Discuție Utilizator:Sapio7

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Sapio7) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 29 aprilie 2020 01:20 (EEST)

Gestionarea conflictelor de interese[modificare sursă]

Information icon Bună ziua, Sapio7. Contribuțiile dumneavoastră la Wikipedia sunt binevenite, dar dacă sunteți asociat(ă) cu oamenii sau cu organizațiile despre care ați scris la Wikipedia, s-ar putea să aveți un conflict de interese.

Toți redactorii de la toate edițiile Wikipediei sunt obligați să respecte politica de neutralitate a proiectului. Subiectul unui articol și persoanele foarte apropiate acestuia au adesea o viziune distorsionată asupra lui, care poate să-i determine să efectueze modificări care de regulă laudă excesiv subiectul, sau uneori îl critică excesiv. Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil.

Dacă sunteți prea apropiat(ă) de un subiect, puteți reduce riscul de probleme în câteva moduri:

 • Evitați sau aveți mare grijă atunci când editați sau creați articole despre dumneavoastră, despre organizația dumneavoastră sau despre concurenții ei, precum și despre proiecte și produse pe care le implică.
 • Evitați să puneți legături interne către articolul de Wikipedia sau externe către website-ul dumneavoastră sau al organizației dumneavoastră în alte articole (vedeți Wikipedia:Spam).
 • Aveți mare grijă să nu încălcați politicile de conținut ale Wikipediei.

Vă rugăm să vă familiarizați cu politicile și îndrumările relevante de conținut, în special cu cele referitoare la neutralitate, verificabilitatea informațiilor, și autobiografii. Aveți grijă și de faptul că termenii de utilizare impun dezvăluirea angajatorului, clientului, și afilierii în raport cu orice contribuție în schimbul căreia sunteți sau vă așteptați să fiți remunerat(ă). Mulțumim. --Pafsanias (discuție) 1 mai 2020 17:12 (EEST)

Multumesc! Voi incerca sa scriu cat mai neutru despre subiecte, fie ele apropiate sau indepartate de mine. Sursele se vor regasi intotdeauna in citari - NOTE, in ultimul capitol al aritcolului. Sapio7 (discuție)

Bună seara. Cererea de recuperare trebuie prima dată creată (Wikipedia:Pagini de recuperat/Claudiu Dumitrache), doar după aceea se poate introduce la cereri de recuperare.-- Alex N  (mesaj) 2 mai 2020 00:04 (EEST)


Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

În pagina Claudiu Dumitrache a fost plasată o etichetă prin care se cere ștergerea sa rapidă de la Wikipedia, conform criteriului G4 de ștergere rapidă, deoarece articolul pare să fie o recreare a unui material șters anterior în urma unei discuții de ștergere, cum sunt cele de la pagini de șters. Conform acestui criteriu, dacă un articol tratează un subiect considerat nenotabil în urma unei astfel de discuții sau aduce material substanțial identic cu cel șters, iar schimbările nu tratează motivele invocate, poate fi șters oricând fără o nouă discuție.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Bătrânul (discuție) 2 mai 2020 17:41 (EEST)

Celelalte proiecte[modificare sursă]

Vă rog să nu-l mai promovați pe Claudiu Dumitrache pe celelalte proiecte Wikimedia, când nici măcar nu s-a terminat discuția despre recuperarea articolului. Mă refer la această intervenție. --NGC 54 (discuție | contribuții) 9 mai 2020 10:48 (EEST)

Deci nu pot deschide pagini pe celelalte proiecte ale Wikipedia daca nu e acceptata pagina din encicopedie? Sapio7 (discuție)
Nu asta am spus, dar deocamdată nu există un consens bine stabilit în discuția despre recuperare și pentru că la Wikimanuale în română (ro.wb) (aproape că) nu există comunitate ro.wb depinde de Wikipedia în română (ro.wp). În plus, pagina pe care ați creat-o nu intră în scopul Wikimanuale, ci al Wikipediei, dacă cartea ar fi notabilă. La Wikicitat în română (ro.wq); aceleași condiții de activitate ca la ro.wb, așa că depinde de ro.wp. --NGC 54 (discuție | contribuții) 9 mai 2020 19:36 (EEST)

Semnătura[modificare sursă]

Semnați-vă mesajele cu data și ora inclusă. Aceasta înseamnă să inserați patru tilde (~~~~) la sfârșitul mesajelor Dvs., nu trei cum faceți acum. //  Gikü  vorbe  fapte  11 mai 2020 14:52 (EEST)

