Discuție Proiect:Matematică/Numere naturale

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Salutări, colegi. Este cineva dispus să colaborăm la albăstrirea și editarea cât de cât a articolelor din Format:Numere întregi creat de @Mishu57:. Eventual până la 100 într-o primă fază, nu mă arunc chiar până la 1000. Sau ajungem tot la varianta de a face o cerere la Wikipedia:Sarcini pentru roboți? Mulțumesc, --TerraFlorin [discuție] 26 noiembrie 2020 15:05 (EET)

PS - Ultimele „intrări” sunt 21 (număr) și 22 (număr) create de @TEODORUS:, dar nu la un nivel acceptabil.--TerraFlorin [discuție] 26 noiembrie 2020 15:09 (EET)
Propunere: dacă cineva se ocupă de un număr, să facă ciotul cu {{dezvoltare}}, ca să nu ne suprapunem. Știți că eu scriu articolul în calculatorul propriu și-l public doar când e gata. Deci, și eu voi face ciotul așa. --Turbojet  26 noiembrie 2020 15:26 (EET)
Văd că am început bine, eu cu 23 (număr), Turbojet cu 24 (număr), ideea este bună cu add. {{dezvoltare}}. Cine ar mai fi interesat? (@Mishu57:?; @Alex Nico:?; @Sîmbotin:?; m-am uitat la istoricul câtorva articole existente) - între timp am creat o listă de numere, poate ajută cu ceva acestui proiect. --TerraFlorin [discuție] 27 noiembrie 2020 12:51 (EET)
Pentru, o să mă ocup și eu cât de curând! -- Alex N  (mesaj) 27 noiembrie 2020 13:30 (EET)
Am făcut 24 (număr). O zi întreagă de lucru, dacă nu te mulțumești doar cu un ciot făcut cu robotul. Am găsit și o traducere automată, am râs bine, mai ales la „traducerea” Leech lattice -> rețea lipitoare, „perlă” din categoria „pajiște magnetică”. Și mai sunt, vă las să le descoperiți. :) --Turbojet  27 noiembrie 2020 20:00 (EET)
Am văzut și eu acest site „amuzant” (qaz.wiki), sunt foarte multe legături fără articole care ar trebui albăstrite pentru a evita perlele și pe ro.wiki, dar deja ar fi o muncă titanică. --TerraFlorin [discuție] 28 noiembrie 2020 08:25 (EET)
Din păcate, așa este cu legăturile roșii. Eu le-am pus pentru că pe net se găsește cartea lui Cosma, care fixează terminologia. Bineînțeles, mulți termeni trebuie și verificați, de exemplu termenul „simetrie de rotație” este mult mai frecvent ca „simetrie rotațională”. Sunt și termeni de negăsit, ca en:24-cell honeycomb, la care am renunțat, nu mă pricep. en:Honeycomb (geometry) este tradus altfel în fiecare limbă. Facem ce putem, vorba agronoamei din bancul dinainte de '89. --Turbojet  28 noiembrie 2020 10:50 (EET)
@Turbojet: - Poate ar trebui să-i trimitem un gmail lui Marius Coman în privința traducerii unor termeni (sau despre honeycomb) (mail-ul apare în cartea sa online), acum cine știe dacă, când și cum va răspunde. Am adăugat clase de numere întregi tot după Coman, poate vrei să verifici corectitudinea lor, dar mai ales corectitudinea termenilor din tabelul cu nr. reale, sunt câteva constante și câțiva indicatori (totients) în engleză. Mulțumesc. (PS - M-am întins și în alte direcții, nu doar strict la articolele cu numere întregi) --TerraFlorin [discuție] 28 noiembrie 2020 13:44 (EET)
O să verific tabelul cu numere reale, dar mai durează.
Da, sunt probleme la traduceri. De exemplu Marius Cosma a folosit termenul „totient”, iar aici se vorbește despre „indicator”. Este posibil ca în 2006 termenul „totient” să nu fi fost răspândit în RO. De asemenea, am lăsat la Wikidata termenul de „tesseract”, deoarece este posibil să se generalizeze în limba română, deși în textele românești de matematică am găsit doar (binecunoscutul pentru mine) „hipercub”. Nu sunt o autoritate în materie, probabil vor fi destule compromisuri care vor trebui tratate ulterior de cine se pricepe. --Turbojet  28 noiembrie 2020 14:21 (EET)
Trebuie făcută distincția între număr și cifră. Unele legături interlinguale păcătuiesc în această privință. -- Victor Blacus (discuție) 30 noiembrie 2020 19:19 (EET)
Articolele de la 0 la 9 așa le și tratează și ca cifre și ca numere, în plus ar cam trebui rescrise. Poate ar trebui redenumite mai simplu ca la en.wiki fără paranteze (și se rezolvă confuzia cifră-număr) și de redenumit corespunzător anii - de ex. 1 (an); AD 1; 1 e.n. sau o altă variantă mai potrivită. Mai rămâne problema legăturilor către aceste pagini, ceva pentru "mușchii" roboților. --TerraFlorin [discuție] 1 decembrie 2020 07:12 (EET)
Ai rămâne surprins să vezi câte legături stupide de genul 1 decembrie sunt (erau, că le-am mai rărit) prin articole... //  Gikü  vorbe  fapte  1 decembrie 2020 13:18 (EET)
@Gikü: Ăsta e un exemplu nepotrivit de Ziua Națională! --Pafsanias (discuție) 1 decembrie 2020 13:49 (EET)
@Pafsanias: E exemplul cel mai des întâlnit de mine când făceam curățenie la Special:Whatlinkshere/1. La mulți ani România :) //  Gikü  vorbe  fapte  1 decembrie 2020 14:01 (EET)
„La mulți ani România :) //  Gikü  vorbe  fapte  1 decembrie 2020 14:01 (EET)”
@Gikü: https://www.youtube.com/watch?v=rJU2gDHcV98 Nu e de ajuns, luați lecții.--Kun Kipcsak (discuție) 1 decembrie 2020 14:15 (EET)
Există propuneri de îmbunatățire a Proiectului Numere? Este cineva împotrivă mutării acestei secțiuni la Discuție Proiect Numere? --TerraFlorin [discuție] 2 decembrie 2020 13:14 (EET)

