Portal:Agricultură

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
modificare 

Agricultură

Claas-lexion-570-1.jpg

Agricultura este știința, arta sau practica care se ocupă cu procesul producerii de hrană vegetală și animală, fibre, respectiv diverse materiale utile prin cultivarea sistematică a anumitor plante și creșterea animalelor. Termenul de agricultură provine din cuvintele din latină agri desemnând câmp și cultura însemnând cultivare, în sensul de prelucrare mecanică și chimică a solului pentru a fi apt pentru cultivarea plantelor.

Articole selectate

Articolul zilei

Yucca baccata

Yucca este un gen de circa 40 - 50 de specii, vivace, originare din America de Nord, America Centrală și vestul Indiei. Yucca are o tulpină caracteristică, lemnoasă, groasă și aspră, la extremitatea căreia se formează una sau mai multe rozete de frunze. În mediul natural atinge chiar 12 m înălțime.

Agricultură teme

Cocos1.jpg

Plante

Portaluri asemănătoare

Agricultură știri

  • Peste 10.000 de hectare din Delta Dunării au fost incendiate cu premeditare în ultimele luni, implicațiile fiind foarte grave asupra faunei protejate. ONG-urile spun că piromanii ar proveni din rândul angajaților societăților care au concesionat stufărișul. (17 martie 2007 Gardianul)

Imagine selectată

Spic de orz

Biografie selectată

Nicolae Giosan (n. 30 decembrie 1921, satul Drâmbar, com. Ciugud, județul Alba; d. 30 iulie 1990, București) a fost un inginer agronom și genetician român, membru al Academiei Române. Între anii 1974-1989, el a deținut funcția de președinte al Marii Adunări Naționale, parlamentul unicameral comunist. A murit în detenție la penitenciarul Jilava.

Personalități deosebite

Produse agricole

Citate

  • Ar fi trist dacă punga ar fi mai scumpă decât carnea în ea. (Albert Einstein)

WikiProiecte

Lucruri pe care le poți face

Poți ajuta la completarea unui ciot din domeniul agriculturii.

Știați că...

...maximul teoretic de producție de cereale pe hectar la tropice este de 30 de tone pe an?

Subportaluri

Legături externe

CategoriiAsociația Wikimedia

Alte portaluri

Curăță memoria cache