Discuție Utilizator:Cezarika1/Arhiva 4

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Cuprins

Ilașcu[modificare sursă]

Mulțumesc pentru sprijin. Chiar de asta mă ocupam, scriam articole despre membrii grupului Iașcu. --Danutz 5 iunie 2007 10:50 (EEST)

Poze[modificare sursă]

Mulțumesc mult pentru încurajările primite. Ar fi trebuit să postez imaginile și la Commons, dar încă nu m-am prins cum se face asta. În altă ordine de idei, pentru a folosi niște fotografii din anii 1920-1930, despre a căror licență nu am găsit date, se mai aplică legea drepturilor de autor? Sau, cel puțin, le pot folosi invocând "utilizarea cinstită"? Sunt peste 70 de ani de când au fost făcute. BlueMonday 6 iunie 2007 03:02 (EEST)

Rubyalf[modificare sursă]

Nu, în nici un caz blocarea nu este o soluție. Ar fi și culmea, Rubyalf contribuie intens scriind o mulțime de articole foarte utile, singura problemă este că nu le wikizează pînă la capăt. Dacă prin explicații nu reușim să-i arătăm cum trebuie procedat, nu rămîne decît să-i punem noi articolele în categorii și să facem ce mai trebuie făcut la ele. În fond Wikipedia este un proiect de colaborare. Nici nu avem căderea să-l certăm că nu face mai mult decît face.

I-am scris și eu un mesaj, să vedem. — AdiJapan  8 iunie 2007 08:53 (EEST)

Te înțeleg, dar n-am o soluție rapidă. Mie mi-a scris mai demult ca să mă întrebe cum se fac dezambiguizările, i-am răspuns (printr-o trimitere) și văd că acum știe să pună o paranteză în titlu. Deci evident se poate comnunica cu el. Atunci cînd îți anulează modificări utile n-ai decît să le refaci și să-i explici, cu răbdare, că a greșit. Nu are rost să ne certăm cu el, pentru că într-adevăr aportul lui este considerabil.
Puțin cîte puțin vei vedea că oamenii pe care îi întîlnești la Wikipedia sînt diferiți de oamenii „reali”. Trebuie să ne obișnuim cu ei. — AdiJapan  8 iunie 2007 09:17 (EEST)


Vă mulțumesc[modificare sursă]

Încerc să mai contribui in timpul liber, însa facultatea nu mă lasă prea tare. Dacă ceva din hobby-urile mele vă interesează sunt gata să incerc să vă ajut cu ce pot.--Dan-Valeriu (Kdanv) 11 iunie 2007 19:58 (EEST)

WikiVerifier[modificare sursă]

Salut. Te înscrii la WikiVerifier? Față de versiunea Lite, la versiunea Beta e nevoie de conturi, care nu se fac automat. Vezi Wikipedia:WikiVerifier Beta. Toate cele bune. — AdiJapan  15 iunie 2007 06:53 (EEST)

Scuze, n-am fost pe fază cînd mi-ai trimis e-mailurile. Înțeleg că între timp s-a rezolvat cu contul de pe WV.
Ai dreptate, sistemul nu este infailibil, pentru că se bazează pe acțiuni ale oamenilor... Trebuie în continuare să verifici ce fac ceilalți, chiar și administratorii, dacă ai motive să crezi că se impune. Dar sistemul ajută să știi cînd o modificare n-a fost văzută de nimeni, ceea ce cred că e util. — AdiJapan  15 iunie 2007 16:52 (EEST)

E-mail[modificare sursă]

Salut. Ți-am scris un mail, dacă ai vreme de el.. --Rebel 17 iunie 2007 12:19 (EEST)

Salut, ți-am răspuns. --Cezarika1 17 iunie 2007 12:24 (EEST)

Răspuns la cererea de demult[modificare sursă]

Salut, Cezar! Am și eu puțin timp în sfârșit, așa că m-am gândit să revin cu propunerea pe care mi-ai făcut-o cu ceva timp în urmă, aceea de a face un portal pentru Iași. Am creat pagina, acum rămâne conținutul. Și prima întrebare este: ne referim doar la municipiu sau la tot județul? Eu mă gândeam la ceva de genul: facem în principiu pentru oraș, dar includem și ce e important din județ, cum ar fi Cucuteni sau altele. Ce zici? — KlaudiuMihăilă Mesaj 17 iunie 2007 16:16 (EEST)

Alegerile moldovene[modificare sursă]

Sursa care ai dat-o da doar rezultatele din primul tur.--MariusM 18 iunie 2007 17:56 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Dacă ai timp citește și tu puțin Mănăstirea Mihai Vodă retușează pe ici colo exprimarea sau alte probleme. Eu m-am cam săturat de articol. Mersi -- Pixi discuție 19 iunie 2007 20:24 (EEST)

Ștefan Deaconu[modificare sursă]

Salut. Cineva a șters la articolul Ștefan Deaconu locul de naștere. Am anulat ștergerea dar nu reușesc să verific informația. Tu de unde ai luat-o? Sursa indicată în articol nu spune nimic despre locul nașterii. Mulțumesc. — AdiJapan  20 iunie 2007 12:52 (EEST)

Mihai Răzvan Ungureanu[modificare sursă]

Tot eu. Cineva a înlocuit la articolul Mihai Răzvan Ungureanu numele și profilul liceului absolvit. Din nou, nu reușesc să verific nici informația introdusă de tine și nici cealaltă. Poți să clarifici lucrurile? Mulțumesc. — AdiJapan  20 iunie 2007 13:13 (EEST)

Așa, ca idee, există o legătură între Mihai Răzvan Ungureanu și Liceul de filologie istorie "Mihai Eminescu": nu a studiat acolo, dar a fost profesor în 1992, conform [1]. Deci anonimul nu a fost rău intenționat, doar că a înțeles greșit informația. Răzvan Socol mesaj 21 iunie 2007 20:31 (EEST)

OK[modificare sursă]

Mulțumesc pentru încurajări. Chestiunea cu „În fond, ești probabil un viitor administrator” nu știu cât e de realistă. În ceea ce privește blocarea aia, m-am bazat pe faptul că respectiva persoană mai fusese blocată și avea deja destul de multe avertizări. --Mocu 20 iunie 2007 17:22 (EEST)

Format:User-0[modificare sursă]

Am văzut că ai șters Format:User-0, ca urmare a discuțiilor de la Wikipedia:Pagini de șters/Format:User-0. Totuși, eu cred că te-ai grăbit, deoarece pagina Format:șterge spune "Către administratori: Înainte de a efectua ștergerea verificați ce pagini trimit aici [...]. Acum au rămas câteva zeci de pagini care conțin un "red link", din cauză că formatul respectiv a fost introdus în paginile de discuție ale utilizatorilor fără a folosi subst:. Cel mai bine era dacă înainte să-l ștergi am fi modificat acele pagini (punând subst: înaintea formatului), iar apoi puteam să ștergem formatul liniștiți. Acum... eu aș face asta, dar trebuie mai întâi să recuperăm pagina, să corectăm o mică greșeală gramaticală din ea, să facem substituirile și apoi să o ștergem din nou. Sau, mai simplu, să punem în paginile respective {{subst:Invitație}}. Ce zici? Răzvan Socol mesaj 21 iunie 2007 20:25 (EEST)

Mîndria de a fi român[modificare sursă]

Cred că ți-ai format o imagine greșită despre mine. Sînt mîndru că sînt român și nu plec nicicum capul rușinat pentru asta. Nu știu alții ce fac, dar eu în Japonia le spun tuturor că sînt român. Le vorbesc despre limba noastră, tradițiile noastre, cultura noastră, știința românească, le cînt cînd am ocazia sau le pun să asculte muzică românească, le gătesc mîncare românească, le spun bancuri românești, le aduc suveniruri din România, le recomand să călătorească în România și în general încerc să fac cît mai cunoscută imaginea României, măcar printre prietenii, colegii și cunoscuții mei. De curînd au început tot mai des să apară la televiziune emisiuni despre România (în primii 2-3 ani ai mei aici nu se dăduse decît o emisiune despre o șatră de țigani), și atunci mă întreabă și le răspund cu plăcere.

La fel de mîndru sînt și cînd mă întîlnesc pe la conferințe cu fel de fel de fizicieni și vorbim fiecare despre țara lui. De ce mi-ar fi rușine dacă nu le sînt cu nimic inferior?

Mi-a fost, e drept, rușine anul ăsta cînd eram în metrou la Paris și a venit o pereche de cîntăreți români de manele, au dat difuzorul la maximum și au început să orăcăie cele mai scîrboase înjurături românești. M-am făcut că sînt francez și că nu pricep ce cîntă. M-aș fi luat de ei, dar știam că nu-i conving să se lase de meserie, și poate o mai luam și în freză, că nu mi-ar fi sărit nimeni în ajutor. Atunci da, mi-a fost rușine. Pentru ei. — AdiJapan  22 iunie 2007 18:40 (EEST)

Titlul acelei politici e prost ales, așa cum a spus și Gabi. Nu există „versiuni” de limba română. Există două ortografii și atît, limba e aceeași. Iar faptul că există două ortografii în loc de una nu este vina mea, ci a Academiei Române, care a luat celebra decizie în pripă, fără să se asigure că are susținerea lingviștilor (e meseria lor, nu?) și fără să comunice cu ASM, ca să-și sincronizeze acțiunile. Nu eu sînt împotriva unității românilor --- dacă aș afla că se încep pregătirile pentru unirea României cu Republica Moldova m-aș bucura nespus. Dar eu, ca wikipedist, nu pot să decid nimic în privința ortografiilor. Pot doar să constat că există amîndouă.
Aceia care spun că în Republica Moldova se vorbește altă limbă, ei nu sînt patrioți: Pixi, Radu și alții care au mai adus limba moldovenească în discuție. Pe ei să-i cerți că creează dezbinare în sînul propriului neam. Nu pe mine. Eu susțin că avem o singură limbă. — AdiJapan  22 iunie 2007 20:55 (EEST)
Ai dreptate, sînt stresat. Am fost insultat zilele astea mai mult decît în doi ani de lucru la Wikipedia. — AdiJapan  25 iunie 2007 12:25 (EEST)
Nu știu dacă întrebarea „și ce ai de gînd să faci” se referă la stres sau la insulte. Dacă te referi la stres soluția nu este să părăsesc Wikipedia. Apăr niște principii mai importante decît stresul meu. Iar dacă te referi la insulte, n-am de gînd să fac nimic --- ceilalți administratori, dacă erau imparțiali, trebuiau să îi avertizeze pe Radu și Pixi, și dacă insultele continuau trebuia aplicată blocarea. Dar se vede că la ro.wp nu avem administratori imparțiali, ceea ce este foarte grav. — AdiJapan  25 iunie 2007 14:24 (EEST)

Frimu[modificare sursă]

O rugăminte: de unde ați obținut fotografiile? Le-am încărcat pe en.wiki (unde am și tradus articolul), dar trebuie să-mi declar sursele pentru ele. Mulțumesc pentru ajutor. Biruitorul 28 iunie 2007 09:05 (EEST)

Cezarica, te rog sa-mi anulezi contributia la "Limba araba". Nu poate fi pusa cu un text aruncat acolo in batjocura. E dreptul meu sa-mi retrag contributia. Nu sunt un sarlatan in ceea ce priveste domeniul respectiv. Vad ca permiteti jignirile de tot felul! Asa ca nu are rost sa continuam, nu intru in disputa ca nu am cu cine, dar nu pot sa-mi bat joc de aceasta pagina, mai ales ca l-am dat si ca bibliografie. Te rog anuleaza tot ce am pe wikipedia. Girgis 30 iunie 2007 18:08 (EEST)

Cezarica, eu nu i-am anulat contributia lui, ci pe a noastra. Este absolut degradant. Te rog anuleaza contributia mea si lasa-l pe domnul acela sa continue. Discutia nu are rost. La un asemenea nivel, nu! Cred ca am dreptul sa-mi anulez contibutia, nu? Girgis 30 iunie 2007 18:15 (EEST)


U2[modificare sursă]

Ati putea sa stergeti pagina de redirectionare de la U2 pentru a putea muta articolul U2 (trupă rock) la U2? Va multumesc anticipat! --Razorsharpnose 1 iulie 2007 18:58

Multumesc[modificare sursă]

Multumesc ca ai sters formatul ala cu etnie moldoveneasca. Mult succes inainte, cu stima --Basarab 4 iulie 2007 14:31 (EEST)

Statuia Cavaleristului în atac din Iași[modificare sursă]

O întrebare: in fotogalerie, ați denumit pozele 4-5-6-7 "stânga față - dreapta față - dreapta față - dreapta față". Este corect? Nu ar trebui să fie, de pilde, "stânga față - dreapta față - stânga spate - dreapta spate"? Biruitorul 5 iulie 2007 05:45 (EEST)

Mulțumesc pentru corectări. Biruitorul 6 iulie 2007 03:20 (EEST)

Re:[modificare sursă]

Mulțumesc pentru sugestii. Avem deja un articol despre castelul Kornis, am mai făcut ceva adăugiri și când o să am mai multă vreme îl completez. În județul Cluj majoritatea castelelor au articol, grație unui utilizator turdean. O să mă interesez și despre Ștefan Somodi, mulțumesc. --R O A M A T A 2007 mesaj 7 iulie 2007 22:53 (EEST)

Obiecție[modificare sursă]

Cezarika aruncă și tu o privire pe Discuție:Traian Atanasiu. Verifică dacă ce ai scris în articol este PDVN. Și poate îi răspunzi (poate pe mail) domnului amiral.-- Pixi discuție 9 iulie 2007 17:02 (EEST)

Timpul[modificare sursă]

Bună Ziua!

Stimate domnule "Cezarikă", mă adresez dvs. pentru că sunteți adminstrator și pentru că la un moment dat ați blocat o pagină (anume intrarea limba arabă) într-o formă care conține multe afirmații discutabile sau fără relvanță, în timp ce informații foarte importante legate de subiect lipsesc. Am tratat aceste slăbiciuni pe pagina de discuții, atunci când mi s-a cerut, asta după ce pe pagina principală corectasem înainte ce am considerat a fi de corectat și adăugasem ceea ce mi s-a părut relevant.

Obiecțiilor, puține și ușurele (ca să nu zic altfel), aduse în legătura cu textul contribuției mele la subiect, cât și acelora care se adresează la o afirmație sau alta din replicile mele de pe pagina de discuție, le-am răspuns prompt și zic eu competent. Din 3 iulie, data ultimului meu răspuns pe pagina de discuție, au trecut 10 zile. Timp suficient ca partenerii mei de discuție acolo, dar și oricine interesat de subiect (dvs. inclusiv) să poată articula obiecții, dacă are. De aceea vă solicit să precizați politica dvs. (wikipediei?) în legătură cu această intrare, căci nu puteți lăsa timpul să se scurgă indefinit cât timp ați scos din pagină înainte de a o bloca text relevant și spijinit cu referințe decente.

