Curierul Național

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Curierul Național este un ziar generalist din România înființat de Adrian Sârbu.[1] Primul număr a apărut la București la 5 decembrie 1990, cu Horia Alexandrescu în funcția de director general.[2] Din colectivul redacțional făceau parte Constantin Drăgan, Răzvan Bărbulescu, Dan Dumitrescu, iar responsabili de secțiuni erau Adrian Vasilescu, Alexandru Stroe sau Cristian Teodorescu.[2] La primul număr, printre colaboratori se regăseau Fănuș Neagu, Beatrice Buzea, Florin Condurățeanu, Ralu Filip sau Nicolae Truță.[2]

Tema principală a acestei publicații este realitatea economică națională și internațională în aspectele ei sociale și politice.

Ziarul este deținut de familia Păunescu prin intermediul companiei Media Sud Publishing, iar redacția își are sediul în aceeși clădire cu B1TV, la etajul 5 din imobilul situat în strada Cristian Popișteanu, nr. 2-4, București.

Din 2005 Curierul Național s-a poziționat ca un ziar cu specific economic și a trecut la un nou layout specific acestu gen de publicații. Sigla a fost modificată din poștalionul original într-un logo simplu, format doar din litere fără nici un element grafic.

De la numărul 7576, publicat în 16 februarie 2018, Curierul Național a revenit la vechea siglă, poștalionul fiind restilizat și utlilizat în toate paginile publicației. De asemenea, publicația începe să își recontureze și politica editorială, publicând săptămânal interviuri și materiale cu oameni de afaceri sau reprezentanți ai patronatelor din diverse industrii.

Începând cu 4 septembrie 2018, Curierul Național a lansat noul portal, un upgrade al vechii versiuni a site-ului.

Ediția tipărită apare continuu de aproape 30 de ani, are 12 pagini, full color.

Curierul Național este singura publicație din România membru fondator al Belt and Road Economic Information Partnership.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Adrian Sirbu, vicepresedinte PSD?, 20 mai 2004, Evenimentul zilei, accesat la 8 august 2012
  2. ^ a b c FOCUS: 20 de ani de ziare – între idealismul dat de libertate și afacere, în capitalism, 23 dec 2009, mediafax.ro, accesat la 18 septembrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]