Grand Theft Auto: Vice City Stories

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Grand Theft Auto: Vice City Stories
GTA Vice City Stories PSP boxart.jpg
Dezvoltator(i) Rockstar Leeds  Modificați la Wikidata
Editor(i) Rockstar Games  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i) Take-Two Interactive[*]  Modificați la Wikidata
Designer(i) Sbdkdhxo
Serie Grand Theft Auto  Modificați la Wikidata
Ultima versiune 1.4.8.8  Modificați la Wikidata
Platformă PlayStation 2
PlayStation Portable
PlayStation 3  Modificați la Wikidata
Dată lansare PlayStation Portable
  • AN 31 octombrie 2006
  • EUR 3 noiembrie 2006
  • AUS 10 noiembrie 2006
  • JAP 6 decembrie 2007
PlayStation 2
  • AN 6 martie 2007
  • EUR 9 martie 2007
  • AUS 9 martie 2007
  • JAP 6 decembrie 2007
Genuri Joc de acțiune-aventură
Open-world  Modificați la Wikidata
Moduri Multiplayer
Singleplayer  Modificați la Wikidata
Media Universal Media Disc  Modificați la Wikidata
Cerințe sistem PlayStation Portable: Memory Stick PRO Duo
PlayStation 2: Card de memorie
Control Gamepad  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Internet Movie Database
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*]  Modificați la Wikidata
USK USK 16[*]  Modificați la Wikidata
CERO Z (minim 18 ani)[*]  Modificați la Wikidata
ESRB Mature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Grand Theft Auto: Vice City Stories (GTA Vice City Stories) este un joc video creat de Rockstar Games pentru Playstation 2 si PSP. Acțiunea jocului are loc în orașul Vice City ca și în cel original (Grand Theft Auto: Vice City) însa gameplay-ul este similar cu cel din San Andreas.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Victor "Vic" Vance a avut parte de o educație săracă, alături de cei doi frați ai săi: Pete, care suferă de astm bronșic și Lance, care este extrem de leneș. Pentru a face bani pentru familie, Vic este angajat ca Caporal al armatei americane.

În 1984, Vic este staționat în Fort Baxter, în Vice City. Superiorul său, sergentul Jerry Martinez, un soldat corupt al armatei, care lucrează ca traficant de droguri, îi dă lui Vic sarcina de a gestiona o afacere de droguri. Vic ajunge pe iahtul cumpărătorului, dar sunt atacați de niște bărbați necunoscuți care explodează vaporul. Doar Vic supraviețuiește.

După eșecul negocierilor, Martinez, în ciuda faptului că este supărat pe Vic, îi dă un nou loc de muncă. El îl vizitează pe Phil Cassidy, un veteran de război excentric care deține o varietate de arme la docuri. Cassidy îi dă un pistol și îi testează abilitățile. El acceptă o altă misiune de la Martinez, care îl instruiește să-o ia fiica lui, Mary, de la o petrecere. El se duce la locul lui Phil, care îi dă o mașina sport. Vic ajunge la petrecere, bate câțiva bătăuși și o salvează pe fată. El o aduce înapoi la bază, dar un Sergent Maestru vorbește cu el în legătură un pachet de marijuana pe care Martinez l-a plantat sub patul lui, precum și despre fată care este de fapt o prostituată. Drept urmare, el este dat afară în mod necinstit din armată și acuzat de trădare.

Acum pe străzi, el primește un apel de la Phil, care îi dă vechiul lui loc în care să locuiască. Vic începe să facă mai multe misiuni pentru el, care constau de obicei în confruntarea cu Cholos. Mai târziu, Vic îl întâlnește pe Marty Jay Williams, care este cumnatul lui Phil. Marty este liderul unei mici organizații cunoscute sub denumirea de "Trailer Park Mafia", cunoscută pentru faptul că este implicată în raketeering, cămătărat și prostituție. Vic face diverse misiuni pentru Marty, protejând adesea afacerea lui. Marty își abuzează adesea soția, Louise, care are un copil cu el. Louise dezvoltă o relație cu Vic, ceea ce îl înfurie pe Marty. Într-o zi, Louise este bătută rău și răpită de Marty, dar Vic este capabil să-l urmărească și omoare pe acesta.

