Discuție Utilizator:Emily/Arhiva 10

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Sărbători fericite[modificare sursă]

Doresc să petreceţi sfintele sărbători ale Naşterii Domnului cu bucurie, în pace sufletească şi sănătate, alături de toţi cei dragi, iar Noul An 2008 să vă aducă putere de muncă, satisfacţii spirituale şi materiale. Sărbători fericite! şi La mulţi ani!--Lucian GAVRILA 24 decembrie 2007 19:17 (EET)

La mulţi ani Emily! Multă fericire pentru noul an care a venit! Să auzim numai de bine!--—Radufan 3 ianuarie 2008 18:20 (EET)

Greşeşti[modificare sursă]

Salut Emily. Acum chiar nu îţi înţeleg atitudinea. Şi nu am înţeles nici când ai semnat propunerea. În opinia mea greşeşti şi nu mă aşteptam. Chiar nu mă aşteptam. Elerium | Mesaje către Elerium. 11 ianuarie 2008 21:32 (EET).

100.000[modificare sursă]

Articolul aniversar ar fi bine să-i fie consacrat lui Mihai Eminescu şi să apară la 15 ianuarie, dar observ că e nevoie să fie şterse multe cioturi. Pot să fac şi eu 1000 de cioturi pe zi (Există 500.000 specii de plante). GEO 11 ianuarie 2008 21:51 (EET)

Cioturi[modificare sursă]

Vă rog nu mai cereţi utilizatorilor să nu mai creeze articole pentru motive împărtăşite doar de dumneavoastră. --Gutza DD+ 11 ianuarie 2008 22:35 (EET)

Am cerut să nu mai creeze cioturi, nu articole. --Emily | disc. 11 ianuarie 2008 22:37 (EET)

Pentru moment, conform regulilor pe care le avem, cioturile se numără ca articole şi nu este împotriva regulamentului să se creeze astfel de articole. --Gutza DD+ 11 ianuarie 2008 22:39 (EET)

În altă ordine de idei, vă rog nu uitaţi să vă puneţi în practică propunerea legată de presă, sau măcar să delegaţi cui credeţi de cuviinţă această responsabilitate. Personal consider că dl. Lucan nu este foarte potrivit să se ocupe de asta, dar dvs. ştiţi mai bine decât mine. --Gutza DD+ 11 ianuarie 2008 22:47 (EET)

Eu pot să dorm liniştită şi dacă Wikipedia nu are comunicat de presă pentru articolul cu numărul 100,000. --Emily | disc. 11 ianuarie 2008 22:52 (EET)

Ok, dar până una-alta, eu sunt press officer. Dacă nu fac comunicatul de presă îmi sare lumea-n cap că nu-mi fac treaba. Dacă îl fac, îmi reproşaţi dumneavoastră că n-am niciun drept. Ce mă sfătuiţi? --Gutza DD+ 11 ianuarie 2008 23:08 (EET)

Faceţi ce doriţi în privinţa comunicatului de presă. Referitor la seria de cioturi cred că a fost ceva intenţionat, un act care a fost anunţat printr-un vandalism anterior care s-a soldat cu blocarea. --Emily | disc. 11 ianuarie 2008 23:25 (EET)

Nu, am să fac ce trebuie, nu ce vreau -- vă asigur că după intervenţia dumneavoastră de la Sfat nu prea mai am chef de sărbătoare; îl voi face totuşi. În privinţa presupusului act intenţionat, lucrurile au fost discutate de ceva vreme la cafenea, însă nu s-a ajuns la vreo concluzie clară. Atâta timp cât regulile noastre permit crearea de cioturi trebuie să le respectăm şi când nu ne convin. Iar dacă nu ne convin niciodată trebuie să reacţionăm şi când nu suntem în preajma unui eveniment. De-asta a fost după părerea mea complet deplasată toată tevatura cu dl. Lucan -- nu l-am oprit zile întregi şi-l oprim acum, tam-nisam, pentru că ne vede presa? Las' să ne vadă aşa cum suntem, poate ne face un bine şi învăţăm şi noi ceva din asta. --Gutza DD+ 11 ianuarie 2008 23:30 (EET)

Deci acum e cu domnule. Ok, nu am uitat însă : asta dar mai ales asta. Revin. M-a surprins semnătura dumneavoastră la vot. Şi mă surprinde din nou jocul la care participaţi. Cineva trebuie să înţeleagă din toată această tevatură că se poate şi fară unul şi fără celălalt. Şi să înţeleagă natura efortului colectiv. Şi să oprească războiul ăsta. Aveţi aceeaşi problemă cu Gutza şi la Vlad ? Şi el era prezent mai mult pe paginile de discuţie decât prin articole ? De acum suntem mari şi nu totul constă în articole ci şi în discuţii, comunitate. Altfel de ce v-aţi fi apucat de tradus politici, wikiproiecte, etc. ? Nu cred că nu puteaţi contribui doar cu articole în Economie sau mai ştiu eu ce. Eu am vrut de mult să renunţ, dar nu pot. Pentru că îmi pasă de ce e aici şi nu îmi place războiul. Am zis că mă retrag în seara asta ... dar vezi nu pot. Elerium | Mesaje către Elerium. 12 ianuarie 2008 01:15 (EET).

Dacă tot am fost gazdă îmi puteţi permite o remarcă ? În baza cărei politici l-aţi fi blocat ? Cu ce diferă cioturile lui de cele existente spre exemplu despre Brazila, etc. Să nu zic de senatori, pentru că supăr pe altcineva şi chiar nu doresc. Nu putem controla Wikipedia, să blocăm pe cine ne cade la mână pentru că nu corespunde unui grafic. Nici en.wiki nu a făcut-o când a ajuns la un milion. Elerium | Mesaje către Elerium. 12 ianuarie 2008 01:36 (EET).
L-aş fi blocat pentru epuizarea răbdării comunităţii, pentru că şi la Cafenea s-a discutat problema lui şi au fost mulţi cei care nu au fost de acord cu acţiunile lui. Nu am făcut-o însă, deoarece nu l-am urmărit, pentru că dacă îl urmăream mai bine şi îi mai trimiteam câteva avertizări, probabil s-ar fi oprit singur înainte de a ajunge la articolul Z. --Emily | disc. 12 ianuarie 2008 01:41 (EET)

Evaluare[modificare sursă]

Puteţi să-mi daţi mai multe amănunte despre evaluare (sau să le scrieţi pe pagina de discuţii a proiectului)? Adică ce însemnă mai exact evaluarea unui utilizator? Rad Urs Vache folle de toi.svg Mesaj 16 ianuarie 2008 14:44 (EET)

Biserica Ortodoxă Ghelar[modificare sursă]

Buna seara ! „Biserica Ortodoxă Ghelar” ar trebui scoasă de la „Categorie:Localităţi în judeţul Hunedoara”. --Tico 17 ianuarie 2008 20:47 (EET)

Buletin informativ WikiVerifier[modificare sursă]

Dat fiind că utilizaţi WikiVerifier, vă rog să aruncaţi o privire la noul buletin informativ şi să vă abonaţi dacă vă interesează. Toate cele bune, Gutza DD+ 19 ianuarie 2008 01:04 (EET)

Wikiştiri[modificare sursă]

Bună ziua. Vă răspund aici, deoarece consider că nu sunt persoana cea mai potrivită pentru acel proiect. Dar, dacă nu se mai oferă altcineva: eu aş putea anula vandalismele, aruncând în fiecare dimineaţă o privire acolo. Mai mult nu pot face, din lipsă de timp. --placet D 29 ianuarie 2008 14:37 (EET)

Re:Eugenia Vodă[modificare sursă]

Mulţumesc pentru mesajul pozitiv. Nu, n-a avut vreo legătură cu o emisiune anume, pur şi simplu nu aveam nicio treabă administrativă şi nici nu aveam chef de programare, aşa că m-am uitat la Articole cerute. Eugenia Vodă e o persoană pe care o admir demult (una dintre puţinele "vedete" TV pe care le admir), aşa că m-am apucat să-i fac articol.