Factorizare[modificare sursă]

@Turbojet: - Salutări, felicitări pentru progresul realizat cu articolele despre numere. Am observat că în unele infocasete, la factorizare, puneți divizorii acelui număr, e o mică diferență între cei doi termeni. De exemplu la 51 (număr) factorizarea corectă este 3 × 17, iar divizorii sunt 1, 3, 17, 51. --TerraFlorin [discuție] 6 decembrie 2020 11:45 (EET)

Probabil n-am înțeles ceva. O să mă uit. --Turbojet  6 decembrie 2020 18:19 (EET)
Am corectat. --Turbojet  6 decembrie 2020 19:10 (EET)

Tabel[modificare sursă]

@Alex Nico:, @Turbojet: -

  1. Ce părere aveți, atunci când începeți un articol nou nu ar fi bine să-l adăugați în acest tabel conform legendei. De asemenea orice îmbunătățire (a tabelului, legendei etc) este bine venită.
  2. Pagina 900 (număr) am tradus-o după cea în engleză, cu toate numerele până la 999. Știu că mai este mult până acolo, dar ce părere aveți, să avem și articole separate cu aceste numere, cum sunt în italiană: it:901 (numero), it:902 (numero), ... , it:998 (numero) etc. --TerraFlorin [discuție] 6 decembrie 2020 12:01 (EET)
Cred că ar putea fi folositor, dar nu neapărat să îl modificăm după fiecare articol (mă refer la tabel), eventual măcar să îi dăm un update zilnic. Oricum legăturile roșii/albastre apar și în formatul din fiecare pagină. Dar da, este folositor și acest tabel pentru vizibilitate. Cât despre 900+, nu știu încă ce să zic. Probabil când ne apropiem de ele, vom fi avut deja o imagine de ansamblu încât să ne pronunțăm mai specific :) -- Alex N  (mesaj) 6 decembrie 2020 13:45 (EET)
Și eu foloseam doar formatul din fiecare pagină. Dacă-l punem pe acela și în pagina proiectului, se actualizează automat. --Turbojet  6 decembrie 2020 18:14 (EET)
Formatul este deja jos în pagina proiectului. Precum și o schiță de articol, bănuiesc că trebuie să umblu pe la categorii, conform discuției de mai jos. --TerraFlorin [discuție] 7 decembrie 2020 09:14 (EET)