O altă chestiune: Nu pot să nu mă simt lezat de faptul că chiar pe pagina dvs. de discuție contribuțiile mele sunt atacate cu expresii care frizează insulta și asta în mod nejustificat.

Am revenit la această problemă a limbii arabe întrucât tocmai voiam să redactez o contribuție a cărei lipsă se resimte în mod dureros pe pagina în forma în care dvs. ați blocat-o de 2 săptămâni, anume un subcapitolaș care să vorbească despre Influența altor limbi asupra arabei (există două subcapitole care tratează influența arabei asupra altor limbi și a limbii române!). Între timp, am să redactez acest subcapitolaș pe pagina de discuție, în acest mod cei interesați putând să emită obiecții în legătura cu afirmațiile mele.

Salutări respectuoase.

Remus Octavian Mocanu Remus Octavian Mocanu 13 iulie 2007 23:52 (EEST)

Nagy István[modificare sursă]

Salut! Am completat articolul, insa ar trebui revizuit din punct de vedere ortografic si stilistic, fiindca s-ar putea sa fi scris cu greseli. --Hkoala 14 iulie 2007 22:30 (EEST)

Salut! Nu le-am tradus fiindca nu am gasit o traducere potrivita, dar le explic aici si poti sa le dai tu un titlu corespunzator:

 • Ácsék tábort vernek Ácsék = familia Ács; tábort vernek = monteaza (instaleaza) corturile intr-o tabara
 • Nézd meg az anyját = "Uita-te la mama" este prima parte a unui proverb care se continua cu "si casatoreste-te cu fiica"
 • Városi hétköznapok; városi = orasenesti; hétköznapok = zile care nu sunt zile de sarbatoare

--Hkoala 15 iulie 2007 13:55 (EEST)

corectare ortografie[modificare sursă]

Conform politicii Wikipedia:Versiuni de ortografie română nu se corectează o versiune ortografică cu alta (cum ai făcut la Vasile Milea), dacă n-ai adus schimbări la mai mult de jumătate din articol.--MariusM 17 iulie 2007 05:10 (EEST)

Re: articole copiate de la wikipedia[modificare sursă]

Mulțumesc pentru notificare, am să fac tot posibilul să iau legătura cu proprietarii site-ului. Te țin la curent. --Gutza D D+ 18 iulie 2007 00:40 (EEST)

P.S. Ca o notă, dacă ei copiază de la noi imagini pentru care noi pretindem fair use și ei pretind copyright, asta e problema lor, nu a noastră. --Gutza D D+ 18 iulie 2007 00:43 (EEST)

Actualizare 1[modificare sursă]

Am căutat proprietarul site-ului și din păcate nu există nicio adresă publică de contact (sau cel puțin eu nu am găsit-o). Am folosit adresa destul de dubioasă din whois:

$ whois x6.ro
[Querying whois.rotld.ro]
[whois.rotld.ro]

% whois.rotld.ro :
%
% Rights restricted by copyright.
%
% Specifically, this data MAY ONLY be used for Internet operational
%  purposes. It may not be used for targeted advertising or any
%  other purpose.
%
% Este INTERZISA folosirea datelor de pe acest server in oricare
%  alt scop decat operarea retelei. In special este INTERZISA
%  folosirea lor in scopuri publicitare.
%


domain-name: x6.ro
description: Bazavan Tiberiu-Adrian
description: Bld. Carol I bl.J5 et.2 ap.9
description: Dolj
description: Craiova
description: Country: Romania
description: Phone: +40-730-743988
description: E-mail: seotraffic la inbox.com
description: [...]
admin-contact: BT296-ROTLD
technical-contact: AB352-ROTLD
zone-contact: AB352-ROTLD
billing-contact: BT296-ROTLD
nameserver: ns1.x6.ro 70.87.48.242
nameserver: ns2.x6.ro 70.87.48.243
info:    Registered via FASTWEB_ROMANIA
info:    Object maintained by ROTLD (.ro) registry
notify:   domain-admin la listserv.rnc.ro
object-maintained-by: ROTLD-MNT
updated:   domain-admin la listserv.rnc.ro 20070206
updated:   dan la rotld.ro 20070330
updated:   dan la rotld.ro 20070513
source:   ROTLD
application-date: 20070205
domain-status: active
registration-date: 20070206

person:   Bazavan Tiberiu-Adrian
address:   Bazavan Tiberiu-Adrian
address:   Bld. Carol I bl.J5 et.2 ap.9
address:   Dolj
address:   Craiova
address:   Country: Romania
address:   [...]
phone:    +40-730-743988
e-mail:   seotraffic la inbox.com
nic-hdl:   BT296-ROTLD
info:    Object maintained by ROTLD (.ro) registry
notify:   domain-admin la listserv.rnc.ro
object-maintained-by: ROTLD-MNT
updated:   domain-admin la listserv.rnc.ro 20070206
source:   ROTLD

person:   Adrian Belciug
address:   Fastweb Romania
address:   str. Libertatii nr. 2
address:   Craiova
address:   Dolj
address:   Postal Code: 200421
address:   Country: RO
phone:    +40-351-409888
fax-no:   +40-251-417816
e-mail:   adrian.belciug la fastweb.ro
nic-hdl:   AB352-ROTLD
notify:   domain-admin la listserv.rnc.ro
object-maintained-by: ROTLD-MNT
updated:   domain-admin la listserv.rnc.ro 20060215
updated:   florian la rotld.ro 20060215
updated:   modify la rotld.ro.REMOVE.THIS.SUFFIX 20070704
source:   ROTLD

M-am uitat și cine le ține site-ul:

$ ping x6.ro
PING x6.ro (70.87.48.246) 56(84) bytes of data.

și am găsit:

OrgName:  ThePlanet.com Internet Services, Inc.
OrgID:   TPCM
Address:  1333 North Stemmons Freeway
Address:  Suite 110
City:    Dallas
StateProv: TX
PostalCode: 75207
Country:  US

ReferralServer: rwhois://rwhois.theplanet.com:4321

NetRange:  70.84.0.0 - 70.87.255.255
CIDR:    70.84.0.0/14
NetName:  NETBLK-THEPLANET-BLK-13
NetHandle: NET-70-84-0-0-1
Parent:   NET-70-0-0-0-0
NetType:  Direct Allocation
NameServer: NS1.THEPLANET.COM
NameServer: NS2.THEPLANET.COM
Comment:  
RegDate:  2004-07-29
Updated:  2006-02-17

RTechHandle: PP46-ARIN
RTechName:  Pathos, Peter
RTechPhone: +1-214-782-7800
RTechEmail: 70.87.48.246&email=0' border='0' align='middle'>

OrgAbuseHandle: ABUSE271-ARIN
OrgAbuseName:  Abuse
OrgAbusePhone: +1-214-782-7802
OrgAbuseEmail: 

OrgNOCHandle: TECHN33-ARIN
OrgNOCName:  Technical Support
OrgNOCPhone: +1-214-782-7800
OrgNOCEmail: 

OrgTechHandle: TECHN33-ARIN
OrgTechName:  Technical Support
OrgTechPhone: +1-214-782-7800
OrgTechEmail: 

# ARIN WHOIS database, last updated 2007-07-16 19:10
# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.

Pe site-ul theplanet.com am găsit adresa de mail copyright la theplanet.com la care mă pot plânge de probleme de copyright aici. Ca urmare, am trimis la seotraffic la inbox.com și Cc la copyright la theplanet.com notificarea standard Wikipedia (se găsește [2]):


Dear Bazavan Tiberiu Adrian:

I've noticed that you are making use of Romanian Wikipedia articles as part of your website, x6.ro. One example is http://religie.x6.ro/religie-si-societate/petroniu-florea.html, which includes material from the Wikipedia article "Petroniu Florea", which is located at http://ro.wikipedia.org/wiki/Petroniu_Florea. Wikipedia encourages the redistribution of our content. However, it is necessary to comply with the terms of our license, the GNU Free Documentation License (GFDL). Failure to do so is a copyright violation. The text of the GFDL can be found at http://en.wikipedia.org/wiki/WP:GFDL (alternately, the Romanian translation is available at http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:GNU_FDL). That is the only legally binding document. However, Wikipedia does offer advice about how to comply with the GFDL. This can be found in detail at http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Copyrights . One of the most important steps is to mention the GFDL. At the bottom of every page that uses Wikipedia material, you should remove your own copyright notice and include instead text similar to, "This page is based on the copyrighted Wikipedia article (put article name here); it is used under the GNU Free Documentation License. You may redistribute it, verbatim or modified, providing that you comply with the terms of the GFDL." You should link the text "GNU Free Documentation License" to a copy of the text of the GFDL on your own server. Also, we strongly recommend that you link back to the original Wikipedia article; this is a means to comply with certain GFDL requirements.

Thank you for your cooperation.

Bogdan Stancescu


Cum spuneam, te țin la curent. --Gutza D D+ 18 iulie 2007 01:19 (EEST)

Actualizare 2[modificare sursă]

Mi-a răspuns:

Hello,

we will place a link back ASAP

Eu i-am răspuns:

Please note that was only one example -- you're in violation of the
license with several other articles as well. Please review your sources
and place appropriate copyright notices and links on all articles you
have copied from Wikipedia.

Thank you for the prompt reply,
Bogdan Stancescu

--Gutza D D+ 18 iulie 2007 10:55 (EEST)

Actualizare 3[modificare sursă]

Vezi te rog ultimul paragraf de la Discuție Utilizator:Gutza#Mai există și alte situri. Voi comunica denumirea paginilor. --Gutza D D+ 20 iulie 2007 10:00 (EEST)

Sobieski[modificare sursă]

OK, voi traduce-l când voi fi în spate din vacanță (merg mâine). Într-o clipă voi crea o schiță în meu spațiu de utilizator. Flag of Poland.svgFlag of Romania.svg Remigiu scrie-mi 18 iulie 2007 13:45 (EEST)

MS multtt

Mănăstiri din România[modificare sursă]

Buna ziua domnule Cezar. Am construit un format tip infobox pentru articolele manastirilor. Am observat ca aveti multe contributi la articolele manstirilor si vroiam sa stiti de existenta acestui format. Am inceput sa plasez infoboxul in articolele manastirilor, inclusiv cele doua manastiri articole de calitate ale dvs (Frumoasa si Bârnova). Planck 21 iulie 2007 21:44 (EEST)

Până unde merge wikizarea?[modificare sursă]

Ce rost au modificări de genul celei operate la Paul Melchior? Informațiile "s-a născut..." și "a încetat din viață..." sunt date în prima frază din articol. Singurul rezultat e că echilibrul articolului e stricat; dvs nu vedeți asta. E frustrant, și demotivant, să muncești și să-ți vezi rezultatul muncii pocit. Am remarcat, nu demult, la cafenea, că bune intenții plus heirupism nu garantează necondiționat cele mai bune rezultate. Chiar implică wikizarea astfel de intervenții în conținutul articolelor? Mie încăpățânarea în a impune contribuitorului astfel de modificări îmi miroase mai curând a vandalism. — Victor Blacus 24 iulie 2007 12:57 (EEST)

M-am uitat și eu de curiozitate la "poceala" lui Cezarika -- mi se pare că doar a adus articolul în format standard, nu știu de ce v-ați supărat așa de tare. În plus, nu văd practic nicio modificare în corpul articolului -- doar a mutat o frază în secțiunea introductivă, eu atâta văd. --Gutza D D+ 24 iulie 2007 16:12 (EEST)

Blocare Utilizator:86.127.209.27[modificare sursă]

Salut,

Am observat că ai decis o altă perioadă de blocare pentru acel utilizator. De ce? --Gutza D D+ 26 iulie 2007 12:37 (EEST)

Ok, n-am să mă apuc să schimb termenul de blocare pe care l-ai decis, deși tu n-ai arătat aceeași curtoazie. Spune-mi însă, dacă pentru șase modificări evidente (adică ușor de identificat și reparat), la prima abatere, dai termen de 48 de ore, cât dai la abateri mai grave? Luni de zile? Mi se pare excesiv -- omul era clar frustrat și reacționa la mânie, în câteva ore s-ar fi liniștit și ar fi avut posibilitatea să lămurească neînțelegerea care a dus la frustrarea inițială. Însă după două zile cred că-și va pierde complet interesul și n-are să afle niciodată ce s-a întâmplat -- o să rămână cu o impresie greșită și probabil o să povestească oricui stă să-l asculte că suntem niște idioți (nu mă refer la faptul că a fost blocat, ci la motivele care au dus la neînțelegerea inițială). --Gutza D D+ 26 iulie 2007 13:19 (EEST)

Ai abordat mai multe probleme deodată, să le iau pe rând.

Vorbești de puterea exemplului. Chiar crezi sincer că oameni cu nivelul de contribuții al utilizatorului pe care l-ai blocat stau mai întâi și caută să vadă ce-au pățit alții înaintea lui? Eu unul cred că și dacă ar fi avut intenția să se uite la asta (deși nu cred c-a avut-o), tot n-ar fi știut unde și la ce să se uite. Nu cred că e cazul de 3 reveniri, dar cum ai spus și tu, nu e important.

N-am înțeles aproape nimic din al doilea paragraf al tău, cred că pornim de la premize diferite. Vorbeam de a doua abatere de același fel -- să spunem că rămânea în vigoare blocarea mea de 3 ore și tu ai fi fost de acord cu ea; dacă revenea după trei ore și continua să golească pagini îl mai blocai încă trei ore?! Nu cred. Prima blocare e un fel de avertisment: "uite ce se întâmplă dacă nu respecți regulile" și-l aduce pe om cu picioarele pe pământ. Dacă și după blocare se comportă la fel e destul de probabil că omul oricum nu are intenția să contribuie constructiv și-l blochezi pe o perioadă mai lungă ca să ți-l iei de pe cap. Dacă insistă, ajunge până la urmă la blocare pe termen nedefinit, ca Irismeister. Mi se pare o progresie perfect naturală. În altă ordine de idei, de ce e așa de gravă fapta lui? Mie mi se par mult mai grave "contribuțiile" acestui utilizator -- pe-ăsta tu cât l-ai fi blocat? În final explici cât ar fi de tragic dacă n-ai putea reveni la versiunea anterioară a unui articol -- de acord cu tine, ar fi foarte nasol, dar cum ai putea să ajungi în situația aia?!

