (EEST)

Nu sînt expert în aceste operații, și ,dacă poți eliberează-i tu o asemenea licență. Mulțumesc anticipat.--Traian tomenco (discuție) 12 august 2009 16:42 (EEST)

Nu pot. Nu am dreptul legal să decid sub ce licență doriți dumneavoastră să eliberați fișierele deținute de dumneavoastră. Includerea unui format într-o pagină de descriere a imaginii este simplă. Este ca și includerea de format pe care ați operat-o în pagina Zona Antarctică Braziliană. —Andreidiscuție 12 august 2009 16:49 (EEST)


Cetatea Mikó‎[modificare | modificare sursă]

Buna ziua! In nici un caz cladirea asta nu arata ca o cetate. Cu siguranta vorbim aici de un castel, in genul Castelului Bánffy de la Bonțida. Nu imi permit sa schimb denumirea, nu sunt administrator sau un expert in domeniu, insa cred ca denumirea de Castelul Mikó‎ ar fi cea corecta. --Chent (discuție) 13 august 2009 12:50 (EEST)

Bună ziua. Nici eu nu mă prea pricep, dar ar fi bine de găsit niște surse de specialitate privind numele obiectivului pentru a opera redenumirea. Am fost în Miercurea Ciuc acum cam o lună și din câte am citit pe afișe/pliante, localnicii îi spuneau cetate. Pe site-ul primăriei e folosit tot termenul cetate.  —Andreidiscuție 13 august 2009 12:57 (EEST)

Am verificat, pe lista monumentelor istorice e trecuta tot cetate. Totusi cladirea din imagine este castel, construit insa in ansamblul cetatii. E genul de situatie in care avem ca titlu "Manastirea x" iar in imagine este de fapt "biserica manastirii x". Probabil o dezvoltare ulterioara a articolului va diferentia cladirile existente in cadrul ansamblului. --Chent (discuție) 13 august 2009 13:08 (EEST)

Sitenotice[modificare | modificare sursă]

Salut. Poți tăia, te rog, din Mediawiki:Sitenotice partea cu înscrierea a 25 de membri ai comunității, dar nu mai târziu de? Mulțumesc. --Rebel 13 august 2009 19:05 (EEST)

Referinte[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei!

Cum fac o referinta la o serie de date care se gasesc intr-un url al carui efect este sa downloadeze un PDF? Am linkul, dar cand il accesez se downloadeaza PDF-ul respectiv. Am vazut ca pagini secundare din google nu se pot introduce. Can you help me? Mersi Compactforever Talk mortal! 14 august 2009 15:54 (EEST)

E ok linkul spre PDF-ul respectiv. Dacă datele sunt în format PDF, asta e, utilizatorul e oricum avertizat automat prin punerea unei mici pictograme că urmează să dea peste acest format. —Andreidiscuție 14 august 2009 15:57 (EEST)

Re:Sysop[modificare | modificare sursă]

Întrebarea mi-a pus-o, nu demult, și Adrian, mai indirect, într-o discuție la Cafenea. Îți răspund cum i-am răspuns și lui atunci: nu pot accepta, din lipsă de timp. Dacă am apărut oarecum hiperactiv în ultimele vreo trei săptămâni, e fiindcă eram în concediu! Cred că îmi lipsesc și altele pentru a fi administrator – în primul rând răbdarea. Îți mulțumesc pentru propunere. Ea are, totuși, un efect secundar, pe care îl doream de câtăva vreme: am început să te tutuiesc, sperând în reciprocitate. -- Victor Blacus (discuție) 15 august 2009 18:30 (EEST)

Ffs, Ffl, Iucfd...[modificare | modificare sursă]

Care era cuvântul magic aici? //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 16 august 2009, 10:08 (EET)