Categorii[modificare sursă]

Solicit o părere; ar trebui oare reevaluat modul în care facem categorisirea articolelor despre numere naturale? -- Alex N  (mesaj) 6 decembrie 2020 13:52 (EET)

N-am nimic împotrivă, faceți propuneri. Eu nu-mi făceam probleme, știam că vine @GEO: și pune lucrurile la punct. Poate ne spune și cum vede el că ar trebui, ca să-l degrevăm de problemele de aici. --Turbojet  6 decembrie 2020 18:18 (EET)

Cred că ar trebui să avem doar categoria Numere naturale (dacă vorbim de articole despre numere întregi pozitive), fără categorii ca Numerologie sau Teoria numerelor. Care sunt și prime se poate adăuga categoria Numere prime, restul care nu sunt prime și mai mari decât 1 nu văd rostul să mai adăugăm categoria Numere compuse. De la 0 la 9 desigur rămâne categoria și Cifre. Eventual pot apărea unele categorii, după caz, la unele numere mai „speciale”. --TerraFlorin [discuție] 7 decembrie 2020 09:11 (EET)

Într-adevăr, nu cred că este nevoie de o categorie pentru fiecare secvență OEIS. Sigur, numerele prime sunt cam tot ce știe „omul de pe stradă”. Dacă-i spui de numere Fermat, se uită la tine ca la un ciudat.
Cu Categorie:Teoria numerelor am copiat categoriile dintr-un vechi articol al meu, din 2014, 88 (număr). Atunci mi s-a părut că proprietățile trebuiau și ele găsite undeva. Acum, la en.wp astea se află la en:Category:Integer sequences. Traducerea literală ar fi „secvențe de întregi”. Categoria legată de aici este Categorie:Șiruri de numere întregi. Coman, în Enciclopedia... le spune „clase de numere”. Stabiliți cum să se numească categoria, rămâne așa, sau...? Sunt de acord ca în categoria respectivă să apară doar aceste proprietăți, nu și numerele propriu-zise.
Categorie:Numerologie tot de acolo provine, la en:Category:Numerology conține și unele numere, acel 88. Ne luăm după ei la numerele respective?
După ce stabilim exact, refacem categoriile. --Turbojet  7 decembrie 2020 20:27 (EET)

Documentație[modificare sursă]

Vă las mai jos un video, destul de haios, dar e și pe subiectul nostru de discuție, despre numere și tipurile de șiruri derivate din Fibonacci: Video. De asemenea, mă gândesc că ar putea fi folositor să adunăm și câteva resurse de documentație (într-un singur loc), precum:

Despre numerele centrate poligonale[modificare sursă]

Când apare cuvântul centrat în denumirea unui număr acesta trebuie pus la mijloc, ca de exemplu Număr centrat triunghiular, Număr centrat nonagonal, Număr centrat pentagonal, Număr centrat octogonal etc - a se vedea și terminologia din art. Număr centrat poligonal și Enciclopedia matematică a claselor de numere întregi. A nu se folosi de ex. Număr centrat triunghiular ca în art. 10 (număr). La plural se pare că se preferă sintagma de ex. numere centrate octogonale și nu numere centrat octogonale --TerraFlorin [discuție] 9 decembrie 2020 13:37 (EET)