Referitor la ID-ul de Messenger și turnul de fildeș, ești nedrept. De câte ori ai încercat să dai de mine și n-ai reușit? Messenger nu folosesc. Mi-ai scris un e-mail în care îmi cereai într-adevăr ID de Messenger, dar mi-ai scris imediat după aia un alt e-mail în care prezentai o problemă -- la acel mail am răspuns; am presupus că pentru asta aveai nevoie de ID-ul de Messenger, așa că n-am mai răspuns la primul mail. --Gutza D D+ 26 iulie 2007 13:43 (EEST)

Întrebi ce m-a deranjat -- mi s-a părut că ai dat un termen de blocare excesiv, mai ales în condițiile în care utilizatorul fusese deja blocat de un alt administrator. Deci înseamnă că ești foarte convins că ai acționat corect. Dat fiind că sunt oricum unul dintre cei care taie frunze la câini, încerc să explorez împreună cu tine motivele care te-au determinat să acționezi așa. În funcție de explicațiile pe care le obțin de la tine și de datele pe care le obțin din discuții anterioare, e posibil să doresc să discut la Sfatul Bătrânilor atât politica de blocare cât și felul în care este aplicată în general (nu de către tine în particular).
În privința progresiei, eu vorbeam exact despre situația pe care am dat-o ca exemplu: un utilizator este blocat pentru orice motiv și imediat după ce îi expiră blocarea revine exact cu aceeași atitudine și aceleași acțiuni -- îl blochezi pe același termen ca cel inițial sau pe unul mai lung?
Întrebi "de ce a vandalizat pagina lui AdiJapan, dacă acesta nu-i făcuse nimic?" -- ba da, cred că în mintea lui, AdiJapan îi făcuse ceva, cred că are de-a face cu o altă dispută legată de articolul Publine. Faptul că nu înțelegem ce gândește un utilizator nu înseamnă neapărat că omul e nebun, ci poate nu avem noi suficiente date ca să înțelegem.
Spui că doreai să te consulți cu mine despre Wikipedia -- și înțeleg că sunt discuții care preferi să rămână complet private. După cum am spus, nu folosesc Messenger -- dar poți oricând să-mi scrii pe mail, după cum ai și observat; nu înțeleg de ce eu îți răspund că nu mă izolez și vreau să discut, iar replica ta la asta este în mod inexplicabil de forma "eu vroiam să discut, dar asta e, fă cum dorești". --Gutza D D+ 26 iulie 2007 14:31 (EEST)

Nu știu dacă ți s-a mai spus, însă ai un fel extrem de imprevizibil de a reacționa. În cadrul ultimei mele discuții cu tine (cea în care am sfârșit prin a te ruga să nu mă mai pui la punct) m-ai enervat peste măsură după care, zece minute mai târziu, te minunai cum de nu vreau să colaborăm. Acum, invers: eu încerc să am o discuție calmă și constructivă (poate nu mi-a ieșit foarte bine, asta nu știu, dar în niciun caz nu a fost în intenția mea să te jignesc), iar tu te superi de parcă te-aș fi înjurat. Și așa mai departe (eu spun că vreau să colaborăm iar tu răspunzi de parcă ți-aș fi spus să mă lași în pace, eu vorbesc despre blocări progresive și tu-mi răspunzi că unii contribuitori anonimi ajung să lucreze bine la Wikipedia, etc).

Nu știu ce se întâmplă, poate avem moduri foarte diferite de a comunica, și ce te enervează pe tine mă lasă pe mine rece, și viceversa, însă te rog măcar lămurește-mă cu ce te-am jignit atât de tare în mesajul de mai sus, fiindcă îți dau cuvântul meu de onoare că nu am nici cea mai vagă idee. --Gutza D D+ 26 iulie 2007 18:55 (EEST)


Rf. mâncăruri praznic[modificare sursă]

Cred că ar trebui să vă mai gândiți asupra ștergerii paginii. Chiar dacă aceste articole despre mâncare ne aduc cu picioarele pe pământ și nu sunt savante, fiecre dintre noi mâncăm de două-trei ori pe zi. Gastronomia este o artă, iar tradițiile culinare sunt o mândrie pentru fiecare popor. Aproape toate țările se mândresc cu tradiția lor culinară care este cultivată și făcută cunoscută. Chiar dacă se poate pune sub semnul îndoielii calitatea articolelor necesitatea lor nu se poate discuta. Pe de altă parte sunt oameni mulți care au admirație pentru tradiție dar nu o cunosc pentru că nu au de unde. Trebuie să recunoașteți că nu putem să scoatem din viața noastră alimentele și alimentația. Și dacă a mânca pare banal, a mânca poate deveni un act social, o invitație la masă poate precede o căsătorie, o bună afacere, poate deveni un act de curtoazie și diplomație... a mânca poate sfârși un război și începe o pace! a mânca este o artă! Iar a avea tradiții înseamnă a avea istorie, a avea trecut, iar dacă îl ai este bine să-l cunoști și să te bucuri de el, pentru că vrei, nu vrei, el există în sufletul tău de unde lucrează asupra firii omenești. De aceea vă rog să mai meditați asupra subiectului!--OME 27 iulie 2007 16:47 (EEST)

Format[modificare sursă]

Am inceput sa parcurg Listă de mănăstiri si adaug infobox-ul la fiecare manastire. Cu ocazia asta creez ciot pt fiecare manastire care nu exista si la cele existente le adaug doar formatul. Totusi, lista cuprinde doar aprox. 150 manastiri si din cate stiu eu in Romania exista vreo 4-500. Am sa caut pe internet o lista completa. Spre dezamagirea mea situl patriarhiei nu are asa ceva.. Poate sti si tu de o astfel de lista? Imi place ca cioturile de manastiri pe care le creez datorita infoboxului pe care il completez cu usurinta de pe situl manastirii respective este considerat articol si astfel in final vom avea un spor de vreo 300 de articole ;). Prea se avanta catalanii astia.. http://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias Planck 28 iulie 2007 21:11 (EEST)

SPAM[modificare sursă]

Salut,

Mulțumesc pentru notificare -- am rezolvat. Am înțeles de ce m-ai notificat pe mine, însă nu mi se pare că atitudinea ta este constructivă sau benefică pentru proiect -- dacă nu eram pe fază să citesc mesajul tău, puteau apărea sute de pagini până să acționez. În plus, indiferent ce ai înțeles din discuția pe care am încercat s-o port cu tine, rezultatul este că nu-ți faci datoria de administrator -- una e să nu poți fi activ din orice motiv și alta e să alegi să fii activ dar să nu-ți faci datoria. Te rog decide-te dacă vrei să fii în continuare administrator și, oricare ți-ar fi decizia, acționează în consecință. --Gutza D D+ 30 iulie 2007 17:08 (EEST)

Propune-mă la ce vrei tu, eu te-am rugat să te decizi tu dacă vrei să mai fii administrator, nu te-am amenințat că te propun eu pentru nimic. Altfel, nu văd cu ce te-am jignit și de ce spui că n-am înțeles nimic: în ultimul mesaj pe care l-am primit de la tine spui "Nu mai blochez pe nimeni", iar acum într-adevăr nu blochezi un utilizator care introduce în mod evident SPAM și-mi trimiți fără alte comentarii un link. Ce-aș fi putut să înțeleg? Și în ce fel te-am jignit? --Gutza D D+ 30 iulie 2007 17:19 (EEST)

Cezar, nu răspunzi la absolut nimic din ce spun eu aici, îmi trimiți mesaje telegrafice și te simți ofensat că nu înțeleg ce gândești tu. Îmi ceri imposibilul. --Gutza D D+ 30 iulie 2007 17:31 (EEST)

În continuare răspunzi la cu totul altceva decât ce am scris. Când am spus eu că m-ai fi supărat/ofensat/jignit/deranjat cu ceva? De altfel nici măcar unul dintre răspunsurile pe care le-ai scris de-a lungul acestei conversații nu au avut nicio legătură cu mesajele mele. Îmi pare rău, dar este imposibil să avem un dialog în felul ăsta. --Gutza D D+ 30 iulie 2007 17:59 (EEST)

Iertare[modificare sursă]

Cezar, dacă dintre noi doi trebuie să-și ceară unul iertare atunci eu sînt acela, pentru că nu reușesc să contribui atît de mult cît ar trebui și cît aș vrea. Nu înțeleg pentru ce trebuie să te iert eu pe tine, că doar nu mi-ai greșit cu nimic. Am avut, e drept, și discuții în contradictoriu, dar ele au fost cu totul firești, și spre deosebire de alți utilizatori tu măcar nu m-ai jignit cu nimic.

Înțeleg că ești supărat pe Gutza. Chiar dacă voi doi aveți moduri de gîndire diferite (de aceea nu reușiți să comunicați eficient) asta nu înseamnă că nu puteți conviețui pașnic. Rugămintea mea este să înțelegi că Gutza nu are ceva cu tine. Dacă te critică nu înseamnă că îi face plăcere să te necăjească. Ce încearcă el este să impună o mai mare rigoare în felul cum ne desfășurăm munca aici. Dacă te încălzește cu ceva, îți spun că și pe mine m-a criticat, și judecînd acum lucrurile la rece avea dreptate. Poate metodele lui de a atrage atenția colaboratorilor nu sînt cele mai potrivite, dar trebuie să mă crezi că are cele mai bune intenții pentru acest proiect.

Aș vrea de asemenea să te rog să înțelegi un lucru: numărul de contribuții este un parametru important al activității, dar nu este totul. Și eu m-aș lăuda cu mii de articole scrise, dar nu am atîta timp. Muncesc 12-16 ore pe zi, uneori și în weekend, n-am mai avut de ani de zile o zi normală de 8 ore de muncă (ar fi ca o vacanță!), așa că nu reușesc să scriu decît printre picături. Eu am călătorit nu 100 de km, ci 10.000 de km și am făcut sute de poze special pentru Wikipedia, din care numai o mică parte am pus prin articole, restul așteaptă încă în calculator. Deci știu ce înseamnă tot acest efort și apreciez la întreaga valoare pasiunea și sîrguința cu care muncești la Wikipedia. De aceea am susținut încă din primele zile de cînd ai venit aici să fii lăsat să contribui, îți amintești.

În concluzie, dacă ai acumulat stres lucrînd la Wikipedia atunci ai putea să faci o pauză, dar rugămintea mea e să te întorci cu forțe proaspete. Nu de dragul meu sau al lui Gutza, ci de dragul românilor iubitori de cultură. — AdiJapan  31 iulie 2007 10:44 (EEST)


Rf.Adrian Popescu[modificare sursă]

Ave Cezar! Apelez la dumneavoastră cu rugăminta de a îndrepta o eroare strecurată la Portal Literatură. Acolo la Lista de scriitori români, Poeți șaptezeciști, apare Adrian Popescu, lucru corect, pentru că acesta este scriitor român, redactor, redactor șef al Reviste de cultură și literatură Steaua, editată de Uniunea Scriitorilor la Cluj. Este un nume în literatura română și este neprețuită munca sa de redacator. Problema este că în dreptul numelui scriitorului cineva, probabil iubitor de fotbal a prezentat numele Adrian Popescu, fotbalist român. Nici acest lucru nu este eronat, este foarte important și un sportiv talentat și cunoscut. Numai că nu poate apărea în locul scriitorului. Aș fi recunoscătoare dacă ați îndrepta eroarea. Cred că ar trebui pagini separate pentru fiecare.--OME 31 iulie 2007 14:24 (EEST)

Ivo Andrić[modificare sursă]

Vă salut. Andrici cu semn diacritic pe c. Feri Goslar


Vandalism[modificare sursă]

Vă rog să-l blocați pe Discuție utilizator:82.79.236.98, ne-a înjurat pe mine și pe Emily. --Venator 2 august 2007 18:01 (EEST)

Rezolvat. --Cezarika1 2 august 2007 18:02 (EEST)
Mulțumesc. --Venator 2 august 2007 18:02 (EEST)

Utilizator:Waardijner a șters conținutul paginii "Vechiul Testament". Poate că îl puteți ajuta cu ceva. --Venator 2 august 2007 18:30 (EEST)

Chajim[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru lecturare și eliminarea dubletei "t". Chajim e redare fonetică mai fidelă, în grafia germană (și alte cîteva). De altfel, Chajim figurează și în lista de wikilinks, în ebraică și idiș fiind grafiat cu dublu "i", hiim:

 • he:חיים נחמן ביאליק
 • yi:חיים נחמן ביאליק
 • en:Hayyim Nahman Bialik
 • sk:Chajim Nachman Bialik
 • sv:Chajim Nachman Bialik

În engleză, dacă lumea ar fi consecventă, ar scrie Khayim (i-grec de două ori nu are justificare). Haim e corect (și pe românește), dar "h" nu reflectă calitatea consoanei "ch", nici "i" nu redă diftongul "yi". Cele bune. Feri Goslar 4 august 2007 12:44 (EEST)

Antonescu[modificare sursă]

Dumneavoastră considerați că ar trebui permis Formatul de "Utilizator care susține reabilitarea oficială a mareșalului Antonescu" ? Vă întreb deoarece a fost propusă ștergerea lui, din motiv că e considerat criminal de război. --Venator 4 august 2007 20:04 (EEST)

Titlul[modificare sursă]

Vă salut, domnule Cezărikă. Repetarea titlului la începutul primei fraze a unui articol este o regulă fixă? La fel predicatul? În altă ordine de idei: la "ortul starostesc" și cel "vătășesc", de ce ați ales timpul prezent? Taxa nu mai există. Astăzi, taxa echivalentă nu se mai cheamă așa. Feri Goslar 5 august 2007 15:58 (EEST)

Mulțumesc pentru răspunsul detaliat. Iau la cunoștință. Însă, în ce mă privește, propoziția "Wikipedia nu este un dicționar, ci o enciclopedie." este de prisos. Nu sînt deloc străin de lexicografie. Dimpotrivă. Și, când am pus cîteva din micile definiții recente, aveam sub nas articolele echivalente din Dicționarul Enciclopedic Român. Editurile care scot lexicoane și enciclopedii se feresc la modul radical de redundanțe, spațiul fiind mult prea mic. Deci concizia este pe prim plan. Și costă enorm. Spre exemplu, comparați "Munții Godeanu" (articol mai detaliat) cu acest entry din enciclopedie (în care bieții autori nu dispuneau de luxul de spațiu publicistic de care se bucură Wikipedia), citez:
Godeanu, munți în vestul Carpaților Meridionali, situați între văile Rîu-Șes la nord-est, Paltina și Soarbele la est, Cerna la sud și Olanului la sud-vest. Sînt munți înalți, avînd circa 21 de vîrfuri cu altitudinea de peste 2 000 m (punctul culminant este vîrful Gugu, care are 2 000 m), formați din roci cristalino-mezozoice. Nota caracteristică a reliefului este dată de prezența platformelor de eroziune etajate și de formele de relief glaciar (circuri, văi glaciare, custuri). (Citat închis) Feri Goslar 6 august 2007 00:09 (EEST)

Reactie[modificare sursă]

Ce-ar fi sa-ti vezi de treaba ta si sa nu te mai bagi in seama?--Strainu 5 august 2007 21:15 (EEST)

OK, 3 respirații adânci. Dacă tu nu vrei să înțelegi că discuția de la candidatura ta a plecat de la o neînțelegere e treaba ta. Uite, eu sunt dispus sa recunosc ca am gresit cand am votat impotriva ta. DAR nu sunt dispus sa renunt la afirmatia ca reactia avuta (mai exact incercarea de a-mi anula votul) a fost deplasata si specifica altor sisteme sociale, nu celui promovat de wikipedia sau celui in care traim in viata de zi cu zi. Nu a murit nimeni pentru ca altcineva a decis sa intrerupa orice comunicare, si noi nici nu am avut vreun fel de comunicare pana acum in afara alegerii respective. In consecinta eu o sa-mi vad de editarile mele si te sfatuiesc sa faci la fel. Noapte buna.--Strainu 5 august 2007 21:52 (EEST)

Eu te-am insultat de mă faci comunist? Familia mea a avut de suferit de pe urma comunismului și tu mă acuzi că-s comunist (când eu nu nici măcar nu vorbisem cu tine de atunci). Ce obraz mai am eu față de ai mei, cum mă uit eu în ochii lor când o să audă că eu sunt considerat comunist? Nu te gândești niciodată la repercusiunile acțiunilor tale?