Totuşi, în pofida încurajărilor tale (pe care de altfel le apreciez), nu cred că se va repeta curând, cred în continuare că-mi pot folosi timpul liber în moduri mai valoroase pe termen lung pentru Wikipedia. Dar îţi mulţumesc încă o dată pentru cuvintele frumoase. --Gutza DD+ 30 ianuarie 2008 23:14 (EET)

Concurs de scriere[modificare sursă]

Salut! Aş vrea să te întreb: pot participa şi listele la concursurile de scriere? Mulţumesc. --veni, vidi, vici! 3 februarie 2008 23:09 (EET)

Hah, ce tare! Tocmai voiam să te întreb dacă mai facem concursul şi în martie ăsta. Se pare că sunt doritori. Presupun că, în limita timpului, o să faci parte din juriu, nu? — KlaudiuMihăilă Mesaj 17 februarie 2008 21:47 (EET)
Eu zic să-i dăm drumul şi în martie, dar să-l pregătim deja de acum. Problemă va fi doar în septembrie, pentru că studenţii din România care doresc să participe sunt în sesiune. Poate ar fi o idee să îl organizăm în octombrie. --Emily | disc. 17 februarie 2008 22:06 (EET)
Dacă mai ţii minte, exact din cauza sesiunii am propus luna martie anul trecut. Eu zic că nu strică o decalare şi în septembrie-octombrie. --Alex:D|Mesaje 18 februarie 2008 00:28 (EET)

MariusM[modificare sursă]

"Utilizatorul a folosit termeni generali" -- îţi citez termenii generali: "Dl. Afil se dovedeşte a fi unul din promotorii snobismului pe Wikipedia" -- iar mai jos (şters de mine) "Are Patapievici o carte "Omul recent" - se potriveşte perfect unora de pe Wikipedia. Dacă nu vă place expresia "snobi" o folosesc pe cea de "oameni recenţi"." Nu ţi se pare cam transparentă generalitatea asta? --Gutza DD+ 20 februarie 2008 16:37 (EET)

Nu am văzut nicăieri această afirmaţie: "Dl. Afil se dovedeşte a fi unul din promotorii snobismului pe Wikipedia". Partea cealaltă referitoare la cartea lui Patapievici cred că nu poate fi motiv de blocare. Părerea mea. --Emily | disc. 20 februarie 2008 16:45 (EET)

Atunci, dacă nu ai înţeles exact pentru ce l-am blocat poate ar fi fost util să mă consulţi înainte de a-l debloca? Nu ştiu, tu ce zici? --Gutza DD+

L-ai blocat pentru acest motiv. Nu am găsit în mesajul lui afirmaţia: "Dl. Afil se dovedeşte a fi unul din promotorii snobismului pe Wikipedia". Nu a atacat pe nimeni explicit şi pentru asta, după părerea mea, nu trebuia blocat. --Emily | disc. 20 februarie 2008 21:05 (EET)

Înţeleg raţionamentul tău, pentru că nu aveai suficiente date. MariusM însă le avea -- ultima afirmaţie, cea la care faci referire, înnoda două afirmaţii disparate care produceau un atac la persoană de toată frumuseţea. Uite un exemplu: "X promovează afirmaţii inclulte la Wikipedia" (nu este atac la persoană pentru că se referă la conţinut); când însă în cursul aceleiaşi conversaţii spui "Inculţii nu au ce căuta aici" este evident că sensul final al construcţiei este "X este incult". Nu l-am blocat pe MariusM când a spus "Afil promovează snobismul" pentru că vorbea despre contribuţiile lui Afil, nu despre Afil. Însă când a spus "Dacă nu vă place expresia "snobi"" deja vorbea de persoane (nu despre snobismul conţinutului, ci de snobismul persoanei, mai cu seamă în contextul trimiterii la "oamenii recenţi" ai lui Patapievici) -- iar în context era evident că-l nominaliza pe Afil.

Atunci când Radufan lua în calitate de administrator decizii care erau ulterior disputate, îi săreai inevitabil a priori în ajutor cu explicaţia "sunt convinsă că are dreptate, fiindcă s-a gândit bine". Când se plânge MariusM de mine, atunci nu numai că nu-mi acorzi aceeaşi prezumţie de nevinovăţie, dar nici măcar nu mă consulţi înainte de a opera deblocarea. --Gutza DD+ 20 februarie 2008 21:14 (EET)

Gutza, vorbeste frumos cu o doamna, nu e frumos sa te ratoiesti la ea, mai ales ca sexul frumos e destul de putin prezent pe wikipedia.--Pixi 20 februarie 2008 21:18 (EET)
Pixi îmi atrage atenţia cum vorbesc, am trăit s-o văd şi pe-asta. --Gutza DD+ 20 februarie 2008 21:24 (EET)
De ce nu as face-o? Papa nu poate fi contrazis sau mustrat, da postul ala e luat, asa ca nu vad unde e problema. Dar eu insistam pe faptul ca Emily e o domna si in general cu o doamna trebuie sa vorbim diferit. Pe subiect, e clar ca snob nu poate fi un atac la persoana, snob ca persona ce accepta "fitele" timpului (sau sa citam dexul - admiră fără rezervă tot ceea ce este la modă) nu are nimic negativ. Din perspectiva asta blocare efectuata de tine imi pare gratuita.--Pixi 20 februarie 2008 23:08 (EET)
Drept să îţi spun Gutza, nu am stat să disec mesajul lui Marius, pentru că nu am nimic cu el şi presupun că este de bună credinţă, chiar dacă a mai avut divergenţe cu alţi utilizatori. Cred că blocarea nu rezolvă nimic şi în cazul acesta nu cred că scopul ar fi putut fi cuminţirea peste noapte a lui Marius. Blocarea nu face decât să îi îndârjească mai mult pe oameni, mai ales dacă utilizează de mai mult timp Wikipedia. Întreabă-l pe Radufan cum este să fi blocat, că el a fost o dată blocat, dar mai bine întreabă-l pe Pixi care a fost blocat de trei ori. --Emily | disc. 20 februarie 2008 22:02 (EET)

Ah, dar când l-a blocat Radufan pe acelaşi MariusM era ok. Sau nici atunci nu era?
Iar în altă ordine de idei, să-mi spui la ce proiect eşti administrator -- la Wikipedia se aplică blocări pentru atac la persoană, chiar dacă ţie ţi se pare inutil. --Gutza DD+ 20 februarie 2008 22:07 (EET)
În plus, lămureşte-mă te rog cu încă ceva: n-ai analizat mesajul lui MariusM pentru că el este de bună credinţă, drept care ai anulat blocarea operată de mine -- pentru că prin contrast eu nu sunt de bună credinţă şi nu trebuie analizate motivele blocării. Înţeleg bine? --Gutza DD+ 20 februarie 2008 22:12 (EET)

