Shogun: Total War

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte sensuri, vedeți Shōgun (dezambiguizare).
Shogun: Total War
The box art for Shogun: Total War
Dezvoltator(i)The Creative Assembly  Modificați la Wikidata
Editor(i)Sega
Electronic Arts
Sold-Out Software[*][[Sold-Out Software (British computer game publisher)|​]]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam  Modificați la Wikidata
Compozitor(i)Jeff van Dyck[*][[Jeff van Dyck (Video game composer)|​]]  Modificați la Wikidata
SerieTotal War  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows  Modificați la Wikidata
Dată lansare13 iunie 2000
Genurijoc de strategie în timp real
joc video de strategie pe ture
joc video de tactică în timp real  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer
Multiplayer  Modificați la Wikidata
MediaCD-ROM
distribuire digitală  Modificați la Wikidata
Cerințe sistemWindows 98SE / ME / 2000
Procesor 233 MHz
32 MB
Disc dur 500 MB
Controltastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
PEGIPEGI 12[*][[PEGI 12 (PEGI video game content rating - formerly "PEGI 11" in Finland)|​]]  Modificați la Wikidata
USKUSK 12[*][[USK 12 (USK video game content rating: suitable only for persons aged 12 years and over)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRBTeen[*][[Teen (ESRB video game content rating in which recommends a video game to those 13+)|​]]  Modificați la Wikidata

Shogun: Total War este de un joc video de strategie din 2000, acțiunea desfășurându-se în Japonia medievală. A fost creat de Creative Assembly, ca o combinație între strategie pe runde și bătălii tactice în timp real. Acțiunea jocului se petrece între anii 1530 - 1630.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Shogun este primul joc din seria Total War. În jocul de debut al seriei au fost stabilite principiile de bază ale modurilor de nivel mondial și tactic. Jocul scoate în evidență opoziția caselor dominante ale Japoniei din secolul al XVI-lea, jucătorul poate face o alegere din cele șapte clanuri (fracțiuni). Acțiunea se desfășoară în perioada anilor 1530 - 1630, fiecare tură, este egală cu un anotimp, facând timpul total de joc egal cu 400 de ture. Un element caracteristic, este că jocul se poate termina la egalitate (nici unul din clanuri ne având controlul unic al teritoriului). Harta jocului este una grilă și prezintă o mapă medievală a Japoniei întinsă pe o masă. În calitate de monedă este folosit orezul, care se recoltează toamna. Din agenți, disponibil este diplomatul, spionul (Shinobi), criminalul (Ninja) și geișa, care este un tip special de asasin de elită, care, în caz de eșec al sarcinii nu moare. În joc, de asemenea, este reflectată apariția în Japonia a puterilor coloniale europene, cea portugheză și olandeză, o uniune cu acestea permițând construirea de unități artileriste.

A fost de asemenea lansat un add-on, Mongol Invasion, dedicat unei invazii ipotetice a Mongoliei în Japonia medievală. Add-on adaugă o nouă facțiune - mongolii, care nu pot construi clădiri și unități de angajare. Trupe noi mongolii câștigă după victoriile obținute.

Legături externe[modificare | modificare sursă]