Discuție Utilizator:CEllen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie CEllen) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 29 septembrie 2016 23:38 (EEST)

Sugestie[modificare sursă]

Bună ziua,

Vă sugerez să mutați conținutul relativ sumar de la Parcul din Turbiv într-o secțiune nouă în articolul Turbiv, păstrând în primul articol doar un redirect spre al doilea.

Sintaxă: #redirect[[Turbiv]]

Salutări, --Mihai (discuție) 13 august 2017 06:42 (EEST)

În plus, caracterele chirilice din bibliografie trebuie transliterate în caractere latine. --Mihai (discuție) 13 august 2017 06:45 (EEST)
Buna, mulțumesc pentru sugestie, am pus link in articolul de oraș, dar nu știu cum sa schimb numele cărților din chirilice în latină să fie corect scrise. Aste primul test de edit în Wikipedia. Nu mă pricep așa bine momentan.--Elena Tatiana Chis (discuție) 13 august 2017 06:55 (EEST)
Pentru transliterare (trecerea literelor dintr-un alfabet în altul) folosiți îndrumările de la Wikipedia:Transliterare. --Haptokar (discuție) 13 august 2017 07:04 (EEST)

Proiect Personalități feminine[modificare sursă]

Grupul de utilizatori din România și Moldova organizează în perioada 1 martie-30 iunie 2018 o serie de activități circumscrise proiectului Personalități feminine din România și Moldova, care are printre obiective creșterea numărului de contributori-femei la proiectele Wikimedia, precum și ameliorarea dezechilibrului structural pe această problematică la nivelul contributorilor.

Vă invităm să vă alăturați proiectului, începând cu primul atelier de instruire și editare, ce se va desfășura în București, la data de 24 martie 2018. --Macreanu Iulian (discuție) 5 martie 2018 09:17 (EET)

You are welcome![modificare sursă]

Hi, Elena! Thanks for understanding benevolence, and these informations and opinions is being respectful! You are welcome on Romanian Wikipedia! If you have more details, please respond to this message. With regards, Sourcecontent1 --Web Source Self-Management System (discuție) 20 mai 2018 15:23 (EEST)

Participarea la #AccessToInfoDay[modificare sursă]

Unesco barnstar.png Participantă la provocarea #AccessToInfoDay

Dragă CEllen! Vă mulțumesc că ați acceptat provocarea #AccessToInfoDay și ați adus contribuții substanțiale la traducerea în română a descrierilor materialelor oferite Wikipediei de UNESCO prin WikiProject UNESCO! Primiți această modestă medalie ca recunoștință pentru efortul depus. Cu respect, //  Gikü  vorbe  fapte  29 octombrie 2018 12:01 (EET)

Nu știu dacă ai văzut...[modificare sursă]

...articolele lipsă de la Nesupusele. :)--Strainu (دسستي‎)  18 aprilie 2019 00:37 (EEST)

Provocare[modificare sursă]

Bună seara și felicitări pentru inițiativa organizării evenimentului Wikipedia:Provocarea Wiki Loves Monuments România. Aș dori doar să vă semnalez că nu este corectă includerea în spațiul de nume principal, destinat articolelor, a unei pagini ca cea creată de dumneavoastră la Provocarea Wiki Loves Monuments România. Vă rog să o mutați în spațiul de nume potrivit și vă doresc succes în desfășurarea concursului. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 19 octombrie 2019 01:50 (EEST)

