Gazeta de Sud

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Gazeta de Sud
Informații generale
ProprietarDirector: Marius Seinea
EditorMedia Sud Europa
Redactor-șefRedactor-șef: Valentin Tudor
Data fondării15 martie 1995
Limbăromână
Preț1.9 RON
SediuStrada Câmpia Islaz, nr. 97A
Craiova, Dolj, 200420
(sediul Tipografia de Sud)
Tiraj7.000
ISSN1841-1762
Prezență online
www.gds.ro

Gazeta de Sud este cel mai citit cotidian regional din România cu o audiență extinsă de peste 70.000 de cititori zilnic (editia print + on-line).

Ziarul a luat ființă în 1995, este un cotidian independent, echidistant, reprezentând principala sursă de informație a oltenilor de pretutindeni.

Gazeta de Sud face parte din Trustul de presă Media Sud, unul dintre cele mai mari grupuri de presă locală din România, ce mai are în componența sa postul local Radio Sud, platforma on-line www.gds.ro și Tipografia de Sud.

www.gds.ro este cea mai accesată platformă on-line din Oltenia cu peste 3 milioane de afișări de site lunar și peste 600.000 de vizitatori unici pe lună. www.gds.ro este pagina oficială a cotidianului Gazeta de Sud, actualizată în timp real cu cele mai importante știri locale, naționale sau internaționale.

Gazeta de Sud are ca scop sprijinirea comunității oltenilor și a valorilor acestora. Dedicarea ziarului față de informarea corectă a cititorilor este cel mai bun mod de a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru comunitate, de aceea ziarul oferă în fiecare zi locuitorilor Olteniei informații actuale, folositoare și de calitate. Echipa de jurnaliști respectă un cod deontologic și oferă publicului informații complete și corecte.

Prin articolele pe care le publică ziarul luptă împotriva corupției și a afacerilor ilegale, investighează și dezvăluie probleme care afectează comunitatea, făcând tot posibilul ca acestea să fie rezolvate de cei în măsură.

Jurnaliștii acționează în interesul public și luptă pentru dreptul la liberă exprimare și pentru accesul neîngrădit al publicului la informație.

Gazeta de Sud dezvoltă importante proiecte sociale prin Fundația Gazeta de Sud (proiecte educaționale, de mediu, culturale, pe sănătate) și comunitare prin acțiuni jurnalistice („Fii vocea cartierului“, „Craiova vrea autostrada“, „Craiova caută primar“).

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]