Liberty City (Grand Theft Auto)

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Liberty City (română Orașul libertății) este unul din orașele fictive din jocul GTA, realizat după New York. Până acum au apărut trei versiuni diferite ale orașului (depinde de era în care a fost creat jocul). Liberty City este prezent în jocurile GTA, GTA 3, GTA:LCS, GTA Advance, GTA IV și scurt în GTA: SA. În timp ce jocurile evoluau, și Liberty City a evoluat, astfel, orașul a avut tot mai multe străzi și tot mai multă populație. Orașul este foarte asemănător cu New York, atât geografic, cât și infrastrucutral (clădiri, drumuri, transport în comun).

Liberty City este cel mai utilizat oraș din serie, fiind folosit în cinci (de fapt șapte, dar în două jocuri apare doar imaginea orașului) din cele 9 jocuri GTA. Acesta se află pe aceeași planetă virtuală cu Vice City, San Andreas și Carcer City.

Grand Theft Auto[edit | edit source]

Prima dată, Liberty City a apărut în Grand Theft Auto. Orașul ea un aliniament de străzi, destul de asemănător cu New York, deoarece cuprindea o insulă centrală, precum Manhattanul, cu un parc mare în mijloc; două coaste și mai multe insule mici între acestea. Toate erau conectate prin poduri sau metrou.

Numele cartierelor erau asemănătoare cu cele din New York și New Jersey. Lista următoare cuprinde numele acestor cartiere, de la nord la sud (linkurile duc spre numele adevărat al cartierelor)

  • Coasta de nord est

Grand Theft Auto III[edit | edit source]

City of Liberty (oraș fictiv)
—  fictional city[*]  —
Poreclă: Liberty City
Motto: "Worst Place in America"

TaraStatele Unite ale Americii
StatLiberty State
SubdiviziuniPortland Island
Staunton Island
Shoreside Vale
Fondat1798

Guvernare
 - PrimarJulio Ochoa[*]

Populație
 - Total4,000,000 locuitori

Prezență online
http://www.rockstargames.com/grandtheftauto3/

A doua aparițe a Liberty City a fost în Grand Theft Auto 3, orașul a fost complet schimbat, el devenind 3D. Orașul este surpirns în perioada anului 2001 și are drept motto: "Worst Place in America" (Cel mai oribil loc din America), datorită cirmelor și a violenței mari. Despre istoria oraăului nu se știu multe, doar că și-a celebrat a 200-a aniversare în 1998, adica a fost fondat prin 1798. orașul se află în apropierea Carcer City, alt oraș fictiv al Rockstar. Carcer City este orașul din jocul Manhunt.

Grand Theft Auto Liberty City Stories[edit | edit source]

A treia aparitie.Liberty City este la fel ca in GTA 3,dar cu mici schimbari cu transportul.Podul Callahan este in constructie si va fi terminat in luna mai din anul 1998.Tunelul din Portland este tot in constructie.

Grand Theft Auto IV[edit | edit source]

Liberty City (oraș fictiv)
—  fictional city[*]  —
Poreclă: Liberty City
Motto: "Worst Place in America"

TaraStatele Unite ale Americii
Stat
SubdiviziuniAlderney
Algonquin
Bohan
Dukes
Broker
Atestare Modificați la Wikidata

Guvernare
 - PrimarJulio Ochoa[*]

Prezență online
http://www.rockstargames.com/iv/

Noul Liberty City, creat în jocul Grand Theft Auto IV nu are nicio legătură cu orașele din predecesoarele GTA III și GTA LCS. Este bazat pe orașul New York. Acesta este divizat în cinci cartiere: Alderney, Algonquin, Bohan, Dukes și Broker. În Liberty City găsim construcții reprezentative existente în New York: clădirea MetLife, fictiv GetaLife, Statue of Liberty (Statuia Libertății), fictiv Statue of Happiness (Statuia Fericirii) și altele.

Roluri în alte jocuri[edit | edit source]

În Grand Theft Auto: San Andreas, protagonistul (CJ) vine din Liberty City. Imagini cu CJ în Liberty City sunt aratate în video-ul "The Introduction". De asemeana, într-una dintre misiunni CJ este trimis, în Liberty City, la Saint Mark's Bristo (locul dă numele misiunii). În timpul misiunii în Liberty City este iarnă si totul este înconjurat de zăpadă.