Din ce țin eu minte, acele imagini erau toate de pe un site, iar deținătorul drepturilor de autor nu și-a dat acceptul la OTRS. Site-ul a dispărut, iar părerea mea e că folosirea lor fără acel accept nu este ok. —Andreidiscuție 17 august 2009 20:00 (EEST)
Eu te-am întrebat (mai pe ocolite, recunosc) ce-ai pus între acolade pentru ca să-ți apară formatul dat. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 24 august 2009, 00:11 (EET)
Aaa, am găsit: {{ffp}}. Era oarecum logic :) //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 24 august 2009, 00:13 (EET)

Imagine logo SSCR[modificare | modificare sursă]

Buna, incarcasem sigla_SSCR.jpg sub licenta de logo, impreuna cu URL sursa complet si descrierea licentei. am recitit terms and conditions, dar inca nu inteleg de ce ai sters. trebuie sa vin cu aprobare scrisa de la ei ca am voie sa folosesc sigla?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Weizrd (discuție • contribuții).

E nevoie de o justificare pentru utilizarea cinstită, ca de exemplu la America de Cali.png. —Andreidiscuție 17 august 2009 19:59 (EEST)

Poze - printare gresita[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Mi s-a intamplat de mai multe ori sa printez diverse articole wikipedia, iar pozele au fost mai tot timpul suprapuse peste scris :(. Stii cumva daca este o problema cunoscuta? (si in cazul afirmativ, care este solutia?) Multumesc, Sorin

E prima oară când aud asta, deci nu e o problemă cunoscută (de mine, cel puțin). E drept, eu n-am printat decât rareori articole, și în ele n-am observat probleme. Soluția ar fi modificarea fișierului .css folosit la printare, dar întâi trebuie reprodusă problema și depistat ce anume trebuie schimbat. Cu ce browser se reproduce? De asemenea, se reproduce pe versiunea Beta a interfeței noi? —Andreidiscuție 19 august 2009 17:19 (EEST)

Eu folosesc Mozilla (dar cred ca am incarcat sa printez candva si cu Internet Explorer, sperand sa scap de probleme, si tot nu a mers...). Versiunea Beta inca nu am folosit! Am sa caut un articol printat, caci sunt sigur ca e reproductibila printarea eronata. Cum pot gasi sursa fisierului .css? --Sorin Toma (discuție) 19 august 2009 17:32 (EEST)

Se pare ca nu mai e nici o problema! Am gasit un articol vechi, printat prin mai, cu poze suprapuse peste scris si l-am reprintat: cu Beta si fara - totul a mers ok. Scuze de deranj --Sorin Toma (discuție) 19 august 2009 18:12 (EEST)

Muzeul Antipa[modificare | modificare sursă]

Am vazut fotografiile, nice job !

Momentan sunt in Wikibreak, fiindca am niste articole si o carte de terminat, si toamna navaleste peste noi cu pasi uriasi !

Toate bune si spor la treaba, --Spiridon Manoliu (discuție) 20 august 2009 19:10 (EEST)

Responsabil AC[modificare | modificare sursă]

Bună. Dacă ai timp, exprimă-ți părerea referitoare la candidatura mea la responsabilii AC. Mersi anticipat. Goldenphoenix2007 (discuție) 21 august 2009 00:21 (EEST)

Opinie[modificare | modificare sursă]

Salut. M-ar interesa punctul tău de vedere privind această situație. Mulțumesc. --Rebel 24 august 2009 11:50 (EEST)

Reiterez nevoia opiniei. --Rebel 13 septembrie 2009 01:30 (EEST)

Avertizări imagini[modificare | modificare sursă]

Am văzut că lași un alt fel de avertizări pentru imagini cu probleme, mai clare decât cele create de formatul IFD. Unde se găsesc formatele pentru mesajele astea? Mi-ar plăcea să le folosesc și eu. --Urzică (discuție) 24 august 2009 18:59 (EEST)

Formatele sunt {{ffl}}, {{ffp}} și {{ffs}} și se folosesc tot prin substituire. Când le-am creat, le-am adăugat în lista WP:FAU. —Andreidiscuție 24 august 2009 19:02 (EEST)
Nu știam nici de WP:FAU. Mersi mult. --Urzică (discuție) 24 august 2009 19:05 (EEST)

drepturile de autor auxerre lugoj[modificare | modificare sursă]

stema apartine Auxerre Lugoj.png clubului de fotbal Auxerre Lugoj dar am facut-o eu intr-o calitate mai buna. nu stiu ce drepturi de autor trebuie sa pun. :( te rog sa ma ajuti tu. Auxerre Lugoj.pngAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Urmelinho (discuție • contribuții).