@Pafsanias: Bună seara. Mulțumesc pentru semnalare. Știam eu de ce am început din timp. Din păcate nu știu cum ar trebui scrisă/încadrată categoria respectivă. Dacă doriți să mă ajutați, vă mulțumesc anticipat. --CEllen (discuție) 19 octombrie 2019 02:01 (EEST)
Dacă doriți crearea unei categorii, urmați pașii de la Ajutor:Categorii, dar ea nu va fi „populată” cu articole decât pe măsură ce acestea vor fi scrise și categorisite corespunzător. Vedeți sintaxa utilizată la Categorie:Provocarea Apollo 11, de exemplu. Pentru lista pe care ați redactat-o deja, după părerea mea, este suficientă includerea ei ca secțiune a paginii Wikipedia:Provocarea Wiki Loves Monuments România, așa cum este acum. O soluție alternativă, dar mai complicată, ar fi crearea unei subpagini Wikipedia:Provocarea Wiki Loves Monuments România/Lista articolelor propuse, al cărei conținut să fie transclus automat în pagina de prezentare a concursului. Nu prea văd, însă, folosul unei astfel de complicații. Consultați-vă și cu ceilalți membri ai echipei de organizare pentru a adopta soluția cea mai potrivită. --Pafsanias (discuție) 19 octombrie 2019 02:25 (EEST)
@Pafsanias: Mulțumesc mult pentru explicații. După cum ați zis și dumneavoastră, cel mai bine este să mă consult și cu ceilalți organizatori. Mulțumesc încă o dată și sper să participați la această provocare. --CEllen (discuție) 19 octombrie 2019 02:32 (EEST)

Sugestie[modificare sursă]

Bună seara,

Actuala listă de la provocarea WLM este dezechilibrată sub raportul repartiției teritoriale. Adică poate, căutarea unui echilibru relativ între subiecte și repartiția lor pe regiunile istorice și geografice ar da o șansă mai bună, acelei liste.--Accipiter Gentilis Q.(D) 24 octombrie 2019 00:21 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: Bună seara,
Mulțumesc pentru mesaj. Am să încerc să adaug și alte monumente din alte județe. Asta aveam în plan, dar am realizat că merge cam greu selecția (nu așa de rapid pe cât îmi imaginam). Am să mai completez între timp lista și cu alte monumente. Chiar în seara asta am mai selectat câteva. --CEllen (discuție) 24 octombrie 2019 02:07 (EEST)

Verificare[modificare sursă]

Bună ziua,

Vă scriu din nou în calitatea dumneavoastră de organizatoare a concursului de scriere, deși știu că nu ați făcut parte din juriul acestuia. Aș dori să vă întreb în ce măsură articolul Castelul Károly din Dobric, premiat ca cel mai bun articol creat de un utilizator nou-venit, satisface cele două condiții prevăzute pentru participare: (a) are cel puțin o imagine înscrisă în concursul Wiki Loves Monuments România 2019 și (b) este inclus în Categorie:Provocarea Wiki Loves Monuments România 2019. Din forma actuală a articolului și versiunile sale anterioare, acest lucru nu rezultă cu claritate. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 22 noiembrie 2019 11:13 (EET)

@Pafsanias:
Bună ziua,

Vă mulțumesc pentru verificare și semnalarea acestui lucru, dar...articolul îndeplinește condiția (a): are cel puțin o imagine înscrisă în concursul Wiki Loves Monuments România 2019 - a se vedea imaginea la Commons marcată cu „This image was uploaded as part of Wiki Loves Monuments 2019” [[1]] și îndeplinește și condiția (b) (text complet): „articolul să fie adăugat în categoria Provocarea Wiki Loves Monuments România 2019 și în lista de mai sus”. Da, aveți dreptate că acesta nu se află în categoria Provocarea Wiki Loves Monuments România 2019, dar se află în lista „de mai sus”, fiind adăugat de la începutul competiției de mine. Crearea unei categorii necesită participantului o acțiune în plus, care de cele mai multe ori acesta nu știe cum să o realizeze, în cazul de față fiind vorba de un nou-venit. Consider, ca și organizatoare în cadrul acestei competiții, că cei nou-veniți nu trebuie penalizați capital dacă nu au făcut acest lucru, pentru că scopul concursul urmărește mai mult să fie scrise articole, nu să fie evaluate abilitățile birocratice ale participanților. Concluzia este că nu avem niciun motiv temeinic de descalificare a articolului în cauză. Mulțumesc! --CEllen (discuție) 22 noiembrie 2019 14:06 (EET)