Nu-mi place deloc dialogul cu tine, aşa că prefer să-i punem capăt. Dacă nu-ţi convine că l-am deblocat pe Marius, te rog să îl blochezi din nou şi să mă reclami unde vrei. --Emily | disc. 20 februarie 2008 22:25 (EET)

Nu am cum să-l blochez din nou pe MariusM, pentru că un alt administrator nu a fost de acord cu blocarea şi ar fi abuziv să iau eu frâiele în mâini peste capul tău. Însă atunci când am explicat cum stau lucrurile şi de ce l-am blocat, tu mi-ai răspuns în doi peri -- aştept în continuare nişte răspunsuri la întrebările de mai sus, care să explice acţiunile tale ca administrator. --Gutza DD+ 20 februarie 2008 22:30 (EET)

Am citit mesajul lui MariusM, dar nu am găsit nimic explicit de genul X este snob sau X este promotor al snobismului. Ca urmare, sunt de părere că nu a făcut niciun atac la persoană, dar poate ar fi mai bine să cerem părerea celorlalţi administratori referitor la această blocare şi deblocare. Spui că au fost mai multe motive (pentru că prin contrast eu nu sunt de bună credinţă şi nu trebuie analizate motivele blocării), dar de fapt ai pomenit doar unul: atacul la persoană. Eu nu sunt de acord cu motivul acesta, decât dacă reiese clar din text: X este snox sau Y este snob. Pun punct aici discuţiei.--Emily | disc. 20 februarie 2008 22:52 (EET)

Emily, nu îţi mai pune minte cu toţi, că n-ai cu cine. Gutza nu are altceva de făcut la Wikipedia decât exact asta - să caute scandal şi eventual nod în papură dacă este linişte. De reguli el ar trebui să fie ultimul care vorbeşte. Aceste persoane se pretează cel mai bine la a fi complet ignorate. --—RaduTrifan 20 februarie 2008 23:21 (EET)

Checkuser[modificare sursă]

Emily, mi-am îngăduit să te propun ca checkuser, te rog exprimă-ţi acceptul sau refuzul aici.--MariusM 21 februarie 2008 01:23 (EET)

Modificări interfaţă[modificare sursă]

Este un gest normal de curtoazie faţă de comunitate să propui modificări la interfaţă înainte de a le opera. Personal nu am nimic de obiectat în privinţa adăugării legăturii către Wikipedia:IRC, dar ar fi fost mai elegant dacă ne ofereai ocazia de a ne indica acordul. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 01:42 (EET)

Emily esti in colimatorul lui Gutza, altfel spus ai intrat in dizgratia sefului. Pe wikipedia politele se platesc, omul nu a uitat ca ai votat pentru destituirea lui, acum ti-o plateste. Poate il intrebi pe Gutza daca a fost elegant si a obtinut acordul cuiva cand a adaugat in interfata gadgeturile. --Pixi 22 februarie 2008 09:24 (EET)
Ehheee...avem un veritabil Carol II al Wikipedia...ţin-te bine Emily, că mai e şi Camarila pe fază.--—RaduTrifan 22 februarie 2008 09:54 (EET)

Re Gadgets: Strainu îmi sugerează să implementăm gadgets, îi cer lui Strainu să obţină acordul comunităţii, are loc o discuţie la Cafenea, Strainu îmi confirmă că nu a primit obiecţii. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 10:35 (EET)
P.S. Iar chestia cu colimatorul nu-mi stă în fire -- aş fi atras atenţia asupra lipsei unei discuţii oricui ar fi introdus legătura respectivă, fie că era Emily sau AdiJapan. "Camarilă" este substantiv comun, nu trebuie scris cu majusculă. Şi nu se aplică. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 10:40 (EET)

De acord cu faptul că modificările interfeţei trebuie discutate. – Laurap\ mesaj 22 februarie 2008 14:35 (EET)
În loc să vă ţineţi de semnalat mărunţişuri mai bine aţi observa cum se creează cioturi în continuare... --Alex:D|Mesaje 22 februarie 2008 16:17 (EET)
L-am blocat o lună, nu înţeleg de ce nu l-ai blocat chiar tu, ar fi durat mai puţin decât să scrii mesajul de deasupra. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 22:47 (EET)
Răspunsul meu

Nu înţeleg, Gutza, de ce te umfli în pene pentru o chestie minoră. De-a lungul timpului am pus în aplicare multe idei, planuri, proiecte fără să mai aştept până se trezeşte comunitatea. Aseara am intrat la Wikimanuale si am vazut ca Gangleri a introdus linkul IRC #cafenea la trei proiecte secundare. Am intrat pe chat si am vorbit cu el si era foarte entuziasmat de ce a reusit sa faca. Mi-a spus ca voi doi v-ati consultat pe tema asta, ati cautat un nume potrivit pentru bot si ati gasit Calul Balan. Acum vii sa-mi scoti ochii cu lipsa de eleganta in actiuni. Mare lucru nu am facut la interfata, decat ca am creat doua pagini noi si am adaugat inca ceva la alte doua pagini, pentru ca linkul pentru pagina Wikipedia:IRC sa functioneze. Pe cine crezi ca va deranja un link inspre canalul IRC, pentru ca in fond, doar asta este modificarea vizibila? --Emily | disc. 22 februarie 2008 18:42 (EET)

