Medieval II: Total War

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Medieval II: Total War
Medieval 2 Total War Box.jpg
Editor(i) Creative Assembly
Distributor(i) Sega
Electronic Arts
Serie Total War
Ultima versiune 1.3
Platformă Microsoft Windows
Dată lansare 11 noiembrie 2006 (Europa)
12 noiembrie 2006 (Australasia)
14 noiembrie 2006 (America de Nord)
15 noiembrie 2006 (Africa de Sud)
Genuri Joc de strategie în timp real
Turn Based Strategy
Moduri Singleplayer
Multiplayer
Cerințe sistem Procesor de 1.8 GHz
512 MB RAM
11 GB spatiu Hard disk necompresat
Placă video 100% compatibila DirectX 9.0c cu 128 MB VRAM
DVD-ROM Drive cu 8x viteza.
Control Mouse
Tastatură

Medieval II: Total War, este o continuare indirecta a Medieval: Total War lansat în 2002 și al patrulea lansat în cadrul seriei Total War. A fost creat de Creative Assembly, ca o combinație între strategie pe runde și bătălii tactice în timp real. Acțiunea jocului se petrece între anii 1080 și 1530 și este bazată pe războaiele medievale, religia și politica Europei, Africii și a Orientului Mijlociu. Medieval II Total War a fost construit având la bază codul Rome: Total War.

În 2007 a fost lansată expansiunea Medieval II: Total War: Kingdoms. Aceasta conține 4 campanii diferite între ele: Britania, Cruciații, Cavalerii Teutoni și Americanii[1].

Tutorial[modificare | modificare sursă]

Jocul începe cu un tutorial bazat pe Bătălia de la Hastings și cucerirea normandă. În Bătălia de la Hastings, jucatorul ia rolul lui William Rufus, un comandant militar si fiul lui William Cuceritorul. Apoi, tutorialul continua cu cucerirea Angliei saxone. La Hastings, regele Harold (regele saxonilor) are o stema gresita, care contine Fleur-de-lis.

Campania[modificare | modificare sursă]

Campania din Medieval II: Total War (pe engleza Grand campaign) contine 5 factiuni jucabile inca de la inceput: Regatul Angliei, Frantei si Spaniei, Sfântul Imperiu Roman si Republica Veneției. Dupa terminarea campaniei cu oricare din aceste factiuni, se deblocheaza alte 12 factiuni: Portugalia, Scotia, Arabii, Egipt, Turcii, Imperiul Bizantin, Ungaria, Polonia, Ducatul de Milano, Regatul Siciliei, Danemarca si Rusia. Exista si factiuni nejucabile, ca: Statul Papal, Aztecii, Mongolii și Timurizii. Acestea pot fi facute jucabile prin moduri (modificari ale jocului).

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]