De ce mi-ai pomenit numele acum, când de la acea discuție noi nu am mai vorbit? Nu puteai să nu o faci și dacă tot ai făcut-o mi-ai legat o tinichea de coadă. Eu știu mai bine ce a reprezentat comunismul și mă dezic de caracterizarea ta. În loc de mulțumiri pentru activitatea mea, primesc insulte. Crezi că așa se cuvine? --Cezarika1 5 august 2007 22:00 (EEST)

Cred ca se cuvine sa-ti asumi consecintele faptelor tale in aceeasi masura cu mine.--Strainu 5 august 2007 22:07 (EEST)
Nu conteaza cine a inceput, conteaza ce s-a zis. Nici eu nu-s prea calm si spun multe lucruri aiurea. Evident ca puteam sa ma abtin de la a-i spune lui Adi, dar nu sunt dispus sa retractez. Cel mai bine lasam lucrurile asa si vedem cum facem sa convietuim.--Strainu 5 august 2007 22:35 (EEST)
Da. Pa.--Strainu 5 august 2007 22:59 (EEST)

Conquiztador[modificare sursă]

Conținutul articolului "Conquiztador" e un copy-paste de pe siteul în română [3]. Drepturile de autor ne permit asta ? În legătură cu cealaltă treabă, vă răspund imediat pe pagina mea de discuții. --Venator 5 august 2007 22:25 (EEST)

Sappho[modificare sursă]

Voi sterge semnatura si nota de la sfarsit si, asa cum scrie acolo voi termina articolul --2050bugatti 9 august 2007 07:57 (EEST)

Propunere proiect[modificare sursă]

Salut Cezar, mă gândeam să inițiez un (mini)proiect cu tema Mănăstiri ortodoxe din România și, după cum mă cunosc, entuziasmul îmi trece repede dacă mă apuc de unul singur deci îți propun ție să te alături. Înțeleg că, fiind administrator, ești aglomerat cu toate cele și dacă consideri că nu este timp și de asta, nici o problemă. Eventual poate cunoști utilizatori interesați de acest subiect cu care am putea crea o echipă de lucru. Planck 10 august 2007 20:51 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Am trimis un fișier Imagine: Grafic cu nr de carti si anul aparitiei.xlscu format Microsof Excel, dar am impresia că ceva nu este în regulă. Întrebare: nu se poate face ceva să apară ca o imagine obișnuită? --Jean 13 august 2007 13:44 (EEST)

Blocări recente[modificare sursă]

Bună ziua. Ai operat 3 blocări recente, toate a câte o săptămână, toate asupra unor adrese IP dinamice. Conform politicii, blocarea unui utilizator pentru Calomnie sau defăimare trebuie să aibă inițial un termen scurt, pentru ca utilizatorul în cauză să poată reveni cu detalii despre sursele de informație. Se poate mări durata blocării dacă utilizatorul nu pune la dispozițe sursele necesare și continuă să introducă pasajele respective în articole. Or, neavertizându-l decât că a fost blocat, ce-ar fi putut înțelege respectivul?

Mai mult, dată fiind variabilitatea adresei de IP, data viitoare când se reconectează va putea edita nestingherit articolul cu pricina. Și de suferit vor avea numai cei norocoși cărora li se alocă una dintre cele 3 adrese IP blocate de către tine.

Aș sugera, în schimb, deblocarea adreselor respective și protejarea paginii. Respectivul este liber să folosească pagina de discuție pentru a-și susține pledoaria, iar noi putem sta liniștiți. Numai bine. --Rebel 13 august 2007 14:06 (EEST)


Nesimțit[modificare sursă]

Utilizatorul 86.126.84.227 v-a vandalizat pagina de utilizator. --Venator 15 august 2007 00:29 (EEST)

Vandalism[modificare sursă]

Sînt deschis la orice discuție. Te rog să propui schimbarea procedurii la una din paginile

Cred totuși că la primul act de vandalism nu putem face mai mult decît să avertizăm. Nu uita că adesea vandalismul (inclusiv cel mai porcos sau mai scandalos) nu este decît o formă de testare. Există oameni care vor să verifice dacă Wikipedia este bine protejată împotriva atacurilor. Nici eu n-aș contribui undeva unde munca mea riscă să fie mutilată sau să dispară definitiv peste noapte.

Pe de altă parte dat fiind modul de lucru anonim și voluntar la Wikipedia, vandalismul nu va dispărea, indiferent ce măsuri drastice vom lua.

De Valentinovic ne ocupăm separat, este un caz cu totul particular. Nu trebuie să ne modificăm politicile pentru el. — AdiJapan  15 august 2007 19:40 (EEST)

Păi când i-am urat eu, încă nu vandalizase nimic ! Cum l-am văzut utilizator înregistrat, m-am gândit să-i dau binețe... Mulțumesc că apărați Steaua ! --Venator 15 august 2007 22:46 (EEST)

Nereguli[modificare sursă]

Am observat la una din paginile create de dumneavoastra urmatoarele aspecte: pagina Meftodie Marinache cu urmatoarea bibliografie: Tradiția Ortodoxă - revistă de educație și cultură religioasă (partea I, iunie 2007 -nr.16; partea a II-a - septembrie 2007-nr.17; partea a III-a - decembrie 2007-nr.18). Chiar as fi interesat sa imi cumpar si eu numerele 17, si 18 (septembie 2007,respectiv decembrie). Se poate? Tin sa mentioney ca ultimul numar al Traditiei Ortodoxe este nr 16!


Imagine[modificare sursă]

Această imagine e O.K. Imagine:MirceaGeoana.jpg ? --Venator 19 august 2007 19:08 (EEST)

Incalcari drepturi de autor[modificare sursă]

Ce drepturi de autor am incalcat eu?Scrie aici ce am mai facut acum.Valentinovic 21 august 2007 17:34

Ați spus că oferiți publicului niște fotografii pentru care nu dispuneți de dreptul de autor. Practic acesta este un furt intelectual, iar Wikipedia poate să aibă probleme pe plan juridic din acest motiv. Consultați-l și pe AlexD, că el este cel care cunoaște în amănunt legea drepturilor de autor. --Cezarika1 21 august 2007 17:38 (EEST)


Articole bune[modificare sursă]

Am încercat să creez articolul Wikipedia:Ce este un articol bun ?. Problema e că punctele ce trebuiesc urmărite sunt numerotate toate cu „1”. M-ați putea ajuta, vă rog ? --Venator 21 august 2007 19:47 (EEST)

Stil[modificare sursă]

Mulțumiri pentru precizările privind regulile de stil. Între timp, le-am deprins... Am lucrat în Word și aveam setat alt tip de apostrof. Voi reveni, sporadic, cu articole din domeniile lingvisticii și ale istoriei literare. Cu bine, Dedi 25 august 2007 16:04 (EEST)

Succesiunea Apostolică[modificare sursă]

Da. Într-adevăr se poate face și așa, eventual, dar, după părerea mea (și din discuții cu unii teologi), ideal ar fi să ajungi până la Sfinții Părinți ai Bisericii. E un punct de vedere, pe care nu-l doresc neapărat aplicat. Vă mulțumesc pentru sfat. Dacă voi întâmpina unele dificultăți, voi ține, în continuare, legătura cu dumneavoastră. --Lucian GAVRILA 25 august 2007 19:15 (EEST)

 • Din nou vă mulțumesc pentru sfat. În măsura posibilităților (timp disponibil și surse de date), voi căuta să găsesc Sucesiunea Apostolică a celorlalți episcopi români, precum și a Papilor. Cu stimă,--Lucian GAVRILA 25 august 2007 19:33 (EEST)
  • Cu multă plăcere, în măsura posibilităților, voi încerca să completez articolele despre care mi-ați scris. Cu bine,--Lucian GAVRILA 26 august 2007 12:54 (EEST)

Lazslo[modificare sursă]

Lazslo Tokes e greșeală de ortografie (Lazslo - Laszlo) nu era nevoie de articol de redirecționare ci doar de corectarea greșelii.--MariusM 25 august 2007 21:11 (EEST)

Unde s-a discutat păstrarea repetițiilor? Mie nu mi se pare bine să repetăm aceleași informații de mai multe ori într-un articol.--MariusM 25 august 2007 21:38 (EEST)

Carol Lambrino[modificare sursă]

Din cîte înțeleg eu licența e în regulă. Personal poate aș mai fi micșorat puțin rezoluția; pentru utilizare cinstită copia trebuie să fie în mod vizibil mai puțin bună decît originalul. Dar las-o așa și dacă apar probleme rezolvăm atunci. — AdiJapan  28 august 2007 12:13 (EEST)

Ion Pas[modificare sursă]

Am mai completat (puțin) articolul Ion Pas. Toate cele bune, --Miehs 28 august 2007 18:12 (EEST)

Palincă de Bihor[modificare sursă]

Mulțumesc pentru vot. Noroc și sănătate! :) BlueMonday 29 august 2007 10:55 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Șterge te rog acea imagine caci am greșit eu numele, astă este și motivul pentru care am pus formatul de ștergere rapidă. Cu mulțumiri anticipate, --B. B. 29 august 2007 20:59 (EEST).

Gnome User Speech.svg

Invitație IRC[modificare sursă]

Te invităm să vii pe canalul IRC oficial spre a lua parte la discuții asupra articolelor din Wikipedia și a intra în legătură cu alți utilizatori. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Te așteptăm cu mare plăcere !!--Andynomite Tireless Contributor Barnstar.gif 31 august 2007 10:33 (EEST)

Poți intra 5 minute pe mess? Mi-ai dat o idee bună. -- Pixi discuție 3 septembrie 2007 08:50 (EEST)

Aurelio Roncaglia[modificare sursă]

La articolul Aurelio Roncaglia, pe lângă filolog și critic literar italian, mai apărea și (în mod eronat) geodez și astronom belgian. E posibil ca textul acesta să lipsească de la alt membru de onoare al Academiei Române. Toate cele bune, --Miehs 3 septembrie 2007 22:22 (EEST)

Modificare[modificare sursă]

În articolul de calitate despre Vlad Țepeș, un anonim a modificat "mii de țepe susțineau îmbrăcămințile a peste 20.000 de captivi turci" cu "mii de țepe susțineau craniile a peste 20.000 de captivi turci" --Venator 7 septembrie 2007 10:20 (EEST)

Articolul despre DAN FORNADE[modificare sursă]

Stimate Domnule Cezar,

Articolul despre Dan Fornade este gata. A fost bine pus in pagina de Dv. si nu cred ca ar mai fi nimic de curatat la el. De aceea, v-as ruga sa binevoiti a-l lansa oficial, pentru ca este vorba de unul dintre cei mai activi si prolifici editori romani din continentul nord american. Daca urmariti pe restul postarilor facute pe Google, veti vedea ca nimeni nu a muncit mai mult decat acest jurnalist, scriitor si editor - dictionare, enciclopedii scoase in 7-8 volume (editii de lux), prezentand romanii prodigiosi din SUA, Canada, Romania si din alte zone ale diasporei romanesti, cuprinzand mii de nume, sute de fotografii si de date inedite, unele editate in 4 limbi (proiectate insa a fi traduse in 10 limbi de larga circulatie), deci o munca titanica uluitoare. Din pacate, pana in prezent, Wikipedia nu l-a amintit niciodata. Am incercat eu sa fac acest lucru - caci nu este vorba despre un anonim - si am concentrat muca pasioantului editor D.F. intr-o pagina care acum este "gata de zbor". De aceea, v-as ruga sa-i dati lumina verde... Daca mai aflu noutati despre viata si opera profesorului Dan Fornade, fireste ca le voi adauga ulterior. Esentialul insa a fost expus. In alta ordine de idei, v-am citit multe din articolele Dv., deosebit de interesante, pe care voi cauta sa le iau ca model. Cele despre D. Prunariu (cu care eu am colaborat prin anii 70) sau despre Insula Serpilor sunt adevarate capodopere. Felicitari! Cristian Petru Balan--Cristian balan 8 septembrie 2007 18:44 (EEST)

                              (cristianbalan1@yahoo.com)

Mai am niste datorii fata de Calinescu[modificare sursă]

Inainte sa plec mai am o datorie veche fata de Calinescu. Mayuma 8 septembrie 2007 20:18 (EEST)

Salut. Lucrez cu copy paste.:) durează ceva mai mult dar este practic. --goliath 9 septembrie 2007 14:05 (EEST)
Nu știu ce înseamnă AWB (robot?). Oricum merge ok cu copy-paste. --goliath 9 septembrie 2007 14:27 (EEST)

Re[modificare sursă]

Da, să trăiți ! Păi cred că aș putea scrie articole precum "Istoria Stelei" sau "Statisticile Stelei", care există pe EN.WP. --Venator 9 septembrie 2007 14:36 (EEST)

Noi avem un format gen "Onoruri sportive" - ca să-mi iasă articolul "Statisticile Stelei" precum acesta : Steaua statistics ?--Venator 9 septembrie 2007 14:55 (EEST)

Juergen Schröder[modificare sursă]

Salut!, pe Juergen Schröder îl cheamă, de fapt, Jürgen Schröder (ca în legătura externă pe care am adăugat-o la articol). Grupul "ue" din Juergen se folosește, de obicei, pentru marcarea litrei "ü", atunci când lipsesc diacriticele. În cazul acesta, nu lipseau, fiindcă Schröder a fost scris cu "ö". Ciudat. Toate cele bune, --Miehs 10 septembrie 2007 09:18 (EEST)

17[modificare sursă]

Am cam putea să-i întrecem pe slovaci. [4] Și apoi cu esperanto nu-s probleme, cu avansul lor cu tot... --Venator 10 septembrie 2007 10:39 (EEST)

Orașe[modificare sursă]

Salut. Eu când creez articole despre orașe(cioturi) adaug și interwiki englez: [[en:{{subst:PAGENAME}}]]. Nu știu cum creezi tu articolele, dar cred că poți să adaugi și interwikiul englez, mai ales că are deseori același nume. Sau tu ce crezi? --goliath 11 septembrie 2007 18:25 (EEST)

Quality or number?[modificare sursă]

Mă numesc Cezar și am ca principal obiectiv pe Wikipedia creșterea calității proiectului românesc. Hundreds of japanese stub articles in an evening is quality? --You don't want quality 11 septembrie 2007 20:54 (EEST)

Știi ce? Mai bine ai scrie un articol decât să-mi porți mie de grijă. Eu am scris o mulțime de articole (în afară de vreo 3000 cioturi). Tu ce-ai scris aici de-mi faci mie morală? Era o zicală care spune: "Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia". Te poftesc să-ți vezi de treabă. --Cezarika1 11 septembrie 2007 21:04 (EEST)
10000 "Volapük" (artificial language) articles in one night is normal ? The only ones who destroy quality on our Wikipedia are the ones who don´t respect the format or who don't cite their sources. --Venator 11 septembrie 2007 20:56 (EEST)
I am not able to undertand you...(my romanian...). Anyway it seems clearly that your aim - as you cite other wikipedias that are also creating more quantity than quality - is the "quantity race". I reaffirm my former comment: You spread one message and do the opposite...--You don't want quality 11 septembrie 2007 21:31 (EEST)
Wikipedia catalană a creat în 2 zile 5000 articole, iar volapuk 10.000. This is easy to undertand, not the rest... (I guess zile must be month, rather than weeks, cause they don't use bots as you). Völapuk is the extreme example of robot articles cration only, the way that you recently are getting used to.

