Szabadság

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Cotidianul regional Szabadság apare din decembrie 1989 și este cotidianul cu cel mai mare tiraj, indiferent de limbă, din Cluj-Napoca. Apare în 6-7 mii de exemplare în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, 7-9 mii de exemplare în zilele de joi (programul Tv) și sâmbătă. Cu cca. 44 000 de cititori în județele Cluj, Sălaj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud și cca. 50 000 de cititori în plus în toată lumea, ediția pe internet (szabadsag.ro).

Conform unui sondaj făcut de catedra de sociologie a Universității Babeș–Bolyai, un exemplar este citit în medie de aproximativ 4 cititori. Este primul cotidian pe Internet din România, începând din martie 1995 și cea mai citită publicație pe Internet în limba maghiară din România dintre ziarele și cu variantă on-line.

Szabadság este membru în Asociația Cotidienelor în Limbile Minorităților și Regionale din Europa (MIDAS) și a Asociației Editorilor de Presă Locală și Regională de Limbă Maghiară din România (AEPLRLMR).

Suplimente/rubrici: politică, economie, cultură, știință, religie, sport, muzică, pentru femei, culinar, stil de viață, de sănătate, drumeții, turistic, auto, programe Tv și radio, Internet-tehnică de calcul,

Legături externe[modificare | modificare sursă]