Multumesc! Asa voi face! Sapio7 (discuție) 11 mai 2020 14:55 (EEST)

Vanity entries[modificare sursă]

Vă rog pentru ultima dată să încetați activitatea dumneavoastră de autopromovare prin intermediul contribuțiilor de la wikidata, până la stabilirea prin consens a notabilității subiectului autobiografic. Altfel, va trebui solicitată blocarea contului dumneavoastră și pe acel proiect, ori la nivel global, pentru că situația tinde să scape de sub orice control. --Pafsanias (discuție) 13 mai 2020 15:39 (EEST)

 • Nu se pot crea date daca nu exista pagini de Wikipedia asociate? Sau si acolo e necesara acea notabilitate? Sapio7 (discuție) 13 mai 2020 22:42 (EEST)
Vedeți d:Wikidata:Notability. --Pafsanias (discuție) 13 mai 2020 22:59 (EEST)

■ Ioan Maftei-Buhăiești[modificare sursă]

Information.svg Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră recentă la articolul Ioan Maftei-Buhăiești, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale pentru care nu aveți drepturi de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Puteți încerca să rescrieți textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la această enciclopedie.

Dacă totuși sunteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulțumim încă o dată. Pafsanias (discuție) 14 mai 2020 00:22 (EEST)

 • Nu am incalcat niciun drept de autor. Sunt doar informatii si se gasesc in surse, domeniul public. Sapio7 (discuție) 14 mai 2020 00:33 (EEST)
Este vorba de poemationul lui Nicolae Vasile, pe care l-ați reprodus în întregime, deși este protejat de copyright. L-am eliminat și vă rog să nu mai introduceți astfel de texte literare în articole. --Pafsanias (discuție) 14 mai 2020 00:42 (EEST)
 • Multumesc! :) Am facut si eu cum am vazut la altii. Nu o sa mai fac daca sursa nu reprezinta modul posibilitatii de a aparea pe wiki.Sapio7 (discuție) 14 mai 2020 00:58 (EEST)

■■ Notificare[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikipedia, cum ați făcut la pagina Discuție Utilizator:Catharsis7. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți pagina personală de teste. Vă mulțumim. Paginile de utilizator nu se redenumesc decât prin procedura de schimbare a numelui de utilizator asociat contului înregistrat. Pafsanias (discuție) 14 mai 2020 02:46 (EEST)

 • Asta am incercat sa fac - sa schimb numele de utilizator... Nu stiu cum. Dar nu e bai... Sapio7 (discuție) 14 mai 2020 03:11 (EEST)
Vedeți Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator. --Pafsanias (discuție) 14 mai 2020 03:14 (EEST)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Wikipedia:Cafenea. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

 • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
 • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
 • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
 • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți pagina personală de teste. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! Kun Kipcsak (discuție) 26 mai 2020 22:35 (EEST)

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei, așa cum ați făcut la pagina Wikipedia:Pagini de recuperat/Claudiu Dumitrache, fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți pagina personală de teste dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim! Nu se șterg discuțiile arhivate! Bătrânul (discuție) 27 mai 2020 07:44 (EEST)

Blocat[modificare sursă]

Octagon-warning.svg

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: un an. Justificare: Abuz de utilizare a conturilor multiple.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. --Pafsanias (discuție) 26 iunie 2020 23:47 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Diana Pap[modificare sursă]

În urmă cu 4 luni, articolul Diana Pap, creat de dumneavoastră, a fost etichetat de Gikü ca nerespectând politicile proiectului, mai exact cea privitoare la notabilitate. Ca parte a proceselor interne de menținere a calității Wikipediei, articolele aflate în această situație sunt propuse periodic pentru ștergere, ceea ce s-a întâmplat și în acest caz.

Acest lucru nu înseamnă că articolul va fi neapărat șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Diana Pap până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Dacă deja le-ați rezolvat, menționați acest lucru și explicați de ce considerați că problemele au fost rezolvate. Este posibil ca alți utilizatori să nu fie de acord cu dumneavoastră și să ceară și alte îmbunătățiri. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Nu în ultimul rând, puteți cere celorlalți utilizatori să vă ajute în a filtra sursele existente conform regulilor Wikipedia.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului.--PȘNBot (discuție) 2 august 2020 22:58 (EEST)