--You don't want quality 11 septembrie 2007 21:51 (EEST)

Hola Cezar, soy usuario de la wikipedia en catalán y no entiendo porqué dices que nosotros hemos empezado una carrera. Nosotros en ningún caso queremos hacer ninguna carrera, sino mejorar nuestra wikipedia, y nuestras ediciones son legítimas, no estamos usando ningún robot para hacer artículos ni ninguna maratón de esbozos (como estás haciendo). Las subidas en numero de artículos que tenemos son hechas por muchos usuarios y muchos más largos que un simple esbozo debido a que nosotros hacemos publicidad de nuestra "Viquipèdia" en los medios de comunicación y eso nos beneficia así. La actitud que estás teniendo a nosotros nos da igual, sólo lo digo porqué eso hará daño a tu wikipedia y se notará. Saludos desde la "Viquipèdia" --81.44.74.28 11 septembrie 2007 22:22 (EEST)

Nosotros (como pueblo) no estamos tan acostumbrados con el Internet, ni nos permitimos hacer tanta publicidad. No te preocupes, en la prensa rumana, los pocos artículos que nos dedican hablan de la poca confianza que se puede tener en nuestra Wikipedia. Por lo demás, mi competición personal no es con los catalanes. --Venator 11 septembrie 2007 22:27 (EEST)

No bullshit zone[modificare sursă]

Ca să fiu sigur că observați scriu și aici : "Am intrat la Filologie Engleză și încerc să practic :D

Dacă mi-ați spune cum, aș crea eu cioturi, chiar aș sta să pun și interwikiuri manual dacă ar fi nevoie."

Vă rog să nu mai luați în seamă toți ștrampii. --Venator 11 septembrie 2007 21:58 (EEST)

Hm, păi acolo spune că trebuie să am 500 de editări ca să-mi aprobe cererea. Eu nu le am nici atât cu tehnica, am fost cu filologia... --Venator 11 septembrie 2007 22:11 (EEST)

Catalan Wikipedia[modificare sursă]

Salut, Cezarika (this is a greeting in Catalan and I believe it's also Romanian). Some comments about Catalan Wikipedia: we're not in any race. We usually make a follow-up of the most next WP and recently we have been surpassed by Volapuk and Romanian. This has provoked a long debate in the Catalan WP. We have never used bots for creating articles and the conclusion is that perhaps we'll do it but only in a selective way to create the articles we wish to have and that we can complete. For example, we have detected that we only have 8 of the 14 larger urban areas of Romania selected by Eurostat. The rest are not considered as priority by now. Following one of the foundational principles we try to promote WP in the Catalan-speaking community, for example in the media as someone has said, and we're engaged on a project to introduce WP at school. This is our way. I can not say what you have to do or not to do, but this is not any race among WP but a challenge against ourselves. I wish you the best for your project and I lend myself to any collaboration. Unfortunately, although I know three Romance languages, I can not read Romanian with enough fluency. --Vriullop 12 septembrie 2007 18:53 (EEST)

Articole de calitate[modificare sursă]

Ai putea să te uiți te rog pe articolul "SEAT", care a fost propus spre a deveni „articol de calitate” ? --Venator 13 septembrie 2007 15:58 (EEST)

problème d'image[modificare sursă]

Bonjour Cezarika, J'ai voulu utiliser une photo du Patriarche Daniel dans l'article que j'ai mis en ligne dans la Wikipedia française. Pour cela, j'ai du la copier dans "commons", mais n'ayant pas pu compléter toutes les questions de copyright, un message m'indique qu'il y a un problème et elle risque d'être supprimée. Peux-tu voir cela ?

D'avance merci

Réponds-moi sur ma page Albocicade.(Je suis inscrit sur la wikipedia française, mais en roumanie, je n'apparais que par mon adresse IP...)

--88.139.144.20 14 septembrie 2007 18:05 (EEST)

Nelămurire[modificare sursă]

Ai putea să-i răspunzi te rog lui Asybaris - "Ceea ce v-as ruga sa-mi spuneti daca stiti: cum se poate face cuprinsul sa fie interactiv, adica sa poti deschide doar un capitol, sa zicem sa fie de forma "+ Cadru istoric" si sa apesi pe + si numai atunci sa se deschida continutul cu subcapitole? In plus, cum se poate reveni la cuprins de unde ai plecat fara ca sa rulezi din nou tot continutul, ceva in genul ^ sau un buton de salt la inceput de pagina?" --Venator 20 septembrie 2007 12:33 (EEST)

Nu era nevoie.[modificare sursă]

Domnule, 24 de mii e un număr, ba chiar un record, dar nici pe departe o calificare. Nu știu pe câte dintre articolele privitoare la filme le-ai scris d-ta, dar pot să mă declar nemulțumit de cele mai multe? Tocmai din asemenea motive, precum cele pe care le-am prezentat articolului d-tale propus. Iar dacă o critică puțin cam „colorată” te-a deranjat așa repede, îmi vine întrebarea cuiva: un cornist de fanfară nu suporta gălăgia de când se acordau colegii la repetiții - oare cum mai ajungea să și cânte la vreun eveniment?

Chiar dacă cumva am păstorit și făcut armata în ținuturi diferite, aș fi preferat orgoliului d-tale o reacție constructivă la critica mea, orișicum va fi fost ea (vorba să fie între noi: eu am vrut să ajut, nu să dau cu piciorul. Articolul ăla mai merită ceva șlefuiri. Nu îmi retrag nicio afirmație, toate sunt fondate.)

Cât despre 24000 vs „3” și respectul pe care ar trebui să îl am față de un administrator, mă tem că nu și-l va câștiga prea curând așa. Dacă discuția noastră se prelungește, ca membri înțelepți ai Wikipedia aș vrea să facem pace și să iei în serios criticile mele. Te asigur că am un habar suficient în ceea ce privește filmele, cel puțin la nivelul cerut aici. Însă dacă m-am exprimat (nejustificat de) dur, atunci îmi cer scuze. Și dacă vrei să trecem la pluralul politeții, o vom face amândoi, deodată. Aștept un răspuns rezonabil și sper să iei în considerare cu atenție ce am criticat la respectivul articol, oricât de neplăcut ar fi. Toate cele bune! (Impy4ever 22 septembrie 2007 17:02 (EEST))

Atac personal, nu. Un atac personal cere altă pregătire. Nu te cunosc. Ai propus și eu am votat. Un administrator ar trebui să fie mai echilibrat. Citește încă o dată ce am scris, dar închipuie-ți că sunt de partea articolului (și sunt, în realitate) și ai să vezi că nici dracul nu e atât de negru. Nici eu. (Impy4ever 22 septembrie 2007 17:36 (EEST))

Și respectul meu. Și pentru Dvs., nici nu gândeam altfel. Dar chiar credeți că nu puteți reitera asupra secțiunilor cărora le-am pus semn de întrebare? N-am nimic cu Dvs., nici n-aș avea de unde, ba chiar vreau să ne ajutăm. Eu am luat multe șuturi la Wikipedia engleză și am încercat să văd partea bună a lor și nu s-a întâmplat altceva decât să primesc noi șuturi. Nu e nimic de neînțeles în cauza Dvs., ba chiar de apreciat. Dacă tot sunt „Wiki-exhibiționist”, ați aflat că sunt compozitor, iar un compozitor n-are voie să stea degeaba; totuși, altă grijă n-am avut vara asta decât Wiki - vă înțeleg nemulțumirea. Dar diferența dintre noi doi e că eu suport critica. Și totuși, când ați scris un text aproape bun, vă critică cineva și nu modifică în locul Dvs. atunci când investește încrederea lui „e munca Dvs., uitați că v-a scăpat ceva. Eu doar am observat, nu am timpul sau resursele necesare pentru a și corecta; acum aveți două puncte de vedere - al meu și al Dvs. - puteți compara în tihnă.” Asta e critica constructivă. E la fel de adevărat că nici exprimarea mea acolo n-a fost cea mai fericită, câteodată mai uit că de partea cealaltă a firului mai sunt și persoane sensibile. Dar nu am vrut să vă jignesc.

Uitați, eu am început să scriu în domeniul muzicii - o altă mare lipsă pe Wiki România. Dacă știm amândoi câte ceva despre film și cum se scrie despre film, să cooperăm. Iar despre Nobelul acordat unui critic: munca unui scenarist sau critic arareori seamănă cu literatura. Scenaristul (cel care face scenarii, dar și sinopses!) are obligația să scrie fără niciun sentiment, poate mai neutru decât o enciclopedie. Asta e, așa se face! (Eu nu sunt student la film, am avut impresia că așa ați înțeles. Și uitați vârsta, credeți-mă că e neimportantă falia pe care o poate deschide. Politica anonimatului pe Wiki are ca scop tocmai mascarea ei, cât să fim toți tineri aici! Ba chiar asexuați; nu vi s-a întâmplat să confundați sexul vreunui utilizator?) (Impy4ever 22 septembrie 2007 17:57 (EEST))

Rugaminte[modificare sursă]

Matematică recreativă . Articolul este propus pentru -calitate- . Daca aveti timp cititi si notati :) Multumesc anticipat.

Wikipedia:Propuneri_pentru_articole_de_calitate

Wicked01 26 septembrie 2007 20:00 (EEST)


Image of Henri Rang[modificare sursă]

Hi!

I see, that you uploaded the image of Henri Rang here to Roumanian Wikipedia. I would like to add this image to English Wikipedia's Henri Rang page, so I would like to know what's the copyright status of this image. Thanks! User:Gh from English Wikipedia 3 octombrie 2007 18:08 (EEST)

I have added the picture to English Wikipedia. Feel free to modifying the image description, if I got it wrong, or to expand the Henri Rang page. I see that the Roumanian Henri Rang page is quite lenghty. Thanks! User:Gh from English Wikipedia 6 octombrie 2007 10:55 (EEST)

Victor Erős[modificare sursă]

Salut! Ca inițiator al articolului poate mă puteți lămuri. În titlu apare Victor Erős (plauzibil, "ő" fiind o literă specifică limbii maghiare) (pe Google apare de 3 ori, din care de 2 din Wikipedia). În cuprinsul articolului apare Victor Erõs (neplauzibil, "õ" este o literă folosită în limba prtugheză). În căutarea pe internet (Google) a apărut de 8 ori varianta "Victor Erös" cu ö. Care este forma corectă? Toate cele bune, --Miehs 3 octombrie 2007 22:51 (EEST)

Ștergere[modificare sursă]

Carlsberg--Whiteman 5 octombrie 2007 21:20 (EEST)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru felicitări. Nu știu cum ați reușit să aflați că am 30.000 de contribuții. Oricum, majoritatea sunt corecturi (poate că au o utilitate în ameliorarea calității Wikipediei) sau cioturi. Încă odată mulțumiri.Afil 5 octombrie 2007 21:30 (EEST)

Mulțumesc de premiu! Activitatea ta este deasemenea printre cele mai prolifice și meriți mai mult decât un premiu, o statuie pe "aleea wikipediștilor":) Mulțam încă odată!--—Radufan 5 octombrie 2007 22:08 (EEST)
 • Mă înscriu și eu pe listă - și mulțumesc am citit „Insula Șerpilor” felicitări, articolul răspunde la întrebările care și le pune cititorul - felicitări --P-7 ✍ 6 octombrie 2007 10:02 (EEST)

M-a luat valul[modificare sursă]

Am crezut că el a câștigat dar mai avem de așteptat câteva ore. Sper să fi avut o intuiție bună. Mayuma 11 octombrie 2007 09:10 (EEST)

Danke[modificare sursă]

Cum să mă supăr, chiar vă mulțumesc. E ca în paradoxul bărbierului din logică, cine îl va bărbieri pe bărbier? Premiul Nobel pentru literatură l-a luat Doris Lessing, mi se pare că nu avem un articol pe wiki.ro despre ea. Nu-i nimic, Haruki Murakami rămâne autorul meu favorit. Mayuma 11 octombrie 2007 16:07 (EEST)

Imagine borat[modificare sursă]

Buna, am o intrebare despre imaginea de la http://ro.wikipedia.org/wiki/Imagine:Borat2.jpg Apare ca ati pus-o dvs pe site si vroiam sa intreb daca stiti ceva mai mult despre conditiile de licenta. Pe pagina scrie ca "a fost oferită domeniului public de către autorul său, [[Utilizator:{{{1}}}|{{{1}}}]]. " Vreau sa folosesc imaginea si daca stiti mai multe v-as fi recunoscator. Rares 12 octombrie 2007 00:54 (EEST)

Premiu[modificare sursă]

