Miracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
O imagine a unui obiect, parte a miracolului cunoscut sub numele de Miracolo Eucaristico di Lanciano, care s-ar fi întâmplat pentru prima dată în secolul al 8-lea.

Prin miracol, cuvânt derivat din cuvântul din latină miraculum, desemnând "ceva miraculos/minunat", se înțelege luarea la cunoștință a existenței unei intervenții divine în Univers prin care cursul normal al evenimentelor și al legilor naturii este suspendat, schimbat, modificat sau refăcut. Deși multe texte religioase enunță miracole care s-au întâmplat și mulți oameni confirmă participarea la acestea, respectiv propovăduiesc viitoarea lor existență, confirmările științifice ale miracolelor sunt subiectul de perpetuă dispută dintre diferite grupuri de "credincioși" și "necredincioși". [1]. Oamenii care împărtășesc diverse credințe religioase au definiții foarte diferite a ceea ce este sau nu un "miracol". Chiar și în cazul unei singure religii există adesea mai multe definiții și utilizări ale termenului.

Termenul "miracol" s-ar putea referi la acțiunea unei ființe supranaturale, care poate fi sau nu un zeu sau o zeitate. Prin contrast, expresia "intervenție divină" definește implicit o participare directă a unei zeități (de orice natură).

Folosit în cazuri obișnuite, termenul "miracol" se mai poate referi la orice ce ține de "învingerea" probabilității de întâmplare a unui eveniment dezastros, dar într-un mod care este în final pozitiv (așa cum ar fi supraviețuirea dintr-un dezastru natural) sau la orice ce este considerat ca "minunat", "miraculos" sau "magnific" (așa cum ar fi nașterea).

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Vedeți articolul despre Lourdes Medical Bureau care, aparent, ar fi verificat științific miracolele de la Lourdes

Legături externe[modificare | modificare sursă]