Propunere: Atunci, să lăsăm numerele și să scriem întâi articolele despre proprietăți, deoarece este dificil să se țină minte toate regulile.
Eu nu sunt familiarizat cu teoria numerelor. Ca inginer nu-i văd aplicabilitatea practică, deoarece lucrez cu numere reale; numerele întregi îmi servesc doar în IT la „al câtelea element al matricei”, la nimic altceva. Particip la proiect pentru că vreau să dau o mână de ajutor. Rutina mea este, plecând de la en.wp, să dau clic pe proprietate și, dacă este în limba română, scriu așa. Dacă nu... :) --Turbojet  10 decembrie 2020 16:26 (EET)
Am scris câteva zeci de articole suplimentare pentru albăstrirea legăturilor roșii din articolele despre numere. Dar eu zic să continuăm cu numerele, sunt prea multe articole suplimentare și noi prea puțini. @Turbojet: sunt în aceeași situație ca și dvs., nici eu nu pot spune că sunt doctor în matematică. Să încerc(ăm) printre picături să aducem terminologia în română la wikidata.--TerraFlorin [discuție] 10 decembrie 2020 19:04 (EET)
De acord. Și să nu ne „supărăm” pentru „scăpări”. :) --Turbojet  10 decembrie 2020 19:11 (EET)
Și eu mă aflu în aceeași situație referitor la cunoștințele în domeniu, însă consider că dacă lucrăm împreună, putem pune o bază. Iar pe viitor, eventualele așa-zise scăpări se pot corecta. Felicitări pentru scrierea noilor articole, și pentru corectările de rigoare! -- Alex N  (mesaj) 10 decembrie 2020 21:30 (EET)

Transporturi[modificare sursă]

{{Drumuri europene}}; {{Șosele din România}} - se pot adăuga drumuri de aici. --TerraFlorin [discuție] 10 decembrie 2020 15:18 (EET)

Astronomie[modificare sursă]

DaY Am adăugat eu fiecare element din listă pentru fiecare număr (au mai rămas totuși la unele numere < 25, unde încă nu avem secțiuni de Știință).-- Alex N  (mesaj) 13 decembrie 2020 23:32 (EET)
@Alex Nico: - Să adăugăm și câteva comete pe ici pe colo? (Listă de comete). --Terraflorin (discuție) 17 decembrie 2020 10:36 (EET)
Da, s-ar putea adăuga. Doar cele la care există articole? Să mă ocup eu încet-încet? -- Alex N  (mesaj) 17 decembrie 2020 10:39 (EET)
E bună întrebarea, ce facem cu cele care nu au articol. Nici nu am curajul să sugerez să mai facem și aceste articole despre astronomie. Bănuiesc că, dacă tot avem legături roșii în articolele despre numere, una în plus (despre o cometă) ce rău poate să mai facă. --Terraflorin (discuție) 17 decembrie 2020 11:36 (EET)
@Alex Nico: - Am pus așa cu trimitere la lista de comete dacă nu există articolul. Dar, mă rog, nu e o recomandare să procedăm neapărat astfel. --Terraflorin (discuție) 17 decembrie 2020 12:19 (EET)

35 (număr)[modificare sursă]

  • @Alex Nico: La acest articol pe care l-ați creat ar mai fi de completat la secțiunea În matematică. Vă ocupați dvs sau eu? PS - E foarte bună terminologia stabilită de Enciclopedia matematică a claselor de numere întregi - cel puțin ca punct de plecare.--TerraFlorin [discuție] 8 decembrie 2020 14:25 (EET)
    • @Terraflorin: Puteți să vă ocupați dvs. fără probleme! Nu plănuiam să mai adaug ceva la 35 prea curând. -- Alex N  (mesaj) 8 decembrie 2020 14:47 (EET)

Tetraedral vs. tetraedric[modificare sursă]

Coman zice tetraedral, după modelul englez, căci el este în SUA. Însă este tetraedric” la DEX online, ca în majoritatea altor limbi, în special romanice; „scorul” este mult în favoarea lui tetraedric (Q975166). Încercăm să stabilim ce să folosim? --Turbojet  12 decembrie 2020 20:51 (EET)