Mulțumesc, nu era vorba de premiu, dar vreau sa-l cunosc pe Radufan când mi-o va înnmâna, suntem concitadini. Pe de alta parte nu vreau să renunț, vreau să onorez acordarea premiilor, IMHO renunțarea dă un aer de nemulțunire :) Ați avut tot dreptul să corectați. Fie ca melodia câștigată să o ascultați cu plăcere! --Turbojet 12 octombrie 2007 19:53 (EEST)

După 20 de ani.[modificare sursă]

Bună seara și felicitări pentru premiul în concurs! Ne întâlnim din nou și mă bucur să vă stau la dispoziție cu ce v-am făgăduit. Aștept acum să faceți „comanda”; în caz că nu sunteți foarte lămurit ce parametri să-mi cereți, vă mai pot călăuzi eu, așa, ca un mic chestionar. Ați vrea, poate, să vă dau și o listă de instrumente pe care le-am putea include (ce am la dispoziție) și să vă alegeți Dvs. combinațiile sau îmi propuneți Dvs. în întregime și găsesc eu o soluție? Sunt nerăbdător, foarte curios să văd ce aveți în gând. Numai bine! (Impy4ever 12 octombrie 2007 21:01 (EEST))

Veți avea ce ați cerut și încă cu mare plăcere, dar tot aș dori să scot ceva de la Dvs., fie și opțiuni făcute în mod dadaist ;) Dar sunt sigur că aveți un cuvânt de spus.
Stilul piesei. Alegeți o variantă din lista următoare și completați dedesubt. Se poate să cereți și combinații, oricât de bizare.
1. presupusul stil al antichității grecești sau palestiniene (alegeți una)
2. stil medieval, apusean (gregorian) sau bizantin
3. stil gotic sau renascentist
4. stil baroc (englez, francez, italian, german, transilvano-unguresc) - alegeți
5. stil clasic (școala Mannheim, Mozart sau Beethoven) - aici mă pricep mai puțin, dar putem încerca
6. stil romantic (germano-austriac à la Brahms, Schubert, Strauss sau în genul școlilor naționale - Chopin, Dvořak, rușii) - nici aici nu excelez, dar se face
7. stil modern (neoclasic, impresionist, expresionist - serialist)
8. stil contemporan (muzică concretă - din zgomote, muzică post-modernă - colaj și omagii muzicale)
9. jazz (New Orleans, swing-hot, bebop, cool, stil latin, hardbop, fusion, funk, acid-jazz)
10. rock (rock n'roll, rock șaizecist, rock psihedelic, hard-rock, progressive-rock, metal șaptezecist sau optzecist)
11. muzică ușoară sau pop (interbelic, stilul anilor '50, '60, '70, '80, '90 - mai greu, nouăzeci)
12. muzică electronică (în stilul pionierilor - anii șaizeci, anii '70, '80 sau, mai greu, '90)
13. avantgarde (post-rock sau inovații proprii)
14. stilul specific unor popoare: arăbesc, celtic, chinez, greco-rus (au multe asemănări), japonez, peruvian (peruan), stilul tradițional românesc
15. stilul lăutăresc din România
16. muzică de jocuri video (in genul anilor '80, '90-arcade sau platform, '90-RPG, fantasy sau multe altele, puteți specifica)
Răspuns(uri): combinație între stilul romantic germano-austriac și muzica celtică
Voce sau nu. Muzică instrumentală, vocală sau în combinație? Câte voci și ce fel de voci?
1. nicio voce (muzică instrumentală)
2. o singură voce (bărbătească, de femeie sau de copil? voce înaltă sau joasă?)
3. câteva voci sau cor mic bărbătesc
4. câteva voci sau cor mic femeiesc
5. câteva voci sau cor mic de copii
6. câteva voci sau cor mixt (de toate felurile - menționați)
Răspuns:muzică instrumentală
Instrumente. Iată instrumentele muzicale pe care le am la îndemână. Vă alegeți ce combinații doriți și vom adapta după orchestra pe care o propuneți.
0. niciun instrument (în caz că vreți doar voci omenești)
1. chitară electrică (cu sau fără efecte?)
2. chitară acustică
3. chitară electrică cu arcuș (cu sau fără efecte?)
4. chitară bas
5. pian sau pianină
6. orgă electronică (emulată pe calculator, dar sună foarte bine)
7. clavecin (emulat sau pe bune, dacă aveți noroc/răbdare, după caz)
8. pian electric (emulat)
9. mandolină
10. țiteră (guitar-zither, ca o mică harpă cu o cutie de rezonanță paralelă cu corzile. Sunet foarte frumos)
11. blockflöte (flaut drept, sopran - înalt sau alto - mediu ca registru)
12. clavietă (instrument pentru copii, cu niște clape ca de pian și în care se suflă)
13. percuții: tamburină, maracas, claves, castaniete, shaker
14. tobe (ca de jazz sau rock)
15. contrabas (cu sau fără arcuș)
16. muzicuță
17. pian de jucărie pentru copii (cu niște lame din metal în loc de corzi)
18. orchestră de coarde (emulate, dar sună foarte bine în unele contexte)
19. cor mut (emulat, dar sună foarte bine)
20. instrumente electronice (pe stilul anilor '60, '70, '80, '90-2000 sau combinate)
21. instrumente sintetizate gen 8-bit (cum se aud în jocurile video sau de calculator vechi, de până prin '94)
Răspunsuri:pianină, mandolină, țiteră, tobe, contrabas, flaut, orgă electronică
Asociații libere. Dacă vă gândiți la subiecte sau imagini anume în legătură cu respectiva compoziție, scrieți mai jos orice, oricât de depărtat de muzică și voi avea grijă să integrez cumva respectivele idei în muzica pe care vi-o scriu.
Răspuns(uri):
Piese drept referințe. Nu în ultimul rând, îmi puteți indica câteva piese și înregistrări existente care vă plac, din care aș putea eu să extrag câteva „slăbiciuni formale” ale Dvs. în materie de teorie și structuri muzicale.
Răspunsuri:Johannes Brahms - Dansul Maghiar Nr. 5, Richard Wagner - The Ride of the Valkyries, piese din repertoriile lui Ennio Morricone și Richard Klayderman, Dagda - Celtic Trance
Vă rog să completați deasupra în dreptul fiecărei întrebări. Sunt necesare răspunsurile și pentru că nu vă cunosc gusturile, dar și pentru a vă putea aproxima cam cât va dura până înregistrarea va fi definitivată (ea mănâncă cel mai mult timp, de regulă!). Vă înștiințez că la instrumentele amintite mai sus voi cânta personal, dar nu și la voce. Puteți adăuga și alte instrumente, la care nu aș cânta eu, însă, pentru că altceva nu prea mai cunosc. (Dar asta cere timp în plus, dar este, în fond, posibil.) Sper să completați cu plăcere și vă rog să mă notificați pe pagina mea de utilizator când e gata completatul. Mulțumesc. (Impy4ever 12 octombrie 2007 22:33 (EEST))

Mulțumesc pentru timp, eu am scris între timp un mic articol despre Ionel Fernic. Da, ce să spun, e o încercare să sudez muzica celtică cu Wagner! :) Și cu ritmurile săltărețe ale dansurilor ungare. Dar studiem puțin și am să găsesc, poate chiar ceva organic. Atâta doar îți spun, din pricina contrabasului și a tobelor (pe care nu le am acasă), s-ar putea să dureze ceva mai mult până înregistrez totul. Din păcate, încă nu pot zice cât. Până la sfârșitul anului oricum va fi totul gata. Nu știu ce să zic: jumătatea lui noiembrie sau jumătatea lui decembrie? Am să mai revin pe măsură ce înaintez cu treaba. (Impy4ever 14 octombrie 2007 15:56 (EEST))

Rsp.: Polonia[modificare sursă]

Mulțumesc :) Nu suntem prea diferiți, și țările noastre de asemenea nu sunt :) Flag of Poland.svgFlag of Romania.svg Remigiu scrie-mi 13 octombrie 2007 22:29 (EEST)


Propuneri vechi[modificare sursă]

Nu s-ar putea aerisi puțin această pagină ? --Venator 13 octombrie 2007 22:59 (EEST)

Ba sincer da - atenție - nu sunt în vacanță. Unele propuneri au trecut de termenul prelungit, acelea trebuie respinse dacă nu întrunesc cinci voturi sau n-au strâns destule puncte - pot fi oricum propuse mai târziu. Pe urmă trebuie făcut acel „ciot” care să apară pe prima pagină... --Venator 13 octombrie 2007 23:25 (EEST)

Azi în Timișoara...[modificare sursă]

Te rog să-ți exprimi părerea aici : [5] --Venator 14 octombrie 2007 21:12 (EEST)

Sfat[modificare sursă]

Domnule Cezarika, intenționez să traduc de la Wikipedia engleză eseul en:Wikipedia:Editcountitis și vă cer un sfat despre care ar fi cel mai potrivit titlu în limba română. Mulțumesc.--MariusM 15 octombrie 2007 14:02 (EEST)

Proiectul are la ora actuală peste 42000 utilizatori înregistrați. Plecarea unuia sau altuia nu face mare diferență. Crearea însă a unei atmosfere nesănătoase, în care nu se discută pe bază de argumente ci prin amenințări și se abuzează de funcțiile de administrator poate avea efecte foarte proaste asupra proiectului. Din punctul meu de vedere, există puține dubii cu privire la intențiile lui Radufan, cînd mi se dau mesaje de tipul: MariusM, ori te conformezi regulilor și încetezi cu aceste prostii (...) ori vei fi blocat pentru disturbarea comunității și pentru atacuri repetate la persoană, pe o perioadă nedeterminată. Nu este o amenințare, este un ultimatum. Din punctul meu de vedere, eu n-am scris prostii ci am adus contribuții valoroase Wikipediei, și chiar eseurile alea care există la enwiki (fără să fie considerate acolo motiv de scandal) sînt necesare proiectului.--MariusM 15 octombrie 2007 16:31 (EEST)

Vincent-Marie Viénot de Vaublanc[modificare sursă]

 • Bonjour. J'ai vu sur ta page utilisateur que tu parlais le français. Pourrais tu s'il te plait traduire cet article Vincent-Marie Viénot de Vaublanc du français vers le roumain, car il s'agit d'un article de qualité en français. Je t'en serais très reconnaissant. D'avance merci. Aymeric78 15 octombrie 2007 22:43 (EEST)

Articole de calitate[modificare sursă]

Există cinci voturi pentru. --Venator 16 octombrie 2007 00:50 (EEST)

Scriitori maghiari[modificare sursă]

Lista scriitorilor maghiari este ordonata dupa numele lor de botez si nu dupa numele de familie, cum ar fi normal. Nationalism presupune si respectul pentru alte natiuni. Ori se infirma vechiul dicton: Nomen est omen? Cezarii conduceau imperii, care sunt prin esenta lor cosmopolite. (Francesco)

nicio/niciun[modificare sursă]

Bună seara!!
Cu tot respectul, aș vrea să vă contrazic în ceea ce privește editarea făcută de d-voastră asupra paginii Lista piloților de Formula 1. Conform DOOM II, pronumele negative/adjectivele pronominale nicio și niciun se scriu legat.
vezi -> Ce este nou în DOOM - Academia Română.
Numai bine!!

Articole de vestimentație[modificare sursă]

Salut.

 • Kipa se chemă pe românește tichie (pe turcește takke, tekke). Chipiul e acoperămînt cu totul diferit (intrat în limba română pe filieră franceză, képi). Iarmulka e denumire ruso-ucraineano-poloneză, pe idiș iarmulke; din cuvîntul turcesc yağmurluk (ğ e mut) ("acoperămînt apărător de ploaie; anorac"). Cf. tichia uzbecă.
 • Cușma (nu căciula: căciula propriu zisă e textilă, nu din blană; a se compara cu corespondentul albanez këshulë) streimel /ștraimăl/ din poză nu are formă unică, există și din acelea care seamănă bine cu cușmele unora dintre popoarele turcice și iranice dinspre Pamir, precum și cele dinspre Caucaz. Un alt exemplu. Comparativ, mostră kazaho-mongolo-rusă. De obicei din blană de samur/zibelină/sobol (pe nemțește Zobel) ori vulpe argintie. Alături de caftan (kaftan), după toate probabilitățile rămășiță vestimentară din epoca hazară (precum și cumano-tătară crimeeană). Nu întîmplător acest "calpac" (kalpak) s-a răspîndit în evreime dinspre teritoriile Rusiei și Poloniei, adică din teritoriul tradițional în care în vechime și în Evul Mediu popoarele de tip scitic și turcic dețineau un fel de monopol al comerțului cu blănuri scumpe (samur etc.). La popoarele de limba germană Streimel e și nume de familie.
 • Instrumentul de scos sunete prin suflare, șofarul, e dintr-un corn (de obicei de berbec). Utilizat în cadrul unora dintre ceremonii; cf. Isaac și povestea sacrificiului (jertfei), Moise, cartea 1, cap 22
 • Tora = Pentateuhul, adică cele cinci cărți ale lui Moise.
 • Șfeșnice: Menora cu șepte brațe și Hanukk(i)a cu nouă
 • Mezuza. *Serviciul divin la mozaici.
 • O relatare de presă, recentă, privind orele de predare a religiei mozaice în școlile laice israeliene. --Feri Goslar 18 octombrie 2007 20:39 (EEST)

Dejani, Brasov[modificare sursă]

Am formatat articolele de la Dejani, Brașov, vedeti daca e bine si daca se poate sterge eticheta de formatare.Eu nu stiu, s-au inca nu m-am prins cum se face acest lucru.Asybaris01 22 octombrie 2007 16:15 (EEST)

Categorie[modificare sursă]

Bună. Cum creez o nouă categorie? De exemplu pe următoarea:Șefi ai seviciilor secrete. --Whiteman 24 octombrie 2007 16:49 (EEST)

Mulțumesc pentru categorie[modificare sursă]

Dar ideea era să îmi spui și mie cum se face. Oricum, mulțumesc. Cu stimă, Whiteman 24 octombrie 2007 17:04 (EEST)

Vandal[modificare sursă]

Mulțumesc pentru indicație vizavi de categorii. Acum vreau să atrag atenția asupra unui vandal care modifică aiurea și repetat pagina Deșertul Sahara. Știe că face rău și vrea să facă răau se pare. E vorba de 86.125.106.234. A fost atenționat în legătură cu asta dar... Cu stimă, Whiteman 24 octombrie 2007 17:19 (EEST)

Ianuarie negru[modificare sursă]

Am modificat, formatat si modificat exprimare la [Ianuarie negru]]. Am scos o eticheta. Vedeti daca-i bine.Asybaris01 24 octombrie 2007 17:56 (EEST)

Titlu incorect ?[modificare sursă]

Este oare bine titlul noului articol de calitate „Idiomul moldovenesc” - de titlu depind multe lucruri. --Venator 24 octombrie 2007 19:23 (EEST)

Păi noi avem un articol separat despre Graiul moldovenesc, ar fi avut sens cel mult un articol despre așa-numita „Limbă moldovenească”, în calitatea ei de limbă de stat. Nu e vorba de a fi academician, e vorba de cât de folosit e acest termen de „idiom”, și de posibilitatea de a organiza un sondaj pentru schimbarea numelui articolului - nume care influențează evident și conținutul, de exemplu graiul moldovenesc este vorbit și în România, în timp ce invenția politică denumită „Limba moldovenească” este oricum vorbită doar în Republica Moldova (și e ceva mai degrabă recent), deci nu e deloc același lucru. --Venator 24 octombrie 2007 19:36 (EEST)
Păi cum se organizează un sondaj ? Nu l-ați putea organiza dumneavoastră ? Dacă nu aveți timp încerc eu. --Venator 24 octombrie 2007 19:50 (EEST)

Am creat această pagină. --Venator 24 octombrie 2007 20:57 (EEST)

Modificare Articol "Garda de Fier"[modificare sursă]

Domnule administrator, Sunt nevoit să vă aduc la cunoștință modificarea completă și nejustificată a articolului Garda de Fier de către un nou venit numit New World Order și susținut, după părerea mea într-un mod nepermis, de către administratorul Iulian. Pe pagina mea de discuții ca utilizator sau pe cea a domnului Iulian veți găsi comentariile noastre cât și pe cea a articolului în cauză.