Gangleri nu s-a consultat cu mine în absolut nicio privinţă legată de robotul IRC -- sunt convins că este o greşeală onestă din partea lui şi nu ţi-a spus asta ca pe o minciună deliberată, dar aşa stau lucrurile.
După cum am menţionat cât se poate de clar la începutul acestei secţiuni, nu am niciun fel de obiecţie faţă de modificarea în sine -- sunt de acord că este una minoră. Însă am o problemă, şi una mare, cu atitudinea de genul "am făcut multe fără să mai aştept până se trezeşte comunitatea". Atâta timp cât proiectele sunt un efort extraordinar într-un context ordinar (e.g. scrierea de articole), nu este nicio problemă. Dar nu atunci când rezultatele sunt ele însele extraordinare (e.g. modificări ale interfeţei, ale funcţionalităţii, etc).
Nu am intenţionat să mă umflu în pene, cum spui tu, sau să te pun la punct, cum par să aibă alţii impresia. Nu ţi-am făcut o reclamaţie şi nici nu am pozat în bietul utilizator ofensat -- am fost foarte straightforward şi rezonabil. Îmi pare rău dacă ai luat-o altfel, nu a fost în intenţia mea. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 19:20 (EET)
Cred că ai dreptate referitor la faptul că nu ai ştiut. Gangleri mi-a spus că s-a consultat cu Bogdan şi m-am gândit că tu ai fost, mai ales ca esti tot din domeniul IT. Toţi administratorii au acces la mesajele de sistem şi este chiar recomandat ca ei să se ocupe de traducerea lor, îmbunătăţirea lor. Modificările aduse interfeţei nu le consider extraordinare, atâta timp cât nu afectează funcţionalitatea. Până acum am modificat de sute de ori mesajele MediaWiki şi nu s-a întâmplat nimic. Doar dacă nu voi mai fi administrator nu le voi mai modifica, până atunci fac tot ce am făcut şi până acum.--Emily | disc. 22 februarie 2008 20:13 (EET)
Nu vreau să te bârâi la cap fiindcă ai indicat deja că-ţi displace dialogul cu mine, dar vreau totuşi să-ţi spun asta: cred că ai o atitudine greşită atunci când refuzi dialogul pe teme precum blocările, deblocările şi modificările de interfaţă făcute peste capetele tuturor, sunt unele dintre atribuţiile esenţiale ale unui administrator şi am constatat că apar resentimente din partea comunităţii atunci când sunt mânuite neglijent. (Observă că nu te acuz de abuzuri şi nici nu vorbesc în numele comunităţii, aşa cum o fac alţii la noi -- îţi spun doar ce am constatat.) Nu aştept un răspuns, este doar o constatare şi o sugestie. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 21:47 (EET)
Emily tine-te bine, vor urma o serie de şicane din partea lui Gutza, nu te lasa doborata. Observ ca deja a inceput in stilul caracteristic, pe un ton ce nu admite replica, plin de sine si cu o emfaza de parca el a inventat apa calda. Stai linistita, cel mai bun lucru pe care il faci e sa nu citesti ce scrie. Mesajele acestea au rostul de a te sacai, pentru a te enerva. Gutza e precum o pisica, se da bland, da zgarie ori de cate ori are ocazia. Oricum cred ca ai observat toate astea, iar ce ti-am scris mai sus din punctul asta de vedere e superfluu. --Pixi 22 februarie 2008 22:00 (EET)
Da, aşa este, sunt blând până mă supără cineva peste măsură -- e atât de inedit genul ăsta de comportament? Dacă aş urmări scopuri malefice, aş vrea să-mi plătesc poliţe şi-aş învârti intrigi oare mi-aş pierde vremea cu astfel de sugestii, sau aş lăsa lucrurile să dospească numai ca să arăt ulterior ce atitudine abuzivă are administratorul Emily? Nici evidenţa acţiunilor nu este suficient de concretă ca să lămurească faptul că înţelegeţi greşit ce încerc să fac aici?
Şi, da, Emily, am uitat să menţionez că poţi alege să-mi ignori constatarea şi să calci mândră pe urmele administratorilor Pixi, Rebel şi Radufan care, la fel ca şi tine, nu s-au plecat în faţă nimănui, până au plecat cu totul din administratoriat. (Mă refer la a se pleca în faţa comunităţii, nu în faţa mea, aşa cum ar fi unii fericiţi să răsucească fraza anterioară.)
În tot cazul, fă cum crezi că e mai bine, n-am să reiterez cele de mai sus, şi-aşa am scris mult mai mult decât e necesar. --Gutza DD+ 22 februarie 2008 23:24 (EET)
Pe urmele lui Radufan mergi dacă ai bun simţ, ceea ce tu nu ai, pentru că, în timp ce eu mi-am dat demisia de bunăvoie, tu nu cunoşti acest concept, nu ai niciun scrupul. Lasă aburelile că nu merge. Ştiu bine din ce pastă eşti făcut. --—RaduTrifan 22 februarie 2008 23:36 (EET)
Radufan, fii sigur că au fost momente în care măgăriile celor din jur m-au făcut să vreau să-mi dau demisia. Dar uiţi ce cadou ai intenţionat să-mi faci de Crăciun, că tot te dai de mare creştin -- acum nu pot să-mi dau demisia pentru că, după toate scandalurile şi acuzaţiile tale furibunde, comunitatea mi-a confirmat statutul aici. Pentru restul atacurilor la persoană mă pui în poziţia de a te reclama din nou -- aş prefera ca relaţiile dintre noi să fie altele, dar întotdeauna ai ales să fie cele de faţă. Scuze, Emily, că-ţi tot folosesc pagina de discuţii, dar îmi este imposibil să nu răspund la astfel de acuzaţii -- iar dacă-i răspund privat lui Radufan îmi şterge răspunsul cu comentariul "nu eşti binevenit aici". --Gutza DD+ 22 februarie 2008 23:51 (EET)

Proiect localităţi Cluj[modificare sursă]

Ciau Emily! Îmi pare bine că te gândeşti să porneşti ceva similar cu ce am făcut eu pe Timiş. Pentru Cluj mă gândesc că există relativ multe date, însă mai ştiu că tu nu ai acces la Biblioteci, ceea ce constituie un punct în minus. Dacă se oferă cineva să caute în biblioteci ceva material (sunt ceva wikipedişti din Cluj care ar putea face asta - dar nu numai ei) atunci ar fi mult mai uşor de compilat o serie de date. Trebuie să-ţi spun că pentru Timiş eu am căutat destul de mult până am găsit două surse mari şi late unde am ceva date despre absolut fiecare sat din judeţ: un dicţionar de toponimie, cu date istorice, şi Monografia Banatului, o lucrare din anii 30 care este tare bună, dar care pe alocuri este depăşită, deci trebuie analizată bine informaţia. Apoi, pentru unele sate (spre exemplu Silagiu), atunci când am fost la bibliotecă, m-am uitat peste ea şi am scps câteva date. Există monografii şi pe Cluj. Am să te ajut să identificăm câteva să vedem cum stă judeţul Cluj. Colecţia de la biblioteca Academiei Române este cea mai mare pe care am întâlnit-o. Evident, Bibliotecile din Cluj ar trebui să aibă mult material. Deci, dacă reuşeşti să pui mâna pe o lucrare care adună date despre toate satele în parte, atunci îţi va fi mult mai uşor. În lipsa unor asemenea surse, sunt multe alte date care se pot adăuga, inclusiv din Enciclopedia geografică sau de pe net, structuri etnice, evoluţii demografice, etc. Aici te pot ajuta şi eu dacă vrei. Mai ţinem legătura. --—RaduTrifan 22 februarie 2008 21:14 (EET)

Spre exemplu la Biblioteca Universitară din Cluj, apar mai multe rezultate: [1]. Touşi, cineva trebuie să ştie dacă există o monografie a judeţului Cluj care să conţină date despre toate localităţile. Dacă se găseşte, atunci poate se face rost de ea mai devreme ca tu să vii în România. --—RaduTrifan 23 februarie 2008 10:42 (EET)
Am adăugat aici: Proiect:Localităţile din România/bibliografie, toate monografiile pe care le-am găsit la Biblioteca universitară din Cluj. Merită trecute în articole, ca bibliografie recomandată. Sunt sigur că mai există multe altele. E bine să se ştie de pe Wikipedia că există, poate mai aruncă lumea o privire pe ele.--—RaduTrifan 23 februarie 2008 11:23 (EET)
Am văzut discuţia voastră şi sunt foarte interesat de subiect. Zilele trecute mi-am început o listă cu monografii ale unor sate din judeţ, mai ales de pe site-ul bjc.ro (biblioteca Judeţeană Cluj). Oricum , emily, dacă vrei să extindem articolele poţi conta pe mine. --R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 23 februarie 2008 18:16 (EET)

Vă pot ajuta şi eu. În momentul ăsta avem atestarea documentară pentru toate satele şi populaţia la ultimul recensământ. Dacă vreţi putem completa cutiile sate cu aceste date. --—RaduTrifan 23 februarie 2008 18:55 (EET)