@Turbojet: Încă nu am scris articolul, francezii îi zic tétraédrique- tetraedric. Folosim atunci peste tot denumirea din dicționar număr tetraedric, iar număr tetraedral ca o redirecționare către Număr tetraedric. Am trimis un mail către mariuscoman13@gmail.com la 8 decembrie 2020, 13:20 (la adresa care apare și aici), în privința clarificării denumirii unor termeni și sau a unei eventuale colabări a d-lui Coman la wiki-proiectul Matematică, niciun răspuns deocamdată. --TerraFlorin [discuție] 13 decembrie 2020 16:38 (EET)
Rezultă, cu dicționarul în față, că toate denumirile care se termină cu ...aedral se redenumesc ...aedric (și anume).--TerraFlorin [discuție] 13 decembrie 2020 16:51 (EET)
Cum vreți. Schimbați dv.? --Turbojet  13 decembrie 2020 17:02 (EET)
Unele schimbări deja erau făcute de dvs. --TerraFlorin [discuție] 14 decembrie 2020 08:39 (EET)
Da, eu am folosit versiunea din DEX. Însă nu pentru a impune o variantă. Înainte am verificat frecvența variantelor pe ro.wp și am văzut că se foloseau ambele forme la paritate, deci nu exista o regulă. Deci, puteam pune orice, căci, după ce cădeam de acord, oricum trebuia uniformizat în jumătate din cazuri. De aia am și deschis discuția. --Turbojet  14 decembrie 2020 10:21 (EET)
Icosaedric apare ca redirect pe dexonline.ro și niciun rezultat pentru icosaedral. Presupun că mergem tot pe varianta ...aedric pentru uniformizare. --TerraFlorin [discuție] 14 decembrie 2020 10:34 (EET)
Da, știam că DEX nu este complet din acest punct de vedere. Totuși, se folosește [1]. Cel mai bun rezultat din această căutare mi se pare acesta. --Turbojet  14 decembrie 2020 16:13 (EET)

Secvență vs. șir[modificare sursă]

Am mai făcut corecturi de acest gen în articolele despre matematică (am schimbat secvență cu șir), chiar și dicționarul tehnic de mai sus postat de @Turbojet: o confirmă; traducem sequence cu secvență (sau șir) în informatică, sequence cu șir în matematică:

secvență (t sist, aut, inf) — order; sequence
șir (suită ordonată de date accesibilă numai prin primul element) (mat, t sist, t g, st, an, inf) — array; line; order; sequence; succession
șir de numere; șir numeric (an) — sequence of numbers

--TerraFlorin [discuție] 15 decembrie 2020 08:42 (EET)

Bine, însă să nu luăm totul în mod absolut. Expresia „secvență de numere” este foarte uzuală [2], având practic aceeași pondere în uz ca și expresia „șir de numere” [3].
Acel dicționar a fost publicat de mttlc, ce-i drept, de la Universitatea București, care însă se ocupă cu formarea traducătorilor de poezie, din limba română în limba engleză, exact cum este redactat dicționarul, nu invers, cum avem noi nevoie aici. Este foarte posibil să fie doar o culegere de expresii, nu o normă în limbajul matematic în limba română. Eu am formație IT, de „secvență” acolo am auzit cu privire la ordinea instrucțiunilor, în sensul „una după alta”. Și de „șir de biți” am auzit de nenumărate ori. Și acolo se folosesc ambele expresii.
Sunt de acord să se folosească peste tot expresia „șirul Annnnnn OEIS” sau echivalentă în context. --Turbojet  15 decembrie 2020 09:31 (EET)
Așa spune și acel dicționar, secvență pentru informatică, șir și pentru matematică și pentru informatică (după caz). Format {{OEIS}} asta și face după ce @Hubby56: a pus corect (zic eu) ”șirul” în loc de ”secvența”.--TerraFlorin [discuție] 15 decembrie 2020 09:46 (EET)
Aici care apare în ex. dat de dvs. este tot o abordare „mai informatică” a matematicii. Corect ar fi amândouă, avem atunci o „problemă” analoagă de folosire a lui sunt sau sînt, amândouă sunt corecte dar să apară o singură formă (secvență sau șir) într-un articol sau (adaug de la mine) într-o serie de articole. --TerraFlorin [discuție] 15 decembrie 2020 09:50 (EET)
Adică vreți să spuneți că în articolele de matematică de pe ro.wp cuvântul „secvență” să fie exclus? --Turbojet  15 decembrie 2020 15:47 (EET)
Eu personal nu doresc să impun vreo variantă. Pe viitor am să folosesc șir în articolele de matematică, mai ales acolo unde este vorba de o succesiune infinită de numere ale căror valori se deduc unele din altele după o anumită regulă și tocmai aici se încadrează toate acele clase de numere; numere figurative sau din matematica recreativă. Chiar dacă prin definiția particulară a unor clase de numere, nu toate șirurile sunt infinite (șirul de numere norocoase Euler e chiar foarte scurt), cuvântul secvență mă face să mă gândesc la ceva finit (cercetare originală?). În plus, dexonline.ro nu este o somitate în domeniu, dar dacă căutăm după expresia (Mat.) în cele două pagini, secventa și șir, aceasta apare doar la a doua definiție. În fine, mergem mai departe, nu-mi plac discuțiile care se lungesc în detrimentul altor realizări. --Terraflorin (discuție) 15 decembrie 2020 17:31 (EET)
Da, dar... trebuie să discutăm, tocmai ca să nu ne încontrăm ulterior, deoarece „corecturile” ulterioare sugerează că corectorul „știe mai bine”.
De fapt, nu sugerează, ci chiar așa este. Serios, eu recunosc că dv. cunoașteți mai bine listele de pe Wikipedia ca mine, deci când adăugați în articole după mine, vă recunosc competența.
Fie exemplul:
Funcția recursivă n! <– (n – 1)! n generează șirul A000142 în secvența 1, 1, 2, 6, 24, ...
adică în ordinea respectivă. Mi se pare un exemplu licit pentru cuvântul „secvență” în acel articol despre matematică. Și dacă tot suntem la matematică, acolo un singur contraexemplu face praf o conjectură. --Turbojet  15 decembrie 2020 19:12 (EET)