Cu respect, Neambun 27 octombrie 2007 02:27 (EEST)

Sondaj[modificare sursă]

Te-aș ruga să votezi aici. --Venator 27 octombrie 2007 12:19 (EEST)

A vandalizat cineva Bruxelles[modificare sursă]

Biserica Sfinților Părinți din Boroaia[modificare sursă]

Avem niște reclamații la articolul Biserica Sfinților Părinți din Boroaia, vezi te rog discuțiile. — AdiJapan  6 noiembrie 2007 14:24 (EET)

Articol[modificare sursă]

Mulțumesc, dar cred că ar avea un efect negativ -- ar crea un precedent pe care l-ar putea folosi te miri cine ca să-și facă articol autobiografic. --Gutza DD+ 10 noiembrie 2007 21:31 (EET)

Cezar, apreciez atitudinea ta și sunt sincer flatat, mai cu seamă că îmi amintesc diferențele de opinie pe care le-am avut în ultimele interacțiuni. Încerc totuși să judec obiectiv (deși îmi este evident foarte greu s-o fac în acest context). După mintea mea, faptul că s-a întâmplat să fiu primul utilizator/administrator/etc la Wikipedia în română nu este un merit extraordinar în contextul mai larg al personalităților universale -- și nici măcar în contextul personalităților naționale. Îmi place să cred că am adus un aport semnificativ Wikipediei în limba română și îmi place să cred că am fost un bun administrator local, în pofida scăpărilor ocazionale. Dar nu cred că pot fi considerat o personalitate în România -- dacă eu aș fi fost "creierul" din spatele proiectului (așa cum este cazul lui Jimbo), atunci probabil că aș fi acceptat onoarea de a figura în enciclopedie numai pentru aportul adus Wikipediei -- însă în contextul de față, în care am fost doar primul însărcinat cu administrarea unei Wikipedii locale, nu cred că asta mă transformă nicicum în vreun fel de personalitate. Dat fiind nivelul meu curent de notorietate, cred că aș putea merita să figurez cel mult într-o istorie a Wikipediei în limba română, presupunând că ar exista așa ceva -- dar nu mai mult. Însă îți mulțumesc încă o dată pentru că te-ai gândit la mine. --Gutza DD+ 11 noiembrie 2007 03:32 (EET)

Statuia generalului Alexandr Suvorov din Dragosloveni[modificare sursă]

Salut! La mine nu se vede imaginea din articol. --Miehs 11 noiembrie 2007 21:53 (EET)

Am revenit cam târziu la calculator. Acum se vede perfect! Toate cele bune,--Miehs 11 noiembrie 2007 23:14 (EET)

Vrem sondaj nou[modificare sursă]

Bună dimineața, Cezar. Vreau să te rog un lucru, spun eu, semnificativ pentru bunăstarea Wikipediei românești. Între administratori am descoperit un încăpățânat pe nume Mihai Andrei care mai lucrează la articole religioase, printre altele. Am urmărit discuțiile atașate unor articole despre Iisus Hristos și înțeleg că de câțiva ani buni, toată lumea încearcă să schimbe varianta propusă de acest Mihai Andrei, „Isus” (nu prea reprezentativă, anti-tradițională, ba chiar jignitoare pentru mulți ortodocși – care, slavă Domnului, sunt majoritari între românii de pretutindeni) cu mult mai firescul „Iisus”, care pare să nu deranjeze pe nimeni, mai puțin pe misteriosul administrator. Unicul lui argument e că limba română are o scriere de tip fonetic, iar nu etimologic. Tot din niște argumente de limbă (și, mult mai important, de tradiție) alegem noi, ceilalți, Iisus, o excepție de la „fonetismul” limbii, care, fie vorba între noi, e o invenție recentă (oare de ce scriam la începutul secolului XX și chiar mai târziu „ânger”, „mĕ scie” (mă știe), „schiop”, dacă nu din motive etimologice, având în vedere că pronunția era cam cea de azi?). În orice caz, nu încerc acum să-ți impun o părere dintre cele două posibile, nici măcar nu știu cum alegi tu. Însă în mod periodic apar utilizatori ofensați de forma „fonetică” care roagă să scriem cu doi „i”, ortodocși fiind; mă întreb dacă reticența utilizatorului Mihai Andrei nu are să ne aducă neplăceri din partea cititorilor și să ajungem evitați de către cei mai habotnici sau naiv-credincioși?

Personal, aș evita Wikipedia numai pentru astă mică înstrăinare față de ce am învățat din copilărie că e bine și de preț! Tocmai de aceea mă adresez ție, Cezar, haidem să demarăm un sondaj, să aleagă și domnia-sa comunitatea de wikipediști dacă vom scrie cu unul sau doi „i”. Ne va trebui un articol cât mai neutru scris, în care să prezentăm argumentele unora și argumentele celorlalți. Sincer, mi se pare ceva cât se poate de serios. Inițial, l-am invitat pe Mihai Andrei s-o facă, dar mi-a răspuns că doar n-o să se facă un sondaj pe o temă de ortografie (când el are deja forma corectă!). Oare e așa simplu? Părerile sunt împărțite, iar un sondaj, pe care mai apoi va trebui să-l respecte toată wikipedimea, fie că îi convine au ba, este singura soluție democratică. Apelez la tine pentru că ești administrator și te poți ocupa. Mulțumesc frumos. (Impy4ever 14 noiembrie 2007 08:58 (EET))

Salut[modificare sursă]

Sunt un prieten al celui ce a scris articolele la pagina Stamate si Fantanele,am citit istoricul, iar la data de 11 noiembrie este o modificare adusa de dumneavoastra, cu specificatia ,,Fratilor care ati scris .......inca nu e tarziu sa mai mergeti pe la scoala, ca sunteti semianalfabeti. Unul din utilizatori imi e prieten, l-am contactat telefonic, a ramas surprins de ce i-am spus, nu stia ca scrie asa ceva la istoricul acelei pagini, dar ca-si exprima regretul ptr. greseli, motivand faptul ca scrie de la net-caffe,scrie in graba, timpul acordat folosirii netului se plateste. Totusi ca cititor, consider ca aceste atentionari, trebuie aduse direct pe pagina de discutie a acelui utilizator, nu pe istoricul respectivei pagini. Multumesc!

Participarea mea[modificare sursă]

Mi-am dat cu părerea aici in martie. Nu multe s-au schimbat, dar pot să fac anumite precizări. Sunt deschis la ideea de-a scrie pentru ro.wp, și aș face-o dacă timpul meu era nelimitat, dar am ca prioritate construirea unei singure enciclopedii pentru tuturor, scrisă în ceea ce e, de bine de rău, lingua franca lumii moderne. (Deci e important de notat că en.wp se adresează nu numai la "anglo-americani", ci la o audiență de o anvergură mult mai mare. De exemplu, unde se petrec luptele între ruși și polonezi? Nu pe ru.wp, nu pe pl.wp - pe en.wp.) Dar sincer zis, nu mi-ar sta rău să mai scriu și pe română, deci poate încerc un articol două (sau chiar trei) una din zilele astea. Biruitorul 16 noiembrie 2007 01:08 (EET)

Rugăminte[modificare sursă]

Conform politicilor (en:Wikipedia:User page și m:Right to vanish) te rog să ștergi tot ce ține de User page Pixi, după care te rog să blochezi contul pe termen nelimitat, întrucât părăsesc complet comunitatea. Deși the Right to Vanish is often requested without public announcement, dacă aș apela la OTRS aș da de aceași față tristă, așa că te rog pe tine să îndeplinești formalitățile. Poți lăsa un mesaj pe pagina mea de discuție și pe aia de user că userul a fost blocat la cererea mea întrucât m-am retras din proiect. În curând nu voi mai putea confirma nimic de pe acest user așa că dacă mai ai nevoie de vreo confirmare din partea mea, te rog.

De șters:

Nu uita te rog de ștergerile de mai sus. Mersi

Ți-am dat link m:Right to vanish
The Right to Vanish is a long standing right of any user on any Wikimedia project. It means that under certain conditions, a range of material testifying to your actions and existence on the project may (at your request) be removed or obscured. Right to vanish applies typically to two circumstances:

 • Personal protection - You have personally identifying information on publicly visible pages on the project, or linked to your username, or there is genuine risk of off-wiki harassment, or unacceptable on-wiki stalking, and you wish to avoid such problems.
 • Permanent departure - You plan to permanently leave a project, without changing your mind in the future.

Oricum mersi, nu te mai stresa, am să vorbesc pe meta cu un steward.

Grigore al III-lea Ghica[modificare sursă]

Buna. Cred titlul articolului privind acest principe ar trebui sa fie Grigore al III-lea Ghica, in limba romana se folosesc de obicei numerale ordinale pentru domnii: Basarab al IV-lea cel Tanar, Carol al VII-lea cel Plesuv, Harald al III-lea Sigurdson etc. Celelalte pagini (Grigore III Ghica etc) ar trebui sa contina redirecturi.Plinul cel tanar 20 noiembrie 2007 09:44 (EET)

Cu adevărat vrem sondaj nou![modificare sursă]

Salutare, Cezar. Am băgat de seamă că ai lipsit din zonă pentru câteva zile și ai primit mai multe mesaje între timp. M-am gândit că pe al meu poate l-ai ratat și te rog, citește-l și spune-mi cel puțin o părere despre subiect. Mi se pare (și nu numai mie) un subiect destul de important pentru imaginea Wikipediei între cititorii de limbă română. Iată-l: „vrem sondaj nou”. Mulțumesc. (Impy4ever 20 noiembrie 2007 23:44 (EET))

Salut din nou! Iartă-mă, te-am bătut la cap de pomană. Am văzut că ai făcut sondajul din timp, dar nu m-ai anunțat și singur n-am știut unde să caut. Am votat mai devreme și mi-am permis să reformatez pe-acolo, pentru că e același haos vesel pe pagina sondajului, pe cât a fost pretutindeni de când a apărut articolul Isus din Nazaret, inițial redactat de Mihai Andrei (prin 2004, dacă nu mă-nșel?). Avem un utilizator care a votat unde nu trebuie și vorbesc eu cu D-lui acum (Feri Goslar); am să introduc și o secțiune de abțineri. Sper că nu e vreo problemă că eu, neadministrator, vin și fac puțină ordine la formatarea sondajului. Mulțumesc mult! (Impy4ever 21 noiembrie 2007 09:24 (EET))

Aa (societate secretă)[modificare sursă]

Salut ! Cred că ești de acord cu mutarea articolului, deoarece și un râu are aceași denumire --P-7 ✍ 21 noiembrie 2007 13:07 (EET)

Nu-i nici o problemă. --Cezarika1 21 noiembrie 2007 13:08 (EET)

Alegeri[modificare sursă]

Doar un rînd mai sus față de fragmentul pe care mi l-ai citat scrie: „Atât la pragul de 10 voturi cât și la cel de 80% abținerile nu se numără.” Deci erau 9 voturi. De fapt Rebel a vrut să închidă candidatura, dar și-a dat seama că regulamentul cere să se prelungească cu 7 zile și și-a dat singur revert. Eu n-am făcut decît să introduc observația în antet.