Ok. Hai să vedem. Pentru recensământ avem date aici: [2]. Atestările nu ştiu dacă le are Roamata, poate i le trimiţu tu. Eu o să încep de la capăt. --—RaduTrifan 23 februarie 2008 19:01 (EET) (mă refeream la comune, o iau de la cap la coadă, pe comune, pentru că datele sunt ordonate pe comune şi nu în ordine strict alfabetică)--—RaduTrifan 23 februarie 2008 19:03 (EET)
Bun, încerc şi eu să fac rost de câteva dintre lucrările de la bibliografie, dar nu am acces la BCU (nu mai sunt de mult student). Eventual o să vb cu vreun prieten student şi văd ce pot face. --R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 24 februarie 2008 20:32 (EET)

canalul #cafenea[modificare sursă]

Dragă Emili! Au intrat mulţi greşit, au intrat la alt canal. Vezi te rog cele doua schimbări de la Utilizator:Emily/IRC. Mult success
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 24 februarie 2008 07:07 (EET)

Formate oraşe[modificare sursă]

Am creat odată formate foarte simple pentru a introduce în articole: {{oraşul polonez}}, {{oraşul spaniol}}, {{oraşul ucrainean}}. Pot să le transform în singur format pentru fiecare oraş al lumii. Dacă nu e necesar, mă prefer {{cutie oraş}}. Totuşi, el necesită destul de muncă pentru a apărea mai bine. Rémîgiùscrie-mi 24 februarie 2008 23:20 (EET)

{{cutie oraş2}} — ce părere aveţi? Rémîgiùscrie-mi 25 februarie 2008 16:40 (EET)
Vrui să creez ceva mai simplu. Acest format poate să fie îmbogăţit în mod foarte facil, prin copiere a liniei de mai jos sau mai sus. Alte formate necesită mai multă atenţie în expandere. Rémîgiùscrie-mi 25 februarie 2008 16:49 (EET)

Localităţi judeţ Cluj[modificare sursă]

Am făcut rost de la BJC O. Goga de o monografie pt Dăbâca şi una pt Viişoara şi m-am apucat de treabă. Pt încă vreo 6-7 comune mai pot face rost de monografii de acolo, plus Turda, Câmpia şi parcă Dej (toate lucrări publicate după Revoluţie, cele comuniste le-am ignorat deocamdată). După ce le epuizez de acolo, văd de unde mai pot face rost. --R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 25 februarie 2008 22:09 (EET)

De dragul graniţelor Wiki[modificare sursă]

Bună seara, vreau să vă rog un lucru. De vreme ce chiar acum unii administratori fierb asupra scandalului pornit în cafenea, sper că v-am aflat pe Dvs. într-o stare mai paşnică. Am făcut o rugăminte zilele trecute, tot la cafenea, dar la o altă „masă” şi mi s-a răspuns cât mi s-a răspuns până când au trecut peste subiect, cu toate că eu m-am apucat de respectiva muncă. Îmi puteţi da o mână de ajutor? Este vorba de o propunere de a sorta articolele fără interwiki în mai multe liste, şi apoi să facem un comitet, o adunare a voluntarilor dispuşi să desfăşoare o asemenea muncă. Eu am început deja, dar atribuţiile de utilizator nu-mi permit să-mi organizez ce-mi trebuie cum am nevoie, şi nici la redactat cod nu mă prea pricep. Dacă nu primesc ajutor, munca mea va deveni tot mai apropiată de imposibil, pe măsură ce înaintez în parcurgerea listei şi e păcat să facem risipă când ar putea fi soluţii mai rapide. Vă mulţumesc mult pentru timp. Totuşi, în caz că nu-l aveţi :), măcar puteţi pasa trebuşoara asta unui alt coleg administrator? Numai bine! (Impy4ever 28 februarie 2008 21:49 (EET))

Mulţumesc pentru interes. Da, am creat un ceva mic, aici, în lipsa altor soluţii. Din câte am înţeles, e ruşine pentru orice articol notat în Special:Withoutinterwiki sau măcar o problemă ce se doreşte rezolvată. Pe mine mă interesează să nu se muncească în gol, pe articole care de dimineaţă n-aveau interwiki dar au primit între timp sau, în cazul articolelor pur şi simplu inapte de interwiki, să nu mai verifice un al doilea că respectivele articole au fost deja căutate şi negăsite (într-un fel, să se bifeze în lista respectivă faptul că apariţia lor acolo a fost deja luată în vedere). Propun două variante de rezolvare:
  1. În acest caz, ar fi nevoie ca pagina specială cu articole fără interwiki să poată fi reactualizată în orice moment al zilei, pentru a nu ajunge doi voluntari să lucreze pe aceleaşi articole, astfel încât al doilea să ajungă a face mai mult decât confirma munca primului venit şi să se poată concentra pe alte articole. Un fel de buton de purge care să forţeze reconstruirea listei la minut. Apoi, în această variantă am avea la finele articolelor (unde se scrie interwiki de regulă) deja verificate şi cu rezultat negativ (niciun interwiki) un format care să schimbe aparenţa lor în lista specială, astfel: în dreptul articolelor inapte să fie scris ceva corespunzător sau să fie arborat un desen distinctiv; pentru articolele care prezintă legături roşii pe alte Wikipedii sau alte aluzii, să fie scris sau reprezentat lucrul acesta, astfel încât să nu se mai sperie lumea că e lista interminabilă.
  2. Dar problema primului caz ar fi că lista tot interminabilă ar fi, chiar dacă desenată pe deasupra. Atunci aş sugera ca articolele deja verificate (categoriile: inapt şi interlegături roşii) să fie reprezentate în două liste separate (sau mai simplu, categorii protejate) şi să nu mai figureze şi în lista cea temut de mare. Iar de pe pagina specială cu lista cea mare să avem trimiteri pe listele anexe, desigur. Intrarea în listele anexe, mă gândesc, tot cu formate ar trebui rezolvată, tot de prezenţa unui format anume să ţină pomenirea articolului în lista care interesează.
Aş putea face eu formatele şi listele, să zicem, dar un administrator trebuie să modifice codul pentru pagina specială pentru a nu mai fi afişate sau pentru a fi afişate cu desen sugestiv lângă articolele deja verificate. Bineînţeles, condiţia schimbării este prezenţa formatului potrivit în respectivul articol. Cum e mai bine, categorii sau liste? În situaţia momentană, am aşezat toate cele pe o singură pagină proprie, neavând permisiunea pentru mai mult. (Impy4ever 1 martie 2008 02:09 (EET))

Mărţişor[modificare sursă]

Snowdrop closeup 2005 01.jpg A venit primăvara! Primeşte acest ghiocel-mărţişor ca simbol al primăverii care a venit! Îţi doresc ca mărţişorul să-ţi aducă multă fericire şi speranţă!