100[modificare sursă]

100+Article2.png

Am depășit pragul propus (100), mii de mulțumiri lui @Turbojet: & @Alex Nico: pentru colaborare. Ce urmează să facem în continuare cu acest proiect? Rămâne la latitudinea dvs. --Terraflorin (discuție) 18 decembrie 2020 12:55 (EET)
Mai lucrez la numere, dar am descoperit un nou domeniu, „virgin” pe ro.wp. Am început cu unitatea de măsură. E nasoală de tot treaba, nu s-au tradus în limba română cărțile de specialitate ale lui Coxeter, așa că terminologia domeniului nu este stabilă (dar nici măcar pe plan mondial). Totuși, o profesoară de la UVT m-a încurajat să traduc și mi-a promis asistență. Știu că situația contrazice rău principiul verificabilității, dar nici articolul de pe en.wp nu prea are surse în afară de Coxeter. --Turbojet  18 decembrie 2020 13:23 (EET)

Borne imediate: 118 elemente chimice, 130 km/h, 144 = 100(12) . :) --Turbojet  18 decembrie 2020 13:51 (EET)
118 elemente chimice cunoscute! Să înțeleg că mergem până la 200 într-o etapă viitoare. --Terraflorin (discuție) 18 decembrie 2020 13:56 (EET)
Vă doresc să prindeți ziua în care se va anunța descoperirea elementului 200. Pentru mine, dacă fizicienii nu „sparg un zid sonic”, cred că este cam târziu. :) --Turbojet  18 decembrie 2020 14:00 (EET)
Felicitări! Eu personal mi-am descoperit o veche pasiune cu această oportunitate. Chiar dacă am ajuns la 100, eu voi relua (cum deja am început) cu timpul, crescător, articolele, și voi încerca să le dezvolt. Între timp (când va fi timp), voi continua cu 100+, împreună cu voi, pe lângă celelalte proiecte personale în derulare.
PS În astfel de cazuri e uimitor cât de evident devine faptul că avem foarte mult de lucru la acest proiect (și nu mă refer doar la numere naturale, ci la enciclopedia noastră în general). Și totuși, când lucrăm mai mulți asupra aceluiași subiect, devine totul a) mai ușor; b) mai plăcut și c) mai rapid. Pe viitor, să nu ezitați să-mi cereți ajutorul în astfel de mini-proiecte, pentru că mi-a plăcut foarte mult abordarea. Mulțumesc :) -- Alex N  (mesaj) 18 decembrie 2020 15:21 (EET)

Parametrii formatului Numere întregi[modificare sursă]

La {{Numere întregi}} scrie că Există un parametru opțional, care este numele de subnavbox pentru a fi deschis în mod implicit. Acest lucru ar trebui să fie de sute de cifre, cu excepția pentru numerele mai puțin de 100, care ar trebui să aibă ' ' ' zero ' ' ca parametru. E la fel ca în engleză scris, dar după această modificare sau aceasta (la fel ca în engleză) nu are același efect. Unde o fi buba? --Terraflorin (discuție) 22 decembrie 2020 10:50 (EET)