Cu Marty mort, Vic preia Trailer Park Mafia, acum redenumit Vance Crime Family. Curând după aceea, sosșste fratele său, Lance Vance, care a auzit știrile. El îl ridică de la Aeroportul Internațional Escobar, dar sunt atacați de Cholos. Din fericire, ei reușesc să scape. În timp ce Vic extinde familia criminală Vance, preluând rachete de la Cholos și Bikers, Lance stabilește diverse targuri și schimburi. Ei intervin cu Cubanezii, aflați sub conducerea lui Umberto Robina. Folosind o pinata care seamănă cu Robina, Vic distruge afacerea Choloilor, eliminându-i din Vice City.

Între timp, Lance s-a conectat cu dealerul local de droguri Bryan Forbes. După câteva tranzacții, ei află că Forbes este de fapt un agent DEA sub acoperire, care fuge cu banii lor. Ei îl prind și leagă într-o clădire veche, unde îl forțează să expună afacerile de droguri din oraș. El îi păcălește să intre în diverse capcane, chiar ducându-i la un bar homosexual. Ei se întorc și îl găsesc pe Forbes încercând să scape. Vic îl urmărește și îl ucide.

După aceasta, Vic și Lance localizează și fură un transport maritim de droguri, fără să știe că transportul de droguri aparține fraților Mendez, Armando și Diego. Astfel, în curând, ei sunt răpiți de aceștia. Lance îi minte, spunand că Martinez a furat transportul și că el este de fapt un agent DEA care caută dovezi pentru a-l aresta pe Martinez. Ei îi fac poze lui Martinez cu un agent DEA și copiază fișierele Forbes referitoare la Martinez, care îl descriu pe Martinez ca agent. Ei fac diverse misiuni pentru frații Mendez, care îi conectează cu Reni Wassulmaier, un regizor de film transsexual. Aceasta îi dă lui Vic mai multe misiuni, printre care și să-l ajute pe managerul ei, Barry Mickelthwaite, să-l aducă pe Phil Collins la concertul său nevătămat. Acesta este amenințat de criminali din familia Forelli, cărora Barry le datorează bani.

Reni îi face legătura lui Vic cu Ricardo Diaz, un baron al drogurilor, pentru care Lance și Vic fac câteva misiuni. Frații Mendez nu sunt mulțumiți de acest lucru și îi trădează, spunând că Martinez i-a dat în vileag și că, dacă le dau toate afacerile, îi vor lăsa să trăiască. Ei refuză această ofertă și sunt loviți, leșinand. Cei doi se trezesc la centrala electrică, unde ucid mai mulți oameni de-ai fraților Mendez și scapă la limită. Vic colaborează cu Diaz să scape de ei și intră în seiful acestora, unde le distrug obligațiunile la purtător, ceea ce îi duce pe Armando și Diego la faliment.

Ca răzbunare, frații Mendez o răpesc pe Louise. Vic vrea să o salveze, dar Lance ezită, până când oamenii fraților Mendez le aruncă în aer mașina. Pierzându-și mințile, Lance îi atacă și cade într-o capcană, frații Mendez îl răpindu-l și pe el. Fără nicio altă opțiune, Vic ajunge la conacul lor și se luptă cu Armando, care folosește un aruncător de flăcări, dar Vic reușește să-l omoare. El îi găsește pe Lance și Louise, dar Louise este rănită și moare în brațele lui. Vic, furios, jură răzbunare împotriva lui Martinez, dar și Diego, care a scăpat.

Diaz îl ajută pe Vic să-i găsească pe Diego și Martinez. De asemenea, Diaz îl convinge pe Vic să fure un elicopter militar din Fort Baxter. Phil îl ajută pe Vic în timpul furtului, creeand o diversiune. După ce Vic fură cu succes elicopterul, acesta atacă fortăreața lui Mendez. El explodează câteva etaje, dar elicopterul său este împușcat și el este forțat să aterizeze pe clădire. El trece prin mai multe birouri și află că Martinez și Diego sunt pe acoperiș. Vic îi înfruntă singur și îi ucide.

Puțin mai târziu, Lance ajunge în elicopterul său, găsindu-i pe Martinez și Diego mort. Lance și Vic sunt de acord să nu mai intervină niciodată în afacerile cu droguri. Frații Vance pleacă apoi din Vice City pentru a-i trimite lui Pete, fratele lor, banii necesari pentru medicamentele pentru astm.

Legături externe[modificare | modificare sursă]