--—RaduTrifan 1 martie 2008 17:41 (EET)

Mica intrebare[modificare sursă]

esti sigura ca articolul asta : Ora Europei Centrale nu se refera la Ora Europei de Est. ???? Din cate stiu eu Ora Europei Centrale este CET si este fusul orar din Germania, Franta, Italia, Polonia, etc. Orioane -msg- 4 martie 2008 12:08 (EET)

Scriere[modificare sursă]

Adica sa mai aduc ceva la articolul ala? nu prea mai am ce sa aduc. Il voi face pe Octavian Smigelschi, dar nu stiu daca il voi termina pana la sfarsitul lunii.Asybaris01 6 martie 2008 18:03 (EET)

Betawiki:[modificare sursă]

Hi Emily. A while ago you have been working on the Romanian localisation on Betawiki:. It looks like to quit just before you finished. I was wondering if you, and maybe some of the people you know here that are also interesting in localisation, would be willing to return and improve localisation for Romanian in MediaWiki. Thank you for considering it! Siebrand 9 martie 2008 13:21 (EET)

Re: blocarea lui Radufan[modificare sursă]

Emily, răspund eu înaintea lui AdiJapan: hai să nu ne mai ascundem după cocotier. Nu e prima dată când Radufan încalcă reguli elementare de comunicare pe acest proiect, când comite atacuri la persoană şi încalcă Wikiquette. Dacă e să fie spus, eu o spun răspicat: blocarea lui Radufan era necesară şi justificată, iar AdiJapan a fost prea indulgent. --Iulian U. 9 martie 2008 15:56 (EET)

Dragă Emily, nu mi-a făcut nici o plăcere să-l blochez. Dar aici nu e vorba de epuizarea răbdării sau alte fineţuri, unde să fie nevoie de discuţii în comunitate. Lucrurile sînt simple şi clare, ce-a făcut Radufan este un atac la persoană limpede ca lumina zilei: l-a făcut pe Gutza nesimţit (şi nu oricum, ci de o nesimţire ieşită din comun). Nu există nici o posibilitate de negare sau de „stai să vezi”. Radufan cunoaşte regulamentul, a mai fost avertizat de nenumărate ori, deci nici scuza asta n-o are. De fapt era momentul pentru o blocare de 48 de ore, pentru că şi blocarea anterioară tot pentru atac la persoană a fost.
Te rog să raţionezi astfel: cîţi utilizatori valoroşi pierdem în fiecare an pentru atmosfera de ceartă pe care o întreţine Radufan? Cîţi se satură de înjurăturile şi celelalte drăgălăşenii ale lui şi renunţă să mai participe? Numai azi i-a dat papucii lui Iulian şi i-a dat de înţeles lui Gutza că n-are ce căuta la proiectul localităţilor. Cine ştie cîţi alţii am pierdut pentru un om care nu reuşeşte să se comporte civilizat. Imaginează-ţi cum te-ai fi simţit să fii tu ţinta atacurilor sale, să-ţi spună că eşti de o nesimţire ieşită din comun şi că mai bine ţi-ai vedea de alte treburi. Contribuţiile lui Radufan, cît se poate de lăudabile, nu sînt totuşi un cec în alb. — AdiJapan 9 martie 2008 16:06 (EET)
Nici eu nu sînt de acord să fie hărţuit vreun utilizator, numai că în chestiunea asta nu Radufan e cel hărţuit. De aceea insist ca blocarea să fie lăsată să expire singură. Nu este nevoie de alte opinii legate de reclamaţia lui Gutza, pentru că lucrurile sînt foarte clare: a face pe cineva nesimţit este un atac la persoană evident. Nu cred că ai vreo îndoială. — AdiJapan 9 martie 2008 16:29 (EET)
Am spus deasupra ce-am avut de spus, nu ştiu dacă ai citit cu atenţie. Dacă totuşi vrei să schimbi politica Wikipedia:Fără atacuri personale sau Wikipedia:Blocare şi să introduci clauza „Radufan este scutit” atunci te rog să ceri părerea comunităţii. Pînă una alta blocarea este absolut regulamentară şi nu există nici un motiv pentru alte discuţii şi cu atît mai puţin pentru deblocare. — AdiJapan 9 martie 2008 17:20 (EET)

Ce faci? --Gutza DD+ 9 martie 2008 22:55 (EET)

Bine, tu?--Emily | disc. 9 martie 2008 22:56 (EET)

Sunt siderat de faptul că îl deblochezi unilateral pe Radufan. Ne jucăm toată noaptea aşa? Vrei să fac un robot? --Gutza DD+ 9 martie 2008 22:57 (EET)

Poţi să faci şi un robot care să scrie articole? Sunt scârbită de voi. --Emily | disc. 9 martie 2008 23:09 (EET)

Poţi să scrii un articol care să-l facă pe Radufan să se poarte civilizat? --Gutza DD+ 9 martie 2008 23:10 (EET)

Este mai civilizat decât tine. --Emily | disc. 9 martie 2008 23:12 (EET)

N-am spus că el este necivilizat şi în tot cazul n-am făcut vreo comparaţie cu mine. În tot cazul, discuţia duce într-o direcţie nefericită, m-ai jignit de două ori în tot atâtea replici şi nu văd să fi adus vreun argument pentru deblocarea lui. --Gutza DD+ 9 martie 2008 23:15 (EET)

De ce m-ai minţit atunci când ţi-am spus că ştiu că ai lucrat la IRC? --Emily | disc. 9 martie 2008 23:29 (EET)

Cred că mă confunzi, nu-mi aduc aminte de vreo astfel de discuţie. Şi oricum, ce relevanţă ar avea asta? --Gutza DD+ 9 martie 2008 23:31 (EET)
A, la IRC adică la chestia cu Gangleri? Nu te-am minţit, chiar nu am lucrat la ea. --Gutza DD+ 9 martie 2008 23:32 (EET)

Numele botului Calul bălan nu îţi spune nimic? Până la urmă are dreptate Radufan că vă ţineţi numai de boţi.--Emily | disc. 9 martie 2008 23:36 (EET)
Nu, mai e si gurist (cantaret), da din gura toata ziua, are aceasi partitura de vreun an. Mai canta si cu celalt cantaret si uite asa trece ziua si sunt amandoi obositi de cata treaba (nu) au facut. Da sa-i vezi la discutii, se incing ca flacaii mai demult la hora si o tin asa intr-o hora pana mai primesc cate una peste bot (evident virtual).--Pixi 9 martie 2008 23:48 (EET)

Ascultă, îţi mai spun o singură dată, limpede şi răspicat: nu am lucrat cu Gangleri la robotul Calul bălan, IRC sau orice ai tu impresia. Şi nu mint. De felul meu, eu nu mint. Lămureşte-te cu Gangleri care dintre voi face o confuzie şi nu mă mai acuza pe mine de minciună. În plus, judecă şi tu, de ce Dumnezeu aş spune că n-am lucrat la un proiect la care am lucrat?! --Gutza DD+ 9 martie 2008 23:46 (EET)

M-am lămurit deja cu Gangleri, altfel nu deschideam discuţia. Mulţumesc pentru răspunsuri. --Emily | disc. 9 martie 2008 23:53 (EET)

I-am scris şi eu, sper să vă lămuriţi până la urmă. Ai capul doldora de teorii ale conspiraţiei, nu poţi să accepţi că aş putea fi onest. --Gutza DD+ 9 martie 2008 23:59 (EET)

Ţi-am scris mai sus că m-am lămurit deja. Mulţumesc încă o dată pentru amabilitatea de a-mi răspunde. --Emily | disc. 10 martie 2008 00:16 (EET)

Da, doar că te-ai lămurit greşit, iar atitudinea ta superioară se va dovedi a fi foarte jenantă atunci când ţi se va confirma că greşeşti. --Gutza DD+ 10 martie 2008 00:18 (EET)