Stai liniștit, MariusM oricum nu are șanse reale să primească statutul, deci și cu cele 3 zile care au mai rămas, și fără ele, tot aia e. Dar am vrut să urmăm litera regulamentului întocmai, ca să nu existe contestații. — AdiJapan  21 noiembrie 2007 22:02 (EET)

Simfonie pentru șapte instrumente încrucișate.[modificare sursă]

...Se numește piesa. Nu m-am grăbit să-ți vorbesc de ea pentru că abia venisem cu o rugăminte la tine și să nu spună cineva că fac șantaje sentimentale. Dar acum, pe pace, îți pot spune: nu e foarte peste mână ce mi-ai dat, încerc să respect îndeaproape cerințele – plecând de la ideea de rigoarea exagerată, se naște și motivul „încrucișării” (momentan, te las să te mulțumești cu atare explicație sumară). Mă tem, însă, că va dura chiar mai mult decât am făgăduit. O primă problemă ar fi că m-am trezit de ceva săptămâni fără tobe (le-a împrumutat cineva pe un termen numai de el știut, dar se vor întoarce la un moment dat). Pentru asta, cel puțin un sfert din lucrare o să se lase așteptat. Atâta vreme cât cu partitura mai merge chiar și fără instrument, înregistrarea va ridica mai multe semne de întrebare. Dacă timpul trece și fără rost, voi căuta să înregistrez altcumva. Îmi pare rău că tot amân, dar proiectul a primit proporții mai mari și chiar vreau să iasă ceva în regulă. Încă ceva: lucrarea e concepută astfel încât să fie înțeleasă mai bine în spectacol, am să am plăcerea să te invit la premieră. Dar mai e ceva pân-atunci! (Impy4ever 22 noiembrie 2007 00:36 (EET))

Vandal[modificare sursă]

Bună seara. Utilizatorul Fluvio are deja 3 blocări la activ și a început din nou vandalismul. Ce se impune în această situație? Blocarea directă sau reluarea mesajelor de avertizare. Mulțumesc -- Sebi 25 noiembrie 2007 19:45 (EET)

Ordine[modificare sursă]

Scuze, n-am știut. Am să scriu o notă mică în format pentru clarificare. --Gutza DD+ 26 noiembrie 2007 12:42 (EET)

MariusM[modificare sursă]

Scuze, în ultima vreme a fost așa liniște la candidatura lui MariusM încît am uitat de ea. Am arhivat-o, mulțumesc. — AdiJapan  26 noiembrie 2007 14:42 (EET)

Diacritice[modificare sursă]

Și ce îmi propuneți? sa nu mai contribui?

de fapt m-am minunat și eu de ce la articolele scrise de mine îmi tot sunt făcute modificari la diacritice fără ca eu să văd undeva în textul introdus de mine diacritice lipsă. Din (ne)fericire am doar Windows Vista și XP si doar tastaturi germane. Constantin.prihoanca 28 noiembrie 2007 14:38 (EET)
Simpatică argumentația, dar eu folosesc configurația românească a tastaturii. deci dacă imputurile de ă, î, â, ș, sau ț nu sunt redate corect.....nu prea e vina mea. Iar timp pentru introducerea fiecărui caracter cu ajutorul butoanelor listate sub fereastra de editare nu am. poate ar trebui să îmi caut o secretară. :)

Cu stimă, Constantin.prihoanca 28 noiembrie 2007 14:43 (EET)

Bună Cezar,
Întâmplător urmăream conversația ta cu dl. Prihoanca, am avut chiar intenția să intervin. Windows XP știe într-adevăr să "citească" semnele diacritice corecte pentru ș și ț. Nu știu dacă le și "scrie" fiindcă nu folosesc configurația standard de tastatură, ci una alternativă creată de mine. Această configurație este publică și e accesibilă via Wikipedia:Diacritice#Windows (http://www.moongate.ro/products/Romanian_Keyboard/). Pe mine mă aranjează soluția respectivă fiindcă scriu și cod, iar tastatura românească nativă strică aranjamentul parantezelor, etc -- în varianta pe care o folosesc, "ț" este AltGr+t, "Ț" este AltGr+T, etc. Rezultatele sunt conforme standardului curent de la Wikipedia (ț turcesc). Din păcate nu știu dacă funcționează și în Windows Vista. --Gutza DD+ 28 noiembrie 2007 14:50 (EET)
Cezar, tu încă vezi pătrățele în loc de variantele cu virgulă ale literelor Ș și Ț? Peste puțină vreme va trebui să ajungem în stadiul în care măcar la afișare nu mai are nimeni probleme cu literele astea. Iar faza următoare e să le putem și scrie de la tastatură, moment în care o să comutăm toate paginile noastre la variantele cu adevărat corecte. Nu știu ce sistem de operare și ce browser folosești, dar ar fi bine să te interesezi ce trebuie făcut ca să nu mai vezi pătrățele.
Între timp, desigur, literele pe care le considerăm corecte la Wikipedia sînt în continuare cele cu sedile, deci modificările tale în articolele lui Constantin.prihoanca sînt binevenite. — AdiJapan  28 noiembrie 2007 14:52 (EET)
Adi, audiența noastră nu este Cezar -- dacă el, ca insider, nu le poate citi, îți poți imagina în ce măsură le citește țața Leana care vrea și ea să știe care-i treaba cu Uniunea Europeană (înțelegi că deși exemplul este șugubăț, fondul rămâne). Este inutil ca Cezar să facă eforturi să-și actualizeze sistemul dacă cititorii n-o fac (și cititorii chiar n-o fac). Cred că este prematur să ne gândim serios la migrare.
Cezar, ai întrebat dacă nu s-ar putea face modificările cu un robot. Ba da, dar ar fi complicat și inutil. Mai degrabă mă gândesc să scriu un script JavaScript pe care să și-l instaleze doar cei care scriu nativ cu astfel de caractere (cum este dl. Prihoanca). Vă țin la curent aici. --Gutza DD+ 28 noiembrie 2007 14:58 (EET)
Cezar, nu te-am acuzat de nimic, nu e nevoie să te justifici. Citește cu atenție ce am scris. --Gutza DD+ 28 noiembrie 2007 15:08 (EET)
Cezar, nu am idee. Și eu tot Windows XP am, și folosesc Mozilla și foarte rar Internet Explorer. N-am nici o problemă cu niciunul din ele la afișarea Ș-urilor și Ț-urilor. Poate ai în browsere setată vreo opțiune aparte pentru fonturi? Sau poate mi-am instalat eu fonturi care conțin caracterele astea și am uitat (mai probabil așa). Dacă aflu ceva îți spun.
Gutza, da, e prematur să facem migrația, dar cred că e cazul să ne gîndim de-acum la ea. Vezi și Discuție Wikipedia:Corectarea diacriticelor. Pînă la migrație ne-ar trebui un robot care să transforme sedilele în virgule (iar după migrație invers), altfel unele legături interne riscă să nu fie funcționale. Un JavaScript e bun, dar din ce în ce mai mulți utilizatori vor începe să scrie cu virgulițe și nu-i poți face pe toți să-și instaleze sciptul. — AdiJapan  28 noiembrie 2007 15:11 (EET)
Stai liniștit, contribuie în continuare. După cum spuneam, corecte la Wikipedia sînt caracterele pe care le vezi tu bine pe ecran și pe care le ai la tastatură, nu celelalte. Vorbeam numai de o pregătire pentru viitor, fără grabă. — AdiJapan  28 noiembrie 2007 15:19 (EET)
Cezar, încerc să rezolv problema cu un script, te rog ai răbdare câteva ore. --Gutza DD+ 28 noiembrie 2007 15:25 (EET)
Am înțeles, foarte bine faci. Spuneam și mai sus: „modificările tale în articolele lui Constantin.prihoanca sînt binevenite.” — AdiJapan  28 noiembrie 2007 15:26 (EET)
Mulțumesc de modificări și pentru indicația privind categoriile. Am urmărit și eu discuția de aici și o găsesc binevenită. Dar:
1. eu scriu folosind corect setările indicate pe pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Diacritice#Windows deci nu ar trebui să fie absolut nici o problemă.
2. din câte înțeleg eu din pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Diacritice#Caracterele_.C5.9E_.C5.9Fi_.C5.A2 se pare că, cel puțin în mod oficial scrierea corectă în limba română din punct de vedere tipografic este cu ”virgulă dedesubt” deci Wikipedia ar trebui să se adapteze la normele academiei, și am înțeles că domnul Bogdan Stăncescu încearcă să rezolve această deficiență tehnică. pentru că e relativ păcat de timpul investit pentru înlocuirea diacriticelor care cel puțin din punct de vedere tehnic au fost deja corect introduse.
Oricum munțumesc încă o dată pentru îmbunătățirile tehnice pe care le-ați adus contribuțiilor mele. Constantin.prihoanca 28 noiembrie 2007 16:16 (EET)
Cezar, modificarea asta a fost făcută automat: [6]. Asta vrei? --Gutza DD+ 28 noiembrie 2007 16:32 (EET)
În fine, în caz că nu mai ești astăzi, îți scriu cum se instalează codul respectiv, presupunând că rezultatele de mai sus sunt cele pe care le așteptai (la mine se văd corect ambele variante de diacritice, de-asta voiam confirmare de la tine).
Codul se instalează adăugând în monobook.js următoarea linie:
document.write("<script type=\"text/javascript\" src=\"/w/index.php?title=Utilizator:Gutza/fix_dia.js&action=raw&ctype=text/javascript\"></script>");
Rezultatul este ca la orice modificare ulterioară, diacriticele sunt schimbate din varianta nouă în cea veche în tot textul (deci ATENȚIE la folosirea acestei unelte atunci când se modifică pagini pe care varianta nouă de diacritice este folosită intenționat!). Pentru a arăta că s-a folosit această unealtă în timpul editării, la edit summary se adaugă automat "(+ad)" (prescurtare de la auto-diacritice).
Dacă rezultatele de mai sus sunt cele pe care le doreai, dl. Prihoanca își poate instala acest cod și toate modificările viitoare vor fi automat corecte. --Gutza DD+ 28 noiembrie 2007 16:54 (EET)
Cezar, vezi că dl. Prihoancă și-a instalat codul -- te rog urmărește câteva dintre modificările dumnealui (în special cele care conțin în sumar "(+ad)") și vezi dacă progrămelul meu pare să se comporte cum trebuie. Și eu și dumnealui vedem ambele versiuni de diacritice, de-asta te rog pe tine. --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 15:29 (EET)
Grrr! Ok, uită-te te rog aici: Utilizator:Gutza/fix_dia.js. Există la un moment dat patru linii succesive care încep cu "ta.value=ta.value.replace" -- așa cum vezi tu textul, în paranteze termenul din stânga ar trebui să fie /[pătrățică]/, iar cel din dreapta "[literă cu diacritică]". Așa arată? --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 15:33 (EET)
Da, cred că știu care era problema. Te rog verifică dacă mai vezi pătrățele în versiunea curentă a articolului Anastasios Yannoulatos. --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 15:42 (EET)
De acord, la celelalte e firesc să fi rămas ca înainte. Totuși dacă pe ăsta îl vezi corect înseamnă că e în regulă, funcționează. Mulțumesc pentru confirmare! --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 15:47 (EET)
Hmmm... eu n-am mai găsit pagini cu probleme, luând la rând toate contribuțiile d-lui Prihoancă. Poți te rog să-mi dai tu un exemplu? --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 15:55 (EET)

Corecturi[modificare sursă]

mulțumesc încă o dată pentru îmbunătățirile aduse. Însă nu toate sunt folositoare sau corecte: de exemplul la pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Livia_Ana_T%C4%83taru exprimarea ”Pagina personală a profesoarei Dr. Livia Ana Tătaru” arată o mică tragere de șireturi cu doamna Dr. Dr. Tătaru. Se poate să fiți un prieten foarte bun al doamnei Dr. Dr. Tătaru de vă puteți permite o asemenea exprimare. Eu personal consider că formularea folosită de Dumneavoastră este nepotrivită și neadecvată titlurilor academice pe care aceasta le are. Iar titlul de doctor (Dr.) apare întotdeauna de două ori în fața numelui dacă cineva a susținut două dizertații doctorale în domenii diferite. cu stimă, Constantin.prihoanca 28 noiembrie 2007 18:29 (EET)

Probleme tehnice[modificare sursă]

Stimate domnule Cezarika1, dacă există o problemă există una tehnică și nu ține atat de mine câte de convertorul diacriticelor, după părerea mea cel din baza de date a proiectului ro.wikipedia. Din nefericire, problema pe care o aveți dumneavoastră nu mă afectează în mod direct pentru a găsi o soluție potrivită mie. Cuvintele introduse de mine apar în interfața mea ca fiind corecte, apar prietenilor mei de aici și de prin România ca fiind corecte, deci eu personal nu prea pot face nimic. Poate introduce domnul Gutza un metatag in indexul wikipediei care să spună explicit fiecărui Browser tipul de caractere după STAS-ul ISO folosit. atunci poate nu veți mai avea dumneavoastră probleme de vizualizare. Metatagul este: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> și bănuiesc că ar putea fi rescris și pentru o pagină interactivă creată pe baza scripturilor PHP Standardurile pentru diacritice sunt:

 • iso-8859-2
 • iso-8859-16
 • windows-1250

cu stimă, Constantin.prihoanca 30 noiembrie 2007 16:04 (EET)

În niciun caz! Asta ar distruge toate datele proiectului! Am scris asta cât am putut de repede, să nu facă cineva vreo prostie -- revin cu explicații. --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 16:14 (EET)
Am revenit. Povestea tehnică este destul de lungă, am să încerc să formulez o versiune scurtă și inteligibilă. Ce propune dl Prihoancă este în esență să spunem browserelor cum anume să comunice cu server-ul Wikipedia. În acest moment folosim UTF-8 (vezi Unicode), care este un standard modern și cu o paletă largă de caractere acceptate. Propunerea d-lui Prihoancă este să spunem browserelor să se limiteze la un standard mai vechi (ISO-8859-2) care suportă o paletă mai restrânsă de caractere. Asta ar rezolva într-adevăr problema pe care a ridicat-o Cezar. Dar s-ar duce pe apa Sâmbetei toate caracterele japoneze, chinezești, hindi, etc de prin interwiki-uri; caracterele arabe din articolele care le conțin; caracterele chirilice, reprezentările fonetice, tot ce nu înseamnă caractere latine central europene s-ar duce la gunoi. (Exagerez un pic, așa cum am simplificat povestea cu ISO-urile, dar oricum, ar crea o grămadă de probleme.) Avem o soluție care funcționează, hai s-o lăsăm așa. --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 16:21 (EET)

Asa nu[modificare sursă]

Monobook-urile personale nu se protejeaza. Deprotejeaza-l.86.121.9.169 30 noiembrie 2007 16:23 (EET)

Cezar, mail. --Gutza DD+ 30 noiembrie 2007 16:31 (EET)

Imagini[modificare sursă]

Cred ca mi-ai trimis un mesaj referitor la imagini? Nu -l vad, nu stiu de ce.Asybaris01

Cont nefunctional[modificare sursă]

Am un cont Asybaris care nu merge sa modific pagini sau articole. Imi da index.php cu textul:

[Process] Type=Edit text Engine=MediaWiki Script=http://ro.wikipedia.org/w/index.php Server=http://ro.wikipedia.org Path=/w Special namespace=Special

[File] Extension=wiki URL=http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Utilizator:Asybaris&action=edit&internaledit=true

ce vrea sa fie asta? cum pot sa-l reactivez?Asybaris01 2 decembrie 2007 01:03 (EET)

Rugaminte[modificare sursă]

Stergeti-mi ultima imagine(grafic) pe care l-am trimis ca am operat gresit cand l-am trimis si nu are toate informatiile necesare. Va rog. Cu privire la detalii va trimit imagine captura la mesajul care-l primesc. E ok?Asybaris01 2 decembrie 2007 11:03 (EET)

Nu pot face captura de fereastra windows. Modificarea unui articol la [modifică] merge. Nu merge la "Modifica pagina". Imi deschide automat pe Open o fereastra numita "index[16].php - Notepad" in care-mi scrie chestiile ălea pe care ti le-am pus mai sus și nu ma lasa sa modific o pagina.

[Process]

Type=Edit text

Engine=MediaWiki

Script=http://ro.wikipedia.org/w/index.php

Server=http://ro.wikipedia.org

Path=/w

Special namespace=Special

[File]

Extension=wiki

URL=http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Economia_comunei_Racovi%C5%

A3a&action=edit&internaledit=trueAsybaris 2 decembrie 2007 11:30 (EET)

Admin[modificare sursă]

Am văzut propunerea iar acum lucrez la pagină. Mulțumesc Rad Urs Mesaj 3 decembrie 2007 19:16 (EET)