Mijloacele de transport din municipiul Brașov

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Transporturi interne[modificare | modificare sursă]

Autobuzele din Braşov

Brașovul are peste 550 de străzi nominalizate, însumând mai mult de 260 km în lungime. Construcția unor noi cartiere de case și blocuri modifică aceste cifre de la an la an. Rețeaua stradală este puternic dezvoltată, fiind asigurate iluminatul public, semaforizarea intersecțiilor importante sau realizarea de sensuri giratorii, canalizarea și salubrizarea lor. În municipiul Brașov există o rețea vastă de transport, călătorii putând opta pentru autobuz, troleibuz sau taxi.

AutobuzÎn Brașov sunt 46 de linii de autobuz și troleibuz.[necesită citare] De asemenea, exista, până de curând, o linie de tramvai, dată în folosință la 23 august 1987 (pe linia 101). Datorită problemelor ce le ridică acest mijloc de transport (poluare fonică, cheltuieli însemnate pentru întreținerea infrastructurii) acesta a fost înlocuit cu troleibuze (linia 8), din 18 noiembrie 2006.


Taxi În Brașov există 7 mari companii de taxi.[necesită citare]

Automobile Din Brașov se pot închiria mașini prin intermediul firmelor specializate.

Transport pe cablu În Brașov, transportul pe cablu este bine reprezentat. Există un teleferic ce leagă poalele de culmea Tâmpei și două telecabine în Poiana Brașov: Kanzel și Capra Neagră, care merg până pe masivul Postăvaru. Tot în Poiana Brașov mai funcționează o telegondolă și 6 teleskiuri. În vederea municipalității se află realizarea unei telegondole care va parcurge traseul Gara Centrală - Centrul Vechi - Pietrele lui Solomon - Poiana Brașov.

Transporturi externe[modificare | modificare sursă]

Gara Braşov

Trenuri Municipiul Brașov are unul dintre cele mai importante noduri de cale ferată. Există 5 gări în raza sa: Centrală, Bartolomeu, Stupini, Triaj, Dârste. Iată căile feroviare care trec prin municipiu:

Mersul trenurilor poate fi consultat aici Arhivat în , la Wayback Machine..

Automobile Brașovul este străbătut de Coridorul 4 European, drumul european E60 și de drumul național DN1; are trei autogări cu microbuze și autobuze care fac legătura cu aproape toată țara. Prin municipiu trec următoarele căi rutiere:

  • Șosele internaționale Clasa A:
  • Șosele internaționale Clasa B:
  • Drumuri naționale:

În 2004 au început lucrările la Autostrada Transilvania, pe ruta București - Brașov - Cluj - Oradea - Budapesta, care va prelua mare parte din traficul auto desfășurat în estul Uniunii Europene. În preajma municipiului, autostrada va urmări traseul Predeal - Râșnov - Cristian - Ghimbav - Codlea - Făgăraș. De asemenea, au fost terminate primele tronsoane din centura ocolitoare a municipiului, cu traseul aproximativ Dârste - Hărman - Sânpetru - Ghimbav, unde va face joncțiune cu autostrada.

Avioane În Brașov există şi un aeroport operațional din 15 Iunie 2023. Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.