Licența este corectă deocamdată, dar deoarece stema aparține clubului, înseamnă că ea nu reprezintă conținut liber (adică ceea ce adunăm aici). Dacă chiar e necesară, mai trebuie inclusă și o justificare a utilizării cinstite, cum e, de exemplu, cea de la Fişier:America de Cali.png. —Andreidiscuție 26 august 2009 11:42 (EEST)

Drepturi de autor,Mihai alex03,la stadion Otelul[modificare | modificare sursă]

Fotgrafiile alea sunt facute de mine,asa cum am si notat,ce e neclar pentru tine?de ce trebuie sa mai notez ceva daca sunt fotografiile mele,facute de mine?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mihai alex03 (discuție • contribuții).

Ceea ce este neclar este sub ce licență pot folosi alții această imagine. Asta deoarece conținutul de la Wikipedia este pentru a fi copiat și refolosit în orice scop, inclusiv comercial, eventual cu câteva drepturi pe care și le rezervă autorul, dar care nu împiedică libera circulație, reproducere și modificare a imaginilor (de exemplu, să îi fie citat numele la orice utilizare, sau lucrările derivate rezultate din ea să poarte aceeași licență). Vezi aici ce licențe poți alege. —Andreidiscuție 26 august 2009 14:13 (EEST)
Imaginile de pe site-ul clubului nu sunt în domeniul public, decât dacă există în mod clar și explicit acceptul deținătorului drepturilor de autor. Dacă ele aparțin clubului, doar clubul le poate elibera. Poți cere acest lucru lor, iar dacă ei acceptă, să introducă o notă în site sau să trimită de pe adresa oficială a clubului un e-mail la info-roatwikimedia.org (după cum scrie la WP:DA). Atenție: permisiunea pentru utilizarea doar la Wikipedia nu este suficientă. —Andreidiscuție 31 august 2009 20:39 (EEST)

Cutie sat->infocasetă așezare[modificare | modificare sursă]

Scuze că te deranjez iar cu întrebări.

Am văzut că ai schimbat cutie sat cu infocasetă așezare la Valea Largă, Alba. Eu tocmai mă ocup de o grămadă de articole despre sate, să le pun la toate formatul "așezare"? Văd că formatul are și loc de imagine. Se preferă o imagine cu exteriorul satului (care e reprezentativă dar până la urmă poate fi banală) sau una mai "interesantă", de exemplu, cu pictura interioară a bisericii din sat? Cum faci rost de codul poștal? Mi se pare puțin intimidant formatul. --Urzică (discuție) 26 august 2009 13:16 (EEST)

Casetă așezare se cam folosește pentru localități și subdiviziuni administrative și este unul destul de complet. De fapt, CutieSate tot pe el îl folosește dedesubt, eu doar am introdus subst: înaintea lui. Orice imagine din sat e bună, dar cu cât mai reprezentativă, cu atât mai bine: poate fi primăria, biserica, școala, poliția, un monument din localitate, un drum care trece pe acolo, vederea satului de pe un deal etc. Și pictura interioară a bisericii ar fi ok. Am curățat acum cu robotul, sper că pare mai clar și mai puțin intimidant. Codul poștal îl iau de pe site-ul Poștei Române, vezi în dreapta-sus „Coduri poștale”. —Andreidiscuție 26 august 2009 14:20 (EEST)

Categorie:Cioturi Politicieni Români[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei - avem in prezent douä categorii - Categorie:Cioturi Politicieni Români - si - Categorie:Cioturi politicieni români - --1947c (discuție) 29 august 2009 14:43 (EEST)