Anunțul Telefonic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Anunțul Telefonic este primul ziar de publicitate din România, fondat de Radu Popescu, ca asociat unic și Director General, la 20 martie 1990.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Prima ediție a ziarului a apărut pe 7 iunie 1990.[1][2] Este un ziar exclusiv de publicitate care a început cu două ediții săptămânale. Prima redacție a ziarului a fost în incinta Hotelului Modern din Bd. Republicii (actualmente Bd. Carol) în anul 1990, iar ca o ironie a sorții, astăzi, unul dintre cele patru sedii redacționale ale ziarului se află vis a vis de fostul Hotel Modern.

În prezent ziarul a ajuns să numere 3 ediții/săptămână (luni, miercuri și vineri) cu un tiraj mediu de 9.000 exemplare/ediție și s-a impus de la începuturi ca lider pe piața ziarelor de publicitate, astăzi fiind singurul care mai are și ediția tipărită.

Din anul 1996 editează și anuarele Ghidul Serviciilor și Ghidul Nunții și tot din 1996 ziarul poate fi citit online la www.anuntul.ro.

Proprietar: Radu Popescu

Data fondării: 20 martie 1990

Ghidul Serviciilor - este un anuar editat de Anunțul Telefonic. Cuprinde peste 100.000 de informatii utile: firme, servicii, afaceri, harta Bucurestiului, coduri poștale România.

Ghidul Nunții - este un director de firme care se adreseaza viitorilor miri: agenții organizare nunți, rochii mireasă, decorațiuni nuntă, verighete, invitații, buchete, restaurante, saloane de înfrumusețare, torturi mireasă, sonorizare, marturii, cadouri, artificii.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ (P) Anuntul Telefonic - Ziarul cu 5.000.000 de autori, 5 iunie 2015, Ziarul financiar, accesat la 6 ianuarie 2016
  2. ^ Anunțul Telefonic - Ziarul cu 5.000.000 de autori, Gândul

Legături externe[modificare | modificare sursă]