Diferențele de cod nu sunt în IF-uri. Nu cred că problema este în format. Mai departe nu știu. Deși mi-am propus, n-am găsit timp să studiez LUA, așa că nu pot căuta mai departe. --Turbojet  30 decembrie 2020 20:35 (EET)

Singurul care îmi vine în minte că ar putea ajuta este @Andrei Stroe:, dar nu știu dacă are timp.--Terraflorin (discuție) 8 ianuarie 2021 08:51 (EET)

La mine acum se deschide doar partea dorită, nu toate, ca înainte. Bănuiesc că asta era. --Turbojet  8 ianuarie 2021 09:36 (EET)

La care articol se deschide bine? La 900 (număr) cu parametrul 9 îmi arată toate secțiunile, asta în mai multe browsere. --Terraflorin (discuție) 8 ianuarie 2021 09:43 (EET)

Într-adevăr, parametrul nu merge bine. După încărcare sunt deschise toate secțiunile. După ce le închid pe rând pe toate se deschid la comandă, câte una. Deci, parametrul acționează doar la încărcare. Poate acum știm ce să căutăm. --Turbojet  8 ianuarie 2021 10:03 (EET)
Mi se pare că formatul {{if}} nu funcționează ca cel de la en.wp. Aș recomanda să folosiți funcția parser #ifeq în schimb. —Andreidiscuție 8 ianuarie 2021 16:18 (EET)
Am făcut cum ai spus și mi se pare că merge. Aștept să confirme Terraflorin. --Turbojet  8 ianuarie 2021 18:10 (EET)
Teste la 45 (număr), 127 (număr) și 900 (număr). --Turbojet  8 ianuarie 2021 18:15 (EET)
Este OK acum, mii de mulțumiri! --Terraflorin (discuție) 9 ianuarie 2021 09:26 (EET)
Nu pot face același lucru pentru {{Ani în științifico-fantastic sec. XX-XXI}} - să arate doar anii deceniului din care face parte pagina care este deschisă, la fel și pt. alte formate asemănătoare (de la secț. Vezi și), dar aici funcționează pe alt principiu. --Terraflorin (discuție) 9 ianuarie 2021 09:54 (EET)
O să vedem. --Turbojet  9 ianuarie 2021 10:58 (EET)
@Turbojet: Salutări. Din ce văd aici, după nr. 200 în infocasetă apar numerele din 10 în 10, nu consecutiv ca până la 199. Lăsăm așa sau modificăm să arate din 1 în 1 după 200? Dacă modificăm cum modificăm? --Terraflorin (discuție) 23 februarie 2021 10:09 (EET)
După 500 e din 100 în 100 și tot așa, exponențial. S-au gândit probabil că nu vor fi create toate articolele despre numere. --Terraflorin (discuție) 23 februarie 2021 10:11 (EET)
Nici nu am observat. Faceți cum doriți, nu am nicio obiecție. --Turbojet  23 februarie 2021 11:35 (EET)
Deja am schimbat (m-am luminat între timp), până la 300 din 1 în 1. Mai departe în funcție de unde ajungem cu articolele. Dvs. aveți motoarele turate la maxim. --Terraflorin (discuție) 23 februarie 2021 13:13 (EET)
Acum este COVID-19 și frig. TM2021 s-a amânat pe TM 2023. Amenajările la care lucram s-au cam terminat. Așa că acum am timp, mi-am propus să scriu un număr pe zi, nu contează care număr. Am un fișier cu „* Este...”, care se completează treptat cu intrările noi, așa că adesea e ceva de copy/paste. :) Acuși „automatizăm” partea aia. :) --Turbojet  23 februarie 2021 13:43 (EET)
Atunci să completez eu ceva mai manual legăturile roșii din articole ca de ex. număr odios, număr liber de pătrate, număr Markov. Sau care o fi mai urgent sau care are mai multe legături pe alte pagini.--Terraflorin (discuție) 23 februarie 2021 14:12 (EET)
Aveți deplină libertate să completați ce și în ce ordine doriți, în afară de paginile numerelor eu am de lucru „peste cap” cu geometria. --Turbojet  23 februarie 2021 14:33 (EET)