Vă mulțumesc și eu pentru clarificări. După cum i-ați explicat unui coleg într-o altă discuție de la Cafenea, acum știm pe viitor. Voi înlocui imaginea din infocasetă cu duplicatul ei reîncărcat în ultima zi a concursului WLM Romania 2019, pentru conformitate. Sunt câteva lucruri „cusute cu ață albă” în această poveste, dar dacă pe organizatorii concursului nu îi deranjează, trebuie să acceptăm că ele reprezintă un câștig pentru proiect. Cred că vor trebui modificate și datele statistice din pagina Provocării, pentru a reflecta noua realitate de după completarea categoriilor. --Pafsanias (discuție) 22 noiembrie 2019 16:45 (EET)

Acum am zărit discuția, pentru că în timpul zilei dorm, dacă stau treaz înnebunesc, din motive de sănătate. Vă explic eu doamnă unde bate acest @Pafsanias: individ, care de când există acest concurs nu a fost nici măcar pe post de țuțăr, darămite de participant, dar acum a devenit brusc îngrijorat. Liliana Resiga este soția mea, nu interzice nici un regulament ca soția unui wikipedist să aibă cont, și soția lui Andrei e wikipedistă, cu vechi state. Ea are un merit uriaș în acest proiect, cel puțin cât al meu: timp de 11 ani a fost copilot și navigator în 300000 de km făcuți pe coclauri, când nu era GPS, a pansat ulcere de gambă trenante prin zeci de hoteluri și pensiuni, iar din 2016 conduce și duce un nevăzător de mână până la biserici. Eu i-am sugerat să își facă cont și să facă acest articol pentru că Mănăstirea Dobric merita un articol, și nu îl avea, și nu lua premiul nimănui, absolut nici un nou venit nu se încadra în criteriile concursului. Contul și l-a făcut pe numele real, putea să îl facă sub pseudonimul Leonidas și nimeni nu avea ce să comenteze. Lili mai are un merit uriaș, a fost sponsor timp de 11 ani de zile, în care s-au cheltuit cel puțin 10000 de euro pe an, în fiecare an. Colegul meu de proiect, Baboș, venea cu granturi de le Universitatea Lund, când nu le-a mai primit mi-a spus: „Mircea, pentru mine familia e mai importantă”. Lasă că pentru noi nu a fost. Să îi spun acestui individ cu ce m-am ales eu de pe urma wikipediei: peste 100000 de euro cheltuiți, două mașini casate, umblu în 2 cârje, toate degetele de la piciorul drept nu mai au tendoane, care au fost rezecate chirurgical, iar din 2016 sunt nevăzător, ca să reușesc să scriu ceva o fac în editorul de Word, cu caractere de peste 30, mutate apoi în pagină. Ăsta crede probabil că ne-am îmbogățit. Am mai luat un singur premiu în 11 ani, un voucher de 150 RON, în 2018. Din care cel puțin 20 de RON e curierul și am putut comanda 4 pachete de cafea, care au fost 100 de RON, de diferență nu mai erau mărfuri atât de ieftine. Atunci s-a participat cu imaginile din iulie, de la Bistrița. Atunci am făcut tot orașul, casă cu casă, dus de ea de mână, așa cum în 2013 am făcut singur tot Clujul și tot centrul istoric al Bucureștiului. Să vadă expatul care e rentabilitatea wikipediei: 9 nopți la hotel Coroana de Aur în Bistrița, 280 RON pe noapte, 9 seri la restaurant, în total cam 1400, 2 plinuri de Tiguan, 120 de l de motorină, în total cam 5000 de RON numai în luna iulie 2018. Rezultă un profit de 4900 RON, cu minus. Nu ți-e rușine mă, inițial nu am vrut să răspund, după sarcasmul din primul mesaj, dar l-au mâncat degetele în continuare. Nu s-a făcut absolut nici o ilegalitate, articolul e făcut de ea și postat de pe un alt calculator, de la altă adresă, eu nici nu mă pot deloga, pentru că nu mai știu parola, dar dacă îi trebuie cei 80 de RON efectivi, să îi ia el și să facă cu ei ce mă gândesc eu acum. Când o să trebuiască să îi ceară voie lui Pafsanias să participe o să îl anunțe în scris cu confirmare de primire.--Țetcu Mircea Rareș 22 noiembrie 2019 21:05 (EET)