Dragă Emily; accesul prin browser pentru canalul #cafenea a durat o zecime din timpul necesar pentru alte canale asemănatoare. La oldid=1817940#cafenea am descris cine ne-a ajutat. Know-how-ul pentru « CalilBalan » provine de la Connel care îl întreţine. Idea cu canalul IRC a fost o idee bineintenţionată, nu văd de ce devine un object de ceartă. Alte comunităţi nu ştiu cum să pună pe picioare o asemenea afacere. Când ai întrebat dacă Gutza a ajutat am spus da, ceea ce nu înseamnă că a făcut toate detalile; am ales împreună un nume pentru bot, am precizat fusul orar, am făcut unele testări şi am aşteptat o săptămînă pentru sprijinul de la Walter. La JavaScript nu mă pricep şi sunt foarte recunoscător de ajutorul acordat de Bawolff. Cu Gutza sunt în contact deoarece folosim Skype; mai folosesc şi emailuri la utilizatori care au depus o adresă email. Am văzut cu luni în urmă, că nu poţi fi contactată pe această cale. Nu văd unde este problema. Este un fel de gelozie pe merite? Dealtfel cunosc canale IRC unde sunt prezenti unii din wikipedişti activi. La cafeneaua nu am vazut discutii indelungate. Micul ajutor la [3] la scris Deepfreez. Îl rugasem pe canal. Cred că problemele reale sunt în altă parte. Nu este sarcina mea de a-ţi da sfaturi. Scopul contribuţiei mele este doar de a-ţi atrage atenţia că prin cele câteva linii schimbate la IRC ţi-ai făcut o impresie greşită. Salutări din München
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 10 martie 2008 00:55 (EET)
« Bogdan » este « Bogdan2005 » de la #lingvistics. Îmi pare rău pentru confuzie.
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 10 martie 2008 01:16 (EET)

Mulţumesc pentru clarificare, Gangleri. Emily, sper că ne-am lămurit corect de data asta. --Gutza DD+ 10 martie 2008 01:29 (EET)

Emilia, Don Quijote, mori de vânt. Ai grijă. --Rebel 10 martie 2008 02:32 (EET)
Îţi mulţumesc pentru sinceritate, Gangleri. Ştiu că nu îţi place scandalul şi aş fi preferat să nu răscolesc povestea asta. Îmi doresc pe viitor să utilizăm mai des canalul #cafenea şi să mutăm acolo discuţiile de ordin general. Te felicit pentru munca depusă pentru a face posibil accesul la cafenea de pe toate subproiectele. Salutări din Karlsruhe, --Emily | disc. 10 martie 2008 11:27 (EET)

Sunteţi absolut incredibili. Emily mă acuză că mint, eu mă apăr, se dovedeşte că am dreptate, iar concluzia este că Emily se luptă cu morile de vânt şi că nu-i place scandalul şi ar fi preferat să nu răscolească povestea asta! De ce-ai răscolit-o dacă ai fi preferat să n-o răscoleşti? De ce nu-ţi ceri scuze când se dovedeşte că ai adus acuzaţii nedrepte? --Gutza DD+ 10 martie 2008 11:41 (EET)

Tocmai că nu ai dreptate. Citeşte mai bine ce a spus Gangleri mai sus: Când ai întrebat dacă Gutza a ajutat am spus da, ceea ce nu înseamnă că a făcut toate detalile; am ales împreună un nume pentru bot, am precizat fusul orar, am făcut unele testări şi am aşteptat o săptămînă pentru sprijinul de la Walter. Şi nu te mai răţoi la mine. --Emily | disc. 10 martie 2008 11:44 (EET)

Pentru numele lui Dumnezeu, nu vezi că a revenit cu al doilea răspuns în care explică că m-a confundat? Am văzut ce-a scris în primul răspuns şi l-am contactat din nou, rugându-l să-şi verifice istoricul discuţiilor. A făcut asta, a constatat că nu eram eu şi a revenit cu rectificarea. --Gutza DD+ 10 martie 2008 11:46 (EET)

E vina mea. Uneori sunt foarte mult timp online şi nedormit. Am confundat două nume asemănătoare. Îmi pare foarte rău de consecinţele acestei confuzii şi cer mii de scuze la toţi implicaţi.
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 11 martie 2008 00:51 (EET)
Mulţumesc Gangleri, dar sincer a ta nu este o vină deloc mare -- ai făcut o confuzie oarecare, se putea întâmpla oricui. --Gutza DD+ 11 martie 2008 02:14 (EET)
Acum este clară situaţia. Gangleri, nu ai nicio vină, nimeni nu este supărat pe tine. Ai grijă de tine. --Emily | disc. 17 martie 2008 13:22 (EET)

Vaccin pneumococic[modificare sursă]

Îţi mulţumesc pentru nominalizarea articolului, dar articolul este departe de a fi terminat. Nominalizarea îi face, deocamdată, un deserviciu. Nu intenţionam să particip la concurs. Nu aş vrea să te superi pe mine pentru că ţi-am spus asta. Te bucuri de stima mea. BlueMonday 10 martie 2008 13:27 (EET)

Wikimanuale[modificare sursă]

Salut! Trage o privire la wikimanuale -- lumea a cam început să-şi facă de cap acolo, este nevoie de puţină ordine. Mulţumesc. --Gik ü dă semnal 12 martie 2008 22:35 (EET)

OK --Gik ü dă semnal 13 martie 2008 22:34 (EET)

Format: Cutie Orase DE[modificare sursă]

Salut Emily ! Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat cu „Format: Cutie Orase DE” oraşe care aveau o localizare pe hartă acum apare ERROR, am încercat fără succes să remediez problema --P-7 17 martie 2008 11:46 (EET)

Care sunt raţiunile gestului dvs.?[modificare sursă]

Domnule Emily pagina "Tismana" arăta destul de frumos cu frontispiciul acela! Era o imagine antet, cu secvenţe reprezenative pentru Tismana! Care sunt raţiunile pentru care l-aţi sters? Aţi făcut-o din greşală? Trebuie să-mi cer voie la dvs. ca să refac?--Tomoniu 17 martie 2008 18:27 (EET)

Wikiştiri[modificare sursă]

Bună seara. Am actualizat puţin pagina principală de la Wikiştiri. Dacă am avea doar 5-6 wikipedişti dispuşi să introducă fiecare câte o ştire pe săptămână (deci cu un efort minim) proiectul ar funcţiona cât de cât. Salutări. --placet D 21 martie 2008 20:33 (EET)

Felicitări pentru activitatea dumneavoastră pentru Wikimanuale. Şi pagina principală de la Wikiştiri se bazează pe formate, după cum ştiţi. Probabil acestea ar putea fi puse în pagină mai avantajos, dar nu doresc să intervin atâta timp cât sunt singura contribuitoare. Mă gândesc să măresc doar textul ultimelor ştiri. Cred că am aceeaşi problemă ca şi dumneavoastră; prea puţin timp liber. Acum am o săptămână de concediu şi aş putea să mai fac unele schimbări, mai târziu nu. --placet D 26 martie 2008 16:00 (EET)

Articol propus pentru ştergere[modificare sursă]

Emily, te rog să arunci o privire la ce am postat AICI, poate votezi şi tu. După părerea mea criteriul notabilităţii este respectat. Dovezile le găseşti la legăturile externe ale articolului cu pricina. Cu stimă, BlueMonday 31 martie 2008 03:34 (EEST)

PAC:Vincent-Marie Viénot de Vaublanc[modificare sursă]

