Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned

Dezvoltator(i) Rockstar North[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i) Rockstar Games  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i) Take-Two Interactive[*]  Modificați la Wikidata
Serie Grand Theft Auto  Modificați la Wikidata
Motor grafic Rockstar Advanced Game Engine[*]  Modificați la Wikidata
Platformă Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
PlayStation Portable  Modificați la Wikidata
Dată lansare   Modificați la Wikidata
Genuri Joc de acțiune-aventură
Open-world  Modificați la Wikidata
Moduri Multiplayer
Singleplayer  Modificați la Wikidata
Media disc optic[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Internet Movie Database
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*][1]  Modificați la Wikidata
USK USK 18[*]  Modificați la Wikidata
CERO Z (minim 18 ani)[*]  Modificați la Wikidata
ESRB Mature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Grand Theft Auto: The Lost and Damned este un joc video dezvoltat de Rockstar Games. A fost lansat pentru consola Xbox 360 pe data de 17 februarie 2010,[2] urmând a fi lansat și pentru PlayStation 3 și Microsoft Windows pe 30 martie 2010.[3] DVD-ul conține două episoade: „The Lost and Damned” și „Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony”.[4] Poate fi descărcat de pe Xbox Live.

Povestea[modificare | modificare sursă]

În 2008, Billy Gray, președintele clubului de motocicliști Lost MC din Alderney, este eliberat în cele din urmă de la o reședință în instanță, după ce a fost arestat pentru posesie de stupefiante. Vice-președintele clubului, Jonathan "Johnny" Klebitz, nu este mulțumit de întoarcerea sa, deoarece a petrecut tot anul trecut ca președinte, dar mai ales din cauza modului de conducere al lui Billy, dar și armistițiul făcut cu rivalii clubului, Îngerii Morții, astfel încat The Lost să poată să-și conducă operațiunile de droguri și de arme mai liber în Liberty City. În urma eliberării sale, Billy repede încheie armistițiul cu Îngerii, chiar înainte de a începe un război cu ei, provocând astfel tensiuni între el și Johnny care continuă să crească. Acesta din urmă ar fi mai interesat să mențină activitatea clubului fără probleme decât să se lupte cu Îngerii.

La scurt timp după ce au auzit că un membru din The Lost, Jason Michaels, a fost ucis în Broker, Billy solicită un atac asupra unuia dintre cluburile Îngerilor, pe care îi consideră vinovați. În ciuda faptului că a ajutat la atac, Johnny este nesigur în legătură cu afirmația sa că Îngerii l-au omorât pe Jason. Aceasta este întărită în continuare atunci când îi însoțește pe Billy și pe secretarul clubului, Brian Jeremy, să elimine niște heroină rămasă după atac.

În ciuda incertitudinii, Johnny este forțat de Billy să se întâlnească traficanta de droguri Elizabeta Torres, care îi ajută să găsească un cumpărător pentru droguri. Cu toate acestea, afacerea nu merge bine, în ciuda asistenței lui Niko Bellic (protagonistul Grand Theft Auto IV și cel care l-a ucis de fapt pe Jason) și a lui Playboy X. Lucrurile se înrăutățesc atunci când Jim Fitzgerald, trezorierul clubului Lost și cel mai bun prieten al lui Johnny, îi arată că heroina pe care au furat-o aparținea de fapt Triadelor. Convingându-l pe Billy că trebuie să o returneze, acesta îl pune pe el și Jim să o returneze. Totuși, focul izbucnește rapid, deoarece Triadele doresc să se răzbune îm pentru furtul heroinei lor. În timp ce perechea supraviețuiește, focul provoacă sosirea poliției, care îl arestează pe Billy.

Promițand sa devină președintele clubului Lost, Johnny încearcă sa păstreze stabilitatea Lost MC, continuand să lucreze cu Elizabeta și Jim, precum și cu motociliștii din cealaltă parte a orașului, Malc si DeSean. De asemenea, el este începe să lucreze pentru politicianul Thomas Stubbs III, precum și pentru fosta sa prietenă, Ashley, care, din cauza dependenței de droguri, a ajuns în probleme cu oamenii lui Dimitri Rascalov. El îi convinge s-o lase în pace, în schimbul răpirii lui Roman Bellic, vărul lui Niko.

În același timp, Brian, care încă este loial lui Billy, crede că Johnny este responsabil pentru arestarea lui Billy și declanșează un război civil împotriva lui. În cele din urmă, Johnny îl găsește pe Brian la ascunzătoare lui și îl omoară, terminand astfel conflictul. Ray Boccino, un mafiot italian, își arată interesul în a-i ajuta pe The Lost. Astfel, el e cel care le-a dat locația ascunzătorii lui Brian. Ca răsplată, Johnny începe să lucreze pentru Ray, ajutandu-l să fure diamante de 2 milioane de dolari, cumpărate de Anthony "Gay Tony" Prince. În timpul jafului, Johnny îl omoară pe iubitul lui Tony, Evan Moss. La scurt timp după ce a ascuns diamantele care au fost apoi recuperate de oamenii lui Boccino, Johnny este chemat să supravegheze afacerea din Muzeul Liberton alături de Niko, pentru a-și colecta partea din cele 2 milioane de dolari din diamante. Afacerea merge greșit, fiind ambuscată de Luis Lopez, garda lui Tony, care ia diamantele, dar Johnny reușește să fure toți banii și să scape cu ei. Totuși, acest lucru atrage atenția lui Boccino care îl capturează pe Jim, pentru a-l ademeni pe Johnny. Deși perechea reușește să scape din captivitate, Johnny se întoarce singur la club unde Ashley îi spune că Jim a fost ucis (în secret de Niko) la scurt timp după ce cei doi s-au despărțit.

în scurt timp, Stubbs se întâlnește cu Johnny și îi explică faptul că Ray este supravegheat de FIB și astfel trebuie să stea departe de el. Stubbs dezvăluie apoi că Billy intenționează să depună mărturie împotriva clubului Lost, punând toate crimele asupra lui Johnny în timp ce el intră în Programul de protecție a martorilor. Johnny, încercând să-l ucidă pentru trădarea lui, conduce ceilalți membri ai clubului într-un raid îndrăzneț la Facultatea de Corecție de Stat din Alderney, unde Billy este reținut . După mult foc de armă, Johnny îl găsește pe Billy și îl execută. Cu Billy mort, membrii supraviețuitori din Lost - Clay Simons, Terry Thorpe și Angus Martin - se întorc în club, doar pentru a-l găsi vandalizat de oamenii lui Boccino. Înțelegand că frăția lor din Alderney este cu adevărat distrusă, grupul decide să "scoată clubul din mizeria lui" și să-i dea foc, uitându-se cum arde.

După creditele de închidere, Johnny îl sună pe Stubbs să-l informeze despre moartea lui Billy, înainte de a se despărți de el după o conversație finală și prietenoasă. El primește apoi un telefon de la Ashley, care încearcă să obțină bani de la el, numai pentru ca Johnny să-și sfârșească conexiunile cu ea. La final, Johnny îl sună pe Angus să-și anunțe intenția de a renunța la The Lost, pentru a-i susține pe copilul și văduva lui Jim.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]