Gândul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Gândul
Informații generale
Proprietar PubliMedia International - 68%
Cristian Tudor Popescu - 14%
Adrian Ursu - 6%
Bogdan Chirieac - 6%
Lelia Munteanu - 6%
Editor SC Crucișătorul SA, o companie a MediaPro
Redactor-șef Marius Nițu - redactor șef
Data fondării 2005
Afiliere politică Liliana Ruse - șef departament
Limbă română
ISSN [2]
Prezență online
site web oficial

Gândul este un ziar din România, lansat la data de 4 mai 2005 de o echipă redacțională condusă de Cristian Tudor Popescu (director), Mircea Dinescu (senior editor), Adrian Ursu, Lelia Munteanu, Bogdan Chirieac, redactori șefi[1]. Cotidianul a fost fondat de un grup de foști editori ai ziarului Adevărul, care au demisionat în bloc, în același an 2005.

Numele inițial ales de echipa redacțională demisionară de la ziarul Adevărul a fost Prezent. Însă, noul ziar s-a numit Prezent doar pentru cateva zile, deorece Oficiul pentru Invenții și Marci a descoperit că numele era deja înregistrat de altă echipă redacțională. Ziarul mai putea fi botezat Palma, Pâinea neagră sau Infati dar după discuții îndelungate într-o sală de consiliu a unui hotel de lângă Piața Presei Libere s-a ajuns la Gândul Românesc și mai apoi, doar Gândul. În prima lună, toată echipa redacțională a muncit într-o magazie din Casa Presei Libere, timp în care o echipă de muncitori lucra la noile birouri.

În anul 2006, trustul Media Pro a preluat pachetul majoritar de acțiuni prin firma Publimedia, pentru o sumă de mai puțin de un milion de dolari.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]