Buna ziua. Am propus articolul Vincent-Marie Viénot de Vaublanc, tradus din franceza pentru a primi calificativul de articol de calitate. Daca aveti timpul disponibil, va rog sa-l cititi si sa va exprimati parerea despre articol. Articolul original din franceza a primit calificativul de articol de calitate, Alte articole omonime, traduse in alte limbi au primit acest calificativ. Va multumesc. Cu stima, --Lucian GAVRILA 12 aprilie 2008 08:29 (EEST)


Reuniunea Wikipediştilor[modificare sursă]

Bucuresti pasaj.jpg

Bună seara! Pe 17 mai 2008 se organizează o nouă întâlnire a wikipediştilor. Eşti invitată să participi. Pe curând!--FeodorBezuhov | Discuţie 25 aprilie 2008 22:17 (EEST)

Destituirea lui Gutza[modificare sursă]

Conform Politicii de revocare, consider că utilizatorul Gutza a adoptat un comportament nepotrivit pentru statutul său şi nu mai prezintă încredere. A susţinut şi întreţinut o serie de scandaluri care au culminat cu mai multe demisii din partea unor contributori foarte valoroşi, în detrimentul enciclopediei. Conform politicii de revocare, este nevoie de trei administratori care să iniţieze revocarea. Dacă dacă mai există vreun administrator (în afară de mine) care să fie de acord cu destituirea lui Gutza îl rog să mi se alăture pentru a începe procedura de destituire. --Cezarika1 16 mai 2008 07:21 (EEST)

Premii[modificare sursă]

Bună ziua! Este nevoie de câțiva administratori care să organizeze gala premiilor Wikipedia 2007. Vin la dvs. cu rugămintea de a face parte din juriu pentru a continua tradiția decernării premiilor. Mulțumesc. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 28 mai 2008, 14:06 (ora României și RM)

Übersetzung erbeten[modificare sursă]

Hallo, gerne möchte ich jemanden finden, der folgenden Artikel ins Rumänische übersetzt. http://simple.wikipedia.org/wiki/Anton_Praetorius

Der deutsche Kurztext findet sich auf:

http://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer_Diskussion:Hegeler#Anton_Praetorius_.28Kurztext.29

Er ist in fast alle europäische Sprachen übersetzt, nur Rumänisch fehlt. Kannst Du weiterhelfen? Danke. Hegeler (discuție) 24 noiembrie 2008 11:01 (EET)

Hilfe Campora San Giovanni und Übersetzung de:Martin Weinek und de:Kaspar Capparoni in Rumänisch[modificare sursă]

utes Tag zu ihnen, ich bin ein Benutzer gebürtiger Kalabrier von Campora San Giovanni. Ich schreibe Ihnen, um sie um Ding zu bitten, es bedeutet dieses, das uns geschrieben werden. Wenn es Probleme für eine eventuelle Löschung gibt, bitte ich sie, mich wissen zu machen, ich ließ meinem rumänischen Hausnachbar kontrollieren und es sagt, daß es keine Fehler davon von Grammatik in geografische Fehler gibt oder ohne sichre Quelle. Jenes, das geschrieben wurde, ist wahr, weil ich ihn schrieb ich in Deutsch und dann ein Ungarisch übersetzte ihn in Rumänisch. Also wenn ich erlauben kann, sie um eine Höflichkeit zu bitten, würde ich brauchen, daß sie mich in Rumänisch die Artikel übersetzte, die ich sie anzeigte, betreffen zwei Schauspieler, daß sie vielleicht kennt, sind sie unsere zwei Wohltäter. Wir des Dorfes schätzen sie viel, ich und die Vereinigung vor allem. Würde es so nett sein, sie in rumänischer Sprache zu übersetzen? Dann wenn es mich fragen wird, auf Italienisch etwas Rumäniens zu übersetzen, werde ich ihr den Gefallen erwidern, natürlich, wenn es scrirro auf Englisch ist, deutsch oder Französisch. Ich verbleibe mit freundlichen Grüßen in die Erwartung von ihrer Antwort--Lodewijk Vadacchino (discuție) 21 august 2008 11:45 (EEST)

Ceremonia ceaiului[modificare sursă]

Articolul dumneavostra a fost propus spre reevaluare. Sunteti invitata sa participati la discutie. Diego_pmc Discuție 11 septembrie 2008 15:58 (EEST)

Format[modificare sursă]

Apropo la:

  • „Am găsit ceva de lucru pentru un robot harnic: înlocuirea formatului { {Koordinate Artikel} }”
  • dar nu te-ai gândit că formatul afurisit mi-a ușurat munca la preluarea coordonatelor din wikipedia - germană --putea fi rezolvat mai simplu printr-o redirecționare-P-7 21 septembrie 2008 10:37 (EEST)

Imagine:Biserica Curtea Veche2.jpg[modificare sursă]

Hallo Emily,

Ich habe dieses Bild ausgehend vom Original nochmals bearbeitet und es bei commons (Biserica Curtea Veche2.jpg) hochgeladen (habe das Bild nur ein wenig aufgehellt, allerdings die Perspektive etwas "geradegestellt"). Im übrigen habe ich noch eine grundsätzliche Frage: Der "move to commons" bot kann keine Bilder mit der Lizenz "cc-by-2.5" kopieren, so dass ich die Bilder manuell nach commons hochladen muss. Viele dieser Bilder sind aber gleichzeitig auch auf en.wikipedia zu finden, wo sie unter {{self|GFDL|cc-by-sa-3.0,2.5,2.0,1.0}} lizensiert sind. Ist es korrekt wenn ich sie bei commons alias cc-by-2.5 belasse? Gruss, --Kurpfalzbilder.de (discuție) 14 octombrie 2008 02:10 (EEST)

Ich glaube, meine Frage hat sich erübrigt, denn es gibt auf en.wikipedia auch Bilder von ro.wikipedia, die die cc-by-2.5 lizenz beibehalten haben. Von dort lassen sich diese bilder mit dem move-to-commons bot im übrigen problemlos kopieren. Im übrigen, ich habe bei commons in den letzten Tagen etliche Bilder von Kirchen und Klöstern in Rumänien (sowie von ein paar Burgen) neu hochgeladen und die entsprechenden Kategorien etwas differenzierter gestaltet (mehr kategorien für einzelne Kirchen, aufsplittung der hauptkategorie nach "Județe"), es lohnt sich also, dort nochmal nachzuschaun, um gegebenenfalls Artikel bei ro.wikipedia mit mehr bzw. besseren Bildern auszustatten (was ich in Einzelfällen bereits selber getan habe). --Kurpfalzbilder.de (discuție) 14 octombrie 2008 02:37 (EEST)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Fie ca sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Cristos să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță, pace și iubire. Sărbători fericite! Lucian GAVRILA (discuție) 22 decembrie 2008 12:26 (EET)

Sărbătorile de iarnă sunt magice și leagă realitatea de basm. Vă doresc să aveți un Crăciun fericit alături de cei apropiați și fie ca noul an să vă aducă numai zile albe și frumoase ca și zăpada de pe brazi. La mulți ani!


P.S: Sărbători fericite! Lucian
Bolas navideñas.jpg


Елочное украшение кустарной работы.JPG

Vă doresc un Crăciun fericit, iar în Noul An să aveți numai bucurii. --Turbojet 24 decembrie 2008 21:10 (EET)


Moș Crăciun să vă aducă pace și căldură în suflet, multe bucurii și împliniri. Cristian 24 decembrie 2008 20:56 (EET)
Arbol Navidad 03.gif